Ngadamel bahasa anjeun nyalira kana penerjemah kode morse

bungkusan arduino, kabel USB sareng HDMI

Dinten ieu kami balik sareng salah sahiji tutorial anu dipikaresep kami. Waktos Ieu kuring hoyong nunjukkeun proyek anu saderhana pisan anu bakal nyandak anjeun waktos anu pondok pikeun dilaksanakeun sareng anu anjeun sacara harfiah tiasa ngawangun hiji jinis penerjemah tina basa anu ditulis kana kode Morse. Sakumaha biasana, anu leres nyaéta kami moal ngalangkungan hiji proyék dimana a piring piring jeung dewan arduino Kusabab, upami anjeun badé maju, boh dina tingkat parangkat lunak boh dina hal parantosan proyék pamungkas, anjeun kedah janten anu ngalaksanakeun solusina, anu kirang, langkung pikaresepeun.

Ideu dimimitian ti nyieun a Panarjamah tina sagala jinis font, kecap atanapi frasa kana kode morse. Ieu saderhana ngagunakeun kartu Arduino anu bakal dijantenkeun dimuat ku parangkat lunak anu diperyogikeun, ku ngaliwatan kaluaranana, urang tiasa ngajantenkeun sababaraha LEDs numutkeun hartos dina basa Morse anu urang keuakeun. Pikeun gampang nyerat téks anu badé ditarjamahkeun, kami bakal nganggo telepon sélulér dilengkepan sistem operasi Android anu bakal ngirim téks ngalangkungan konéksi Bluetooth ka dewan kami. Arduino UNO.

Dewan Arduino cocog sareng sensor pikeun Arduino

Bahan anu diperyogikeun pikeun ngalaksanakeun proyek

Kusabab urang parantos langkung atanapi henteu nyobian nunjukkeun dina garis luhur, pikeun ngalaksanakeun proyék ieu kami bakal peryogi bahan anu khusus sanaos, upami anjeun resep dunya maker, Kuring yakin yén éta moal hésé pikeun anjeun pikeun milari naon anu anjeun leungit di salah sahiji toko anu paling sering anjeun upami anjeun henteu ngagaduhanana, sanaos, sakumaha kuring nyatakeun, éta biasana barang anu cukup sering dianggo. Khususna, urang kedah ngagaduhan daptar ieu:

Sakali urang ngagaduhan sadaya unsur anu sayogi aya urang tiasa neraskeun kalayan ngajalankeun proyék. Hiji hal anu kedah diémutan nyaéta sacara harfiah henteu perlu adaptor bluetooth dianggo dina proyék ieu atanapi kartu Arduino UNO sapertos kitu sabab anu sanésna nganggo konéksi dasar tiasa dianggo, urang ngan ukur kedah merhatoskeun konéksi anu digunakeun sahingga, salaku conto, dina kaluaran digital 13 urang Arduino UNO ieu pakait sareng kaluaran anu sami tina papan anu anjeun anggo.

Léngkah-léngkah pikeun ngalaksanakeun proyék

Pikeun ngalaksanakeun proyék ieu, di handap ieu, kuring bakal nunjukkeun sababaraha léngkah anu aya hubunganana sareng rakitan sareng konéksi sadaya elemen anu janten daptar sateuacanna anu urang kedah nuturkeun pikeun palaksanaan leres. Sakumaha sering kajadian dina jenis proyék ieu, karaos lengkep pikeun ngarobih garis kode naon waé atanapi nambihan perangkat keras pikeun mekar bahkan nyampurnakeun operasina kumargi sagala jinis pamutahiran sok ditampi.

Mimiti urang bakal ngalaksanakeun éta sambungan tina Arduino UNO sareng papan roti urang. Khususna, kaluaran anu dianggo bakal GND sareng 3.3 V. Garis anu sami ieu bakal ngalayanan urang, diantarana, pikeun masihan kakuatan pikeun adaptor Bluetooth urang.

Sakali kami parantos ngadamel konéksi ieu, parantos waktuna pikeun koordinat input data sareng kaluaran adaptor bluetooth sareng input data digital sareng output dewan Arduino. Ku cara kieu urang bakal ngagaduhan adaptor urang sampurna nyambung kana kartu duanana supados nampi ayeuna sareng supados lengkep aya dina téknis kanggo tiasa ngamimitian 'ngadangukeun'data anu ngahontal éta ngaliwatan palabuhan asupna Arduino UNO. Salaku jéntré, ngawartosan anjeun yén dina sababaraha waktos, kusabab kartu anu kami anggo sareng adaptor Bluetooth, sambungan anu dianggo tiasa bénten-bénten, dina titik ieu, hal anu pangsaéna nyaéta tingali dokumén pamasangan adaptor sabab biasana dibarengan ku diagram konéksi.

Kami dugi di Sambungan volt 3 volt. Pikeun ieu kami bakal nganggo kaluaran digital nomer 13 ti Arduino UNO. Sambungan sésana, sapertos biasa, urang kedah sambungkeun kana GND atanapi ground supados operasi tanduk leres.

Ayeuna datang waktuna sambungkeun LED anu béda. Supados henteu nyobian bingung, ngawartosan anjeun yén ideu na pikeun nyambungkeun suku anu pangpanjangna, positip, kana salah sahiji kaluaran digital tina Arduino UNO sedengkeun anu langkung pondok nyambung langsung kana GND atanapi ground. Ku cara kieu urang bakal mendakan yén anu mimiti LED héjo bakal nyambung kana kaluaran digital 12, anu salajengna ka kaluaran 8, anu héjo LED katilu pikeun kaluaran 7 sedengkeun hiji-hijina LED biru bakal nyambung kana kaluaran digital 4.

Léngkah pamungkas, pas urang gaduh sadayana kabel siap anggo kabel sambungan USB pikeun nyambungkeun kabel kami Arduino UNO kana komputer sahingga tiasa nyayogikeun éta parangkat lunak anu diperyogikeun, anu bakal kami nyerat sareng nyusun tina Arduino IDE éta nyalira.

Sambungan antara papan Arduino sareng komputer

Hiji titik anu kedah diperhatoskeun nalika urang ngagaduhan dewan anu nyambung kana komputer pikeun terang yén sadayana jalan leres, sahenteuna dina prinsipna, nyaéta dewan bakal ngagaduhan lampu héjo hurung sepanjang waktos salami éta tetep nyambung kana komputer. Di sisi anu sanés sareng gumantung kana adaptor Bluetooth anu urang anggo, ieu biasana gaduh lampu beureum kedip-kedip kusabab sambunganna teu didirikeun sareng alat Android yén urang bakal nganggo pikeun ngirim hurup, frasa atanapi kecap kana piring.

Kuring terang yén detil di luhur sigana mah sapertos kitu 'tonto'tapi kuring tiasa mastikeun yén aranjeunna leres-leres valid, diperyogikeun sareng khususna indikasi anu pikaresepeun upami urang tumut kana akun anu aya dina komunitas pabrikan aranjeunna tiasa aya jalma anu ngamimitian sareng éta, hatur nuhun ka ieu murangkalih 'trik'aranjeunna tiasa ngartos yén, sahenteuna, arus ngahontal duanana adaptor sareng dewan éta sorangan.

Dina titik ieu kami ngan kedah ngaunduh aplikasi éta MORSE.apk napel. Aplikasi ieu kedah dipasang dina alat sélulér anjeun dilengkepan ku sistem operasi Android. Sakali parantos dipasang, anjeun kedah muka aplikasi teras pencét teraskeun. Kali ieu pilihan anu paling dipikaresep ku urang nyaéta 'Kirim Téks', anu urang kedah pencét pikeun ngaksésna. Sakali di jero urang kedah pencét 'Sambungkeun' pikeun netepkeun hubungan sareng dewan kami.

Prosés énkode anu parantos dituturkeun nyaéta sapertos ieu.

  • Sakali anjeun ngaksés aplikasi dina alat Android anjeun sareng nuturkeun léngkah-léngkah sateuacanna, anjeun bakal tiasa nyerat serat, kecap atanapi frasa naon waé. Sakali anjeun parantos nyerat naon anu anjeun pikahoyong, anjeun kedah pencét dina ngirim.
  • Upami téksna ditampi leres sistem bakal otomatis hurungkeun lampu sareng ngaluarkeun sora
  • Ide na nyaéta lampu héjo anu munggaran bakal hurung sareng pareum pikeun nangtoskeun 'titik' na. Dina gilirannana, tanduk bakal disada sareng pareum dina waktos anu sami.
  • Lampu héjo kadua sareng katilu bakal ngahurungkeun sareng mareuman pikeun nangtoskeun 'garis' dina gilirannana. Tanduk, sapertos kasus sateuacana, bakal ngahurungkeun sareng mareuman dina waktos anu sami.
  • Tungtungna lampu kaopat, nyaéta lampu biru, bakal hurung sareng pareum pikeun nangtoskeun tungtung karakter, kecap atanapi frasa na. Nalika aya sababaraha jinis rohangan antara unggal karakter, kecap atanapi frasa lampu ieu bakal hurung sareng pareum dua kali.

Salaku poin anu kedah diperhatoskeun, cukup nyaritakeun yén dina hal ieu aplikasi Android parantos dilakukeun berkat App Inventor, cara anu saderhana pisan pikeun ngahasilkeun kode sareng desain aplikasi anu engkéna bakal dijalankeun dina alat anu dilengkepan ku operasi sistem anu didamel ku insinyur Google.

Inpormasi lengkep sareng detil: paréntah


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.