Jenis sirkuit listrik anu aya

jinis sirkuit listrik

Seueur pisan Komponén éléktronik dina blog ieu, ogé seueur tulisan ngeunaan alat, parangkat lunak, proyék, jst. Éta ogé bakal pikaresepeun pikeun ngaléngkah deui teras nunjukkeun jinis sirkuit listrik pikeun anu ngamimitian dimimitian dina dunya éléktronika sareng listrik.

Dina kahirupan sadidinten, seueur sirkuit ieu dianggo ampir teu disadarikeun, ti alat sélulér anu anjeun anggo unggal dinten, dugi ka nalika anjeun mencét saklar di kamar anjeun pikeun ngahurungkeun atanapi mareuman lampu, lirén pikeun seueur aplikasi sanés. Pikeun ngartos sakedik langkung saé Kumaha gawéna sadayana éta, kuring nyarankeun anjeun maca pituduh ieu ...

Naon ari sirkuit?

Un sirkuit Éta sadayana jalur atanapi jalur anu lengkep sareng anu caket dimana-mana aya anu medar. Salaku conto, anjeun tiasa gaduh sirkuit balap, anu ngalangkungan kendaraan persaingan; sirkuit hidrolik, ngalangkungan sababaraha cairan bakal medar; atanapi sirkuit listrik, anu ngalirna arus listrik.

Pikeun tiasa medar, anjeun peryogi a médium leres, sajaba ti séri unsur anu ngamungkinkeun. Salaku conto, dina trek balap anjeun peryogi jalur, pikeun jalur hidrolik anjeun peryogi saluran, sareng pikeun konduktor pikeun konduktor anu nyandak arus.

Naon sirkuit listrik?

Upami urang difokuskeun a sirkuit listrik, nyaéta jalur atanapi jalur anu ngalirkeun arus listrik. Jalur ieu tiasa langkung atanapi kirang panjang sareng nganggo langkung atanapi kirang elemen.

Salaku conto, salah sahiji paling sirkuit dasar anu biasana dibéré conto biasana batré, kalayan saklar sareng bohlam atanapi motor. Éta anu paling dasar, sedengkeun aya anu sanés langkung rumit, sapertos pamasangan listrik gedong, atanapi sirkuit alat éléktronik.

Tangtosna, dina jenis sirkuit listrik ieu, bakal aya séri jumlah anu pakait. Anu paling dasar anu urang parantos kenalkeun nalika urang nganalisis hukum ohm: tegangan, inténsitas sareng résistansi.

Sirkuit éléktronik

Pasti anjeun heran ngeunaan bédana listrik sareng éléktronika, atanapi antara sirkuit éléktronik sareng sirkuit listrik. Sacara prinsip, sirkuit listrik tiasa dianggo pikeun dua kasus, sanaos upami dieusian sareng nyarioskeun sirkuit éléktronik, umumna ngarujuk kana sirkuit arus langsung.

Salaku conto, urang nyarioskeun sirkuit listrik nalika urang nyarioskeun pamasangan listrik bumi (arus bolak-balik) sareng sirkuit éléktronik (DC) nalika ngarujuk kana PC.

Nanging, janten seueur langkung konkrit:

  • Listrik: nalika aliran ayeuna dikontrol ku aktuator anu tangtu, sapertos saklar, saklar, jst. Dina sirkuit ieu biasana teu aya unsur aktip, ngan ukur unsur pasip (résistansi, kapasitor, trafo, dioda, jst.)
  • Éléktronik: nalika aliran ayeuna dikontrol ku sinyal listrik anu sanés. Salaku conto, ku transistor anu diterapkeun tegangan gerbang pikeun ngamungkinkeun atanapi henteu aliran antara sumber sareng solokan. Nyaéta, pikeun disebat sapertos kitu, éta kedah ngandung sahanteuna hiji unsur aktip.

Kalayan kecap séjén, sirkuit éléktronik mangrupikeun salah sahiji listrik sanggup ngendalikeun listrik. Tapi dina duanana tiasa aya komponén anu béda anu tiasa umum: transistor, dioda, bohlam atanapi LED, résistor, coil / induktor, kapasitor, jst.

Jinis sirkuit éléktronik

nu jinis sirkuit éléktronik gumantung kana kumaha unsur-unsur dina posisi:

  • Dina séri: sirkuit anu dua atanapi langkung beban (bohlam, LED, motor, transistor, ...) disambungkeun dina séri saling, nyaéta hiji-hiji. Ku nyababkeun arus ngalir ngaliwatan komponén sirkuit dina hiji jalur.
  • Sajajar: dina hal ieu éta bakal janten nalika komponénna sambung sajajar. Nyaéta, bakal aya jalur anu béda anu ngalirkeun arus. Dina hal ieu, upami salah sahiji elemen dina séri lirén damel, sésana tiasa teras-terasan nampi kakuatan.
  • Campuran: aranjeunna anu paling sering, sareng nyampur duanana unsur dina séri sareng unsur dina paralel.

Upami urang ngiringan kumaha sirkuit atanapi tata perenahna yén listrik ngalir, anjeun tiasa ngabédakeun antara:

  • Cerrado: nya éta sirkuit anu jalur na ngamungkinkeun sirkulasi arus , Ngajantenkeun nilai aliran ayeuna gumantung kana beban.
  • Dibuka: nalika aya unsur rusak atanapi motong konduktor, atanapi sababaraha elemen (sapertos saklar), aranjeunna ngahambat arus tina ngalir.
  • Cortocircuito: sirkuit pondok disebut fénoména anu duanana kutub (+ sareng -) saling gabung, nyababkeun sirkuit lirén damel. Ieu tiasa kajantenan sabab aya sababaraha unsur konduktif antara jalur konduktor atanapi kabel, kusabab insulasi anu ngalikeun konduktor parantos buruk, jst.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.