Manufaktur aditif: sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan téhnik ieu

Printer 3D

La manufaktur aditif kadang-kadang lieur sareng téhnik percetakan 3D. Sareng éta, aranjeunna tiasa sigana sami upami déskripsi na ditampi, atanapi percetakan 3D éta sorangan tiasa dianggap salaku téhnik manufaktur aditif éta sorangan.

Janten kumaha, di dieu anjeun tiasa ngartos kamiripan, bédana sareng Sadaya anu peryogi kauninga dina téhnik ieu pikeun nyiptakeun objék dina tilu diménsi ku nambihan lapisan kana lapisan bahan.

Naha sami sareng percetakan 3D?

Extruders printer Tresdpro R3 1D

La 3D print ngapopulerkeun téhnik manufaktur aditif di bumi, sareng printer 3D domestik, sareng ogé di industri, dimana éta parantos merevolusi cara objék diwangun dugi ka ayeuna.

Nanging, sanaos percetakan 3D ngagunakeun téhnik manufaktur aditif, Henteu sadayana pabrik tambihan tiasa dianggap percetakan 3D. Ieu dimana ayana bédana ageung.

Upami anjeun ningali cara printer 3D jalan, anjeun bakal ningali éta nampi modél ngalangkungan file anu gambarna bakal dicitak. Tina data ieu, éta bakal mindahkeun sirah na ka tambahkeun lapisan ku lapisan sareng yén éta nyandak volume tina nol dugi ka gaduh potongan akhir.

Hal anu bénten pisan sareng anu sanés téhnik tradisional pikeun nyiptakeun bagian 3D, sapertos kapang, mesin, sareng sajabana, dimana ngan ukur bagéan tina kompleksitas terbatas anu tiasa dihasilkeun, sedengkeun dina téhnik aditif langkung seueur géométri anu rumit tiasa dihasilkeun, muka kamungkinan anyar anu teu aya tungtungna, ti pabrik tina bagéan saderhana, dugi ka pangwangunan bumi nganggo percetakan 3D ...

Naon manufaktur aditif?

Printer 3D

La manufaktur aditif éta ngalangkungan seueur téknologi, sadayana sareng anu sami, nyaéta "ditambihan" sakedik-sakedik salami prosés dugi ka hasil akhir dicandak. Diantara téhnik anu dibahas nyaéta:

  • 3D print
  • Prototyping gancang
  • Manufaktur digital langsung
  • Pabrik lapis
  • Pabrik aditif

Ku alatan éta, aplikasi tina jinis téknologi ieu teu aya watesna. Dina awalna aranjeunna fokus kana prototipe gancang pikeun modél produksi, sareng akhir-akhir ieu diterapkeun pikeun sagala jinis séktor industri, ti ubar, aerospace, fashion, jst.

Konsép manufaktur aditif dianggo dina lingkungan propésional sareng khusus, tapi teras ngarujuk kana téhnik pikeun nyiptakeun objék ku nambihan lapisan demi lapisan bahan, tanpa lebet kana téknologi anu dianggo pikeun éta. Atanapi bahan pentingna, éta tiasa dianggo tina plastik, lawon organik, dugi ka logam, kombinasi, jst.

Naon anu diperyogikeun pikeun prosés manufaktur?

Simplify3D, program percetakan 3D pangsaéna

ka ngalaksanakeun prosésna Pikeun manufaktur aditif, barang-barang ieu diperyogikeun:

  • PC ti mana mendesain bagian atanapi modél pikeun didamel.
  • Parangkat lunak modél 3D anu diperyogikeun, atanapi CAD.
  • Alat-alat pabrik tambihan, naon waé jinisna.
  • Bahan pikeun pelapis.

Nalika modél 3D atanapi CAD didamel, sareng dikirimkeun pikeun didamel, tim manufaktur aditif bakal maca bentuk bagian sareng data diménsi anu diperyogikeun sareng ngawitan nambihan lapisan anu berturut-turut cair, bubuk atanapi bahan lebur pikeun ngabentuk modél.

Nalika bahan lebur dianggo, éta tiasa dipadet deui, sapertos kasus plastik tina printer 3D anu dilebur dina extruders sareng teras karasa. Anjeun ogé tiasa nganggo cairan atanapi résin anu teras-terasan dina prosés pangubaran UV, anil, sareng sajabana, atanapi bubuk logam teras dihijikeun ku baking ...

Salaku conto, éta tiasa dianggo tina PLA atanapi ABS, kana serat alami, ngalangkungan logam, ka beton, jst. Kamungkinan seueur.

aplikasi

PLA 3D 850 sareng 870 ku SAKATA3D

Téhnik manufaktur aditif, sapertos percetakan 3D, parantos dianggo dina seueur séktor. The aplikasi ngalangkungan naon anu anjeun tiasa bayangkeun. Sababaraha conto nyaéta:

  • Nyetak daging cetak pikeun tuangeun.
  • Nyetak organ hirup atanapi jaringan pikeun séktor médis.
  • Struktur jeung imah dicitak ku beton.
  • Kompetisi, sapertos dina motorsport nyiptakeun bagian aerodinamika sareng mékanis dugi ka teu mungkin. Malah tim F1 nyandak printer na kaluar kana jalur pikeun nyetak bagian aerodinamika leutik.
  • Nyiptakeun implan atanapi prostheses médis, salaku elemen pikeun operasi, orthopedics, modél anatomis, jst.
  • Sektor aerospace dimana prototipe fungsional atanapi bagian pikeun aerodinamika kapal sareng kapal terbang didamel.
  • Industri otomotif, pikeun nyiptakeun bagian tina sagala rupa.
  • Industri sanés anu didamel tina alat damel énggal, kana modél sanés anu teu tiasa diciptakeun ku metode anu sateuacanna.
  • Pantun, pikeun ngahasilkeun sababaraha barang.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

Tes InggrisTés Catalankuis Spanyol