Litofany: naon éta sareng kumaha cara ngadamelna ku percetakan 3D

lithophany

Tukangeun ngaran anéh ieu aya cara ngagambarkeun anu saé pisan. The lithophany beuki seueur pengikut dina dunya pabrikan sareng percetakan 3D. Kalayan anjeun tiasa nyetak sadaya jinis pamandangan, poto pribadi, gambar, bentuk, atanapi naon waé anu aya dina pikiran anjeun.

Upami anjeun resep diajar langkung seueur ngeunaan cara ngadamel seni ieu sareng lithophany, dina tulisan ieu anjeun bakal diajar naon éta, bédana sareng téhnik sanés sapertos litografi, sareng kumaha anjeun tiasa ngamimitian nyiptakeun desain anjeun nyalira kalayan 3D print.

Naon ari litofani?

Lampu 3D

La lithophany éta mangrupikeun jinis proyéksi gambar sareng bentuk anu nganggo lampu. Baheula lampu seuneu, cahaya panonpoe atanapi lilin anu dianggo. Ayeuna lampu bohlam dipaké. Jalan anu mana waé, sumber cahaya bakal ngaliwat lambar kalayan séri sutra layar semitransparén pikeun ngawangun gambar.

Ide na gaduh ketebalan béda dina foil sahingga lampu beda-beda dina opacity, ngahasilkeun sababaraha daérah anu langkung poék sareng anu sanés langkung asli. Hasilna saé pisan, utamina dianggo opat pikeun ngahias kamar, atanapi pikeun lampu pikeun kamar tidur kamar barudak, jst.

Asalna, ukiran ieu éta dimodelkeun dina lilin. Teras bahan-bahan sanésna mimiti dianggo, sapertos porselen. Ayeuna, seueur bahan sanésna ogé tiasa dianggo, sapertos polimér poliamida atanapi plastik tina printer 3D.

dina Abad ka XIX Téhnik ieu bakal janten populér di nagara-nagara sapertos Jérman sareng Perancis, sumebar ka sadayana Éropah engké. Seueur anu nunjuk ka Baron Bourgoing salaku panyipta na, sareng upami anjeun hoyong terang langkung seueur perkawis sajarahna, anjeun kedah terang yén aya musium lengkep anu didedikikeun pikeun seni ieu di Toledo, Ohio (AS), Blair Museum of Lithophanies.

Litofani vs Litografi: bédana

Sababaraha ngalieurkeun lithophany sareng litografi, Tapi aranjeunna henteu sami. Litografi mangrupikeun bentuk percetakan kuno (masih dianggo ayeuna) pikeun tiasa nyetak bentuk atanapi gambar dina batu atanapi jinis bahan sanésna dina cara anu datar. Nyatana, namina asalna ti dinya, kumargi lithos (batu) sareng graphe (gambar).

Kalayan téhnik ieu anjeun tiasa nyiptakeun duplikat karya seni, sareng ogé ngagaduhan lapangan aplikasi anu hébat dina dunya percetakan, dimana lithographs masih dianggo pikeun nyetak.

Sabalikna, éta lithophany nganggo litografi atanapi percetakan 3D nepi ka bisa ngahasilkeun daérah paling kentel jeung legap, jeung daérah paling ipis jeung paling tembus. Tapi téhnik ieu kedah terang pikeun kéngingkeun hasilna.

 

Kumaha cara ngadamel lithophany nganggo printer 3D

lithophany, lampu bulan

Pikeun tiasa nyiptakeun karya lithophany anjeun nyalira anjeun henteu kedah ngagaduhan kaahlian pikeun seni atanapi ngagambar, anjeun ngan ukur peryogi peryogi 3D printer, filamén, PC, kalayan parangkat lunak anu pas, sareng gambarna anjeun hoyong ngawakilan. Henteu langkung ti éta ...

Ngeunaan parangkat lunak pikeun ngahasilkeun lithophany, anjeun tiasa nganggo sababaraha diantarana, pikeun ngarobih gambar kana desain anu cocog pikeun lithophany sareng delaminator pikeun percetakan 3D. Salaku conto, anjeun tiasa nganggo aplikasi wéb anu tiasa anjeun anggo dina sistem operasi naon waé sareng browser wéb anu cocog.

Aplikasi ieu disebut 3 dp sareng anjeun tiasa aksés link ieu. Sakali anjeun parantos aksés kana aplikasi wéb ieu, anjeun kedah nuturkeun léngkah ieu:

  1. Pencét gambar sareng pilih gambar anu anjeun badé ngarobih kana litofani.
  2. Sakali gambar na dimuat, ayeuna lebet model pilih modél anu anjeun resep paling tina anu aya teras pencét Refresh pikeun nyegerkeun.
  3. Ayeuna angkat kana tab setélan. Anjeun bakal ningali sababaraha pilihan:
    • Setélan Modél: pikeun ngonpigurasikeun modél anjeun resep.
      • Ukuran Maksimum (MM): bakal ukuran lithofany.
      • Kandel (MM): kalayan parameter ieu anjeun maénkeun kalayan kandelna lambar. Entong ngadamel ipis teuing atanapi bakal rapuh teuing.
      • Wates (MM): pilihan pikeun nyieun wates dina lambaran atanapi pigura. Upami anjeun henteu hoyong, atur kana 0.
      • Lapisan Thinnest (MM): Anjeun muterkeun kalayan kandel piksel poto supados langkung atanapi kirang lampu pas di daérah paling ipis.
      • Véktor per piksel: Beuki luhur éta, langkung saé résolusiana, tapi aya résiko upami éta luhur teuing, potongan moal dilakukeun. Anjeun tiasa ngantunkeun sakitar 5.
      • Dasar / Jero Berdiri: Éta nyiptakeun dasar dina lambaranana pikeun pangrojong, sanaos upami anjeun ngadamel bentuk sanésna, sapertos lambaran buleud, anjeun moal peryogi basa ieu nangtung.
      • Kurva: bakal ngakibatkeun langkung lengkungan kana lambaran éta. Anjeun bahkan tiasa nempatkeun 360º supados kaluarna silinder. Pilihan idéal pikeun lampu.
    • Setélan gambar: pikeun ngatur gambar supados langkung cocog sareng modélna.
      • Gambar Positip / Gambar négatip: Ieu dianggo pikeun ngajantenkeun poto menonjol atanapi lebet, sakumaha anu dipikahoyong. Nyaéta, arah relief.
      • Gambar Eunteung Pareuman / Gambar Eunteung Hurung: fungsina pikeun nyiptakeun pangaruh eunteung.
      • Gambar Flip Pareuman / Flip Gambar Hurung: anjeun tiasa flip gambar na.
      • Manual Refresh / Refresh dina Klik Gambar: Upami anjeun mariksa, nalika anjeun angkat ka tab modél éta bakal sacara otomatis dimutahirkeun.
      • Ngulang X Count: ngadamel salinan horisontal.
      •  Ngulang Sareng Ngitung: ngadamel salinan nangtung.
      • Eunteung Ngulang Pareuman / Eunteung Ngulang Dina: nerapkeun pangaruh eunteung.
      • Flip Repeat Off / Flip Repeat Dina: nerapkeun épék flip.
    • Unduhan Setélan: dimana ngonpigurasikeun file download.
      • Binér STL / ASCII STL: kumaha file STL disimpen. Anjeun kedah milih binér anu langkung saé.
      • Manual / Dina Refresh: pikeun ngaunduh sacara manual atanapi unggal-unggal anjeun nyegerkeun. Sacara pribadi, langkung disayogikeun dina modeu manual, janten anjeun ngaunduh saatos réngsé.
  4. Ngarobih kalayan aranjeunna desain anjeun dugi ka anjeun leres-leres hoyong, gumantung kana pasualan anjeun.
  5. Sakali anjeun parantos siap, pencét tombol na download kanggo STL kanggo diunduh.

Sakali anjeun réngsé ku éta, ayeuna waktosna pikeun ngimpor STL pikeun nyitak nganggo printer 3D anjeun. Anjeun tiasa ngagunakeun naon waé parangkat lunak anu cocog kalayan format ieu pikeun percetakan 3D. Léngkah sésana pikeun nyetak modélna, sareng ngantosan éta réngsé.

Tungtungna, anjeun tiasa nganggo bohlam konvensional, terang tina lilin, lampu LED, anggo warna-warni cahaya, jsb. Ieu parantos janten masalah rasa ...


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

Tes InggrisTés Catalankuis Spanyol