Naon ari Arduino?

Dewan Arduino Tre

Urang sadayana parantos nguping ngeunaan Proyék Arduino sareng akibat positipna pikeun dunya Hardware, tapi anu leresna aya sababaraha anu terang persis naon ari Arduino sareng naon anu tiasa urang lakukeun ku dewan sapertos kitu atanapi naon anu disertakeun ku Proyek Arduino.

Kiwari éta gampang pisan kéngingkeun dewan arduino, tapi urang kedah terang sareng gaduh anu langkung seueur tibatan dewan Hardware saderhana anu sababaraha kabel sareng sababaraha lampu LED tiasa disambungkeun.

Naon eta?

Proyék Arduino mangrupikeun gerakan Hardware anu milarian nyiptakeun papan PCB atanapi Dicetak Sirkuit anu ngabantosan pangguna naon waé pikeun nyiptakeun sareng ngembangkeun proyek éléktronik akhir sareng fungsional. Kitu piringna Arduino henteu sanés mangrupikeun dewan PCB anu tiasa urang réplika saloba-lami anu dipikahoyong tanpa kedah mayar lisénsi atanapi gumantung kana perusahaan pikeun panggunaan sareng / atanapi kreasi na.

Gerakan ieu (Arduino Project) milarian nyiptakeun Hardware Gratis, nyaéta, saha waé pangguna tiasa ngawangun papan nyalira sareng ngajantenkeun aranjeunna pinuh fungsina, sahenteuna fungsional sapertos papan anu urang tiasa ngagaleuh.

Proyék lahir di 2003 nalika sababaraha mahasiswa ti IVREA Institute milari alternatif pikeun dewan sareng mikrokontroler BASIC Stamp. Pelat ieu hargana langkung ti $ 100 per unit, harga anu tinggi pikeun mahasiswa mana waé. Dina taun 2003 pamekaran munggaran muncul anu gaduh rarancang anu gratis sareng umum tapi anu ngadalikeunana henteu nyugemakeun pangguna akhir. Éta bakal di 2005 nalika microcontroller Atmega168 sumping, hiji mikrokontroler anu henteu ngan ukur kakuatan dewan tapi ogé ngajantenkeun konstruksi na terjangkau, dugi ka ayeuna anu model dewan Arduino tiasa saharga $ 5.

Kumaha nami anjeun sumping?

Proyék ngagaduhan nami ti toko di caket Institute IVREA. Sakumaha anu parantos kami sebutkeun, proyék dilahirkeun dina usum panas tina lembaga ieu anu aya di Itali sareng caket lembaga éta, aya tempat makan murid anu disebut Bar di Re Arduino atanapi Bar del Rey Arduino. Pikeun ngahargaan tempat ieu, pendiri proyek, Massimo Banzi, David Cuartielles, Tom Igoe, Gianluca Martino sareng David Mellis, aranjeunna mutuskeun pikeun nyauran papan sareng proyek Arduino.

Bar di Re Arduino

Ti taun 2005 dugi ka ayeuna, Proyék Arduino parantos tanpa kontropérsi ngeunaan pamimpin sareng hak-hak milik. Maka, aya sababaraha rupa nami sapertos Genuino, anu mangrupikeun mérek resmi pelat Proyék anu dijual di luar Amérika Serikat sareng Italia.

Kumaha béntenna sareng Raspberry Pi?

Seueur pangguna ngalieurkeun papan Raspberry Pi sareng papan Arduino. Kusabab pikeun jalma anu pang anyarna sareng jalma anu henteu asing pikeun masalah ieu, duanana piring sigana sami, tapi teu aya anu tiasa janten jauh tina bebeneran. Arduino mangrupikeun papan PCB anu ngagaduhan mikrokontroler, tapi Éta henteu ngagaduhan prosesor, teu gaduh GPU, teu gaduh mémori ram, sareng henteu aya port kaluaran sapertos microhdmi, wifi atanapi bluetooth anu ngajantenkeun urang tiasa ngarobih papan janten minicomputer; tapi Arduino mangrupikeun papan anu tiasa diprogram dina hartos yén urang tiasa ngamuat program sareng pakakas anu dianggo bakal ngajalankeun program éta: boh anu saderhana sapertos ngahurungkeun / mareuman bohlam lampu LED atanapi anu kuat sapertos bagian éléktronik tina printer 3D.

Modél pelat naon waé anu aya?

Papan Arduino Project dibagi kana dua kategori, kategori kahiji bakal janten dewan saderhana, papan PCB mikrokontroler y kategori anu kadua nyaéta taméng atanapi pelat panyambung, Papan anu nambihan fungsionalitas kana papan Arduino sareng anu gumantung kana operasina.

Arduino Yun

Diantara modél dewan Arduino paling populér nyaéta:

    • Arduino UNO
    • Arduino Leonardo
    • Arduino MEGA
    • Arduino Yun
    • Arduino DUE
    • Arduino mini
    • Arduino Mikro
    • Arduino Nol
      ...

Sareng diantara modél tameng Arduino anu paling populér atanapi gunana nyaéta:

    • Arduino GSM Shield
    • Arduino Proto Shield
    • Arduino Motor Shield
    • Arduino WiFi Shield
      ....

Duanana pelat sareng tameng mangrupikeun modél dasar. Ti dieu urang bakal mendakan kit sareng asesoris anu ngagaduhan tujuan ngajantenkeun Arduino ngembangkeun fungsi anu langkung spésifik sapertos proyék CloneWars anu nyiptakeun kit kanggo ngarobih papan Arduino MEGA janten printer 3D anu kuat.

Naon anu urang peryogikeun supados tiasa dianggo?

Sanaos sigana henteu logis atanapi anéh, pikeun dewan Arduino tiasa dianggo leres, urang peryogi dua unsur: kakuatan sareng software.

Mimiti sadayana atra, upami urang badé nganggo komponén éléktronik, urang peryogi énergi anu tiasa diekstraksi tina sumber listrik atanapi langsung tina alat éléktronik sanés berkat input usb na.

Kami bakal kéngingkeun perangkat lunak hatur nuhun kana Arduino IDE anu bakal ngabantosan kami ngadamel, nyusun sareng nguji program sareng fungsi anu dipikahoyong ku dewan Arduino kami. Arduino IDE mangrupikeun perangkat lunak gratis anu urang tiasa ngaliwat wéb ieu. Sanaos urang tiasa nganggo jinis IDE sareng parangkat lunak sanés, kaleresan disarankeun nganggo Arduino IDE ti saprak éta Éta ngagaduhan kasaluyuan maksimal sareng sadaya modél resmi Proyék Arduino sareng bakal ngabantosan kami pikeun ngirim sadaya data kode tanpa aya masalah..

Sababaraha proyék anu tiasa urang lakukeun ku dewan Arduino

Ieu sababaraha proyék anu tiasa urang laksanakeun kalayan lempeng saderhana proyék ieu (henteu paduli model anu urang pilih) sareng anu sayogi pikeun sadayana.

Alat anu paling kasohor diantarana sareng anu parantos masihan proyék Arduino paling kawéntar nyaéta henteu diragukeun Printer 3d, khususna model Prusa i3. Alat révolusionér ieu dumasar kana extruder sareng dewan Arduino MEGA 2560.

Saatos kasuksésan proyék ieu, lahir dua proyék paralel dumasar kana Arduino sareng aya hubunganana sareng percetakan 3D. Anu mimiti diantarana bakal scanner objék 3D anu ngagunakeun piring Arduino UNO sareng anu kadua nyaéta proyék anu ngagunakeun papan Arduino pikeun ngadaur ulang sareng nyiptakeun filamén anyar pikeun printer 3D.

Dunya IoT mangrupikeun hal anu sanés atanapi tempat di mana Arduino ngagaduhan seueur proyék. Arduino Yún mangrupikeun modél anu dipikaresep pikeun proyék-proyék ieu anu ngadamel konci éléktronik, sensor sidik, sénsor lingkungan, sareng sajabana ... Singkatna, jembatan antara Internét sareng éléktronika.

kacindekan

Ieu mangrupikeun ringkesan alit tina Proyék Arduino sareng dewan Arduino. Ringkesan leutik anu masihan kami ideu ngeunaan naon pelat ieu, tapi sakumaha anu parantos kami carioskeun, awalna ti saprak 2003 sareng saprak éta, pelat Arduino parantos ngembang henteu ngan ukur dina kinerja atanapi kakuatan tapi ogé dina proyék-proyék, carita, kontroversi sareng kanyataan anu teu aya tungtungna anu ngajantenkeun Arduino janten pilihan anu hadé pikeun proyék-proyék Hardware Gratis kami atanapi ngan saukur pikeun proyek anu aya hubunganana sareng Electronics.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.