Pangropéa tina mesin CNC

haas, pangropéa mesin cnc

Tim ieu teu persis mirah, pikeun alesan yén, anjeun kudu nyieun alus pangropéa mesin CNC pikeun nyegah, reureuh atawa ngurangan dampak breakdowns. Sajaba ti éta, éta ogé penting nu nyaho sababaraha suku cadang atawa suku cadang nu bisa Anjeun meuli pikeun mesin CNC Anjeun. Kalayan pituduh ieu, urang ngeureunkeun sadaya séri artikel ngeunaan mesin kontrol numerik.

Suku cadang pangalusna pikeun mesin CNC

nu Suku cadang atawa suku cadang pikeun mesin CNC Produk industri henteu gampang dipendakan di toko konvensional atanapi ngalangkungan sababaraha platform penjualan online. Tapi anjeun bisa manggihan bagian pikeun mesin CNC langkung modest. Upami anjeun gaduh mesin industri, anjeun kedah konsultasi ka jasa téknis atanapi pangropéa tina merek mesin anu anjeun gaduh.

salaku ka suku cadang anu tiasa dipendakan langkung gampil, anu di handap ieu menonjol:

Alat CNC (pamotong panggilingan, mata bor, bilah,…)

Suku cadang (dukungan, bantalan, ranté, sensor, motor, spindle, ...)

Naon pangropéa mesin CNC?

pangropéa CNC

El pangropéa industri Tujuanana nyaéta pikeun ngajaga alat atanapi mesin dina kaayaan anu saé, salian pikeun nyegah kagagalan sareng ningkatkeun kasadiaan tim kerja. Aya tipena béda pangropéa kana mesin fine-Ngepaskeun, sarta ieu ogé bisa dilarapkeun ka mesin CNC tina tipe nanaon.

Émut yén dina perusahaan atanapi industri, mesin mangrupikeun bagian penting. Tanpa aranjeunna, perusahaan kedah ngeureunkeun produksi dugi ka masalah dibereskeun atanapi mesin anu kapangaruhan dilereskeun. Henteu ngan éta, pangropéa goréng ogé tiasa ngalibetkeun résiko pikeun operator mesin, sareng yén produkna cacad.

Pikeun sakabéh ieu, éta penting ngalaksanakeun kawijakan anu hadé pangropéa industri di perusahaan anjeun. Éta bakal nyalametkeun anjeun seueur masalah sareng biaya. Sareng, sakumaha anu anjeun tingali, anjeun tiasa milih antara sababaraha jinis pangropéa gumantung kana anu paling cocog sareng mesin CNC anu anjeun pilih, atanapi kawijakan perusahaan anjeun.

Pabrikan mesin CNC biasana nyarankeun sababaraha jinis pangropéa pikeun mesinna. Penting pikeun ngémutan saran ieu. Sajaba ti éta, hal anu penting nu pangropéa dipigawé ku tanaga katuhu.

Pikeun naon pangropéa?

nu rencana pangropéa bisa rencanana sarta unplanned. Anu kahiji nyaéta anu anjeun rencanakeun, sapertos pangropéa atanapi révisi périodik tina mesin CNC. Anu teu direncanakeun nyaéta nalika aya kagagalan atanapi masalah anu teu disangka-sangka timbul. Upami urang lengket kana jinis anu munggaran, éta tiasa ngabantosan urang:

  • Ngurangan jumlah gagalna hiji mesin CNC
  • Manjangkeun umur mesin
  • Beroperasi dina kaayaan anu langkung aman
  • Jieun mesin jalan dina kaayaan pangalusna pikeun hasil alus
  • Hindarkeun atanapi cegah stoppages alatan breakages leuwih kompléks nu imply stopping produksi pikeun waktu nu leuwih lila
  • Konsumén leuwih wareg jeung hasil produk
  • Sareng sadaya ieu hartosna tabungan biaya

Jenis pangropéa

Di sisi séjén, hal anu penting pikeun nyaho naon jenis pangropéa industri aya pikeun nangtukeun mana anu paling cocog sareng kabutuhan anjeun:

pangropéa preventif tina mesin CNC

El Pangropéa Pencegahan, Sakumaha ngaranna nunjukkeun, ieu aimed dina nyegah masalah dina mesin CNC. Éta dilaksanakeun kalayan frékuénsi anu ditetepkeun, dumasar kana kabutuhan alat, pamakean, jsb. Contona, ngalaksanakeun review, ngagantian, perbaikan, lubrication, jsb, unggal X Jumlah jam gawé mesin CNC.

kauntungan

  • Éta diprogram, janten tiasa diprogram supados henteu mangaruhan produksi, contona, dina liburan, akhir minggu, jsb.
  • Kabutuhan bahan sareng suku cadang anu diperyogikeun tiasa diitung, tiasa ngagaleuh dina waktosna. Ieu ensures kasadiaan sumberdaya diperlukeun.
  • Kasadiaan teknisi dijamin, nalika rencanana.
  • Ngurangan kabutuhan pangropéa corrective atanapi unplanned.
  • Ngahemat biaya perbaikan atanapi akuisisi mesin anyar.

kalemahan

  • Anjeun kedah nyimpen catetan anu saé sareng henteu ngalakukeun kasalahan.
  • Éta tiasa ngahasilkeun biaya tambahan dina suku cadang atanapi suku cadang anu diganti sateuacanna, sateuacan gagal.
  • Kabutuhan pikeun ngaidentipikasi kerentanan atanapi elemen anu paling sering gagal pikeun ngalaksanakeun ulasan anu langkung lengkep.

Pangropéa koréksi

El Pangropéa koréksi Ieu mangrupikeun jinis pangropéa industri anu sanés anu diwangun ku ngalereskeun karusakan nalika kajantenan. Nyaéta, anu umumna dianggo ku kalolobaan usaha leutik atanapi bengkel. Nalika aya masalah, para teknisi bakal ngalereskeunana.

kauntungan

  • Aranjeunna henteu peryogi log, tracking, jsb.
  • Lamun mesin CNC katutupan ku jaminan, éta bisa dipaké pikeun perbaikan.

kalemahan

  • Éta tiasa langkung ngarusak produksi sareng henteu direncanakeun.
  • Masalah utama tiasa timbul tina kagagalan anu nyababkeun lirén produksi sareng mangaruhan bagian atanapi subsistem mesin CNC anu sanés.
  • Anjeun bisa jadi kudu pangmayaran tambahan pikeun waktos spent ku technicians (atawa pikeun urgency), sarta eta teu dijamin yén maranéhna bakal sadia nalika gagalna lumangsung.
  • Suku cadang tiasa waé teu aya di gudang, anu hartosna kaleungitan waktos anu langkung ageung.

Pangropéa prediksi

Jenis salajengna pangropéa mesin CNC nyaeta Pangropéa prediksi. Dina hal ieu, mesin CNC sareng kaayaanana kedah dipikanyaho. Ngagunakeun téknik nu tangtu, kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun ngaduga bagian mana atawa tipe pangropéa naon anu kudu dilaksanakeun pikeun nyegah atawa reureuh kagagalan, ngaronjatkeun produktivitas jeung ngurangan eureun darurat.

kauntungan

  • Intervensi dina waktos anu pas, henteu sering sapertos anu preventif sareng henteu sakumaha jarak anu koréksi.
  • Tabungan dina pangropéa dibandingkeun preventif.
  • Kasadiaan langkung ageung alat atanapi mesin.
  • Hal ieu ngamungkinkeun pikeun ngahasilkeun tanggapan sareng pangalaman sareng ningkatkeun rencana pangropéa. Bakal terang bagian mana anu peryogi modifikasi, perbaikan, atanapi pembaruan langkung sering.

kalemahan

  • Éta panginten investasi anu langkung ageung pikeun palatihan tanaga téknis.
  • Bisa merlukeun alat ngawaskeun mahal, sensor, jsb.

Ngarobih pangropéa

Metodeu pangropéa salajengna tina mesin CNC nyaéta pangropéa modifier. Hal ieu dumasar kana modifying karakteristik mesin CNC pikeun ngahontal parobahan dina produksi, kayaning reliabiliti gede, kasadiaan parabot, jsb Pangropéa ieu dilakukeun dina sababaraha tahapan kahirupan mesin CNC. Contona, nalika éta mesin CNC anyar, eta bisa jadi kudu sababaraha adaptations minor pikeun ngamimitian produksi, atawa sugan modifikasi sangkan pangropéa gampang. Dina hal ieu, kawas hiji duga, ulikan nu detil rupa mesin diperlukeun, sarta nyaho eta kacida alusna.

Pangropéa overhaul atanapi nol jam

El pangropéa overhaul atawa pangropéa enol jam éta tipe séjén dimana mesin CNC dipariksa dina interval dijadwalkeun saméméh gagalna lumangsung. Tujuanana nyaéta pikeun ngantepkeun mesin sapertos kieu nalika "enol jam" damel, nyaéta, saolah-olah éta énggal.

pangropéa ieu ngawengku ngarobah atawa ngalereskeun sampurna bagian kalawan reliabiliti panghandapna. Ku cara kieu, dimaksudkeun pikeun ningkatkeun kasadiaan mesin. Salaku tambahan, sakumaha anu diprogram, éta ogé mungkin gaduh sumber daya manusa anu diperyogikeun sareng nyayogikeun bahan anu diperyogikeun. Tangtosna, urang ogé nyobian gaduh pangaruh pangsaeutikna dina produksi.

pangropéa dina pamakéan

El pangropéa dina pamakéan Ieu campur panghandapna sadaya. Biasana dilakukeun ku operator atanapi pangguna alat-alat, ku kituna henteu ngabutuhkeun teknisi khusus atanapi mumpuni. Ieu diwangun ku tugas basajan kayaning beberesih, lubrication, observasi mungkin defects, retightening screws, nyaluyukeun, jsb.

Kumaha ngalakukeun pangropéa tina mesin CNC step by step

mesin CNC, teknisi

Mesin CNC atanapi pusat mesin kedah tiasa dianggo mangtaun-taun upami dijaga leres. Loba mesin kontrol numerik ieu tiasa dianggo intensif pikeun jam lila 8 jam atawa leuwih, kalawan averages nu bisa rupa-rupa ti 40 jam ka sababaraha deui dina kasus industri anu beroperasi 24/7. Ku sabab kitu, hal anu penting pikeun mibanda a rencana pangropéa, langkung saé upami éta pencegahan, sareng anjeun tiasa nerapkeun:

Sapopoe

  • Leupaskeun chip.
  • Ngabersihan spindle ku lawon beresih jeung minyak mesin husus saeutik.
  • Pariksa tingkat pelumas (upami dilengkepan)
  • Pariksa tingkat coolant dina reservoir (upami dilengkepan). Utamana lamun mesin jalan pikeun sababaraha shifts tanpa eureun.
  • Pariksa parameter mesin, sapertos suhu, gauge tekanan, jsb.
  • Pariksa operasi ditangtoskeun jeung calibration.
  • Pastikeun yén sadaya elemen kaamanan aya dina tempat sareng operasional.

Mingguan

  • Bersihkeun permukaan luar ku produk anu hampang, tanpa nganggo pangleyur.
  • Pariksa deposit sareng ganti cairan upami aya deposit.
  • Ogé pariksa parameter sapertos cai, tekanan hawa, jsb.

Mensual

  • Pariksa coolant atawa saringan hawa. Éta kudu cleaned atawa diganti lamun perlu.
  • Salila 6 bulan mimiti pamasangan mesin CNC hal anu penting pikeun pariksa leveling bulanan jeung ngabenerkeun lamun perlu.

Kuartal

  • Pariksa pipa anu ngalirkeun cairan, sapertos hawa anu dikomprés, tina pompa nyeuseup, coolant, jsb.
  • Penting pikeun mariksa unggal 3 bulan, sareng salami 12 bulan awal, impedansi jaringan listrik sambungan taneuh.

semiannual

  • Pariksa leveling tina puseur machining jeung tingkat eta lamun perlu.

Anual

  • Pariksa jaringan listrik ti mana mesin CNC ieu Powered, utamana impedansi tina sambungan taneuh.
  • Upami aya, gentos kotak gear atanapi oli sistem transmisi.
  • Ngalakukeun review deeper.

Tips: Kumaha anjeun nyieun pangropéa tina mesin panggilingan gampang? Kumaha ngajaga lathe a?

  • Ieu ngoperasikeun jeung mesin CNC dipegatkeun tina jaringan listrik atawa dipareuman pikeun kaamanan gede.
  • Leungitkeun diri anjeun sareng alat anu leres sareng ulah nganggo alat anu salah, sabab anjeun tiasa maksa atanapi ngarusak bagian.
  • Pastikeun anjeun gaduh pangaweruh anu diperlukeun pikeun ngalakukeun pangropéa.
  • Kumpulkeun sadaya suku cadang atanapi panggantian anu diperyogikeun, ogé coolant, pelumas, jsb.
  • Leuwih jéntré ngeunaan operasi sarta ciri model mesin CNC Anjeun.
  • Operator kedah mastikeun sateuacan ngamimitian damel yén sadayana berpungsi leres.
  • Nyimpen rékaman gagal pikeun ngalakukeun hiji analisis nu bisa nyadiakeun data ngeunaan naon condong gagal leuwih remen, nyaeta, titik weakest, mun nengetan leuwih salila pangropéa atawa nyoba nguatkeun aranjeunna.
  • Ngajaga parabot dina kaayaan alus bakal nyegah motor tina mesin CNC tina ngabogaan kerja harder nedunan machining nu.
  • Pariksa yén sagalana jalan nurutkeun rentang precision model Anjeun. Upami diperlukeun, calibrate mesin. Anjeun tiasa make gauges, mikrométer, comparators optik, jeung sajabana pikeun ieu.

inpo leuwih


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.