Gores pikeun Arduino, IDE pikeun pangguna Arduino anu pang anyarna

Ngeruk pikeun Arduino

Program Papan Gratis janten modis sareng teu heran kumargi papan sapertos Raspberry Pi atanapi Arduino janten langkung terjangkau. Tutorial sareng tutorial video ogé langkung terjangkau sareng ngan peryogi sababaraha jam kanggo diajar dasar tina Programming. Éta kusabab éta aya seueur program anu nyobian ngabantosan ngadamel program khusus pikeun Arduino atanapi Raspberry Pi. Bahkan program anu dipasang di jero alat ieu pikeun nyiptakeun program anu sanés, pikeun Raspberry Pi kami gaduh seueur conto.

Salah sahiji program atanapi software anu paling terkenal anu aya hubunganana sareng Arduino nyaéta Scratch for Arduino, parangkat lunak anu berorientasi pikeun pangguna novice anu bakal ngabantosan urang ngadamel program gratis pikeun proyék-proyék Arduino urang tiasa dianggo leres.

Naon Scratch pikeun Arduino?

Tapi ke heula urang kedah nyarios yén éta Scratch pikeun Arduino. Scratch for Arduino mangrupikeun program IDE anu diarahkeun pikeun pangguna novice. Alat pikeun Programming anu ngamungkinkeun nyiptakeun kode, kompilasi sareng pelaksanaanna sacara real time. Parangkat lunak dumasar kana aplikasi barudak anu kawéntar disebut Scratch. Aplikasi ieu milarian pangajaran Programming diantara anu alit berkat blok sareng program visual anu ngabantosan budak leutik pikeun ngembangkeun katerampilan anu paling logis. Gagasan Scratch for Arduino nyaéta nganggo program visual sareng program blok supados pangguna naon waé, henteu paduli tingkat pamrogramanana, tiasa nyiptakeun program pikeun arduino.

Scratch for Arduino teu ngagaduhan hubungan naon waé sareng Scratch atanapi sareng proyék Arduino, nanging, sabab éta proyék gratis, anu pangsaéna pikeun tiap proyek parantos di anggo supados pangguna akhir tiasa nganggo dewan sareng perangkat lunak Arduino na. Sanaos urang kedah nyarios yén tilu proyék ieu henteu saling komunikasi. Nyaéta, Scratch henteu ngagaduhan pilihan anu janten Scratch pikeun Arduino ogé Arduino IDE ngamungkinkeun pamrograman visual sareng plugin anu disebat Scratch for Arduino. Scratch mangrupikeun parangkat lunak mandiri sareng Scratch for Arduino mangrupikeun program multiplatform mandiri anu, sapertos Arduino IDE, ngandung supir papan Arduino pikeun komunikasi..

Hatur nuhun ka Komunitas, Scratch for Arduino gaduh aplikasi pikeun Android anu henteu ngan ukur ngamungkinkeun telepon pinter komunikasi sareng program, tapi urang ogé tiasa nguji parangkat lunak anu didamel nganggo protokol HTTP.

Kumaha cara masang Scratch pikeun Arduino?

Program Scratch for Arduino sayogi pikeun sababaraha platform, sahenteuna pikeun platform paling populér anu ngagaduhan pangguna paling seueur: urang tiasa masangna dina Windows, dina macOS, pikeun Gnu / Linux komo pikeun distribusi Raspberry Pi, janten urang tiasa gaduh program ieu dina komputer naon waé anu kami anggo.

Tapi ke heulaanan, urang kedah kéngingkeun program pikeun masang dina komputer urang. Hurung halaman wéb resmi proyek urang tiasa kéngingkeun program pikeun sadaya sistem operasi.

Gores pikeun Arduino Halaman Wéb Resmi

Upami urang nganggo Windows, urang kedah ngali dua kali kana pakét anu diunduh sareng turutan wizard instalasi anu urang kedah terus pencét tombol "salajengna" atanapi "salajengna".

Upami anjeun nganggo macOS, prosés na mirip atanapi mirip. Tapi sateuacan diklik dua kali kana paket anu parantos kami unduh, urang kedah kana Konfigurasi macOS sareng pastikeun yén sistem operasi ngamungkinkeun pamasangan program anu teu ngagaduhan ijin. Sakali kami parantos ngalakukeun ieu, urang muka paket aplikasi sareng nyéred aplikasi kana folder aplikasi.

Upami urang nganggo Gnu / Linux, maka urang kedah unduh heula paket anu saluyu sareng platform kamiDina hal ieu, éta sanés kanggo platform 64-bit atanapi 32-bit tapi upami distribusi urang nganggo paket debian atanapi paket Fedora, nyaéta, deb atanapi rpm. Sakali kami parantos ngaunduh paket anu saluyu sareng distribusi kami, kami kedah muka terminal dina folder, anu dilakukeun ku ngaklik katuhu dina rohangan folder sareng urang ngajalankeun ieu di terminal:

sudo dpkg -i paquete.deb

Atanapi urang ogé tiasa masangna ku ngetikkeun ieu:

sudo rpm -i paquete.rpm

Saatos sababaraha detik masang program, urang bakal ngagaduhan ikon dina ménu kami anu bakal disebat Scratch for Arduino. Sakumaha anjeun tiasa tingali, pamasangan IDE visual ieu saderhana pisan sareng umumna henteu meryogikeun program éksternal kanggo jalan anu leres.

Papan naon anu cocog sareng SfA?

Hanjakalna henteu sadayana papan Arduino Project cocog sareng Scratch for Arduino. Kanggo waktos ayeuna aranjeunna ngan ukur cocog Arduino UNO, Arduino Diecimila sareng Arduino Duemilanove. Sésa-sésa dewan henteu cocog sareng program tapi henteu hartosna yén aranjeunna henteu tiasa ngaéksekusi kode anu urang jiptakeun, nyaéta kode anu urang janten tiasa diekspor ka IDE anu sanés janten tiasa disusun sareng dieksekusi. Sapertos Scratch, SfA tiasa ngirim kode ka IDE sapertos Arduino IDE sareng ngirim program ka papan sanés Proyék anu cocog sareng Arduino IDE sareng yén aranjeunna tiasa dianggo leres tanpa kedah gumantung kana naha atanapi henteu kirimanna ngalangkungan Scratch for Arduino.

Arduino 101

Ngeunaan kode, hanjakalna pikeun masalah Lisénsi, file na henteu aya arahna, nyaéta file Scratch diakuan ku Scratch for Arduino tapi anu program ieu henteu cocog sareng Scratch. Bahkan upami kode anu dihasilkeun ku kadua program cocog sareng Arduino IDE. Masalah ieu mangrupikeun hal anu pastina bakal ngaleungit ku jalanna waktos sareng ku kontribusi Komunitas, tapi dina waktos ayeuna teu tiasa dilakukeun.

Gores pikeun Arduino atanapi Arduino IDE?

Dina titik ieu, anjeun pasti bakal heran naon anu langkung hadé pikeun program pikeun Arduino Gores pikeun Arduino atanapi Arduino IDE? Patarosan anu serius anu ku logika sakedik tiasa kajawab upami urang leres-leres terang naon tingkat pemrograman urang. Scratch for Arduino mangrupikeun IDE anu dimaksudkeun pikeun pangguna anu paling anyar sareng kirang ahli anu dibantuan ku aspék visual pikeun program blok, hal anu mirip sareng anu disebut semi-program. Sedengkeun Arduino IDE mangrupikeun IDE pikeun programer tingkat menengah sareng panengah anu henteu kedah aspek visual pikeun program anu leres. Y upami program na kanggo murangkalih atanapi nonoman, jelas yén Scratch for Arduino mangrupikeun program anu pas.

Tapi, upami urang gaduh tim anu kuat, komputer desktop bakal cekap, langkung saé ngagaduhan duanana solusi. Sakumaha anu parantos kami sebatkeun sateuacanna, Scratch for Arduino tiasa ngabantosan kami ku nyiptakeun blok sareng Arduino IDE tiasa ngabantosan kami pikeun ngirim program ka sababaraha papan, boh tina Arduino atanapi tina proyek sanés anu damel sareng Arduino IDE. Tapi, kumaha waé ogé, pilihan janten anjeun Anu mana anu anjeun pilih?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   telat cenahna

    Goresan hébat