Layar LCD sareng Arduino

Hitachi HD44780 Controller sareng LCD pikeun Arduino

Proyék anu aya hubunganana sareng Arduino sangat populer sareng, sapertos Raspberry Pi, éta mangrupikeun salah sahiji proyék Hardware Free anu paling sering dianggo di antara perusahaan. Kusabab kitu urang bade nyarios salah sahiji kombinasi paling populer di kalangan pangguna Arduino: LCD + Arduino.

Layar LCD mangrupikeun aksésori anu langkung ékonomis sareng tiasa diaksés, anu ngajantenkeun pilihan anu hadé pikeun ngiringan dewan Arduino kami. Tapi Naha layar LCD tiasa dianggo sareng papan Arduino kami? Proyék naon anu tiasa dianggo ku LCD sareng Arduino, naha kombinasi ieu pantes dianggo?

Naon ari LCD?

Pangguna novice henteu sadar kana naon anu dimaksud LCD sanaos aranjeunna bakal ningali éta langkung ti sakali dina kahirupan aranjeunna. LCD singkatan tina Liquid Crystal Display, atanapi naon anu janten Liquid Crystal Display. Layar leutik atanapi ageung anu parantos seueur urang terang dina sababaraha alat sapertos jam alarm, layar jam, kalkulator, jst ... Alat éléktronik anu teu aya tungtungna anu dilegakeun berkat kombinasi LCD + Arduino sareng Free Hardware.

Layar LCD Printer Maké Arduino Mega

Layar LCD cocog sareng Hardware Gratis, kalebet papan Arduino Project, sanajan aranjeunna meryogikeun papan pikeun konektor atanapi pin tertentu pikeun hubungan antara papan éléktronika sareng layar LCD.

A priori, teu aya halangan pikeun nganggo ukuran layar LCD anu béda. Kalayan kecap séjén, papan Arduino anu sami tiasa nganggo layar LCD 5-inci, 20 "atanapi ukuran karakter 5 × 2, kanggo nyarios ukuranana alit. Tapi urang kedah sadar éta Papan Arduino henteu sami sareng kartu grafik atanapi motherboard, janten pesen anu bakal ditingalikeun dina layar moal jalan anu sami dina layar leutik sapertos dina layar ageung, salami éta papan Arduino sami.

Tulisan anu aya hubunganana:
Ngamimitian nganggo Arduino: papan sareng pakét mana anu langkung pikaresepeun pikeun ngamimitian

Pin anu urang peryogikeun dina papan Arduino pikeun nyambung ka layar LCD sapertos kieu:

  • GND sareng VCC
  • kontras
  • RS
  • RW
  • En
  • Pin D0 dugi ka D7
  • Dua pin pikeun Backlight

Upami anjeun gaduh cukup pin sareng pin anu cocog sareng di luhur, Layar LCD bakal tiasa dianggo sampurna sareng dewan Arduino. Janten sok disarankeun pikeun mariksa pin kadua alat pikeun mastikeun yén sambunganna aya. Di mana waé, jarang pikeun dewan Arduino anu teu tiasa nyambung kana tampilan lcd sareng upami ngalaman kaayaan sapertos kitu, aya modul lcd anu béda dina pasaran anu gampang nyambung ka Arduino sareng anu hargana lumayan mahal.

Naon jinis layar lcd anu aya?

Ayeuna urang mendakan tilu jinis layar lcd dina pasaran:

  • Garis lcd.
  • Lcd ku titik.
  • Tampilan OLED.
  • Tampilan LED.
  • TFT tampilan.

El Line LCD mangrupikeun jinis layar anu nunjukkeun inpormasi ngalangkungan garis. Inpormasi disimpen dina garis sareng urang moal tiasa kaluar tina pigura éta. Jinis LCD ieu paling sering dianggo, ékonomis sareng terkenal tapi éta ogé jinis lcd anu masihan paling henteu kaulinan, kumargi éta ukur nunjukkeun inpormasi anu tangtu sareng biasana ngan ukur téks.

El titik lcd Gawéna ampir sami sareng jinis lcd sateuacanna, tapi henteu sapertos anu sateuacanna, di lcd ku poin urang gaduh matrix poin. Janten, dina jenis lcd ieu urang tiasa nempatkeun téks sareng bahkan gambar dimana waé dina layar LCD. Naon deui urang tiasa gaduh sababaraha ukuran font dina layar lcd anu sami, hal anu henteu kajantenan dina tampilan lcd garis, anu ukuranana kedah salawasna sami.

El Tampilan OLED Éta pikeun seueur jinis tampilan nyalira bari pikeun anu sanésna aya dina jinis lcd. Tampilan OLED mangrupikeun layar anu nunjukkeun urang inpormasi tapi konstruksi na mah béda ti layar LCD saprak ngagunakeun dioda led sareng komponenana organik kanggo didamelna. Beda sareng jinis sateuacanna, tampilan OLED nawiskeun resolusi anu langkung luhur, warna sareng handap konsumsi énergi. Sapertos monitor komputer atanapi dot lcd, layar OLED nganggo matrix titik atanapi piksel (kumargi urang tiasa nganggo sababaraha warna dina tampilan anu sami) pikeun mintonkeun kontén.

El LED atanapi LCD Led display sami sareng OLED Display, tapi dioda led henteu ngandung unsur organik. Prestasina henteu saluhur tampilan OLED tapi éta nawiskeun langkung résolusi tibatan layar LCD dot sareng nawiskeun warna.

El TFT tampilan mangrupikeun jinis lcd anu pang anyarna anu aya di pasar. Urang tiasa nyarios yén tampilan TFT nganggo piksel sapertos monitor komputer atanapi televisi sareng urang tiasa ngaluarkeun jinis inpormasi ngalangkungan layar ieu. Konsumsi énergi na langkung ageung tibatan salah sahiji jinis sateuacanna maka ukuran alit dianggo. Ukuran tampilan ieu diukur dina inci henteu sapertos sababaraha jinis tampilan sanés. Éta diukur ku karakter atanapi ku lébar layar.

Modél naon anu paling populér?

Hatur nuhun kana perdagangan online urang tiasa mendakan modél lcd anu henteu kaétang, tapi ngan ukur sababaraha anu paling populér. Popularitas ieu kusabab akuisisi anu gampang, harga, performa na atanapi ngan saukur kualitasna.. Di dieu urang ngobrolkeun modél ieu:

Nokia 5110 LCD

Layar Nokia 5110 LCD pikeun Arduino

Pintonan ieu asalna tina telepon sélulér Nokia 5110 anu lami. LCD héndsét ieu langkung unggul tibatan sélulér sareng perusahaan parantos teras ngical tampilan ieu kanggo panggunaan nyalira. Layar na monokrom sareng jinis Lineas LCD. Tampilan Nokia 5110 nawiskeun 48 jajar sareng 84 kolom. Kakuatanna sapertos anu nawiskeun kamungkinan méréskeun gambar sanaos henteu éfisién. Pintonanana saé pisan urang kedah nganggo lampu latar pikeun leres ningali layar, sacara umum biasana dibarengan ku lampu latar ieu sanaos meureun aya modul anu teu ngagaduhan fungsi ieu. Pintonan nganggo supir Philips PCD8544. Layar Nokia 5110 LCD tiasa dipendakan di toko pikeun 1,8 euro.

Hitachi HD44780 LCD

Hitachi HD44780 Controller sareng LCD pikeun Arduino

Éta modul Hitachi HD44780 LCD Mangrupikeun modul anu didamel ku pabrikan Hitachi. Panel lcd mangrupikeun monokrom sareng tipe garis. Urang tiasa mendakan modél anu masing-masing aya 2 garis 16 karakter sareng modél anu sanésna masing-masing aya 4 baris 20 karakter. Kami biasana mendakan tampilan Hitachi HD44780 LCD di toko mana waé tapi ogé tiasa kajantenan kami ngan ukur manggih Hitachi HD44780 tanpa layar, harga tiasa ngabantosan urang dina kaayaan ieu, biayana layar tambah pengendali pikeun 1,70 euro sareng ngan ukur supir 0,6 euro.

LCD OLED I2C

Layar LCD Arduino D20 pikeun Arduino

Tampilan lcd ieu tipe OLED. LCD I2C OLED mangrupikeun layar OLED monokrom ukuran hiji inci anu nyambung ka Arduino ngalangkungan protokol I2C, protokol ieu nganggo beus dua arah anu ngamungkinkeun urang nyimpen pin, diperyogikeun opat pin di payuneun anu peryogi anu disebatkeun sateuacanna. Supir pikeun layar LCD ieu umum janten urang tiasa nganggo perpustakaan gratis kanggo panggunaanna. Harga modél ieu henteu langkung mirah sapertos model sateuacana tapi upami éta tiasa dianggo ku seueur pangguna, urang tiasa milarian kanggo 10 euro unitna.

LCD E-Tinta

Layar LCD E-Ink pikeun Arduino

Layar E-Ink LCD nganggo tinta éléktronik pikeun nembongkeun inpormasi. Sapertos sésana modél, ngagunakeun protokol I2C pikeun komunikasi sareng Arduino. Layarna aya dina jinis TFT tapi nganggo tinta éléktronik anu ngajantenkeun konsumsi langkung handap tapi henteu kaleungitan résolusiana. Sanaos teu aya layar warna (ayeuna), éta sadayana dina skala hideung abu.

Salaku panasaran ngeunaan modél layar lcd ieu, urang kedah nyarios yén harga sareng ukuranana dihijikeun. Urang tiasa mendakan ukuran anu bénten sareng ukuranana langkung ageung, layar langkung mahal. Ku kituna, 1 atanapi 2,5 inci layar E-Ink Aranjeunna gaduh harga 25 euro per unit. Panel ukuran langkung ageung tiasa ngahontal 1.000 euro per unit.

Kumaha nyambungkeun layar LCD ka Arduino?

Sambungan antara layar LCD sareng Arduino saderhana pisan. Pokokna urang kedah nuturkeun pin anu didadarkeun di luhur sareng sambungkeun aranjeunna ka dewan Arduino. Diagram sambungan sapertos kieu:

Skéma pikeun nyambungkeun layar LCD sareng Arduino

Tapi sanés hiji-hijina hal anu urang kedah tumut kana akun pikeun nyambungkeun layar LCD ka Arduino. Naon deui Urang kedah nganggo perpustakaan anu bakal ngabantosan kami pikeun masihan program anu kami jiptakeun kode anu diperyogikeun pikeun jalan leres sareng layar. Toko buku ieu éta disebut LiquidCrystal.h sareng éta tiasa didapet gratis ngalangkungan halaman wéb Arduino resmi. Perpustakaan ieu kedah dianggo sapertos sésana perpustakaan, nyungkeun éta dimimiti kode sapertos kieu:

#include <LiquidCrystal.h>

Cara anu saderhana sareng gancang pikeun dewan Arduino tiasa dianggo sareng layar LCD.

Naha disarankeun nganggo layar LCD pikeun proyek urang?

Neruskeun hal di luhur, urang kedah naros ka diri urang sorangan naha leres merenah pikeun gaduh layar LCD sareng Arduino pikeun proyek atanapi proyek pribadi urang. Pribadi, kuring mikir yén pikeun proyék-proyék tangtu éta diperyogikeun sareng kanggo sésana éta mangrupikeun hal anu langkung pribadi tibatan diperyogikeun. Salaku conto, urang tiasa nyarios ngeunaan modél panganyarna printer 3D, modél anu ngan ukur nambihan dina sababaraha kasus tampilan LCD sareng anu sanés, tapi harga modélna langkung mahal pisan.

Dina kasus ieu, kuring henteu perlu ngagunakeun tampilan LCD, tapi ieu sanés masalah dina proyék-proyék anu tangtu dimana tampilan LCD penting pisan. Conto anu terakhir nyaéta proyék sapertos jam tangan, konsol game atanapi ngan saukur locator GPS. Proyék éta kedah ngagaduhan antarmuka grafis pikeun fungsina sacara épéktip. Naon anu urang nyarioskeun konyol, khususna pikeun pangguna anu paling ahli, tapi komponén naon waé tiasa ngajantenkeun proyek langkung mahal sareng ngajantenkeunana henteu tiasa dirobih. Maka, penting pikeun ditaksir naha proyék urang kedah gaduh layar LCD atanapi henteu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

Tes InggrisTés Catalankuis Spanyol