Wanhao Duplicator 3 7D Printer Review

Wanhao Duplicator 3 7D Printer

Kami nganalisis printer Duplikator 3D Wanhao 7, un pakakas tina kesan Sla ngagunakeun résin fotosensitif pikeun nyintésis desain kami kalayan résolusi anu luar biasa.

Wanhao mangrupikeun pabrik Asia anu terkenal di komunitas Maker pikeun rupa-rupa produk anu aya dina katalog na sareng kualitas / babandingan harga anu saé dina éta sadayana. Dugi ka ayeuna perusahaan parantos fokus sacara eksklusif kana ngadamel produk dumasar kana percetakan FDM, kalayan peluncuran ieu aranjeunna parantos ngoyagkeun pasar ku nampilkeun printer sareng harga anu langkung handap langkung murah tibatan sesa pesaingna

Kusabab nyetak nganggo stereolithography mangrupikeun padika anu benten pisan sareng percetakan FDM anu biasana urang nyarioskeun dina blog, urang bakal ngajelaskeun sakedik ngeunaan varian paling umum tina téknologi ieu anu tiasa urang mendakan dina printer 3D anu ayeuna dipasar.

DLP vs SLA vs percetakan MSLA

Tipe Sla

Percetakan DLP

Proyéktor digital dipaké pikeun menerkeun gambar anu saluyu sareng hiji lapisan. Sakali disintésis, lapisan ieu diasingkeun sareng lapisan-lapisan ieu disintésiskeun hiji-hiji silih pasang. Kusabab gambar unggal lapisan ditampilkeun digital, diwangun ku seueur piksel pasagi, hasilna lapisan diwangun ku bata leutik segi opat disebut voxels anu tumpukan sapanjang sumbu Z.

Nyetak SLA

Laser UV dianggo ngagambar unggal lapisan obyék sareng dua kaca spion anu disetir ku motor, katelah galvanometers (hiji dina sumbu X sareng hiji dina sumbu Y), dianggo pikeun gancang ngarahkeun laser ka saluareun area cetak, nguatkeun résin nalika ngalir. Saatos lapisan réngsé, éta digulung sareng prosés na diulang pikeun sadaya lapisan dina obyék. Rarancangna kedah direcah, lapisan ku lapisan, kana rangkéan titik sareng garis. Laser, nganggo galvanometers, ngalacak set koordinat ieu dina résin.

MSLA

Matriks LED dianggo salaku sumber lampu na dibarengan ku photomask LCD dina raraga ngawangun gambar cahya matrix LED. Sapertos DLP, LCD photomask dipajang sacara digital sareng diwangun ku piksel pasagi. Ukuran pikselna beda-beda gumantung kana kumaha photomask LCD didamel sareng piksel masing-masing dipareuman dina layar LCD supados lampu LED nembus ngabentuk lapisan anu dihasilkeun. Ukuran piksel tina photomask LCD diatur dumasar kana kumaha susunan LED didamel.

SLA2

Babandingan produk anu sami

Éta tiasa diémutan éta Ahir printer SLA anu dibanderol sacara mahal caketDina halaman balanja Asia sapertos Aliexpress urang tiasa mendakan printer SLA anu béda kalayan harga anu wajar. Pikeun babandingan ieu kami parantos milih modél anu dianalisis, sababaraha pilihan ti pabrikan utama di séktor sareng kampanye kickstarter anu kami ngarepkeun kasuksésan sabab kami ngarepkeun éta bakal ngeset garis pikeun sésana pabrik dina sababaraha bulan ka payun.

Spésifikasi Printer sareng Aspék Téknis

Wanhao Duplicator3 7D Printer

Printer Wanhao Duplicator 3 DLP 7D mangrupikeun alat kalayan diménsi anu cekap tiasa urang nempatkeun dimana waé di bumi atanapi kantor urang. Kuku hurung dimensi tina bieu 200x200x430 mm urang gaduh tim sempit sareng jangkung tanpa peso kaleuleuwihi, 12 Kg.

Printer na ngagaduhan Volume percetakan 120x70x200mm jeung Resolusi lapisan 35 mikron. Kalayan ciri ieu tim ieu fokus kana kakuatan nyitak objék presisi sareng desain anu rumit pisan sareng detil salengkepna. Perhiasan, dokter gigi, penggemar wargame, désainer sareng seniman 3D bakal mendakan pendamping anu teu tiasa dipisahkeun dina tim ieu.

sareng kagancangan 30mm / jam (parameter anu bakal gumantung kana ciri curing résin anu dianggo) Parabot Wanhao kasohor salaku salah sahiji alat panggancangna dina ngabandingkeun. Ngitung ieu, nyetak objék 20 cm tiasa dugi ka 10 jam.

Printer nganggo panjang gelombang 395-405 nm sareng éta cocog sareng kaseueuran résin anu sayogi dina pasaran. Kedah ngarobih ngan ukur parameter curing supados tiasa ngarobih tina hiji bahan kana bahan anu sanés.

Printer na ngagaduhan konstruksi anu padet, sadayana didamel tina logam hideung opak.

Catu daya mangrupikeun unsur éksternal.

Urang tiasa ngabédakeun unsur-unsur anu nyusunna sapertos kieu:

  • Panutup: éta mangrupikeun unsur anu tiasa dicabut anu tanggel waler pikeun nutupan printer kami supados nalika éta masih kénéh teu tiasa ngarusak paningalian urang ku paparan sinar UV. Ogé ngajaga baki résin kami tina sumber UV éksternal anu tiasa ngarusak kesan urang. Mangrupikeun unsur anu lengkep didamel tina logam, padet tapi beurat. Teu gaduh cecekelan pikeun tiasa ngamanipulasi éta langkung gampil sareng Éta bakal pikaresepeun pikeun janten transparan sahingga baki résin tiasa ditingali nalika kesanna dilakukeun.
  • Awak handap: éta ngagabungkeun sésa-sésa unsur sareng mangrupikeun komponén utama printer kami. Di payun urang mendakan logo pabrik sareng tombol kakuatan. Di jerona disimpen sadayana éléktronika anu diperyogikeun pikeun netepkeun set. Kami parantos mariksa desain henteu épisién dina hal aliran udara pikeun niiskeun éléktronika. Detil ieu tiasa nyababkeun masalah sareng alat dina nyetak anu peryogi seueur jam.
  • Panangan sumbu Z: nyaéta unsur anu jaga ngawangun pergeseran piring pikeun mindahkeun tina permukaan anu diubaran sabab lapisan didamel. Éta diwangun ku a rod threaded presisi anu gerakan motor stepper dikirimkeun. Gandeng antara rod sareng motor teuing kaku sareng kadang kasalahan percetakan tiasa ditingali akibatna.
  • Basis cetak: Platform anu tiasa dicabut anu sidik kami bakal nuturkeun sareng ngalir sapanjang sumbu Z
  • Sumbu z ngeureunkeun: Sensor optik jawab ngeureunkeun ranjang cetak nalika anjeun dina layar LCD

Layar LCD sareng cuvette

Wanhao Duplicator 7 dilengkepan ku a Layar LCD HD nawiskeun résolusi 2560 x 1440 piksel. Dulang ku bagian handap anu transparan ditempatkeun di luhur na, ngamungkinkeun sinar UV tina layar LCD pikeun ngagaleuh résin. Bagian handap baki (ilahar dikenal salaku FLEXBAT sabab mangrupikeun lambar fléksibel sareng transparan) mangrupikeun unsur anu ngalaman ageman kusabab réaksi kimia pikeun ngubaran résin, éta tiasa digentos nalika éta pisan memburuk.

Ngaronjatkeun antara vérsi

Printer Wanhao Duplicator 3 7D nyaéta a tim terus ngembang. Pabrikan anu merhatoskeun kana koméntar konsuménna sareng parantos parantos ngadamel sababaraha parobihan pikeun ngabenerkeun sadaya masalah anu parantos dilaporkeun ka aranjeunna. Husus dina vérsi anu aya pangénggalna sadaya kalemahan anu parantos kami sebatkeun sateuacanna parantos dilereskeun. Sikap ieu masihan Wanhao nilai tambah anu leres-leres urang resep.

Kami masihan anjeun ringkesan alit tina versi 1.4 ngalereskeun printer:

  • Pamasangan sareng sambungan tina UV UV ningkat pikeun nyegah masalah listrik
  • Tombol kakuatan ngalih ka tukang printer.
  • Nut Kuningan dina rod Z pikeun gerakan anu langkung pas. Sistem clamping parantos ningkat pikeun ngamankeun rod sareng masihan konséntrisitas anu langkung saé.
  • Kipas pendingin UV (60mm) sareng ukuran heatsink ningkat pikeun pendinginan anu langkung saé. Langkung bukaan parantos ditambihan dina bagian tukang printer pikeun aliran hawa anu langkung saé. Kipas sekundér sisi 60mm ditambihan pikeun mastikeun motherboard na tiis sareng pasualanna diventilasi.
  • The reflektor kapang anyar gaduh réfléksi hadé.
  • Suplai kakuatan 70W internal anyar.
  • Platform ngawangun ayeuna mesin pikeun kasabaran + 0,03mm.

Unbox sareng ngamimitian printer Wanhao Duplicator 3 7D

Ngitung jumlah kilométer anu dicitak ku printer pikeun ngahontal leungeun urang (éta alat-alat parantos dikirim ti Cina), parantos sumping dina kaayaan anu langkung ti ditarima. Henteu aya karusakan anu jelas dina bungkusna. Dina video di handap anjeun tiasa ningali detil na.

Nanging, nalika nyobian ngahurungkeun alat-alat kami parantos mendakan yén tombol kakuatan henteu jalan, saatos ningali forum anu paling sering kami terang yén umum pikeun kabel tiasa leupas nalika ngirim (sanaos kanyataan yén pabrikan nahan aranjeunna dina tempatna nganggo silikon) bahkan disarankeun sateuacan ignition munggaran kaayaan éléktronika sareng sadaya koneksi dipariksa. Masalah direngsekeun, aya sababaraha kawat leupas.

Printerna henteu mandiri sareng meryogikeun PC atanapi alat anu sami anu nyambungkeunna ku kabel USB sareng HDMI. Dina dokuméntasi tautan dipasang pikeun ngunduh parangkat lunak tina dropbox tanpa biaya. Buku manual kalebet gambar screenshot kumaha ngonpigurasikeun parangkat lunak percetakan dina windows. Masalah anu kadua, merhatoskeun buku manual anu urang teu ngagaduhan kesan anu valid. Saatos sababaraha email sareng layanan teknis pabrikan, urang ngagaduhan parameter anu leres pikeun ngajantenkeun kesan anu munggaran..

Nyanghareupan masalah dibaca ku manaskeun tina vérsi munggaran printer sareng tim kami janten salah sahiji "anu kapangaruhan", kami mutuskeun pikeun ninggalkeun kompartemen tempat éléktronik ayana kabuka pikeun ningkatkeun pidangan ventilasi sareng sambungkeun HDMI urang langsung ka sirkuit tibatan nganggo penyuluhan alit anu kalebet. Titik ieu ngantosan solusi pasti.

Bisi urang basa percetakan parantos ngahontal tingkat sampurna urang sareng kami henteu kedah ngalakukeun pangaluyuan naon waé salami waktos uji coba. Sakali basa aya dina posisi 0 sumbu Z, éta kedah némpél lengkep lambaran lenturan, upami henteu, urang gaduh 4 sekrup anu tiasa urang saluyukeun pikeun level na.

Salah sahiji detil anu paling narik perhatian urang salami nyetak nyaéta printer pisan sepi, urang bieu nguping sora anu didamel ku hiji-hijina motor anu kalebet gunung. Naon bédana dibandingkeun sareng printer FDM !!

Pas ningali objék anu dicitak munggaran, urang hilap sagala anu nyababkeun urang sangsara, kualitas nyetak luar biasa sareng langkung unggul tibatan anu tiasa kahontal ku printer FDM. Saatos belasan printer kami mastikeun yén ngahasilkeun résin anu luhur pisan sareng bahan saeutik pisan dianggo dina unggal cetak.

Fitur khusus percetakan Sla

Kesanna dina résin éta ngagaduhan kakhususan éta dilakukeun ti luhur dugi ka handap Ku alatan éta, unggal titik obyék dicitak kudu napel sababaraha cara kana basa percetakan meh teu digolongkeun kana handapeun baki handapeun gaya gravitasi. Detil ieu ditarjamahkeun kana média cetak disimpen dina desain anu bakal dicitak ku cara anu khusus.

Ngagunakeun cair dina prosés manufaktur mana waé nambihan kasusah. Dina kasus kami, cairan anu dimaksud mangrupikeun bahan kesan sareng éta dikandung dina cuvette kalayan kapasitas terbatas. Ieu ngandung harti yén unggal jumlah tayangan sareng gumantung kana ukuran potongan cetak urang kedah ngeusian langkung résin. Supados sidik kami réngsé leres aya kedahna langkung seueur résin dina baki tibatan volume anu bakal dicitak.

Kusabab layar LCD meryogikeun waktos sareng usaha anu sami pikeun terang sawaréh ogé sapinuhna, urang tiasa nyetak saloba objék sakumaha urang tiasa pas dina daérah percetakan tanpa mangaruhan waktos anu diperyogikeun atanapi kualitas anu diala.

Pangobatan Imprési Pos

Obyek dicitak dina résin henteu siap dianggo. Énggal dicitak aranjeunna gaduh kalenturan anu teu pikaresepeun sareng brittleness sareng aranjeunna lengkep ditutupan résin dina kaayaan cair. Urang kedah ngalakukeun pangobatan pikeun potongan-potongan pikeun ngantepkeun éta dina kaayaan anu dipikahoyong. Bagianna kedah direndem salami 10 menit dina alkohol sareng wadah tempat aranjeunna dicelupkeun kedah kakeunaan panonpoé atanapi sumber UV anu sanés.. Kalayan perlakuan ieu kami bakal kéngingkeun bagian-bagian anu ngagaduhan sipat mékanis anu langkung saé sareng bersih pisan. Sababaraha pabrik sapertos FormLabs parantos ngamimitian nyiptakeun produk komérsial khusus pikeun ngalaksanakeun pangobatan post-print ieu. Di bumi urang tiasa nganggo wadah kedap udara anu pinuh ku alkohol (ti toko obat) sareng upami urang rinci pisan urang tiasa nganggo senter UV anu tiasa dipésér kalayan murah di toko online.

Layanan saatos-penjualan sareng dukungan ti komunitas Maker

El Saatos-penjualan jasa pabrikan pisan merhatoskeun sareng parantos ngumbar sadaya mamang urang sabar ku ngirim dokuméntasi ku surat. Nanging, éta henteu bakal diperhatoskeun éta jarak ti mana penjualan di jual mangrupikeun cacat handicap anu ngajantenkeun dukungan teknis sesah. Balikkeun alat-alat urang ka pabrik pikeun perbaikan saderhana janten tugas anu teu mungkin kusabab biaya pengiriman anu tinggi. Sanes bagian cadang pikeun alat-alat anu dijual dina halaman wéb pabrikan, nanging kompleksitasna unsur-unsur anu dianggo ngamungkinkeun urang pikeun gampang kéngingkeun elemen anu urang peryogikeun.

Pikeun sadayana ieu kéngingkeun mesin dina kaayaan sapertos kieu peryogi predisposisi DIY anu luhur sahingga urang sorangan jaga ngarengsekeun masalah anu timbul. Ti saprak nyali nyaliara pikeun leres nyambungkeun sadaya kabel dugi ka ngararancang bagian-bagian anu diperyogikeun pikeun aliran hawa anu leres pikeun pendinginan éléktronika. Kabeneran kami Pembuat sareng ieu pikeun urang langkung seueur tantangan tibatan masalah.

Buktina yén ieu mangrupikeun opini umum masarakat Maker anu tiasa dipendakan dina ayana a Grup pangguna Facebook ampir 2000 anggotana di mana aranjeunna silih méréskeun masalah masing-masing sareng ngajukeun perbaikan. Malah pabrikanna ngagaduhan ayana dina grup sareng bagian tina paningkatan anu diusulkeun parantos dilebetkeun kana versi printer anu pang anyarna. Dina prakarsa masarakat ogé wiki kalayan dokuméntasi éksténsif parantos didamel di mana urang tiasa ngadukung diri pikeun langkung ngartos operasi alat-alatna, ningkatkeun sareng ngabéréskeun keraguan urang.

Konéktipitas, operasi otonom sareng sistem operasi anu didukung

Pangiriman gambar unggal lapisan dilumangsungkeun tina pakakas éksternal ku HDMI. Kadali tina printer (motor sareng lampu) dilaksanakeun ku cara a Port USBPrinter henteu tiasa beroperasi dina modeu mandiri sareng éta kedah disambungkeun sepanjang waktos ka komputer anu ngirimkeun pitunjuk percetakan ka aranjeunna.

Lokakarya kreasi

Pabrikan ngusulkeun nganggo perangkat lunak Workshop Creation pikeun windows Pikeun motong sareng ngendalikeun prosés percetakan, ieu mangrupikeun parangkat lunak anu kami anggo ku hasil anu saé. Nanging komunitas Maker sakali deui éta payuneun pabrikan sareng urang ngajukeun panggunaan buah prambus sareng gambar nanodlp pikeun nyayogikeun kamampuan otonom pikeun printer. Anjeun tiasa mendakan langkung seueur inpormasi ngeunaan éta dina halaman wéb pabrikan https://www.nanodlp.com

Harga sareng distribusi

Tim ieu Éta henteu disebarkeun di Spanyol urang tiasa mésér na dina AliExpress kalayan biaya € 360 + biaya pengiriman. Harga anu pikaseurieun dibandingkeun sareng kualitas bagian anu dicetak sareng biaya pakakas anu sami.

Résin mangrupikeun konsumsi anu langkung mahal tibatan filamén FDM anu rata-rata biaya 1 liter résin sakitar 100 €. Nanging, ngémutan jinis cetakan anu dialihkeun ku jinis alat ieu (objék alit kalayan tingkat detil sareng kompleksitas anu luhur), a mésér tunggal mastikeun seueur tayangan.

kacindekan

Percetakan résin

La Printer Wanhao Duplicator 3 7D mangrupikeun tim anu luar biasa anu parantos muka panon urang kana dunya anyar dina percetakan 3D. Kami bakal tiasa objék nyitak di bumi atanapi di kantor sareng a kualitas anu luar biasa sareng noise low.

Kami henteu ngagaduhan pangalaman dina alat-alat anu ngagunakeun téknologi percetakan ieu tapi dibéré bédana harga ageung tina tim ieu sareng sainganana éta teu tiasa dibantah yén pikeun kaseueuran konsumén bakal janten pilihan anu jelas. Pamakéan pakakas ieu bakal masihan anjeun seueur kabagjaan, salami anjeun produsen otentik sanggup ngarengsekeun masalah anu tiasa timbul nyalira.

Naha anjeun resep pisan kana tim ieu atanapi anu sanés ti Wanhao? Naha anjeun hoyong kami ngadamel tutorial sareng léngkah anu leres pikeun panggunaan na? Naha anjeun hoyong ningali analisis résin anu sanés anu tiasa kami anggo sareng printer ieu? Ninggalkeun kami koméntar dina tulisan sareng kami bakal diajar kamungkinan béda pikeun ngalengkepan kanyaho ngeunaan pakakas ieu sareng pabrik ieu.

Pendapat editor

WANHAO DUPLIKATOR 7
  • Peunteun éditor
  • Meunteun 4 bentang
  • 80%

  • WANHAO DUPLIKATOR 7
  • Tinjauan ngeunaan:
  • Dipasang dina:
  • Modifikasi terakhir:
  • rarancang
    Penerbit: 90%
  • Awét
    Penerbit: 80%
  • Bérés
    Penerbit: 80%
  • Kualitas harga
    Penerbit: 95%

Pro sareng kontra

Naros

  • Jempe pisan
  • Nilai hébat pikeun harga
  • Kacetakan lengkep sareng rumit
  • Dukungan anu luar biasa ti komunitas pembuat
  • Desain leutik anu pas dimana waé

Kontra

  • Éta henteu ngagaduhan jasa téknis atanapi distribusi di Spanyol
  • Dokuméntasi awal rada ngabingungkeun
  • Pabrikanna henteu ngical suku cadang
  • Éta sanés Sumber Terbuka

 

Sumber cai

3DprinterWiki

Wanhao

Theorthocosmos


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

11 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   sarieuneun cenahna

    Abdi parantos lami ningali kana printer, sabaraha biayana anjeun ngalangkungan bea cukai? sabab éta anu ngajantenkeun abdi deui ...

    1.    Tony tina Buah cenahna

      Nya, éta gumantung kana kumaha platform anu anjeun mésér ngirimkeunana. Upami anjeun henteu nyatakeun sareng ngadamel kiriman anu dilabélan salaku kado atanapi nyatakeun jumlah anu murah, anjeun tiasa nampi gratis. Upami iket dinyatakeun atanapi pabeulit nyegat anjeun bakal gaduh biaya tambahan sareng reureuh.
      Agénsi pajeg rinci dina halaman wéb na inpormasi kanggo itungan:
      Waragad pabeayaan

  2.   Jose cenahna

    Hatur nuhun pisan kana analisa na.

    Abdi gaduh sababaraha patarosan:

    Naha bau silikon seueur? Naha bau langkung nalika nyetak?
    Anjeun nyarioskeun kapadetan lapisan tapi naon résolusi x / y?

    Naha kaleuwihan silikon disimpen sareng anjeun tiasa nganggo deui?

    Ngagaduhan cap hideung, naha éta nyarios atanapi kumaha anjeun terang sabaraha silikon anu tiasa dianggo?

    Naon prosés anu anjeun kedah lakukeun saatos nyetak bagian? (Kuring parantos maca yén éta diberesihan ku sakedik alkohol sareng éta)

    Salam sareng hatur nuhun!

    1.    Tony tina Buah cenahna

      Résin na bau sakedik, utamina nalika anjeun mimiti muka botol. Nalika nyetak éta tiasa nunjukkeun sakedik deui. Tapi éta henteu pikaresepeun.
      Resolusi xy aya hubunganana sareng titik pangleutikna anjeun sanggup ngagambar dina lapisan (voxel) sareng aya hubunganana sareng resolusi layar. Resolusi anu langkung luhur dina layar LCD, langkung alit titik-titik éta tiasa digambar.
      Résin résin tiasa ditingalkeun dina printer nyalira atanapi nyabut baki teras tuang deui kana botol aslina atanapi anu sanés (anu opak).
      Tingkat résin ku panon. Resin alit pisan anu saéstuna dianggo dina unggal cetak. ngeusian baki mastikeun sababaraha kesan tanpa masalah.
      Alkohol digunakeun pikeun meresihan résin kaleuleuwihan anu masih cair taat kana potongan. Salaku tambahan, disarankeun pikeun ngantepkeun 10 menit sateuacan matahari atanapi sumber sinar UV. Nyaéta, anjeun nempatkeun potongan dina toples transparan kalayan alkohol sareng aduk kanggo ngabersihkeunana. Teras anjeun ngantepkeun kendi dina panonpoe salami 10 menit sahingga potonganna langkung karasa.

      1.    Jose cenahna

        Hatur nuhun pisan kana waleran anjeun sareng gancang pisan, kuring parantos rada gélo milari inpormasi dina internét bahkan dina forum basa Inggris tapi hal-hal anu teu jelas pikeun kuring.

        Hayu urang tingali naha kuring mésér printer ieu dina tawaran anu kuring ningali.

        Salam!

  3.   Quim cenahna

    Hatur nuhun pisan kanggo tulisan ieu. Éta terus terang. Kuring parantos ningalian printer ieu sababaraha dinten ayeuna sareng ngumpulkeun inpormasi pikeun pameseran na. Kuring ngadorong anjeun pikeun ngalaksanakeun tutorial operasi anu disebut di luhur, kumaha kéngingkeun kinerja perangkat keras / perangkat lunak anu paling saé sareng résin anu paling pas. Éta bakal mangpaat pisan pikeun komunitas anu kuring pikir badé tumuh.

    Salam!

    1.    Tony tina Buah cenahna

      !! Hatur nuhun pisan kana koméntar anjeun !!
      Kami bakal ngahargaan kamungkinan ngalakukeun langkung seueur tulisan ngeunaan tim ieu. !! Tetep di blog !!

  4.   agustus cenahna

    Halo, anjeun tiasa ngawartosan kuring upami éta tiasa dianggo kalayan résin anu tiasa diblokir?

  5.   Adri cenahna

    Halo, ucapan salamet kana karya anu hébat, ngan ukur nyungkeun ni'mat anu hébat, naha anjeun tiasa nyarankeun anu ngajual dipercaya atanapi sahenteuna anu dipikaterang, hatur nuhun.

  6.   Milton Farfan cenahna

    Halo wilujeng enjing, kuring parantos nginpokeun ka diri kuring tentang printer ieu pikeun sadaya pamilarian anu kuring tingali langkung terjangkau sareng sigana mangrupikeun pilihan anu saé, kuring dina dasarna meryogikeunana pikeun karya perhiasan janten kuring peryogi tingkat katepatan sareng detil anu tiasa ditampi pisan, kuring gaduh sababaraha patarosan kumaha terang rata-rata sabaraha cincin anu kuring tiasa kéngingkeun kalayan liter résin? anjeun gaduh parangkat lunak dina basa Spanyol?

  7.   Cristina cenahna

    Kumaha damang! Abdi gaduh mamang. Upami dina waktos anu sanés kuring badé ngarobih komputer sareng kuring uninstall programna, naha éta bakal ngantep kuring nganggo deui sandi parangkat lunak dina komputer énggal?

Tes InggrisTés Catalankuis Spanyol