Ngadamel mesin arcade anjeun nyalira ku Raspberry Pi

conto mesin arcade

Seueur urang mangrupikeun jalma anu ku jalanna waktos beuki sono tiasa maénkeun judul sareng kaulinan anu tangtu anu urang cukup untung hirup di jaman budak. Meureun sareng kusabab ieu teu heran yén urang milari, sajauh mungkin, pikeun nyiptakeun mesin arcade urang sorangan anu matak hirup deui, dina hiji cara, éta pangalaman anu katukang.

Kalayan diémutan ieu sareng jauh tina ngadamel mesin anu lengkep propésional, hal anu jauh langkung saderhana tibatan anu anjeun panginten ti saprak ayeuna di pasar aya seueur pakakas anu parantos nawiskeun anjeun, nyauranana ku sababaraha cara, jati pikeun ngamimitianna, keypads komo pamasangan anu sampurna pikeun layar sareng hardware, Dinten ieu kuring bakal ngajelaskeun ka anjeun kumaha urang ngan peryogi Raspberry Pi kalayan konfigurasi anu khusus pikeun tiasa ngagunakeunana pikeun tujuan ieu.


kadali konsol pikeun dipaké ku tukang tonggong

Naon anu urang peryogi pikeun maénkeun kaulinan favorit urang?

Ku cara anu dasar pisan sareng pikeun tiasa maén dina sagala jinis layar urang peryogi elemen anu sanésna, step by step, urang bakal nunjukkeun kumaha lumangsungna pamasanganana. Upami anjeun kersa ngarobah Rasbperry Pi anjeun kana konsol retro, ieu anu anjeun peryogikeun:

Salaku koméntar kana hal ieu, kudu dicatet yén, sakali sadaya parangkat lunak dipasang sareng urang tiasa ngaéksekusi sadayana kalayan leres, urang tiasa ngamimitian mikir ngeunaan nyiptakeun produk anu langkung maju dimana urang peryogi jinis elemen sanés sapertos kit ngawangun perabotan. mikeun gambar anu langkung propésional, di pasar aya seueur pilihan, bahkan ngalengkepanana ku keypad nyalira, layar ...

«]

kumaha carana masang retropie dina Raspberry Pi anjeun

Kami ngaunduh sareng masang RetroPie dina Raspberry Pi kami

Pikeun ngahontal tujuan akhir éta pikeun tiasa mikaresep kaulinan urang dina layar mana waé, sareng upami urang tungtungna wani dina arcade urang sorangan, panginten anu paling pikaresepeun nyaéta masang sistem operasi RetroPie dina Raspberry Pi kami. Pokokna urang nyarioskeun vérsi Raspbian dimana, sacara standar, panganteur anu leres-leres disesuaikan kalebet anu ngamungkinkeun urang ngaluncurkeun émulator anu béda-béda pikeun ngamuat kaulinan retro urang.

RetroPie bénten tina sesa pilihan dina pasaran kusabab kamungkinan konfigurasi na anu béda, fluidity interface na sareng panggunaan emulator sumber terbuka, hal anu tungtungna ngajantenkeun Naon waé pamekar anu dipikaresep tiasa kolaborasi dina évolusi parangkat lunak ieu duanana kalayan kode énggal sareng ngalaporkeun sareng menerkeun kamungkinan kasalahan anu dideteksi. éta bakal dibenerkeun dina waktos anu singget ku masarakat.

Tulisan anu aya hubunganana:
3 proyék sareng RGB Led sareng Arduino

Dina titik ieu kami kedah tumut kana hal anu penting pisan sareng éta nyaéta, sanaos RetroPie ngamungkinkeun anjeun niru konsol anu béda, anu leres nyaéta gumantung kana Raspberry Pi anu digunakeun urang tiasa maénkeun sababaraha kaulinan atanapi anu sanés. Conto anu jelas nyaéta lamun urang nyayogikeun Raspberry Pi 1 kana tujuan ieu urang moal tiasa maén pilihan sapertos Play Station 1 atanapi Nintendo 64, dua pilihan anu sahenteuna, urang peryogi pilihan anu langkung kuat sapertos Raspberry Pi 2 atanapi 3. Ieu daptar konsol anu tiasa ditiru ku parangkat lunak ieu:

  • Atari 800
  • Atari 2600
  • Atari ST / STE / TT / Falcon
  • Amstrad BPK
  • Game Boy
  • Game Boy Warna
  • Game Budak Maju
  • Sega Mega Drive
  • MAME
  • X86 PC
  • NeoGeo
  • Sistem Hiburan Nintendo
  • Sistem Hiburan Super Nintendo
  • Nintendo 64
  • Sistem Master Sega
  • Sega Mega Girang / Genesis
  • Séga Mega-CD
  • SEGA 32X
  • PlayStation 1
  • Spektrum Sinclair ZX

Tungtungna, kudu dicatet yén RetroPie, hatur nuhun tepatna pikeun komunitas ageung pangembang anu aya di tukangeun proyek, nyaéta dinten ayeuna cocog sareng sajumlah ageung pengendali tanpa kedah masang parangkat lunak tambahan. Kami ngagaduhan conto Controllers kompatibel dimana kami tiasa nganggo kendali Play Station 3 atanapi Xbox 360.

pamasangan undak-usukna

Masang RetroPie dina Raspberry Pi anjeun

Sakali urang parantos siapkeun sadaya perangkat keras, waktosna pikeun mimitian masang RetroPie dina Raspberry Pi anjeun. Dina titik ieu aya dua pilihan anu lengkep anu tiasa urang pilih sareng anu nawiskeun hasil akhir anu sami.

Mimiti urang tiasa pasang émulator nganggo gambar RetroPie kalayan OS Raspbian anu kalebet. Sacara pribadi, kuring pikir ieu mangrupikeun cara anu paling saderhana kumargi kami ngan kedah ngaunduh gambar RetroPie tina halaman wéb resmi proyék éta. Kelemahanana nyaéta, ku cara kieu, pamasangan bakal mupus sadaya eusi kartu microSD anu urang anggo.

Pilihan kadua bakal ngaliwat ngamangpaatkeun pamasangan Raspbian lami yén anjeun panginten parantos dipasang dina Raspberry Pi anjeun. Dina gambar ieu kami ngan ukur kedah masang émulator RetroPie. Ku cara saderhana ieu kami moal kaleungitan file anu mana anu urang parantos parantos dipersonalisasi dina disk atanapi kartu microSD kami.

halaman pangaturan setopan

Upami anjeun parantos milih pilihan anu munggaran ieu, cukup ku nyalira yén pikeun ngaunduh gambar RetroPie anjeun kedah ngakses ménu unduhan anu aya dina halaman wéb proyék éta. Sakali jandéla dimuat, urang ngan ukur kedah milih vérsi Raspberry Pi urang teras pencét dina unduhan. Proyékna rada beurat janten ngaunduh gambar ieu tiasa lami, pikeun koneksi kecepatan sedeng tiasa waktos sakitar 5 menit.

Dina titik ieu, urang kedah mindahkeun eusi gambar RetroPie kana kartu microSD kami. Pikeun ieu, laksanakeun tindakan ieu Kuring pribadi nganggo perangkat lunak Etcher sabab langkung gampang tibatan nambihan gambar kana kartu nganggo garis paréntah sanaos, upami anjeun pangguna canggih, pasti anjeun ngendalikeun salah sahiji tina dua pilihan ogé. Ieu titik dina prosés, hiji cara atanapi anu sanésna, biasana nyéépkeun sakitar 10 menit. Sakali léngkah ieu réngsé, urang ngan ukur kedah nyambungkeun Raspberry Pi urang pikeun nguji yén pamasangan parantos dilaksanakeun leres.

Upami anjeun parantos gaduh pamasangan Raspbian dipasang dina Raspberry Pi anjeun, kami ngan ukur kedah masang émulator RetroPie. Pikeun ngalakukeun ieu, hal anu mimiti dilakukeun nyaéta masang rangkep git. Paket ieu biasana dipasang sacara standar tapi, upami urang henteu ngagaduhanana, urang kedah ngalebetkeun paréntah ieu.

sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
sudo apt-get install git

Sakali sadaya bungkus parantos dipasang sareng dirénggalan, urang kedah ngalebetkeun paréntah ieu anu leres-leres bakal masang émulator dina vérsi Raspbian kami.

git clone --depth=1 https://github.com/RetroPie/RetroPie-Setup.git
cd RetroPie-Setup
chmod +x retropie_setup.sh
sudo ./retropie_setup.sh

Nalika urang ngajalankeun pitunjuk terakhir urang kedah ningali gambar anu sami pisan sareng anu kuring tinggalkeun anjeun di handapeun garis ieu. Di jerona, sakumaha anjeun tiasa tingali, urang kedah nunjukkeun yén pamasangan dasar dilaksanakeun. Prosés ieu tiasa nyandak sababaraha menit. Sakali instalasi parantos réngsé, urang kedah ngabalikan sistem operasi.

masang restropie dina raspbian

Siapkeun RetroPie dina Raspberry Pi

Dina titik ieu kami parantos tiasa nga-instal émulator, dina salah sahiji tina dua cara, urang kedah neraskeun pikeun ngonpigurasikeun alat-alat anu bakal ngabantosan urang pikeun sacara signifikan ningkatkeun pangalaman pangguna urang ogé kadali pikeun tiasa maén.

Alat munggaran anu kedah urang atur nyaéta Samba. Parangkat lunak ieu bakal janten anu, saatos waktuna, bakal ngamungkinkeun urang nyambung ka Raspberry Pi urang tina komputer anu sanés pikeun nambihan gim. Pikeun ngalaksanakeun tugas ieu urang ngan ukur kedah aksés kana RetroPie Setup. Dina jandéla salajengna, cukup pencét dina pilihan Konpigurasikeun Samba ROM Shares

Prosés ieu tiasa nyandak sababaraha menit tapi, saatos réngsé, Urang ayeuna tiasa ngakses Raspberry Pi urang tina PC anu nyambung kana jaringan anu sami. Pikeun ieu, dina folder naon waé, pas dina palang alamat, urang nyerat IP tina Raspberry Pi urang, upami urang terang, atanapi paréntah // RASPBERRYPI.

folder rasbperry

Dina momen ieu, tungtungna, urang gaduh émulator RetroPie ngonpigurasi dina motherboard kami sareng, anu paling penting, aksés kana éta tina PC sanés. Ayeuna anu urang kedah lakukeun nyaéta milarian online pikeun halaman dimana kami tiasa ngaunduh kaulinan anu kami badé pasang.

Sakali kami ngagaduhan kaulinan anu kami badé pasang pikeun konsol permainan anu tangtu, kami ngaksés ngalangkungan Samba kana folder konsol gim anu disebatkeun sareng nambihan gim. Sakali pertandingan parantos dipasang dina folder anu cocog, urang kedah ngabalikan deui Raspberry Pi urang pikeun ngadeteksi sahingga tiasa mimiti maénkeun.

Salaku detil akhir, ngawartosan anjeun yén upami kami nganggo salah sahiji versi pangénggalna RetroPie kalayan total kaamanan urang moal kedah masang kadali sabab sistem operasi parantos ngandung driver anu diperyogikeun pikeun konsol pikeun ngadeteksi aranjeunna. Urang kedah nyambungkeun aranjeunna sareng balikan deui papan. Titik sanés anu kedah diémutan, bisi urang hoyong maén dina cara anu langkung cairan, buka overclock motherboard. Pikeun ieu urang lebetkeun menu raspi-config. Pikeun ngalaksanakeun sareng konfigurasi ieu, lengkep opsional, urang kedah nyerat dina Terminal:

sudo raspi-config

kumaha overclock Raspberry Pi

Sakali urutan ieu dieksekusi, jandéla kedah némbongan dimana kami bakal milih pilihan 'overclock'sareng, dina anu anyar ieu, anu pilihan Sedeng 900 MHz.

Sakumaha anu kuring carioskeun, konfigurasi akhir ieu leres-leres opsional sareng anjeun kedah tumut-tumut kana sababaraha hal kumargi, sapertos antarmuka na bakal langkung lancar, urang maksa prosesor sahingga bakal langkung panas, hal anu tiasa nyababkeun tungtungna lebur upami urang henteu nganggo tilelep panas sanggup nurunkeun suhu na didukung ku kipas.

Inpo leuwih: programoergosum


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

Tes InggrisTés Catalankuis Spanyol