Ngadamel konci éléktronik anjeun nyalira ku anjeun tiasa muka panto garasi anjeun berkat sidik jari anjeun

panto garasi dilengkepan konci éléktronik

Kami dina waktos anu sigana hal anu paling aman atanapi gancang nyaéta ngagunakeun sidik jari anjeun pikeun, contona, muka konci telepon sélulér anjeun sareng bahkan badé angkat damel, dina hal ieu sadayana ngalangkungan kaamanan anu dibutuhkeun atanapi ditumpukeun pikeun ngalaksanakeun sababaraha proyék séjén.

Jauh tina ieu, anu leres nyaéta, salaku proyék anu diajar kumaha alat digital ieu tiasa langkung pikaresepeun, kusabab ieu dinten kuring hoyong ngajelaskeun ka anjeun kumaha masang konci éléktronik pikeun panto garasi anjeun anu tiasa dikonci nganggo sidik jari anjeun.


Konci éléktronik

Ngawangun konci éléktronik anjeun nyalira pikeun panto garasi anjeun ku sababaraha léngkah anu tiasa anjeun muka konci ku sidik jari anjeun

Nincak sakedik langkung detail, ngawartosan yén pikeun proyék ieu kami bakal nganggo scanner sidik sapertos SparkFun GT-511C1R. Sakumaha biasana dina jenis tutorial ieu, kedah diémutan yén dasarna sadaya jenis produk ieu ngagaduhan operasi anu sami pisan janten teu kedah janten modél kieu.

Upami anjeun wani ngalaksanakeun proyék ieu tapi ngagaduhan bénten-bénten anu tangtu, sapertos anu scanner sidik jari anu dianggo mah béda sareng anu aya dina tutorial atanapi panto garasi anjeun ngan saukur nganggo sistem anu sanés, hal anu bakal kajadian ampir kalayan total kamungkinan, anjeun henteu kedah naha sieun, anjeun tiasa nuturkeun tutorial tapi henteu sapertos ayeuna anjeun bakal kedah ngadamel modifikasi anu sanés boh dina kabelna sareng dina kode éta nyalira pikeun adaptasi kana hardware anjeun.

unsur anu perlu

Léngkah-léngkah anu diperyogikeun pikeun ngawangun pamaca sidik sorangan pikeun muka panto garasi anjeun

Léngkah 1: Kabel sareng Sambungkeun Sistem Sakabéh

Pikeun tiasa muka panto garasi anjeun berkat sidik jari anjeun, anjeun kedah dua komponén anu sanés. Dina hiji sisi, urang butuh ngadamel panel kontrol urang sorangan, anu bakal kami pasang di luar bumi. Di jero panel kontrol ieu bakal dimana urang bakal masang scanner sidik, layar inpormasi alit sareng sababaraha tombol tambahan.

Kadua urang peryogi pasang kotak kadua di jero garasi éta sorangan. Ieu bakal jawab verifikasi yén sidik jari anu dilebetkeun dina panel kontrol ditampi atanapi henteu ku sistem sareng, upami aya verifikasi anu leres, teraskeun ngadamel sinyal anu tiasa dikenal ku motor anu bakal muka panto garasi kami.

Pikeun ngalaksanakeun ieu urang peryogi mikrokontroler ATMega328p anu bakal tanggel waler pikeun masihan kahirupan ka panel kontrol anu bakal kami pasang di luar bumi nyalira bari, pikeun panel interior kami bakal bet dina ATTiny. Dua papan bakal saling komunikasi ngalangkungan sambungan serial. Pikeun ningkatkeun kaamanan sadaya sistem, kami bakal masang pemancar polarisasi sahingga kartu ATTiny tiasa nutup sambunganna, janten upami vandal ngamimitian panel kontrol luarna, aranjeunna moal tiasa muka panto garasi urang ku nyebrangan sababaraha kabel.

Upami proyék ieu ngayakinkeun anjeun sareng anjeun resep ngalaksanakeun proyék ieu, ieu daptar komponén anu anjeun peryogikeun:

diagram proyék

Dina titik ieu waktosna nyambungkeun sadaya perangkat keras dina daptar. Ideu na, sakumaha anjeun pasti ngabayangkeun, ngalangkungan tuturkeun diagram anu aya di luhur garis ieu, sami anjeun tiasa ningali perenah boh panel kontrol sareng modul interior. Salah sahiji naséhat anu kuring tiasa masihan nyaéta masihan kabel boh konverter ayeuna sareng LCD panjangna anu tangtu sahingga anjeun tiasa ngagantungkeun sareng ngalereskeunana dina posisi anu paling leres anu anjeun pikirkeun aya dina kotak tahan cai luar.

Upami dina titik ieu kami nalungtik sakedap kode anu tungtungna bakal dijalankeun ku controller, anjeun bakal sadar yén tombol-tombol éta dihubungkeun sareng pin 12, 13 sareng 14, anu minuhan fungsi 'di luhur','OK'sareng'turun'masing-masing. Ieu ngandung harti yén panginten mangrupakeun ide anu saé pikeun nempatkeunana ku cara ieu pikeun ngajaga logika visual langkung seueur saluyu sareng fungsina.

Pikeun nyayogikeun arus ka sadaya sistem anu bakal kami anggo, sakumaha daptar elemen anu diperyogikeun, pangecas telepon kalayan panyambung microUSB. Ideu ngagunakeun jenis carjer ieu dasarna ngaréspon kanyataan yén aranjeunna murah pisan sareng di luhur sadayana gampang dipanggihan.. Gagasan anu sanés nyaéta pikeun nguatkeun pangendali ngalangkungan panggunaan batré, sanaos dina waktos ieu panginten langkung saé nganggo trafo arus anu silih ganti pikeun ngarahkeun arus kumargi sensor sidik biasana nyéépkeun seueur arus sareng, tuang sakumna sistem nganggo batréna anu tiasa anjeun gentos unggal dinten.

Arduino IDE

Lengkah 2: Coding sareng ngajalankeun Controllers

Dina titik ieu khususna nyaritakeun yén duanana kode anu bakal dilakukeun ku ATMega328p sareng ATTiny85 parantos diserat sareng disusun sareng Arduino IDE. Dina hal anu spésifik ieu urang kedah ngajalankeun file garagefinger.ino dina ATMega328p sareng file tiny_switch.ino dina ATTiny85. Di sisi anu sanésna, perpustakaan NokiaLCD.cpp sareng NokiaLCD.h mangrupikeun dua perpustakaan pikeun layar LCD, ieu parantos disusun tina conto-conto anu dicandak tina situs Arduino sareng, sapertos ampir sadaya perpustakaan, aranjeunna kedah disimpen dina folder 'perpustakaan'pikeun Arduino IDE anjeun pikeun mendakan aranjeunna. Folder ieu biasana aya tina akar anu anjeun pasang IDE, dina Windiows biasana "% HOMEPATH" \ Dokumén \ Arduino \ perpustakaan. Kuring ngantepkeun anjeun file pikeun diunduh di handapeun garis ieu:

Salian ti éta anjeun ogé bakal peryogi perpustakaan supaya scanner sidik tiasa jalan. Dina titik ieu kedah diémutan yén hanjakalna Perpustakaan anu dikaitkeun kana situs SparkFun moal jalan sabab parantos dimekarkeun pikeun modél GT-511C3, jauh langkung awis, sareng sanés kanggo vérsi anu kami anggo, panginten anu langkung sesah kanggo dipendakan tapi langkung mirah. Perpustakaan anu damel pikeun GT-511C1R tiasa dipendakan di github.

Upami saatos ngaunduh sadaya file sareng ningali kode anu anjeun pikahoyong nyayogikeun kaamanan anu langkung ageung pikeun sistem Kuring ngadorong anjeun, contona, pikeun milarian sareng ngagentos sadayana contosékrési'ku kecap akses anjeun nyalira. Detil anu langkung menarik anu tiasa ngabantosan sistem anjeun langkung aman nyaéta ngarobah variabel buf dina file tiny_switch.ino sahingga panjangna sami sareng kecap akses anu anjeun badé anggo.

Variabel overrydeCode, didefinisikeun dina file garagefinger.ino, ngagaduhan perwakilan 8-bit tina urutan pencét tombol luhur / handap anu tiasa dianggo pikeun muka panto garasi anjeun sareng unggah sidik anyar ka sistem tanpa kedah nganggo sidik anu dipikaterang. Ieu gunana pikeun pertama kalina alat dianggo nalika mémori scanner bakal kosong. Éta panginten pikaresepeun pikeun ngarobih nilai awal ieu.

kontrol éksternal

Léngkah 3: Kami ngarakit sadayana proyék

Sakali kami parantos nyobian sadayana proyék, parantos waktuna pikeun rapat akhir. Pikeun ieu urang kedah masang panel kontrol sadayana dina kotak watertight urang. Sakumaha anjeun tiasa tingali dina gambar, supados teu aya anu tiasa aksés kana pangendali, salian ti kotak watertight, kotak akrilik parantos dianggo anu ngan ukur kami bakal masang layar LCD sareng tombol aksés, sésana sistem bakal dipasang dina jero kotak ieu.

Kotak ieu kedah dipasang di luar bumi anjeun sareng nyambung langsung kana kotak tempat kami bakal masang ATTiny. Dina titik ieu, ngingetan yén dina ATTiny anjeun kedah nyambungkeun kabel pikeun komunikasi sinyal kana motor anu muka panto garasi anjeun. Bisi kuring éta gampang pikeun kuring kumargi di jero garasi éta kuring ngagaduhan tombol push dina témbok anu ngalaksanakeun fungsi anu sami ieu.

sistem dipasang

Léngkah 4. Ngagunakeun sistem

Sakali urang parantos masang sadaya sistem, urang kedah mencét salah sahiji tina tilu tombol kanggo nyaharna layar LCD sareng scanner sidik. Dina titik ieu, alat ngantosan dugi ka nempatkeun ramo dina scanner. Upami ramo anu anjeun pasang dina scanner dikenal, panto bakal dibuka sareng ménu bakal ditingalikeun dina layar pikeun muka / nutup panto deui, nambihan / mupus sidik, ngarobih kacaangan layar ... Alatna pareum sakitar 8 detik saatos tombol terakhir diteken. Pikeun ngarobah durasi waktos ngantosan, anjeun kedah ngarobih fungsina ngantosanTapi dina file garagefinger.ino.

Sakumaha anu parantos kami sebatkeun dina paragrap sateuacanna, anjeun tiasa nganggo sekuen override ku ngagunakeun inti luhur / ka handap dituturkeun ku 'OK'pikeun kéngingkeun aksés kana sistem. Ieu gunana pertama kali anjeun ngaktipkeun alat sabab, dina titik ieu, scanner moal sidik sidik dina mémori na. Urutan awal dirumuskeun ku representasi binér 8-bit tina nomer anu disimpen dina variabel overrideCode dina file garagefinger.ino dimana '1' diwakilan ku tombol 'up' sareng '0' diwakilan ku tombol 'down'.

Hiji hal anu kedah diémutan nyaéta, dina hal anjeun ngarobih sekuen nimpa sareng engké hilap deui tanpa nambihan sidik ka alat, éta bakal sacara efektif dikonci sareng anjeun kedah ngolah deui ATMega328p sareng maksa EEPROM mupus pikeun mupus alat. kode.

Inpo leuwih: paréntah


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.