Kubus LED

kubus dipingpin

Tungtungna kami dina Minggu, di seueur komunitas sadinten ngagungkeun sareng éta sababna naha ayeuna kuring hoyong nampilkeun anjeun hiji proyek anu didamel ti dewan Arduino anu pastina anjeun bakal resep, henteu kirang ti Kubus LED didamel tina 8 x 8 x 8 LED Biru éta, sanaos ngagaduhan sakedik kirang ti fungsionalitas nyiptakeun gaya anu béda sareng dinamisme lampu, éta ogé leres yén urang sadayana anu resep nyiptakeun jenis proyék ieu mangrupikeun hal anu urang teu tiasa nolak.

Pikeun ngagaduhan conto anu jelas ngeunaan naon anu tiasa anjeun laksanakeun ku kubus LED ieu kuring tinggaleun anjeun pidéo aya di handapeun garis ieu dimana, ngan ukur sababaraha dinten damel, pastina anjeun tiasa seuri komo ningali sababaraha kesan anu sanés nalika anjeun ningali naon éta sanggup bahkan jumlah desain sareng grafik anu anjeun tiasa "gambar".

Sakumaha anjeun tiasa tingali, kami nyanghareupan hiji proyek rada «affordable" salami naha anjeun terang sababaraha éléktronikaUpami henteu, anjeun henteu kedah hariwang ogé, kusabab ngawangun kubus LED henteu sesah teuing kumargi, dina akhir dinten, anu kedah anjeun lakukeun nyaéta program anjeun dimana anjeun ngaktipkeun LED siga anu matrix sareng muter sareng kaluaran sahingga LED ngahurungkeun sareng mareuman.

Tulisan anu aya hubunganana:
Layar LCD sareng Arduino

Diajar dipasang sareng ngendalikeun kubus LED sareng Raspberry Pi anjeun

Kubus LED sareng Raspberry Pi

Seueur pangguna anu kéngingkeun a buah prambus Pi ngan ukur dianggo salaku pusat multimedia komo salaku émulator pikeun nuluykeun maén gim karesepna, anu di mana, salaku jalma ngora, aranjeunna parantos nanem modal sajam-sajam pisan. Dina HWLibre kami nyobian, salian ti nunjukkeun anjeun sareng ngartos operasi anu sapertos kieu, pikeun nunjukkeun éta ngagaduhan kapasitas langkung seueur éta ngan ukur dijalankeun, tepatna, salaku pusat multimedia atanapi émulator pikeun gim video.

Dinten ieu kami bakal ngaléngkah deui sareng nyobian nunjukkeun ka anjeun anu béda ogé anu matak sakumaha anu biasa ngawangun kubus LED yén anjeun tiasa ngendalikeun sacara mandiri, hal anu saderhana pikeun ngagumkeun sadaya jalma anu ku kami dituduhkeun proyék éta, tiasa ngahurungkeun sareng mareuman kubus lengkep atanapi nunjukkeun sekuen lampu anu paling pikaresepeun.

3x3 LED kubus

Dina titik ieu kuring yakin yén anjeun bakal ngontrol perangkat keras anu Raspberry Pi anjeun gaduh cukup saé, upami ieu leres, pasti anjeun bakal terang ngeunaan masalah anu anjeun tiasa pas nalika ngadamel kubus LED anu langkung ageung tina segi 3 x 3 x 3 diménsi. Kuring nyarios ieu kusabab éta gampang pisan didinya hurungkeun sareng pareum LED ku cara ngahubungkeun kana pin GPIO, masalahna nalika, contona, dina kubus 3 x 3 x 3 urang parantos gaduh 27 LED sareng Raspberry Pi ngan ngagaduhan 17 pin GPIO, bayangkeun upami urang ningkatkeun dimensi ieu.

Solusi pikeun masalah ieu dipendakan dina parangkat lunak anu urang kedah ngembangkeun sareng dina cara urang kedah nyambungkeun LED diantawisna pikeun ngaoptimalkeun panggunaan pin GPIO tina Raspberry Pi urang salaku kamungkinan. Ngalangkungan sakedik langkung jéntré, hal anu mimiti anu urang kedah lakukeun nyaéta ngaidentipikasi, dina unggal LED anu bakal kami anggo tungtung positip sareng négatipIeu saderhana pisan kumargi normalna anoda atanapi ujung positip nyaéta pin anu sakedik deui waktos, janten, katoda atanapi tungtung négatip mangrupikeun pin anu pondok.

Kotak LED biru

Sakali urang kakontrol ieu, urang kedah ngelas katoda ku cara kitu urang tiasa kéngingkeun matriks ukuran anu dipikahoyong. Gagasan pikeun digawé gancang sareng tanpa kasalahan nyaéta buka tingkat demi tingkat, nyaéta, mimitina urang ngawangun pasagi ukuran anu dipikahoyong, sareng tilu LED, opat, lima ... kanggo engké ngulang tindakan ieu sakalian anu dipikahoyong, pas urang gaduh sadayana kotak LED anu diwangun urang kedah tumpukan aranjeunna. Hatur nuhun kana solusi ieu kami bakal tiasa ngaidentipikasi masing-masing dipimpin ku koordinat tilu diménsi.

Tangtosna, tiori na saderhana pisan, sahenteuna pikeun ngajelaskeun nalika anjeun sedeng ngartos naon anu kedah dilakukeun atanapi langsung parantos ngalaksanakeun padamelan ieu dina sababaraha kasempetan. Éta sigana langkung rumit pikeun ngahontal ngembangkeun kana kode dipikabutuh pikeun sadaya ieu jalan sakumaha aranjeunna nembongan dina seueur video anu diterbitkeun dina halaman sapertos YouTube.

Sangkan ieu sadayana langkung gampang pikeun anjeun, Abdi ngantunkeun anjeun tautan dimana anjeun tiasa ningali sacara rinci sareng step by step kumaha nyiptakeun kubus LED 4 x 4 x 4 anjeun. Wani kami dobel sami sareng dugi ka 8 x 8 x 8?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.