Kumaha ngawangun panangan robotic ku artos sakedik

Gambar tina hasil ahir tina panangan roboticPasti seueur anjeun anu kantos ningali dina pilem fiksi ilmiah kumaha élmuwan atanapi geek ngagaduhan panangan robotic anu ngendalikeun sagala rupa sareng anu tiasa nyandak obyék atanapi ngalakukeun pungsi siga jalma manusa. Sesuatu anu janten seueur kamungkinan janten berkat Hardware Gratis sareng Proyek Arduino. Tapi naon ari panangan robot? Naon fungsi alat ieu? Kumaha carana panangan robotic diwangun? Salajengna urang bade ngajawab sadaya patarosan ieu.

Naon panangan robotic

Panangan robotic mangrupikeun panangan mékanis anu nganggo basa éléktronik anu ngamungkinkeun janten lengkep diprogram. Salaku tambahan, jenis panangan ieu tiasa janten unsur tunggal tapi ogé tiasa janten bagian tina robot atanapi sistem robotic sanés. Kualitas panangan robotic dibandingkeun sareng jinis elemen mékanis anu sanés nyaéta panangan robotic sapinuhna tiasa diprogram sedengkeun sesa alatna henteu. Fungsi ieu ngamungkinkeun urang ngagaduhan panangan robotic kanggo sababaraha operasi sareng ngalaksanakeun sababaraha kagiatan anu béda sareng béda, kagiatan anu tiasa dilaksanakeun berkat papan éléktronik sapertos papan Arduino.

Fungsi panangan robotic

Kamungkinan fungsi anu paling dasar tina panangan robotic nyaéta fungsi panangan bantu. Dina sababaraha operasi, urang peryogi panangan katilu anu ngadukung sababaraha unsur supados jalma tiasa ngawangun atanapi nyiptakeun hal. Pikeun fungsi ieu henteu diperyogikeun program khusus sareng urang ngan ukur kedah mareuman alatna nyalira.

Panangan robotic tiasa diwangun ku sababaraha bahan anu ngamungkinkeun ngagunakeunana salaku gaganti operasi anu bahaya sapertos manipulasi unsur kimia anu ngotoran. Panangan robotic ogé tiasa ngabantosan urang pikeun ngalakukeun tugas beurat atanapi tugas anu meryogikeun tekanan anu cekap, salami éta diwangun tina bahan anu kuat sareng tahan.

Bahan anu diperyogikeun pikeun pangwangunanana

Salajengna urang bade ngajarkeun anjeun kumaha ngawangun panangan robotic ku cara anu gancang, saderhana sareng ekonomis kanggo sadayana. Nanging, panangan robotic ieu moal sakumaha kuat atanapi gunana sapertos panangan anu urang tingali dina pilem tapi bakal diajar pikeun diajar ngeunaan operasina sareng pangwangunanna. Jadina, bahan anu urang peryogi pikeun ngawangun alat ieu nyaéta:

  1. Sapiring  Arduino UNO REV3 atanapi saluhureuna.
  2. Dua papan pangembangan.
  3. Dua sumbu servos sajajar
  4. Dua servos mikro
  5. Dua kadali analog sacara paralel
  6. Kabel ku jumper pikeun papan pamekaran.
  7. pléster plastik
  8. Karton atanapi dewan busa pikeun nangtung.
  9. A cutter sareng gunting.
  10. Sabar pisan.

Majelis

Majelis panangan robotic ieu cukup saderhana. Mimiti urang kedah motong dua bujur ku busa; masing-masing persegi panjang ieu bakal janten bagian tina panangan robotic. Sakumaha anjeun tiasa tingali dina gambar, segiempat ieu kedah janten ukuran anu dipikahoyong, sanaos disarankeun ukuran salah sahijina 16,50 x 3,80 cm. sareng sagi opat anu kadua gaduh ukuran kieu 11,40 x 3,80 cm.
Nempatkeun servomotor dina panangan robotic.

Sakali urang ngagaduhan persegi panjang, dina hiji tungtung unggal sagi opat atanapi strip urang bakal pita unggal servomotor. Saatos ngalakukeun ieu, urang bakal motong "U" busa. Ieu bakal dianggo salaku bagian anu nyepeng atanapi tungtung bagian tina panangan, anu pikeun manusa bakal pananganna. Kami bakal ngagabungkeun potongan ieu kana servomotor anu aya dina sagi opat anu pang leutikna.

Ngagabungkeun dina bagian tina panangan robotic

Ayeuna urang kedah ngadamel bagian handap atanapi base. Pikeun ieu kami bakal ngalaksanakeun prosedur anu sami: urang bakal motong kotak kuadrat sareng nempatkeun dua motor servo sumbu sajajar sapertos dina gambar ieu:

Dasar panangan robotic

Ayeuna urang kedah nyambungkeun sadaya motor kana papan Arduino. Tapi ke heula, urang kedah nyambungkeun koneksi kana papan pangembangan sareng ieu ka dewan Arduino. Kami bakal nyambungkeun kawat hideung kana pin GND, kawat beureum kami bakal nyambung kana pin 5V sareng kabel konéng ka -11, -10, 4 sareng -3. Kami ogé bakal nyambungkeun girang atanapi kadali panangan robotic kana papan Arduino, dina hal ieu sakumaha gambarna nunjukkeun:

diagram sambungan panangan robotic

Sakali kami parantos nyambungkeun sadayana sareng dipasang urang kedah ngalirkeun program ka dewan Arduino, anu mana urang kedah nyambungkeun papan Arduino kana komputer atanapi laptop. Sakali kami parantos ngalirkeun program ka dewan Arduino, urang kedah mastikeun yén sambungkeun kabel kana papan Arduino sanaos urang tiasa teras-terasan nuluykeun papan pangembangan sareng ngaleupaskeun sadayana, anu terakhir upami urang hoyong waé diajar.

Parangkat lunak diperyogikeun pikeun operasi

Sanaos sigana urang parantos bérés ngawangun panangan robotic, kaleresan masih seueur payun sareng anu paling penting. Nyiptakeun atanapi ngembangkeun program anu ngahirupkeun panangan robotic kami sabab tanpa éta, servomotor moal lirén janten mékanisme jam saderhana anu muter tanpa hartosna.

Ieu direngsekeun ku nyambungkeun dewan Arduino ka komputer urang sareng muka program IDE Arduino, urang sambungkeun komputer kana papan sareng nyerat kode ieu dina file kosong:

#include <Servo.h>

const int servo1 = 3;       // first servo

const int servo2 = 10;      // second servo

const int servo3 = 5;       // third servo

const int servo4 = 11;      // fourth servo

const int servo5 = 9;       // fifth servo

const int joyH = 2;        // L/R Parallax Thumbstick

const int joyV = 3;        // U/D Parallax Thumbstick

const int joyX = 4;        // L/R Parallax Thumbstick

const int joyP = 5;        // U/D Parallax Thumbstick

const int potpin = 0;      // O/C potentiometer

int servoVal;           // variable to read the value from the analog pin

Servo myservo1;  // create servo object to control a servo

Servo myservo2;  // create servo object to control a servo

Servo myservo3;  // create servo object to control a servo

Servo myservo4;  // create servo object to control a servo

Servo myservo5;  // create servo object to control a servo

void setup() {

// Servo

myservo1.attach(servo1);  // attaches the servo

myservo2.attach(servo2);  // attaches the servo

myservo3.attach(servo3);  // attaches the servo

myservo4.attach(servo4);  // attaches the servo

myservo5.attach(servo5);  // attaches the servo

// Inizialize Serial

Serial.begin(9600);

}

void loop(){

servoVal = analogRead(potpin);

servoVal = map(servoVal, 0, 1023, 0, 179);

myservo5.write(servoVal);

delay(15);

// Display Joystick values using the serial monitor

outputJoystick();

// Read the horizontal joystick value  (value between 0 and 1023)

servoVal = analogRead(joyH);

servoVal = map(servoVal, 0, 1023, 0, 180);     // scale it to use it with the servo (result  between 0 and 180)

myservo2.write(servoVal);                         // sets the servo position according to the scaled value

// Read the horizontal joystick value  (value between 0 and 1023)

servoVal = analogRead(joyV);

servoVal = map(servoVal, 0, 1023, 70, 180);     // scale it to use it with the servo (result between 70 and 180)

myservo1.write(servoVal);                           // sets the servo position according to the scaled value

delay(15);                                       // waits for the servo to get there

// Read the horizontal joystick value  (value between 0 and 1023)

servoVal = analogRead(joyP);

servoVal = map(servoVal, 0, 1023, 70, 180);     // scale it to use it with the servo (result between 70 and 180)

myservo4.write(servoVal);                           // sets the servo position according to the scaled value

delay(15);                                       // waits for the servo to get there

// Read the horizontal joystick value  (value between 0 and 1023)

servoVal = analogRead(joyX);

servoVal = map(servoVal, 0, 1023, 70, 180);     // scale it to use it with the servo (result between 70 and 180)

myservo3.write(servoVal);                           // sets the servo position according to the scaled value

delay(15);                                       // waits for the servo to get there

/**

* Display joystick values

*/

void outputJoystick(){

Serial.print(analogRead(joyH));

Serial.print ("---");

Serial.print(analogRead(joyV));

Serial.println ("----------------");

Serial.print(analogRead(joyP));

Serial.println ("----------------");

Serial.print(analogRead(joyX));

Serial.println ("----------------");

}

Urang simpen sareng saatos éta urang kirimkeun kana piring Arduino UNO. Sateuacan beres ku kode urang bakal ngalaksanakeun tés anu pas pikeun mastikeun yén batang girang tiasa dianggo sareng yén kode na henteu nampilkeun kasalahan.

Abdi parantos dipasang, ayeuna kumaha?

Pasti seueur diantara anjeun anu henteu ngarepkeun jinis panangan robotic ieu, tapi éta idéal kusabab dasar naon, biaya anu aya sareng cara ngajar kumaha ngawangun robot. Ti dieu sadayana milik imajinasi urang. Nyaéta, urang tiasa ngarobih matéri, motor servo sareng bahkan ngalengkepan kode pamrograman. Éta henteu kedah nyarios ogé Urang tiasa ngarobih modél dewan Arduino pikeun anu langkung kuat sareng lengkep anu ngamungkinkeun urang nyambungkeun kadali jauh atanapi damel nganggo smartphone. Pondokna, rupa-rupa kamungkinan ditawarkeun ku Free Hardware sareng panangan robot.

Inpormasi lengkep - Parentah


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Jorge Garcia cenahna

    Pasti percetakan 3D mangrupikeun panto pikeun hal-hal hébat. Kuring parantos damel sareng Singa 2 dina desain kuring nyalira sareng hasilna parantos narik ati kuring. Kusabab kuring disarankeun maca ngeunaan éta di http://www.leon-3d.es Éta parantos narik perhatian kuring sareng nalika kuring nyobian sareng nyaksian tingkat diri sareng detil dina hasil pamungkas, kuring terang naon anu kuring hasilkeun.