Jinis mesin motong CNC

cnc router

mesin CNC teu ngan bisa ngagiling atawa ngahurungkeun, aya ogé mesin motong cnc. Salah sahiji alat anu paling sering dianggo di industri pikeun ngahasilkeun bagian tina blok, pelat, lembar, sareng sajabana, ngadamel potongan ku cara anu béda. Dina pituduh ieu anjeun bakal tiasa terang sadayana anu anjeun peryogikeun pikeun diajar milih jinis mesin ieu pikeun dianggo salaku peminat DIY atanapi kanggo panggunaan profésional. Tambih Deui, Anjeun bakal ningali sababaraha saran dibeuli hébat, jenis (dumasar kana kumaha motong rengse), bahan maranéhna bisa motong, sareng nu sanesna.

Mesin motong CNC pangsaéna

ieu mesin motong cnc pangalusna anu anjeun tiasa mendakan pikeun DIY, atanapi kanggo panggunaan profésional, anu anjeun tiasa mésér kalayan harga anu saé:

NEJE Master-2s

ieu Mesin motong CNC tiasa multifungsi, Kusabab éta tiasa motong laser, ngagiling, ngukir laser, jsb. Sareng sadayana kalayan modul 7.5W pikeun ukiran sareng motong, tiasa damel sareng MDF, kertas, kai, lawon, plastik, kulit, kai, lapis, busa, sareng aluminium anodized. Dumasar kana Arduino sareng sareng aplikasi NEJE cocog sareng ios, Android, macOS, sareng Windows.

Ngawengku a Sistim panyalindungan terpadu, Sareng nalika perékam damel gyroscope bakal ngarékam posisi damel sareng upami anjeun teu kahaja nyabak atanapi mindahkeun mesin éta bakal lirén damel pikeun nyegah kacilakaan.

Sculpfun S9

mesin ieu ukiran laser logam precision tinggi Éta ogé tiasa dianggo salaku pamotong gancang pikeun kai dugi ka 10-15mm kandel, akrilik sareng kulit. Éta gaduh kakuatan laser 5.5W, kalayan fokus ultra-rupa sareng seukeut ngan ukur 0.06mm. Éta ogé tiasa dianggo pikeun ngukir batu, keramik sareng stainless steel. Panutup pelindungna nyegah radiasi ka luar sareng anjeun henteu kedah nganggo kacamata pelindung.

Gampang pisan pikeun ngumpul sareng dianggo, supados tiasa dianggo sareng ngajalankeun kirang ti 30 mnt. Éta cocog sareng seueur parangkat lunak, pikeun platform macOS sareng Windows. Narima format kawas JPG, PNG, DXF, SVG, G-Code, NC, BMP, jsb. Sareng tiasa dianggo sareng permukaan dugi ka 410 × 420 mm.

Atomstack P9 M50

Ieu model sejen oge mesin ukiran alus 10W CO2 laser. Gawéna pikeun kai sareng logam, bisa malah motong nepi ka 20 mm kai kandel sarta kalawan speeds rada luhur dibandingkeun mesin konvensional. Éta kalebet panel kontrol HD, gampang dianggo, efektif, sareng aman berkat lapisan saringan panoramik na.

mesin CNC Ieu cocog sareng software ukiran béda, sajaba narima format file kayaning DXF, PNG, JPG, BMP, NC, jsb

TKSE M50

Alternatif salajengna nyaéta mesin ukiran laser anu sanés sareng ogé kalayan fungsi motong. Ngidinan Anjeun pikeun beroperasi kalawan kai sareng akrilik, sareng logam, kalebet stainless steel, sareng keramik (tiasa motong akrilik sareng kayu lemes dugi ka 15mm kandel). Cai mibanda kinerja hébat, layar panyalindungan, precision alus, reliabiliti, kakuatan laser 5.5W, 0.08 × 0.08mm fokus, sarta betah pamakéan.

Éta cocog sareng macOS sareng Windows, sareng parangkat lunak sapertos LightBurn, LaserGRBL, jsb., sareng format file anu ngadukung dina BMP, JPG, PNG, DXF, NC, sareng seueur deui.

Homdmarket UK-2021

Teu aya produk anu kapendak.

Tungtungna, anjeun ogé boga ieu motong CNC séjén / mesin ukiran pikeun jobs nepi ka 41 × 37 cm. Idéal pikeun DIY, pikeun digawé kai, kulit jeung vinyl, kitu ogé kertas, dirasakeun, jsb.. Éta murah sareng gampang dianggo, sareng gaduh sababaraha modeu kontrol pikeun ngalaksanakeun padamelan anjeun di bumi atanapi kanggo padamelan alit.

Éta cocog sareng sistem operasi Windows sareng macOS, salian tiasa dianggo sareng alat nu bagerak ngagunakeun Android sareng ios/iPadOS. Ogé ngamungkinkeun kontrol offline.

cnc motong

nu mesin motong cnc Éta tiasa tina jinis anu béda-béda gumantung kana ukuran, jinis potongan, sareng bahan anu tiasa dianggo.

mesin motong laser

motong laser, motong cnc

La mesin motong laser Ieu salah sahiji jenis mesin CNC dimaksudkeun pikeun motong bagian anu ngagunakeun sinar laser anu pohara kuat pikeun nyieun motong kalawan precision hébat. Jenis mesin ieu biasana cukup umum di industri, sareng hasil tina potongan mangrupikeun anu paling bersih.

Nalika milih a mesin motong laser cnc sababaraha hal anu kedah dipertimbangkeun:

  • Posisi fokus jeung diaméterna: bakal mangaruhan inténsitas balok jeung bentuk cut.
  • kakuatan laser: bakal nangtukeun énergi dilarapkeun pikeun ukiran atawa motong tina bahan. Beuki kakuatan, nu thicknesses gede jeung hardnesses eta bakal bisa motong.
  • diaméterna nozzle: bentuk jeung jumlah jet gas bakal gumantung kana eta.
  • Modeu operasi: kontrol laser dilarapkeun ku pulsa atawa terus.
  • Laju motong: Ieu bakal gumantung kana bahan, ketebalan sarta jenis motong. Sajaba ti éta, laju teu ngan bakal nangtukeun waktu nu diperlukeun, eta oge bisa ngahasilkeun burrs atanapi roughness lamun teu nyukupan.
  • Motong gas sareng tekanan: rupa-rupa gas diterapkeun tina nozzle, kayaning karbon dioksida, oksigén, nitrogén atawa argon, sarta kalawan tekanan variabel.

Laser dipasang dina sirah sapertos alat CNC anu sanés, tapi dina hal ieu, laser ngaluarkeun sinar termal énergi anu luhur anu tiasa misahkeun bagian-bagian salami prosésna. Kabéh balok éta ngumpul dina titik leutik naékkeun suhu nepi ka lebur atawa nguap bahan. Hatur nuhun kana ieu, potongan bahan anu béda tiasa dipotong:

  • Kai jeung triplek
  • Kertas sareng karton
  • Plastik (akrilik, POM, PMMA, PVC, polikarbonat atanapi PC, ABS, HDPE, poliétilén, polipropilén, orat,…), henteu sadayana, sabab sababaraha tiasa kaduruk
  • Logam (baja tahan karat, alumunium,…)
  • Lawon
  • jsb

jenis ieu tina cutters dipaké pikeun seueur aplikasi, ti pabrik bagian médis, ka seni jeung ukiran, perhiasan, pabrik loba bagian béda, jsb.

kauntungan

salaku ka Kaunggulan tina motong laser Aranjeunna:

  • Precision hébat sarta motong bersih.
  • Tingkat detil anu luhur, pikeun potongan kompleks, radii curvature leutik, jsb.
  • Ngahemat biaya ku henteu kedah investasi dina bahan anu tiasa dianggo, atanapi kedah ngalaksanakeun polishing atanapi prosés sanésna pikeun ngantunkeun permukaan motong anu saé.
  • Hal ieu ngamungkinkeun pikeun dispense jeung motong paeh.
  • Anjeun tiasa dianggo kalayan rupa-rupa bahan jeung ketebalan.
  • Éta ogé tiasa dianggo dina kakuatan anu langkung handap pikeun ngukir logo, QR atanapi kode bar, hurup, jsb. teu bisa dileungitkeun
  • Bersih pisan, teu aya rereged.
  • Panas bieu mangaruhan daérah.
  • versatility hébat.
  • Alatna teu lungse atanapi leungit sipatna.

kalemahan

Entre karugian Mesin motong laser CNC nyaéta:

  • Éta tiasa ngahasilkeun gas beracun dina sababaraha kasus, sapertos nalika dianggo pikeun motong plastik, sabab nguap plastik. Ku alatan éta, éta kudu dipaké dina tempat well-ventilated.
  • Anjeun ogé dugi ka jinis bahan anu anjeun tiasa dianggo. Bahan anu ngagambarkeun seueur cahaya henteu tiasa dipotong.
  • Konsumsi énérgi listrik ogé tiasa janten faktor anu kedah dipertimbangkeun, sabab langkung seueur kakuatan laser sareng langkung ageung ukuran mesin, langkung seueur konsumsina. Salaku tambahan, total konsumsi mesin henteu sami sareng laser. Contona, meureun aya hiji mesin kalawan laser 5.5W sarta total konsumsi mesin nyaeta 30W. Jelas, anu industri gaduh kakuatan anu langkung luhur.

mesin motong plasma

motong cnc, cnc router

Di sisi séjén, aya ogé nu mesin motong plasma. Jenis sejen tina cut pisan kuat, sarta yén ngagunakeun plasma tinimbang laser a sangkan motong. Ieu mangrupikeun prosés anu seueur dianggo dina industri logam, sareng nganggo suhu anu luhur dugi ka 20.000ºC pikeun gampang motong, bahkan dina ketebalan anu luhur pisan. Gas anu dianggo dina mesin ieu aya dina kaayaan plasma, nyaéta, éta gas janten konduktor listrik nalika diionisasi. Lamun dialirkeun nozzle rupa nyanghareup wewengkon motong, éta bisa motong kalayan suhu luhur dihasilkeun ku busur listrik arus langsung jeung concentrating énergi kinétik gas ieu.

motong plasma bisa dipaké pikeun logam kayaning aluminium, tambaga, stainless steel, baja, perunggu, jeung logam / alloy lianna. Mesin ieu sering dianggo dina bengkel logam atanapi pertukangan logam, ogé dina industri anu ngahasilkeun bagian logam.

kauntungan

Entre kauntungan utama motong plasma nyaéta:

  • Bisa motong logam non-ferrous conductive, hal anu métode motong séjén kayaning motong seuneu teu bisa.
  • Cai mibanda speed motong gancang jeung efisien.
  • The precision of jenis ieu cut leuwih gede ti oxyfuel atawa tipe séjén cut, sanajan teu saloba laser nu.
  • Biaya pangropéa rendah.

kalemahan

Di sisi séjén, karugian jenis ieu motong plasma nyaéta:

  • Bisa ngahasilkeun karuksakan leutik dina motong. Salaku conto, nalika aranjeunna bahan anu kandel pisan, potonganna bakal ngawangun V sareng henteu lempeng.
  • Lamun logam kandel kirang ti 5mm, deformasi bakal lumangsung salila motong alatan panas.
  • Pikeun motong ketebalan leuwih ti 30 mm, kakuatan tinggi jeung sumber mahal diperlukeun.
  • Éta ngahasilkeun bising, lebu, gas ngabahayakeun, sareng polusi, janten éta sanés metode anu bersih.

mesin motong cai jet

motong cai jet

iraha cai ieu projected kalawan tekanan sarta speed cukup, Anjeun tiasa nyieun motong malah dina bahan pisan teuas. Kusabab kesederhanaan jinis mesin ieu sareng kakuatan ekstrim anu dihontal, aranjeunna mangrupikeun anu paling sering dianggo di industri. Dina hal ieu, tinimbang jet plasma sapertos anu sateuacana, jet cai dianggo. Molekul-molekul cairan ieu bakal tabrakan ku gaya sapertos anu aranjeunna bakal robah jadi projectiles sanggup motong malah logam kandel.

Teu kawas tipe séjén motong, nu boga sababaraha watesan jeung ferrous tangtu, non-ferrous, reflecting, jsb bahan, dina hal ieu anjeun boga a mesin nu bisa motong sadayana: daging, kai, logam, plastik, jeung sajabana, sarta sakabeh pisan serbaguna, basajan tur ekonomis. Operasina saderhana:

  1. Aya tanki cai atawa sumber cai pikeun kakuatan mesin CNC.
  2. Pompa tekanan ultra-tinggi bakal tanggung jawab pikeun nempatkeun tekanan dina aliran cai, anu tiasa dugi ka 6500 bar.
  3. Cai ieu bakal dialirkeun ngaliwatan tabung ka nozzle extruder anu sami sareng printer 3D, nyababkeun cai kaluar dina kecepatan anu luhur dina jet anu saé pisan. Éta tiasa ngahontal kagancangan 4 kali laju sora, nyaéta, sakitar 1235 km / jam dikali opat, atanapi anu sami, sakitar 4 Mach, sapertos sababaraha pesawat tempur jet.
  4. Dina sababaraha mesin ieu aya hiji injector abrasive gigireun nozzle nu, inserting bahan padet kana jet cai meta salaku unsur abrasive sarta nyepetkeun motong.
    • Cai Murni - Tiasa motong bahan anu langkung lemes sapertos busa, plastik, kertas, lapisan insulasi, papan semén, karpét, tuangeun sapertos daging, jsb.
    • Cai mibanda abrasive: bisa motong logam, keramik, batu, kaca, jsb
  5. jet ieu bakal projected dina beungeut cai atawa sapotong keur motong dirojong dina ranjang motong atawa méja, sarta bakal tiasa motong nepi ka 30 cm balok baja kandel.
  6. Dina méja, laju cai bakal diturunkeun sareng bakal dikumpulkeun pikeun dipulangkeun pikeun dianggo deui.

kauntungan

nu Kaunggulan tina tipe ieu CNC mesin motong cai aranjeunna pisan metot:

  • Ieu prosés tiis, teu ngalibetkeun panas, jadi potongan teu cacad atawa aya kaduruk.
  • Éta henteu nganggo racun atanapi ngahasilkeun masalah sanés, ngan ukur cai anu tiasa dianggo deui. Abrasive ogé biasana padet teu bahaya.
  • Anjeun tiasa kéngingkeun potongan anu cukup bersih dina sagala jinis bahan.
  • The thicknesses eta bisa motong pisan badag, malah leuwih ti sababaraha parabot laser.

kalemahan

Tapi cai ieu motong eta oge boga kalemahan:

  • Motong téh slow dibandingkeun mesin plasma.
  • Mesinna rada mahal dibandingkeun sareng anu sanés sapertos plasma sareng oxyfuel, sanaos biasana langkung mirah tibatan laser. Luhureun sadaya, éta mahal kusabab tekanan anu ageung sareng ukuran kaamanan anu dipiboga.
  • Éta mesin badag tur beurat.
  • Ieu meakeun kakuatan listrik cukup pikeun compressor nu.

CNC mesin motong seuneu

CNC motong seuneu

Sumber: Oximase

El oxyfuel Téhnik séjén anu cukup nyebar dina industri logam. jenis ieu motong dipaké pikeun bagian logam ferrous kayaning baja, atawa lianna, kalawan ketebalan hébat. Éta malah bisa motong bagian anu mesin motong séjén teu bisa motong. Ngaranna asalna tina kanyataan yén motong dijieun ku oksidasi seuneu maké gas (bisa hidrogén, asetilena, propana, trethene, crylene, jsb) salaku suluh jeung gas sejen (salawasna oksigén) salaku oxidant. Sareng operasina saderhana ngartos:

  1. tahap kahiji: gas ngalir ti tank gas liquefied atawa silinder ka manaskeun sirah motong dimana seuneu dihasilkeun, ngahasilkeun hawa nepi ka 900ºC.
  2. tahap kadua: jet gas oksigén (dina 6 Bar) bakal motong logam ku cara ngaréaksikeun jeung beusi sarta ngahasilkeun oksida beusi dina réaksina (ferric oksida atawa Fe2O3). Kusabab suhu lebur leuwih luhur batan baja, oksida ieu bakal kaluar dina bentuk sparks sarta logam bakal dipotong. Maksudna, salaku obor meta, tapi dikawasa ku CNC.

kauntungan

nu kauntungan jenis ieu pangadilan nyaéta:

  • Aranjeunna biasana henteu ageung sapertos mesin motong cai.
  • Sumber motong henteu gumantung kana hiji outlet listrik, éta ngan bakal butuh kakuatan listrik pikeun subsistem séjén mesin.
  • Ieu mangrupakeun jenis rélatif murah tina cut. Teu merlukeun Investasi badag atawa mahal pangropéa. Ukur mayar suluh gas, anu gas murah.

kalemahan

Sedengkeun pikeun kalemahan:

  • Ieu dugi ka motong beusi jeung baja, nyaeta, logam ferrous. Bahanna kedah janten konduktor ayeuna.
  • Éta henteu gancang pisan.
  • Éta henteu pas sapertos potongan anu sanés.
  • Éta ngahasilkeun slag anu nempel dina ujung motong, sanaos henteu sesah pikeun ngabersihan.

mesin motong péso

jenis mesin cnc

Tangtu, aya ogé mesin motong ngagunakeun metode anu sanés nu ngaleuwihan nu saméméhna. Contona, sababaraha cutters panggilingan, bilah, jsb bisa dipaké. Jenis potongan ieu biasana dianggo pikeun bahan anu langkung lembut atanapi nalika jinis potongan sanés henteu mungkin pikeun sababaraha alesan.

(tingali parabot)

Software pikeun motong CNC sarta ukiran

software motong CNC

Pikeun ngalaksanakeun prosés motong sareng ukiran CNC ieu, anjeun tiasa nganggo software béda. Sababaraha tiasa sami sareng anu urang tingali dina topik sateuacana anu ogé dianggo pikeun jinis mesin anu sanés, tapi aya ogé anu khusus. Ieu sababaraha anu paling penting:

Aya software pikeun PC, pikeun sistem operasi béda, sarta ogé pikeun alat nu bagerak, kayaning CNC Replicant ti App Store, atawa Pakakas CNC y G-Kode2GRBL ti Google Play. Anjeun tiasa ningali langkung software dieu.

Web Laser

Ieu mangrupa aplikasi tina open source, gratis jeung nu dipaké pikeun motong laser sarta parabot panggilingan CNC. Éta sanggup narjamahkeun file véktor anjeun kalayan desain naon anu diperyogikeun ku mesin pikeun ngolah éta. Éta nampi sababaraha format file, sareng éta ngagaduhan komunitas anu cukup aktip. Éta tiasa dijalankeun dina sababaraha sistem operasi tina browser, salaku layanan wéb, dina Raspberry Pi, Linux, macOS sareng Windows.

download

T2Laser

T2Laser mangrupa ngagantian pikeun Benbox na Elekscam pikeun mesin motong CNC basis GRBL. Ieu ngarojong gambar grayscale, grafik vektor, anjeun ogé bakal tiasa nambahkeun gambar, téks, jeung sajabana, sarta ngarobah kana format G-Code ambéh mesin CNC bisa ngarti naon anu kudu dipigawé pikeun nyieun deui desain.

download

LightBurn

LightBurn anu sanés program kontrol pikeun motong CNC sarta ukiran. Éta ogé kalebet pangropéa sareng tiasa diimpor bahkan tina gambar vektor atanapi bitmap. Éta mangrupikeun parangkat lunak anu mayar, sanaos henteu mahal teuing. Gawéna sareng seueur pangendali G-Code sareng gaduh antarmuka anu saderhana.

download

Inkscape + Endurance plugins / J Tech Photonics

Éta mangrupikeun parangkat lunak ti open source, gratis, gratis, sarta pohara kuat. Éta henteu gaduh teuing sirik Adobe Illustrator, sareng éta ogé sayogi pikeun Linux, macOS sareng Windows. Éta ogé tiasa dianggo pikeun ngadamel desain vektor anjeun (SVG) sareng dianggo dina mesin motong laser.

download

Draf

Dassault Systèmes parantos nyiptakeun parangkat lunak ieu, ogé lanceukna SolidWorks. Dina hal ieu, anjeun bakal tiasa nganggo alat ieu pikeun desain 2D CAD sareng anjeun tiasa nganggo gambar anjeun pikeun ngahasilkeun deui dina mesin motong laser. Salaku tambahan, éta ogé tiasa dianggo sareng poto JPEG, BMP, PNG, jsb. Éta henteu gratis, anjeun tiasa nyobian 30 dinten gratis, teras mayar lisénsi anu dibayar ku langganan taunan. Saméméhna ogé ngadukung Linux, ayeuna ngan ukur Windows sareng macOS.

download

SwiftCAM

SwiftCAM gampang ngagunakeun parangkat lunak pikeun saha, sanajan anjeun ngan boga kaahlian komputer dasar. Ieu bisa dipaké pikeun mesin motong plasma CNC, sarta anjeun bisa mimitian ku desain dijieun gampang tur gancang ti scratch.

download

FlashCut

FlashCut ogé nawiskeun parangkat lunak mandiri anu kuat, intuitif sareng fleksibel. Geus alat CAD / Cam / CNC terpadu pikeun kadali jenis ieu mesin motong. Ieu salah sahiji solusi paling adaptable pikeun industri béda jeung bisa digawekeun ku motong plasma, motong jet cai, motong oxyfuel, motong laser, routers CNC, panggilingan, péngkolan, percetakan 3D, motong péso sarta tipe séjén automation.

download

laserGRBL

LaserGRBL mangrupikeun salah sahiji anu pangsaéna software motong CNC pikeun Windows. Anjeun malah tiasa nganggo gambar atanapi poto saderhana pikeun dianggo salaku pola pikeun ukiran atanapi motong potongan nganggo mesin laser. Éta mangrupikeun parangkat lunak anu dirancang pikeun amatir, éta gratis sareng gampang dianggo dibandingkeun sareng anu sanés. Ngeunaan kasaluyuan, éta cocog sareng GRBL v0.9 atanapi GRBL v1.1 recorder.

download

Roh ProCut

Ieu mangrupakeun jenis CAD / software CAM pikeun motong plasma dina mesin CNC. Paket anu kuat, kalayan antarmuka grafis anu saé pikeun nawiskeun lingkungan kerja anu saé, anu anjeun tiasa kéngingkeun salaku alternatif pikeun anu sateuacana.

download

inpo leuwih


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.