Aranjeunna nyiptakeun catur nganggo piring Arduino UNO

Aya sababaraha jinis catur anu parantos diwangun sareng Free Hardware. Maksud seueur pamaén catur nyaéta ngawangun catur éléktronik anu tiasa maén ngalawan mesin atanapi ngan ukur disimpen gerakanana sareng dikirim sacara éléktronik.

Dina hal ieu kami gaduh mesin anu sami tiasa maénkeun catur bahkan tiasa mindahkeun potongan pikeun urang, tapi héran pakakasna henteu pati kuat, éta ngan ukur peryogi piring Arduino UNO.

Sapiring tina Arduino UNO éta piring anu saé pikeun seueur tapi ogé henteu kuat pisan upami urang ngabandingkeunna sareng papan anu sanés sapertos Arduino MEGA atanapi Raspberry Pi. Marengan panggunaan dewan ieu, RoboAvatar, anu nyiptakeun proyék ieu, parantos nganggo struktur XYZ, struktur anu sami anu dianggo dina printer 3D.

Struktur ieu bakal dibantosan ku potongan magnetisasi anu bakal ngamungkinkeun mesin pikeun milarian potongan anu ditempatkeun langkung tepat. Sareng deuih Arduino UNO sareng strukturna, RoboAvatar parantos ngagunakeun Mux Shield sareng sapasang chip ékspansi I / O MCP23017. Salaku tambahan, panyipta parantos nyusun program Python anu ngabantosan sadaya pakakas paranti kerja kalayan hasil akibat tina kaulinan Catur.

Untungna proyék ieu gratis sareng tiasa diwangun iraha waé. Pikeun ieu kami ngan ukur kedah kéngingkeun unsur pangwangunan sareng ngawangunna numutkeun léngkah-léngkahna pituduh ngawangun yén RoboAvatar parantos dipasang dina Instructables. Sareng dimana urang tiasa kéngingkeun sadaya parangkat lunak anu diperyogikeun pikeun ngajalankeun proyek.

Proyék mesin catur ieu pikaresepeun pisan, tapi éta henteu lirén janten solusi anu mahal pikeun program catur komputer. Sanaos ideu nganggo piring Arduino UNO Pikeun jenis proyék ieu sigana pikaresepeun pisan sareng bahkan mungkin pikeun ngawangun printer 3D sareng jinis pelat ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.