LR41: diajar langkung seueur ngeunaan aki-aki ieu

LR41

Di pasar aya jumlah badag accu kalawan tegangan béda, kamampuan, sareng ogé kalayan seueur bentuk. Masing-masing berorientasi kana jinis alat anu khusus. Salah sahijina kami parantos dianalisis dina jaman baheula, sapertos kitu éta CR2032. Ayeuna, dina tulisan ieu, urang bakal nganalisis "adi" ieu, sapertos kitu éta LR41, anu ogé kagolong kana aki anu disebut tombol.

Ciri na ngajantenkeun idéal pikeun sababaraha jinis aplikasi dimana ukuran sareng durasi penting, sareng ku tungtutan listrik henteu saluhur dina alat anu langkung ageung ...

Naon ari aki LR41?

batré lr41

La batré atanapi batré LR41 éta mangrupikeun jinis batré dina kulawarga tombol. Éta ogé dianggap basa jeung non-rechargeable. Tegangan na 1.5 volt, kalayan ukuran anu cukup leutik pikeun alat éléktronik anu peryogi paménta énergi anu handap, sapertos jam tangan, petunjuk laser, kalkulator, sareng alat éléktronik sanés.

Ngeunaan komposisi sélna, jenis batréna dianggo bahan kimia béda pikeun kasenanganana. Kalayan casing logam éksternal anu kutub positip mangrupikeun bagian datar anu biasana aya prasasti, sareng rupa anu sabalikna nyaéta kutub négatip. Sedengkeun pikeun durasi, aranjeunna tiasa dugi ka 3 taun disimpen.

Dimana mésér aki-aki LR41

Anjeun tiasa mendakan jinis aki ieu di sababaraha toko khusus, sanaos henteu gampang dipendakan sapertos tipe A, anu langkung populér. Nanging, dina platform sapertos Amazon anjeun tiasa meuli per unit atanapi di bungkus:

Langkung seueur ngeunaan aki

jinis aki-aki

sakuduna ngabedakeun antara batré sareng batréna, sanaos umumna duanana istilah dianggo acuh-acuh (sababna istilah batre dina basa Inggris, anu ambigu sareng dianggo pikeun duanana), upami anjeun hoyong langkung ketat, anjeun tiasa ngalakukeun ieu:

  • batre: batréna tiasa kéngingkeun muatanana upami arus listrik disayogikeun, nyaéta, henteu aya aki-aki anu henteu tiasa dieusi deui. Salaku tambahan, aranjeunna sangsara diri dina sababaraha dinten atanapi bulan nalika aranjeunna henteu dianggo.
  • Pila: éta ngalaman prosés anu teu tiasa dibalikkeun, sareng nalika diunduh aranjeunna henteu tiasa dimuat deui. Sabalikna, aranjeunna tiasa disimpen mangtaun-taun tanpa pangaluaran diri sacara signifikan.

Jinis batré

Tumpukan tiasa dibagi kana dua kulawarga hébat, sareng dina éta aranjeunna ogé tiasa neraskeun katalog numutkeun jinis sareng ciri:

Henteu tiasa diisi deui

nu accu non-rechargeable aranjeunna henteu kedah diusahakeun dimuat, sabab tiasa rusak, aranjeunna henteu didamel pikeun éta. Éta dirancang pikeun ngan ukur dianggo. Dina grup ieu nyaéta:

  • Silinder: aranjeunna anu paling populér, sareng anu anjeun tiasa mendakan dina jam dingding, kadali jarak jauh, jst. Diantara ieu nyaéta:
    • Alkali: umum pisan ayeuna. Éta diwangun tina séng salaku anoda sareng mangan dioksida salaku katoda. Jinis batréna awét pisan, sareng kedah dijaga sakitar 25ºC atanapi kirang pikeun konservasi anu pas. Numutkeun ka diménsi, aya AA (LR6), AAA (LR03), AAAA (LR61), C (LR14), D (LR20), N (LR1) sareng A23 (8LR932), sadayana janten 1.5 volt sareng ukuran anu bénten-bénten , kecuali anu terakhir nyaéta 12V.
    • Salinas: Batré ieu gaduh séng-karbon, sareng beuki henteu kénging kusabab kapasitas sareng durasina langkung handap dibandingkeun sareng basa. Anjeun ogé bakal mendakan jinis anu sami, sapertos AA, AAA, AAAA, sareng sajabana, tapi éta ngagaduhan kode IEC sareng ANSI anu sanés.
    • Litium: Éta kalebet litium dina komposisina, sareng tiasa aya sababaraha jinis anu lemah pisan, ngan ukur 1% per taun. Salaku tambahan, aranjeunna ngagaduhan jangkauan operasi anu lega pisan, ti -30ºC dugi ka 70ºC. Di jero anjeun tiasa mendakan beusi sareng lithium disulfide, sapertos 1.5v AA atanapi AAA, 3.6v lithium-thionyl colouro, 3v lithium manganese dioxide ...
  • Persegi panjang: Sakumaha namina nunjukkeun, éta batréna bentukna segiempat, béda sareng anu silinder. Baheula aranjeunna langkung populér, sanaos ayeuna aranjeunna henteu seueur dianggo kusabab ukuranana. Dina ieu, tegangan di luhur 4.5v tiasa dihontal.
    • Alkali: anu katelah LRs tiasa dibasajankeun 4.5v kanggo batré atanapi 3LR12, dugi ka 9v pikeun PP3 (6LR61), ngaliwat 6v pikeun bénter senter (4LR25).
    • Salinas: Sapertos anu silindris, aranjeunna ogé murag kana panggunaan sareng jarang dianggo, ngan ukur pikeun aplikasi anu khusus dimana éta tiasa gaduh sababaraha kaunggulan tibatan basa. Anjeun mendakan jalma sapertos PP6 sareng PP9 ...
    • Litium: Aya ogé batré litium kuadrat, biasana ku lithium thionyl chloride atanapi lithium manganese dioxide. Duanana tina 9v.
  • Tombol: dina bagian ieu LR41 tina tulisan ieu bakal asup. Éta mangrupikeun batré anu, sapertos namina nunjukkeun, bentukna kancing. Éta dipaké pikeun alat-alat sareng paménta listrik low sareng ukuran alit, sapertos jam tangan, alat bantu dengar, jsb.
    • Alkali: aranjeunna batré 1.5v, kalayan kode sapertos LR54, LR44, LR43, LR41 sareng LR9.
    • Litium: aya ogé sababaraha kalayan voltase 3v. Kalayan umur anu panjang gunana sareng sanggup digawé dina kisaran suhu anu lega pisan. Batré ieu ditandaan salaku CR pikeun litium mangan dioksida sareng BR pikeun lofium-polikarbonat monofluorida (litium thionyl klorida ogé aya, sanaos jarang, ku 3.6v sareng umur anu tiasa ngaleuwihan 10 taun, pikeun aplikasi kritis sareng kode TL). Salaku conto, CR1025, CR1216, CR2032, BR2032, CR3032, jsb. Sadayana kalayan diménsi anu béda.
    • Oksida pérak: aranjeunna tiasa ngahontal 1.55v sareng gaduh kinerja suhu handap anu saé pisan. Éta dibédakeun ku kode SR, sapertos SR41, SR55, SR69, jsb.
    • Sél hawa-séng: aranjeunna umum pisan dina alat bantu nguping kusabab ukuranana sareng gampang dipasangna. Kalayan tegangan 1.4 volt. Kodeu na nyaéta PR, sapertos PR70, PR41 ...
    • Batré Kaméra: Éta sami sareng anu sateuacanna, sareng aya ogé anu lithium, tapi biasana dina bungkus khusus pikeun alat-alat ieu. Ukuranana langkung ageung, sareng tiasa nyayogikeun tegangan ti 3 dugi ka 6 volt. Kalayan kode CR dina hal ieu. Kayaning CR123A, CR2, 2CR5, CR-V3, jsb.

Diisi ulang

Sakumaha namina nunjukkeun, aranjeunna batré, sanaos seueur anu nyarios aki-aki anu tiasa diisi ulang (nyatana, éta tiasa gaduh pormat anu sami sareng katingalina sapertos aki-aki anu teu tiasa dieusi deui). Jinis-jinis batréna henteu ditujukeun pikeun dianggo tunggal, tapi tiasa dianggo teras-terasan deui, kalayan seueur siklus ngecas-ngecas. Paling umum nyaéta:

Entong nganggo NiCd atanapi NiMH carjer kanggo aki lithium, atanapi sabalikna. Anu leres kedah dianggo dina unggal hal.
  • NiCd: Batré nikel-cadmium ieu populér pisan, sareng éta dianggo kirang sareng kirang kusabab pangaruh mémori na. Kalayan kecap séjén, kapasitas na ngirangan nganggo. Éta tiasa tahan sakitar 2000 siklus muatan sareng debit, anu mangrupikeun sosok anu luar biasa pisan.
  • NiMH: aranjeunna cukup populér, sareng henteu ngagaduhan pangaruh mémori sapertos anu tiheula. Salaku tambahan, aranjeunna ngadukung kapadetan énergi anu langkung luhur, anu ogé positip. Aranjeunna gaduh tingkat debit otomatis tinggi sareng kagancangan ngecas low dibandingkeun NiCd. Éta ogé langkung peka kana parobihan suhu. Éta lumangsung antara 500 sareng 1200 siklus muatan-debit.
  • Li-ion: aranjeunna anu paling seueur dianggo ayeuna pikeun sipat hebatna. Aranjeunna ngadukung kapadetan énergi anu langkung luhur per sél tibatan NiCd sareng NiMH, janten aranjeunna tiasa didamel kompak sareng enteng pisan. Pangaruh mémori na sacara praktis tiasa dianggurkeun, sapertos tingkat debit diri, tapi aranjeunna ngagaduhan poin anu lemah, sabab daya tahanana henteu ngahontal siklus NiCd. Dina hal ieu, aranjeunna antara 400 sareng 1200 siklus ngecas-ngecas.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.