Kumaha carana milih multimeter: sadaya tip anu anjeun kedah terang

kumaha milih multimeter

Una tina pakakas anu paling sering dianggo dina dunya listrik sareng éléktronika, utamina ku téknisi sareng produsen, éta multimeter atanapi multimeter. Unsur anu ngamungkinkeun pikeun ngukur seueur jumlah sareng performa Parios dasar pikeun sirkuit jenis ieu.

Dina waktu ngabandingkeun multimédia sareng milih anu paling cocog, teu sadaya jelema jelas pisan. Maka, upami anjeun hoyong nanemkeun artos anjeun ogé sareng ngagaduhan unsur anu saé kualitas sareng akurat dina pengukuran na, anjeun kedah merhatoskeun pituduh ieu dimana sadaya rahasia ditingalikeun ...

Naon multimeter?

kumaha milih multimeter, multimeter

Un multimeter, téstér atanapi multimeter, mangrupikeun alat éléktronik anu ngamungkinkeun jumlah listrik anu béda tiasa diukur dina sirkuit AC / DC. Salaku conto, anjeun tiasa ngukur tegangan, intensitas, kakuatan, resistansi, kapasitas, sareng anu sanésna. Sababaraha ogé kalebet fungsi tambahan sapertos mariksa transistor, sirkuit kabuka (kontinuitas), jst. Éta sababna aranjeunna katelah poli atanapi multi, sabab tiasa ngukur sababaraha hal.

Jinis-jinis multiméter ieu ngagaduhan sababaraha alat ukur di jero, dikelompokkeun supados aranjeunna tiasa masihan sadaya ukuran anu didukung. Nyaéta, éta diwangun ku voltmeter, améter, sareng sajabana. Salaku tambahan, aranjeunna ngadukung milih sababaraha lilipetan atanapi lelelepan tina jumlah anu didukung pikeun pas kana skala anu leres.

Pikeun ngukur, anjeun gaduh kabel sareng sababaraha usik anu tiasa dihubungi pikeun tiasa ngukur sabaraha gedena sirkuitna:

  • Kawat hideung (-): nyaeta anu disebat COM atanapi biasa. Éta nyaéta salah sahiji anu dianggo pikeun sagala gedena.
  • Kawat beureum (+): yén kabel sanésna bakal nyambung kana pin ku denominasi gedena pikeun diukur, contona, pikeun ngukur voltase anjeun kedah milari pin anu nunjukkeun V, atanapi pikeun ngukur intensitas A, jst.

Sakali ieu réngsé sareng pamilih disimpen dina posisi gedena anu sami pikeun diukur, némpél sirkuit bakal nunjukkeun nilai ukur dina layar.

Jinis multimeter

multimeter analog

Aya dua jenis dasar Naon anu anjeun kedah terang upami anjeun hoyong milih multimeter:

  • Analogis: Aranjeunna langkung sepuh sareng langkung klasik, sanaos aranjeunna sering dipikasieun ku para ahli kusabab akurasi sareng reliabilitasna. Pikeun nembongkeun hasilna, aranjeunna gaduh layar kalayan skala sareng jarum anu bakal nandaan nilaina.
  • digital: Éta langkung modéren sareng gampang dina hal panggunaan, sabab éta layar LCD pikeun nunjukkeun hasilna. Aranjeunna biasana karesep pikeun kaseueuran, khususna pikeun anu ngamimitian. Éta ogé ngukur kalayan akurasi anu saé, tapi ningkatkeun presisi nalika maca ukuran ku nunjukkeun nilai numerik.

Naon waé jinisna, anjeun kedahna antosan sakedik, kumargi nilaina moal tetep stabil dina layar dugi ka saatos sababaraha saat. Ku alatan éta, nilai mimiti anu muncul panginten moal janten anu pangsaéna.

Kumaha cara ngagunakeun multimeter

kumaha milih multimeter, kumaha cara nganggona

Ngagunakeun multimeter éta lumayan lah. Sadayana bakal gumantung kana gedena anu anjeun hoyong ukur. Paling umum nyaéta:

  • Tegangan atanapi voltase: salian ti nempatkeun kabel beureum dina colokan V sareng pamilih dina unit anu cocog (mV, V, kV ...), gumantung kana sinyal anu anjeun badé parios (contona, henteu sami pikeun ngukur sirkuit DC kalayan tegangan anu luhur pisan). handap kana jalur listrik bumi anu sakitar 220V sakitar.). Sakali parantos siap, pilih dua terminal atanapi titik anu mana anjeun badé ngukur poténsi atanapi voltase bédana sareng éta bakal ditingalikeun dina layar. Émut nganggo kawat hideung pikeun taneuh / taneuh.
  • Résistansi: deui anjeun milih dina pamilih hijian pikeun résistor sareng skala anu pas, salian ti nyambungkeun kawat beureum kana colokan pikeun résistor (Ω). Ayeuna éta bakal janten masalah némpél sareng duanana tip tina usik antara titik-titik anu anjeun hoyong ngukur résistansi, sapertos dua terminal résistansi sareng nilaina bakal muncul dina layar.
  • Hal sabaraha kuatna: kanggo ayeuna éta rada rumit, kumargi anjeun kedah nyimpen tip tina usik sacara séri sareng éta henteu tiasa dilakukeun sacara paralel. Upami teu kitu éta bakal sami, milih gedena anu cocog sareng nempatkeun kawat beureum dina pin A.

Sababaraha multimeter ngagaduhan fungsi langkung seueur tibatan anu bakal dilakukeun ku cara anu sami. Salaku tambahan, aya sababaraha anu gaduh sareng mareuman tombol, mémori, jsb. Mangga maca manual tina modél anjeun pikeun langkung seueur inpormasi sareng ngahargaan ukuran kaamanan. Pangukuran anu goréng tiasa ngarusak multimeter ...

Kumaha carana milih multimeter

kumaha milih multimeter

Upami anjeun heran kumaha milih multimeter, anjeun kedah tetep émut mangpaat ieu:

  • Resolusi sareng nomer: anu munggaran nyaéta milih antara analog atanapi digital, numutkeun ka karesep anjeun, sanaos sacara pribadi kuring bakal nyarankeun digital. Sakali anjeun ngagaduhan anu jelas, anjeun kedah ningali data résolusi, anu bakal nangtoskeun parobihan pangleutikna anu tiasa diukur. Langkung saé éta, langkung sénsitip éta bakal.
  • katalitian- Akurasi alat ukur anjeun ogé penting. Komo deui upami anjeun mikahoyong pikeun panggunaan propésional atanapi pikeun aplikasi anu variasi leutik tiasa ngarobih ageung. Ieu biasana diukur dina%. Nomer anu handap, langkung saé. Salaku conto, éta tiasa ± 0.05% + 3 LSD, anu hartosna éta ngagaduhan presisi éta, LSD mangrupikeun jumlah anu paling henteu penting anu nunjukkeun presisi anu ditetepkeun ku kasalahan anu dihasilkeun ku sirkuit (noise, tolerances of the ADC converter,…). Dina hal ieu, upami anjeun hoyong ngukur voltase kalayan nilai-nilai éta tina sinyal 12 VDC, multimeter anjeun bakal nunjukkeun ngukur nilai antara 11,994 sareng 12,006V, anu dibarengan ku LSD of 3 bakal hartosna yén hasil akhir bakal antara 11,001 sareng 12,009. V.
  • RMS (TrueRMS)Ieu mangrupikeun hiji bédana anu paling ageung antara multimeter mirah sareng anu propésional. Éta ngarujuk kana pangukuran AC, nalika dina instrumen anu murah dianggap yén bentuk gelombang bakal sampurna sinusoidal, hal anu sanésna kanyataanna, nunjukkeun bacaan anu kirang dipercaya. Dina kasus TrueRMS éta bakal nunjukkeun pangukuran anu langkung réalistis.
  • Impedansi input- Ieu ogé ngabédakeun ageung antara mirah sareng goréng tina saé. Nalika impedansi langkung luhur dina input, ieu bakal mangaruhan pangukuran nilai sakedik mungkin nalika ngukur. Jalma jahat biasana gaduh 1MΩ, sedengkeun anu saé tiasa 10MΩ atanapi langkung.
  • fungsi: penting pikeun anjeun kéngingkeun multimeter anu ngagaduhan sadaya gedena anu anjeun peryogikeun pikeun ngukur rutin. Sababaraha gaduh fitur tambahan tinangtu anu sanés henteu. Janten, tangtoskeun naon anu anjeun peryogikeun dina padamelan atanapi hobi biasa anjeun, sareng pilih anu ngagaduhan sagala gedena éta.

Disarankeun multimédia

Upami anjeun hoyong milih modél aman, anjeun tiasa nganggo daptar ieu sareng sababaraha anu pangsaéna anu anjeun tiasa mendakan, sareng kalayan harga anu béda pikeun adaptasi sareng sadaya kantong sareng kabutuhan:

  • Leutik 115- Multimeter digital TrueRMS panarjamah, sareng tampilan LCD bodas dianggo bahkan dina kondisi cahaya anu sakedik.
  • Uni-Ball T UT71: anu sanés tina multimédia propésional anu pangsaéna dina pasaran kalayan tampilan LCD digital. Kalayan presisi tinggi sareng reliabilitas.
  • Extech EX355: multimeter sareng TrueRMS, pangukuran anu akurat pisan pikeun DC sareng AC, LoZ pikeun nyingkahan bacaan palsu ku tegangan phantom, filter low-pass FPB pikeun pangukuran sinyal frekuensi frékuénsi tepat, detektor tegangan AC sanés kontak kalayan indikator LED.
  • Kaiweets HT118A: TrueRMS, presisi tinggi, seueur fungsi, autoranging pikeun ngukur kalayan gampang sareng gancang, ngagaduhan detektor voltase non-kontak NCV, perlindungan pikeun kaamanan sareng durasi anu langkung ageung.
  • Kuman: multimeter murah tapi anu ngalakukeun padamelan na. Kalayan TrueRMS, seueur fungsi.
  • Teu aya produk anu kapendak.- Tés mahal anu sanésna, tampilan digital pikeun sababaraha ukuran. Cocog pikeun pemula sareng amatir. Kalayan NCV sareng konci fungsi.
  • AoKoZo: lain anu pang murahna, tapi henteu kirang goréngna. Kalayan NVC, TrueRMS, sareng sadaya fitur anu anjeun ngarepkeun tina multimeter digital.
  • ShextonUpami anjeun hoyong anu analog ti luar tina nostalgia atanapi kusabab anjeun resep jenis alat ieu, anjeun gaduh pilihan tina téés presisi tinggi profesional ieu.
  • nikou: alternatip analog anu sanés kanggo anu sateuacanna. Mahal, tapi éta damel upami anjeun milari anu saderhana.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.