Aranjeunna ngadamel scanner 3D raksasa berkat Raspberry Pi

scanner 3d raksasa

Dunya percetakan 3D ngembang pesat. Nanging, percetakan 3D ayeuna dumasar kana kéngingkeun modél 3D sareng nyetak éta. Kalayan kecap séjén, anjeun biasana henteu nyiptakeun modél 3D aslina. Pikeun ieu, pangguna nganggo scanner obyék. Tapi Kumaha upami urang henteu ngagaduhan scanner obyék? Kumaha upami urang hoyong nyeken obyék anu langkung ageung? naon anu urang lakukeun?

Pabrikan Inggris parantos hasil milari solusina. Tukang ngadamel ieu nyauran Poppy Mosbacher parantos nyiptakeun alat panyeken 3D pikeun manusa. Alat ieu parantos didamel kanggo perusahaan na, perusahaan mode anu diperyogikeun pikeun nyiptakeun modél 3D gancang.

Poppy Mosbacher parantos nyiptakeun scanner 3D nganggo Free Hardware sareng Free Software. Waktos Ieu anjeunna henteu nganggo papan tina proyék Arduino tapi parantos nganggo papan ti Raspberry Pi. Husus parantos nganggo Raspberry Pi Zero sareng Pi Cam.

Sét papan ieu réplika 27 kali, nyaéta scanner nganggo 27 papan Raspberry Pi Zero sareng 27 PiCams anu disebarkeun sapanjang struktur raksasa. Struktur buta ieu diciptakeun kalayan tabung karton sareng kabel anu nyambungkeun sadaya papan kana hiji alat anu tiasa dianggo salaku sérver. Parangkat lunak anu digunakeun pikeun ngoperasikeun scanner 3D raksasa ieu nyaéta Autocade ReMake, parangkat lunak anu ngolah gambar pikeun nyiptakeun modél 3D.

Untungna scanner 3D raksasa ieu urang tiasa ngayakeun réplikasi sareng ngawangun diri kumargi panyipta parantos unggah ka Repository Instructables. Dina Repository ieu kami mendakan pituduh komponén, pedoman ngawangun sareng sadaya parangkat lunak anu diperyogikeun pikeun sadaya dewan Pi Zero tiasa dianggo. Papan Pi Zero sering ngagaduhan reputasi pikeun lemah-kakuatan sareng éta panginten janten masalahna, tapi pastina seueur pisan gunana, sahenteuna pikeun pangguna akhir. Naha anjeun henteu nyangka?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   koan cenahna

    Kami parantos ngadamel scanner 3D sareng 108 kaméra.

Tes InggrisTés Catalankuis Spanyol