Jinis mesin panggilingan CNC

mesin panggilingan cnc

Sejen tina jenis mesin CNC lamun urang tingali dina fungsi, atawa tipe gawé dilumangsungkeun dina bagian, nyaeta mesin panggilingan CNC. Éta bisa kasampak rada sarupa cnc lathes, Tapi aranjeunna henteu idéntik. Sanajan panggilingan cutter-tipe parabot ogé bisa dipaké dina lathe nu, teu mesin sarua. Contona, mesin panggilingan CNC teu kudu muterkeun bagian dina révolusi tinggi, éta bisa ngalaksanakeun karyana dina salah sahiji rupa bagian, jsb.

Di dieu anjeun tiasa terang sadayana detil supados anjeun henteu ragu, bahkan terang anu mana anu pangsaéna Mesin panggilingan CNC pikeun ngagaleuh master pikeun bisnis anjeun atanapi kanggo hobi.

Mesin panggilingan CNC pangalusna

Upami anjeun hoyong ngamimitian proyék munggaran anjeun nganggo mesin panggilingan CNC, atanapi dianggo pikeun panggunaan profésional, anjeun kedah ngahadiran ieu. saran:

Merek mesin panggilingan anu paling profésional pikeun panggunaan industri henteu biasana dijual di toko online, tapi di dieu kuring nyobian ngumpulkeun sababaraha anu dijual ku metode ieu. Émut yén sababaraha merek mesin panggilingan CNC anu pangsaéna nyaéta Swiss Mikron, Bumotec&Starrag, Liechti, Willemin-Macodel, Hermle Jerman, Alzmetall, Chiron, DMG, Spinner, STAMA, MAG, atanapi MoriSeiki Jepang, Okuma, Yamazaki Mazak, Makino, Toyoda, FIDIA Italia sareng Danobat Spanyol, atanapi Haas Amérika, Hardinge, Mazak, Grizzly Industries, jsb.

Fetcoi 6040T 4 Axis CNC Mesin panggilingan

mesin panggilingan CNC Ieu alat kompak, kalawan kamampuhan pikeun nyambung ka PC liwat kabel USB. Kalayan éta anjeun tiasa damel seueur potongan, boh aluminium, tambaga, pérak, akrilik, résin ABS, busa PVC, kai, lapis sareng MDF, jsb. Ieu mangrupa mesin idéal pikeun hobbyists atawa pamakéan profésional skala leutik, contona pikeun nyetél hiji bengkel leutik di imah. Salaku tambahan, éta ngandung VFD anu tiis cai, motor 1.5 kW,

Kaibrite 3040 3-Axis CNC Mesin panggilingan

Ieu mesin panggilingan CNC séjén boga kamiripan jeung hiji saméméhna, ngan boga ukur 3 sumbu dina hal ieu. Éta ogé gampang nyambung via USB ka PC. Sarta eta bisa ngolah rupa-rupa bahan, kayaning kaca, kai, batu, logam, jsb. Mibanda ranjang pisan stabil, sarta motor spindle kuat. Éta parantos diperkuat pikeun manjangkeun réliabilitasna, sareng éta ogé gaduh ukuran anu kompak pisan.

SainSmart Genmitsu CNC 3018-PRO

Merek ieu gaduh mesin panggilingan CNC 3 sumbu pikeun plastik akrilik, aluminium, PVC, PCB, sareng kai. Éta pisan ekonomis sareng kompak, sareng unsur-unsurna ngamungkinkeun aranjeunna ditempatkeun langkung bébas, supados rohangan henteu janten masalah. Éta gaduh stabilitas anu saé, parangkat lunak open source GRBL, ogé dijalankeun dina Arduino,

GUYX WMP250V péngkolan + Mesin panggilingan

mesin panggilingan cnc

Modél mesin CNC ieu ngadukung tugas panggilingan sareng péngkolan, kalayan jarak antara pusat 750 mm, spindle tapered MT4 pikeun péngkolan sareng MT2 pikeun pangeboran sareng panggilingan, laju sumbu rotasi variabel, antara 50 sareng 2000 RPM, kakuatan motor 750W pikeun péngkolan sareng 600W. pikeun panggilingan, beurat net ngeunaan 195 Kg, sarta dimensi anu teu badag teuing dibandingkeun mesin séjén.

meuli

mesin panggilingan CNC LDM4025

cnc panggilingan

Mesin industri ageung pikeun manufaktur masal. mesin ieu kualitas hébat, kinerja sarta precision. Kalayan sistem pelumasan otomatis, bagian kualitas, sistem Mitsubishi M70A, penyejukan hawa, gantry sareng kabin pikeun pamrosésan katutup, méja kerja 4000 × 2500mm, jarak 2900mm antara kolom, BT50 taper spindle, dugi ka 8000 PRM, 22kW motor kakuatan, motong speed up ka 7500 mm / mnt, speed feed tinggi, precision maksimum, jsb.

meuli

mesin panggilingan CNC

mesin panggilingan cnc

Panggilingan sanes prosés anyar. Saprak datangna Révolusi Industri dina abad ka-XNUMX, dimimitian lalampahan nu lalaki jeung mesin bakal babarengan pikeun manufaktur. Sanajan kitu, saeutik-saeutik mesin geus nempatan leuwih posisi jeung fungsi nu saméméhna ngan lalaki bisa ngalakukeun. Mesin panggilingan parantos aya mangpuluh-puluh taun, tapi panggilingan CNC mangrupikeun hal anu langkung kontemporer. Hiji cara pikeun ngadalikeun sagalana ku komputer, ngaronjatkeun kagancangan, precision jeung produktivitas tipe ieu machining.

Naon CNC panggilingan?

Panggilingan mangrupikeun prosés dimana alat anu katelah cutter panggilingan nyiptakeun bentuk atanapi potongan. Hal ieu dilakukeun ku manufaktur subtractive, nyaeta, sabalikna ti manufaktur aditif. Pemotong panggilingan bakal ngamimitian atanapi ngaleungitkeun bagian tina bahan dugi ka ukiran atanapi ukiran naon anu dipikahoyong. Ku mecenghulna CNC, komputer bisa ngadalikeun mesin panggilingan CNC pikeun ngahontal hasil nu diharapkeun, tanpa hiji jalma kudu nyieun pangaluyuan sarta gerakan sacara manual.

bagian hiji mesin panggilingan

Pikeun langkung ngartos operasi mesin panggilingan CNC sareng prosés panggilingan, éta ogé penting pikeun sahenteuna daptar sareng ngartos sababaraha bagian utama. Henteu sadayana mesin panggilingan gaduh aranjeunna, sabab tiasa bénten-béda ti hiji produsén ka anu sanés, atanapi antara modél. Nanging, anu utama nyaéta:

  • spindel: Ieu téh hiji nu ngajaga alat motong di tempat pikeun ngolah bagian.
  • alat: eta mangrupakeun komponén removable, tur éta hiji ngalakukeun ukiran dina sapotong.
  • Panel kontrol: mangrupa panganteur ngaliwatan nu operator bisa ngadalikeun mesin atawa ngawas sababaraha parameter.
  • Kolom: Ieu teh bagian utama atawa pigura nu nahan komponén séjén tina mesin di tempat.
  • Korsi: eta geus dibereskeun kana kolom mesin, sarta rests on méja gawé.
  • marana: éta dasar mesin nu bagean luhur korsi ieu lokasina, dimana sapotong bakal machined ieu disimpen. Ogé bakal boga alat clamping ambéh sapotong teu mindahkeun salila prosés.
  • dasar: nyaéta aréa rojongan mesin dina taneuh.
  • Sistem kulkas: Bisa jadi ku hawa atawa cair. Kusabab aya gesekan antara workpiece jeung alat salila panggilingan, loba panas bakal dihasilkeun dina sababaraha kasus. Pikeun ngirangan suhu, anjeun tiasa nganggo hawa atanapi cairan anu ngamandian tempat damel.

Kumaha CNC mesin panggilingan jalan

Sapertos mesin panggilingan CNC anu sanés, sadayana dimimitian ku desain komputer anu bakal dikirimkeun kana basa anu kaharti ku mesin CNC sareng éta bakal maca kodeu ieu ka gerakan kontrol naon anu kudu dipigawé pikeun meunangkeun hasil idéntik jeung model dirancang ku komputer. Bor bakal ngaleungitkeun bahan tina sababaraha daérah dugi ka ngahontal bentuk anu pas, ketebalan, jsb.

Terminologi

Dina terminologi dina panggilingan CNC, urang boga sababaraha komponén atawa parameter anjeun kudu nyaho:

  • Kagancangan: Nujul kana laju nu motong atawa panggilingan alat rotates. Éta diukur dina révolusi per menit (RPM) sareng tiasa diprogram pikeun nyocogkeun bahan anu bakal digiling.
  • Kadaharan: nyaeta jarak workpiece atawa motong atawa panggilingan alat ngalir per revolusi (atawa péngkolan). Ieu ogé tiasa diprogram sareng bakal gumantung kana bahan.
  • jero motong: nyaeta jarak anu alat ngalir dina beungeut bagian, sarta ogé bakal gumantung kana bahan.
  • Parameter langkung: tingali di dieu

Operasi panggilingan umum

Aya rupa-rupa operasi tina panggilingan nu bisa dilumangsungkeun kalayan jenis ieu mesin CNC. Gumantung kana jinis pangadilan, anu utama nyaéta:

  • raray panggilingan: sumbu rotasi alat bakal jejeg kana beungeut workpiece. panggilingan ieu bakal nyieun surfaces datar sarta merlukeun tungtung panggilingan cutters kalawan edges seukeut.
  • Plano: lamun sumbu rotasi sajajar jeung beungeut bagian. alat ngabogaan motong edges sapanjang sakabéh motong kuriling, sarta ngahasilkeun slot, cavities, alur.
  • sudut: sumbu rotasi alat nyieun hiji sudut jeung beungeut bagian. Hal ieu dipaké pikeun ngahasilkeun chamfers, slot, dovetails, jsb.
  • bentuk panggilingan: aranjeunna mangrupikeun pemotong panggilingan khusus pikeun ngahasilkeun permukaan anu henteu teratur, kontur semicircular, kabel, kurva, jsb.
  • batur: Aya ogé sababaraha séjén pikeun nyieun gears, karya simultaneous dina sababaraha surfaces, jsb.

Jinis mesin panggilingan CNC

sababaraha jenis mesin panggilingan CNC. Sareng sapertos lathes sareng jinis mesin sanés, aranjeunna tiasa digolongkeun ku sababaraha kriteria:

Numutkeun orientasi spindle

  • Nangtung: leuwih serbaguna dina watesan pilihan machining.
  • Horisontal: hadé pikeun digawe sareng potongan beurat tur panjang.

Gumantung kana jumlah as

  • 3 sumbu: aranjeunna bagian kalawan sumbu X (kénca ka katuhu), sumbu Y (maju tur mundur) jeung sumbu Z (luhur jeung ka handap), sahingga 3D panggilingan. Mesin ieu pangbasajanna, panggampangna pikeun dioperasikeun, sareng paling murah. Najan kitu, anjeun teu bisa ngakses wewengkon nu tangtu bagian nu keur machined, sarta géométri nu bisa dihontal bakal kirang kompléks.
  • 5 sumbu: Mesin ieu leuwih kompleks tinimbang saméméhna, nambahan dua sumbu tambahan pikeun ngaronjatkeun kabebasan gerak. Kalayan ieu, bagian anu langkung kompleks kahontal. Dina hal ieu, bagian éta bakal tiasa ngadamel gerakan Rotary supados alat tiasa gaduh aksés anu langkung saé ka sadaya daérah. Diantara kaunggulan na nyaéta kanyataan ngaleungitkeun manual repositioning bagian, kamampuhan pikeun ngahasilkeun geometries leuwih kompleks, precision hadé, sarta surfaces pisan lemes. Sedengkeun pikeun kalemahan, aya biaya, sareng pajeulitna mesin anu langkung ageung.

Numutkeun kana matéri

Aya seueur bahan nu bisa machined atawa giling. Sanajan kitu, aya sababaraha larangan, sabab bahan kudu boga kakuatan tensile husus, résistansi panas, karasa, sarta sipat kakuatan geser. Diantara bahan bisa dibédakeun:

CNC mesin panggilingan kai

Éta mesin panggilingan CNC sanggup gawé bareng kai, duanana softwood, kayaning hardwood, kitu ogé triplek atawa panels MDF. Di antara leuweung alami, tiasa aya leuweung sapertos pinus, ek, walnut, zaitun, sareng anu panjang. Unggal kalawan kaperluan husus dina watesan parameter panggilingan. Aranjeunna biasana pisan umum di tukang kayu atawa industri dedicated ka kai.

mesin panggilingan cnc logam

Strawberries logam mangrupikeun anu pang populerna di tingkat industri, sabab aya seueur aplikasi pikeun bahan ieu. Ti jandéla, panto, jeung elemen alumunium séjén, ngaliwatan bagian baja keur konstruksi, pikeun sektor mobil, jsb, nepi ka loba kagunaan séjén. Deui, sagala rupa logam jeung alloy bisa dipaké di dieu, tapi nu pang populerna baja, kuningan, tambaga, titanium jeung perunggu.

nu lain

Aya ogé mesin panggilingan CNC anu tiasa dianggo sareng polimér plastik, sapertos ABS, ngintip, polycarbonate (PC), nilon, jsb. Tangtu, aya cutters pikeun bahan séjén kayaning kaca, elastomer, batu, marmer, jsb. Jumlahna aya langkung ti 50 bahan anu tiasa diolah.

harga mesin panggilingan CNC

nu harga mesin panggilingan cnc aranjeunna bisa rupa-rupa. Aya sababaraha mesin panggilingan dasar nu bisa diobral pikeun ukur sababaraha ratus euro, pisan affordable malah pikeun pamakéan pribadi. Industri séjén pikeun produksi masal atanapi langkung maju tiasa ngarugikeun rébuan euro. Ku alatan éta, teu aya rentang harga pisan husus. Malah antara model mibanda fitur sarupa, aya bisa jadi béda badag antara merek.

Kauntungannana Numerical Control Milling

panggilingan CNC boga pedah gedé pikeun bengkel atanapi perusahaan. Salaku conto, sababaraha kauntungan anu paling menonjol nyaéta:

  • Produktivitas: ngaronjatkeun kagancangan produksi, sarta ngurangan biaya.
  • Skalabilitas: ngamungkinkeun pikeun rancang tina sababaraha lembar pikeun ngaronjatkeun produksi skala badag, ka masal pabrik jeung ngamungkinkeun sakabeh potongan jadi idéntik.
  • katalitian- Sababaraha mesin akurat dugi ka sapuluh milimeter, ku kituna aranjeunna tiasa nyiptakeun bagian anu kualitas luhur.
  • Versatility: aranjeunna bisa nyieun sagala rupa wangun (chamfers, cavities, slot, threads, huntu, ...), jeung anjeun malah bisa gancang ngarobah pakasaban pikeun ngahasilkeun bagian béda dina waktu anu singget.

Di antara industri anu ngagunakeun mesin jenis ieu nyaéta aerospace, listrik, otomotif, robotika, konstruksi, médis, kadaharan, nyieun jati, jsb.

kalemahan

CNC panggilingan ogé boga Sababaraha karugian:

  • Biaya géométri kompléks: gumantung kana géométri, biaya tiasa ningkat sareng waktos anu diperyogikeun ogé.
  • Watesan atanapi watesan: mesin ieu ngan bisa digawekeun ku dimensi bagian husus dina watesan panjang sarta rubak.
  • Wangun nu teu bisa giling: Aranjeunna teu bisa nyieun fitur nu tangtu, kayaning liang melengkung, edges internal lempeng, tembok kirang ti 0.5mm, jsb. Pikeun ieu, tipe séjén mesin bakal diperlukeun.
  • runtah bahan: Dina prosés manufaktur subtractive, jumlah badag bahan ngaleungitkeun, ngahasilkeun loba runtah. Ngan nyangkokkeun sabagian tina sakabéh blok parawan bakal dipaké. Loba chip hasilna bisa didaur ulang atawa dipaké deui. Contona, logam bisa dilebur handap, sababaraha plastik ogé didaur ulang, atawa kai bisa dipaké pikeun industri lianna (kertas, fillers, biomassa, jsb).

Jinis stroberi

strawberries

Aya rupa-rupa strawberries nu bisa dipaké salaku alat tina mesin CNC ieu. Di antara anu paling kasohor nyaéta:

  • tungsten carbide burs: aranjeunna dijieun tina bahan ieu pisan teuas tur tahan. Sanajan aranjeunna langkung mahal, aranjeunna bisa dipaké pikeun bahan teuas, kaasup logam kayaning aluminium. Kawas kalolobaan strawberries, aranjeunna tiasa 1, 2, 3, ... biwir.
  • baja speed tinggi atawa HSS panggilingan cutters: aranjeunna teuas tur mirah, aranjeunna rada umum. Hal ieu dipaké dina panggilingan bahan rada lemes.
  • cutter panggilingan lempeng pikeun aluminium: eta bisa dijieun tina tungsten carbide, tapi mibanda géométri pisan aneh, saprak helix kalawan ujung motong nyaeta 45º pikeun mantuan hadé ngévakuasi chip. Alus pikeun kasus dimana chip gede pisan jeung condong lengket babarengan.
  • cutter roughing: Mibanda huntu dina ujung motong sarta dipaké pikeun roughing awal bahan. Contona, pikeun miceun lapisan kahiji tina batang kai, jsb.
  • strawberries kalawan radius: edges bisa motong dina sapotong atawa bentuk kerung bisa dijieun.
  • T-slot cutter: nyieun kawentar T ngawangun slot , kawas nu dina tabel sababaraha mesin CNC.

inpo leuwih


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.