Ngamimitian nganggo Arduino: papan sareng pakét mana anu langkung pikaresepeun pikeun ngamimitian

dewan arduino

Di HWLibre aya seueur proyek anu dilaksanakeun dumasar kana salah sahiji pilihan Arduino anu béda anu aya di pasar anu parantos kami nyarioskeun. Kabeneran aya kemungkinan anu seueur sareng, sapertos biasana kajadian, masing-masing ngagaduhan kaistiméwaan sareng biasana langkung narik tibatan sésana pikeun ngalaksanakeun proyek anu tangtu pikeun ciri na.

Kusabab ieu dinten ieu kami hoyong lirén sakedap sareng, tibatan neraskeun nyarioskeun perkawis proyek anu beda, nyandak hawa sakedik sareng pendak pikeun ngabahas topik anu saderhana pisan sareng anu pasti, nalika urang ngamimitian di dunya ieu, éta bakal ngalayanan kami muhun. bantosan sapertos anu sacara harfiah dimana ngamimitian, hal anu pastina bakal ngabantosan pisan pikeun jalma-jalma anu ngamimitian di dunya anu ngahibur sareng pikaresepeun ieu.

Upami anjeun parantos ngahontal titik ieu, pastina anjeun bakal gairah ngeunaan sagala hal anu ngagaduhan tawaran anu tangtu tiasa nawiskeun anu ngamungkinkeun anjeun, salaku conto, pikeun nyiptakeun robot anjeun nyalira, ngajadikeun otomatis tindakan anu béda unggal dinten anu anjeun lakukeun di bumi anjeun nyalira ... sareng sadayana ieu berkat panggunaan platform perangkat keras gratis anu murah pisan. Dupi urang mimitian?

proyék arduino

Aya sababaraha jinis dewan Arduino, anu mana anu kuring pilih?

Sakali anjeun atos jelas ngeunaan naon anu anjeun badé lakukeun, panginten léngkah anu munggaran nyaéta tepat pikeun milih dewan Arduino anu anjeun kedah pilih. Percanten atanapi henteu, anu leres nyaéta kaputusan ieu bakal dijantenkeun dasar hasil akhir anu anjeun pikagaduh saprak arsitéktur na tiasa ngawatesan ideu anjeun sakedik sareng di luhur sadaya solusi anjeun tiasa nganut pikeun ngawangun proyék.

Titik anu penting pisan henteu ngan ukur ukuran sareng périferal anu tiasa anjeun sambungkeun, tapi dewan nyalira kusabab urang henteu ngan ukur tiasa ngawatesan diri pikeun kéngingkeun Arduino sapertos kitu, hartosna dewan resmi, tapi ogé modél resmi ieu (Aya mangrupikeun sababaraha konfigurasi) urang kedah nambihan sadayana anu ditawarkeun ku sadayana papan anu cocog pikeun kami, hal anu ngagedékeun pisan pilihan kami kusabab, upami mimitina Urang peryogi ukuran anu khusus sareng konektor tina jenis anu pasti, panginten dewan resmi henteu nawiskeun ka kami, tapi anu cocog.

papan arduino anu béda

Déwan Arduino resmi

Arduino, mangtaun-taun (parantos aya di pasar ti taun 2006) parantos ditawarkeun dina format tunggal janten sayogi dinten ayeuna henteu kirang ti 12 vérsi anu béda ka mana, nalika waktuna waktuna, urang tiasa nambihan anu parantos dieureunkeun. Dina titik ieu, upami anjeun henteu tiasa mendakan dewan anu paling cocog sareng kabutuhan anjeun, panginten anjeun tiasa kéngingkeun tambihan, ekstensi sareng kit anu resmi dijual ku Arduino ngalangkungan halaman wébna atanapi tina distributor resmi na.

Dina titik ieu, sakumaha anjeun tiasa tingali dina gambar anu saencana, dasarna bédana antara pilihan anu ditawarkeun ku Arduino dumasarkeun kana ukuran, konéktipitas sareng jumlah input analog sareng output analog sareng digital kalayan anu piring dipilih ngagaduhan. Titik anu kedah urang diperhatoskeun nyaéta mémori internal anu ditawarkeun ku dewan nyalira, sahingga langkung rumit (dina tingkat kode) proyek anu bakal urang pasang, éta bakal peryogi mémori anu langkung ageung.

Diantara pilihan anu bénten-bénten anu urang gaduh, kami dina léngkah munggaran nyaéta Teu aya produk anu kapendak., Tanpa ragu modél anu paling dasar sareng dina gilirannana salah sahiji anu ngagaduhan jumlah input sareng output anu paling ageung. Dina pamanggih kuring, éta idéal upami anjeun ngamimitian.

Hiji léngkah langkung luhur urang mendakan Arduino Nol, Idéal upami anjeun peryogi langkung kakuatan kumargi aranjeunna ngagaduhan CPU anu langkung kuat sareng mémori anu langkung ageung boh RAM sareng ROM. Upami anjeun peryogi langkung seueur input digital pikeun nyambungkeun modul anu béda, pilihan anu idéal nyaéta pikeun kéngingkeunana Arduino Mega.

Dina titik ieu, detil kedah diperhatoskeun, dina hiji sisi, kanyataan yén hanjakalna aya seueur papan Arduino palsu di pasar, anu, kadang-kadang tiasa sesah pisan pikeun dideteksi naha leres atanapi salah, utamina upami urang milari hiji Arduino Uno. Kadua, béjakeun yén piring Arduino ditujukeun pikeun pasar Amérika Serikat waé, sedengkeun di luar ieu, mérekna dijual sakumaha Asli hijina bédana antara duanana mérek salaku masalah légal sareng pamasaran.

dewan cocog arduino

Papan cocog Arduino

Dina waktos éta, utamina nalika anjeun gaduh cekap elmu éléktronika, anjeun bahkan tiasa ngémutan ideu ngawangun dewan nyalira cocog sareng sadaya alat sareng aksesoris Arduino. Ieu persis pamanggih yén seueur pabrik anu nuturkeun anu sacara harfiah ngamangpaatkeun tarikan sareng kawéntar platform ieu nawiskeun solusi, sababaraha anu pikaresepeun pisan, sapinuhna cocog sareng a Harga murah.

Diantara pelat anu cocog anu tiasa urang mendakan, perlu dibedakeun, numutkeun kuring, anu pangsaéna nyaéta anu ngamungkinkeun anjeun ngagunakeun lingkungan pangwangunan IDE Arduino Sedengkeun, dina tingkat hardware, aranjeunna ngamungkinkeun anjeun nganggo hardware anu sami, utamina dina hal komponén, sabab, dina komponén, anjeun ogé bakal mendakan seueur pabrik anu béda kalayan usulan anu béda pisan. Diantara conto anu bénten-bénten anu urang tiasa mendakan anu paling dikenal, utamina ku komunitas anu aya sareng, nalika waktuna waktuna, tiasa mangpaat pisan dina patarosan anu aya hubunganana sareng dukungan téknis:

  • Freedino: Bisa jadi anu paling dipikaterang, kulawarga Arduino anu cocog ieu ngagaduhan sababaraha modél papan anu sami sareng versi aslina. Modél anu paling disarankeun nyaéta Epic, pakait sareng Arduino Mega anu hargana $ 44.
  • Zigduino: Salah sahiji modél cocog anu nambihan fungsionalitas tambahan pikeun harga ampir sami sareng anu aslina. Dina hal ieu, aya konektipitas Zigbee terpadu $ 70.
  • Funduino: Salah sahiji modél anu cocog sareng Arduino Uno paling terjangkau anjeun tiasa kéngingkeun. Hargana kirang ti 7 euro sareng aya model anu cocog sareng langkung seueur vérsi.
  • Freduino: Sakumaha anjeun tiasa tingali, bagian tina trik papan anu cocog nyaéta nyusahkeun nami panginten pikeun ngamangpaatkeun kabingungan. Modél ieu sami sareng dewan Uno tapi hargana ngan ukur 18 euro.
  • SaintSmart: Cocog sareng Arduino Mega 2560, hargana kirang ti 20 euro.
  • Sumber Xc: Salah sahiji modél na anu paling pikaresepeun nyaéta anu cocog sareng anu Arduino Uno, sareng kaluar 12 euro.
  • BQ Zum Core: Sanaos papan ieu pikaresepeun pisan, anu leres nyaéta anjeun kedah ati-ati yén éta henteu lengkep cocog sareng Arduino. Ideu na nyaéta saatos pilihan ieu komunitas parantos didamel dimana anjeun tiasa mendakan modul, tutorial, dukungan sareng bahkan lingkungan pamrograman anu cocog sareng dewan Arduino.

arduino-kit

Disarankeun kit starter

Sakali kami mutuskeun pelat mana anu paling narik pikeun proyék kami, naha éta resmi atanapi cocog, waktuna mésér iket. Dasarna nalika milih dewan naon anu urang gaduh ngan ieu, dewan, tapi urang peryogi elemen sanés sapertos kabel USB anu tiasa ngamuat perangkat lunak urang kana mémori na atanapi tuang catu daya na kana modul anu langkung rumit anu masihan langkung seueur hartos pikeun sakabeh proyék.

Supados henteu ngahesekeun teuing, kusabab tuntutan proyek bakal ngajantenkeun kami sadar persis naon anu urang butuhkeun atanapi henteu diperyogikeun, kuring bakal teras-terasan masihan koméntar kana pakakas pamula anu anjeun tiasa mendakan di toko resmi atanapi distributor mérek. , Boh tina Arduino sorangan, ogé salah sahiji papan anu cocog na. Dina pengertian ieu, gumantung kana komponén anu kagabung dina kit, éta bakal langkung mahal, pilihan na seueur pisan sareng rupa-rupa:

  • Kit Resmi Arduino: Kit starter, dina basa Spanyol sareng proyek manual sareng anu sanés siap dipasang.
  • Kit Arduino Sparkfun Vérsi 3.2: Kit resmi pikeun pemula sareng tingkat panengah ku sadayana anu anjeun peryogikeun pikeun proyék-proyék pangheulana pamrograman sareng interaksi sareng perangkat keras. Éta kalebet manual lengkep dina basa Inggris tapi versi Spanyol tiasa didownload online.
  • Arduino Starter Kit: Kit starter anu sampurna kalayan jaminan kualitas. Éta iket anu ngajual www.arduino.org (perusahaan anu gaduh kontrol mérek Arduino di luar Amérika Serikat). Kit ieu kalebet manual dina basa Spanyol, piring Arduino UNO sareng dina seueur halaman wéb Spanyol dijual deui sakumaha aslina.
  • Kit cocog sareng Arduino Uno R3: ngandung 40 komponén dina kasus praktis. Éta mangrupikeun salah sahiji pilihan anu paling murah.
  • Teu aya produk anu kapendak.: Upami anjeun hoyong milarian papan anu cocog sareng Funduino, iket ieu mangrupikeun pilihan anu langkung saé tibatan papan anu misah.
  • Kuman Super Starter Kit: Cocog pikeun pemula. Salah sahiji pakét Arduino cocog anu paling henteu resmi. Éta kalebet 44 komponén, tutorial sareng kode sumber pikeun proyek.
  • Teu aya produk anu kapendak.: Kit diperpanjang dina 2016 sareng komponénna langkung seueur tibatan anu tadi (49 komponén). Ngawengku langkung ti 20 proyék dina set lengkep ieu sareng sadayana anu anjeun peryogikeun pikeun tumali sareng Arduino.
  • SainSmart Dasar Starter Kit: Pakakas Arduino UNO Harga disaluyukeun sareng sagala anu anjeun peryogikeun pikeun ngamimitian ékspérimén sareng ngalaksanakeun dugi ka 17 proyék ku nuturkeun tutorialna. Éta henteu kalebet buku manual sareng tutorial léngkah-léngkah tapi éta sadayana sayogi pikeun diunduh sareng aranjeunna ogé ngagaduhan saluran dina YouTube.
  • Kit zum: Kalayan presentasi anu ati-ati pisan sareng komponenana anu variatif sareng kualitas.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Unai cenahna

    Béda pelat aslina sareng salinan, nalika urang nyarioskeun perkawis piring sareng parangkat lunak sumber kabuka sakedik ... utamina nalika sababaraha anggota grup aslina anu ngembangkeun arduino kabuka angkat ka kantor patén pikeun ngadaptar mérek dagang Arduino.

  2.   Salvador cenahna

    Hibrid antara Arduino ieu sareng Lion 2 damel pisan pikeun kuring. 3D prints katingali saé pikeun alat-alat ieu teras diadaptasi kana Arduino seueur hal anu tiasa dilakukeun