Kumaha cara nyiptakeun gitar amp nyalira pikeun € 5

Gitaris maénkeun kalayan panguat

Gitaris maénkeun kalayan panguat

Sigana mah kamari basa kuring mimiti maénkeun gitar: indung kuring mésér kuring akustik kirang langkung 15.000pts (sakitar € 90 dinten ayeuna) sareng dina waktos éta kuring henteu terang salah sahiji akord. Kuring mimiti diajar gitar klasik, tapi anu kuring resep nyaéta grup kawas Nirvana atanapi MetallicA. Henteu dugi ka 4 taun ka pengker anu kuring gaduh (sareng masih gaduh) amp munggaran kuring. Éta Fender anu dibanderol gaji kuring salami sasasih harita, sakitar 80.000pts (sakitar € 500 ayeuna). Dina opat taun éta kuring sono ngagaduhan panguat pikeun tiasa maénkeun kalayan "listrik".

Dinten ayeuna aya seueur pilihan deui. Nyatana, kuring henteu nganggo deui amp kuring. Sabalikna, kuring nyambungkeun instrumen kuring kana stompbox multi-épék anu langsung kana komputer, dimana kuring tiasa ngarékam sareng ngédit naon waé anu dipikahoyong. Tapi sabaraha hargana éta pedalboard? Aya seueur harga, tapi kuring gaduh dua anu sakali ngarugikeun kuring antara € 300 sareng € 500. Kuring ngajelaskeun ieu sabab jelas éta salah sahiji masalah sareng hoyong maénkeun kalayan amp nyaéta harga éta atanapi alat anu ngagantikeunana. Dina tulisan ieu kami bakal nunjukkeun anjeun kumaha cara ngadamel mini amp anu paling murah anu tiasa dibayangkeun.

Am anu paling murah anu tiasa dibayangkeun

Sadaya anu urang peryogi pikeun nyiptakeun mini amp ieu nyaéta:

  • Hiji chip LM386 (meuli).
  • Batré 9V. "Flask" saumur hirup.
  • Hal ti Perfboard. Anjeun gaduh naon-naon PENTING, tapi éta khususna parantos ngaleuwihan harga anu dijanjikeun. Upami anjeun ngagaduhan barang tina alat lami anjeun tiasa nganggo sampurna.
  • Résistor 10 ohm.
  • Poténsiometer 10k (meuli).
  • Sababaraha headphone lami.

Sirkuit

Lo mimitina urang kedah ngalakukeun nyaéta ngadamel sirkuit atanapi circuit board. Kami bakal ngalakukeunana tanpa las nanaon sareng, upami éta hasil, urang bakal ngelaskeun sadayana. Maksadna nyaéta mariksa heula naha éta hasil teras masihan sentuhan finish kana piring. Upami urang rurusuhan nalika ngelas sareng anu lepat moal aya anu balik deui. Salaku tambahan, nalika ngelas urang tiasa kaluar tina tangan, megatkeun naon-naon sareng henteu terang naon anu nyababkeun kagagalan, upami rakitan goréng atanapi nalika ngelas éta.

Agul Parentah Chip LM386 parantos nyayogikeun sababaraha conto pikeun nyiptakeun amps, janten urang moal kedah panas teuing sirah urang. Urang kedah nyandak conto anu munggaran, tina amplifier 20-gain. Diagram chip tiasa sakedik ngabingungkeun: segitiga ngagambarkeun chip LM386 8-pin di tengah sirkuit, sareng tata ruang chip sanésna segi tilu. Pin anu dinomeran sakitar chip tina 1 dugi 8 sapertos anu urang tingali dina gambar ieu. PENTING: kacuali urang ningali anu sanés dina instruksi urang, ukuranana aya dina inci.

Urang kedah ngarobih nilai kapasitor pikeun sacaket mungkin urang kana nilai standar. Kami bakal nganggo kapasitor keramik .047μF sareng kapasitor éléktrolit 220μf tibatan nilai-nilai anu urang tingali di luhur. Dina gambar ieu, urang bakal ngaganti dua batréna di kénca ku batré 9V.

Répréséntasi sirkuit panguat

Répréséntasi sirkuit panguat

Dina gambar di handap ieu kami ningali spéker leutik piring kompak. Urang tiasa nganggo spéker 8 ohm waé.

Motherboard panguat

Motherboard panguat

Las

Salajengna urang kedah nempatkeun komponén dina bahan perforated sareng ngabengkokkeun kawat pikeun ngabentuk sirkuit. Di dieu urang kedah émut yén urang kedah nyéépkeun cukup rohangan pikeun nyocogkeun ka batré 9V, komponén pangageungna sadayana anu diperyogikeun dugi ka jauh. Upami urang nganggo spéker anu langkung ageung, urang ngan saukur tiasa nempatkeun mini-circuitry dina tonggong atanapi sabalikna ti anu janten spéker.

Dimana ngagunakeun amp ieu

Kami tiasa ngagunakeunana dina proyék naon waé anu diperyogikeun pikeun nguatkeun sora, sapertos preamplifier headphone, amplifier gitar portabel, spéker portabel pikeun pamuter MP3 atanapi bahkan ngupingkeun sora robotic. Pikiran, pangiriman sora Éta moal tiasa dibandingkeun sareng panyatur kualitas hargana ratusan euro, tangtosna.

Dina tulisan ieu urang nyarioskeun ngeunaan ngagunakeunana salaku amp gitar. Upami urang bade nempatkeun kana kotak logam, urang kedah nutupan tembok ku sababaraha jinis insulasi. Jelas yén 9V sanés badé maéhan kami, tapi sigana urang bakal ngajempolan dina bentuk kram anu ku urang bakal karasa sapertos tusukan alit. Salaku tambahan, ngasingkeun éta ogé bakal berguna janten kokotor henteu ngaruksak ciptaan anyar urang.

Panguat dina kotak na

Panguat dina kotak na

Sirkuit anu dicitak

Ieu sababaraha gambar sirkuit cetak. Labél sareng stroke parantos ditambihan pikeun ngabantosan rakitan. Émut yén kabel input audio tina headphone urang bakal dipasang solder langsung dina liang poténsiometer.

Pikeun ngagunakeunana salaku amplifier gitar, anu urang bakal leungit nyaéta sambungkeun port jack 1/4 inci kana input audio. Dina waktos urang solder na, kabel listrik listrik standar naon waé ogé bakal jalan. Hasilna anjeun bakal gaduh dina gambar ieu. Hiji kotak Pél Altoids parantos dianggo, anu sapertos Juanola anu kawéntar di Spanyol tapi raoseun mint. Éta sigana penting pikeun nyebatkeun yén anjeun kedah ati-ati sareng palabuhan jack 1/4 sabab upami urang ngabengkokkeun bagian di jero éta tiasa disababkeun goréng, éta henteu biasana atanapi urang ngadangu gangguan anu ngaganggu pisan.

Mini-amplifier dipasang

Mini-amplifier dipasang

Anjeun ogé kedah tumut kana hiasan. Kusabab ukuran na, urang tiasa cocog mini-amp ieu dimana waé. Upami urang badé nganggo éta salaku pengeras suara, kuring parantos ningali panguat ieu nempatkeun kana buku kerung dimana MP3 ogé tiasa pas. Sumawona, éta ogé mungkin ngadamel anjeunna kotak kalayan potongan LEGO, anu bakal masihan gambar langkung "geek" bari nyingkahan masalah kram alit, anu henteu bahaya tapi tiasa ngaganggu.

Kumaha upami mini-amp anu paling murah ieu di dunya?

Fuente.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

Tes InggrisTés Catalankuis Spanyol