CAD: sadayana ngeunaan parangkat lunak desain dibantuan komputer

CAD

Ti saprak komputer mimiti dipaké di industri, salah sahiji hal munggaran anu mimiti dilarapkeun nyaéta dina Desain CAD tina komponén. Komputer tiasa ngajantenkeun desain langkung praktis tibatan ngagunakeun metode konvensional jaman éta, ogé ngamungkinkeun ngarobih desain gancang, gampang ngadamel salinan desain, jst.

ayeuna, alat-alat CAD parantos seueur mekar. Ayeuna parangkat lunak anu sayogi langkung lengkep sareng ngamungkinkeun ngalaksanakeun langkung seueur tibatan program CAD anu primitip. Sareng ku datangna para 3D print, program-program ieu janten langkung praktis dina industri sareng arsitektur.

Naon ari CAD?

Parangkat lunak CAD desain excavator

CAD mangrupikeun singkatan tina Desain Ngabantosan Komputer, nyaéta desain dibantuan komputer. Jinis perangkat lunak pikeun tiasa mendesain seueur proyek sareng anu dianggo dina sababaraha sektor industri, ti mimiti desain bungkus, dugi ka arsitéktur, ngalangkungan desain bagian mékanis, mesin, struktur sagala jinis, kendaraan, sirkuit, jst. .

Éta ogé tiasa dianggo pikeun ngarancang karakter sareng ngagunakeunana dina animasi pilem, simulasi, jst. The software CAD dinten ayeuna parantos jauh, ngamungkinkeun aplikasi janten langkung seueur. Nyatana, program parantos ngamimitian ngijinkeun desain 2D, 3D, aplikasi tékstur, bahan, itungan struktural, cahaya, gerakan, jst.

Tapi dugi ka titik ieu, seueur anu robih ti saprak mimiti. Sareng ningali asal usul éta anjeun kedah uih deui taun 50an, nalika sababaraha program grafis mimiti dianggo di MIT pikeun ngolah data anu diala ku sistem radar Angkatan Udara Amérika Kalér. Ku cara éta bisa nunjukkeun naon anu dideteksi ku radar dina monitor CRT.

Dina laboratorium anu sami, Laboratorium Lincoln, pondasi grafik komputer anu urang terang ayeuna bakal mimiti ditetepkeun. Ieu bakal kajadian dina taun 60an, ngamungkinkeun anjeun nganggo kibor sareng stylus pikeun ngagambar gambar dina layar. Ku cara anu ampir sajajar, proyék-proyék anu sami sareng anu dikembangkeun di perusahaan sapertos General Motors, sapertos proyek ITEK, komputer PDP-1 kalayan layar vektor kalayan mémori refresh hard disk, kalayan tablet sareng pulpén éléktronik pikeun ngasupkeun data .

Saeutik demi saeutik sistem ningkat, datang ka bds (Sistem Pedaran Gedong ku Charles Eastman, profésor di Universitas Carnegie Mellon. Dasarna perpustakaan atanapi basa anu ngagaduhan elemen arsitéktur dasar anu tiasa dirakit pikeun ngarancang struktur anu langkung rumit.

Sistem anu didasarkeun kana ITEK mimiti dikomersialkeun taun 1965, janten sistem anu munggaran CAD komérsial Waragadna sakitar 500.000 dolar AS dina waktos éta. Sababaraha taun ka hareup, perusahaan aerospace sareng otomotif sapertos General Motors, Chrysler, Ford, sareng sajabana, mimiti ngagunakeun sistem CAD anu munggaran pikeun ngarancang produkna.

Teu lami saatos sistem anu munggaran bakal sumping CAD / CAM (Manufaktur Dibantuan Komputer), nyaéta sistem CAD anu digabungkeun sareng sistem pabrikan pikeun ngahasilkeun bagian-bagian anu dirancang dina CAD. Éta bakal dianggo ku cara naratas ku Lockheed, perusahaan di séktor aeronautika.

Sistem CAD ti akhir taun 70-an turun harga janten $ 130.000, tapi masih mahal. Henteu dugi ka taun 80an nalika parangkat lunak CAD langkung mirah mimiti dilaksanakeun, pas sareng pendirian AutoCAD (Autodesk) dina 1982. Perusahaan John Walker parantos mutuskeun industri éta ti saprak, nawiskeun perangkat lunak kirang ti $ 1000 sareng ngajantenkeun langkung seueur dianggo sareng dianggo.

Dina taun 90an, sistem CAD mimiti nalukkeun platform anu sanés (di luar workstation Sun Microsystems, Digital Equipment, jst.) Komputer anu langkung mirah, ngahontal Microsoft Windows sareng PC. Ti waktos éta, jenis perangkat lunak ieu terus mekar sareng nurunkeun harga na, bahkan kalayan seueur proyék gratis sareng gratis muncul ...

Program CAD pangsaéna

Upami anjeun heran ngeunaan Parangkat lunak desain CAD anu tiasa anjeun anggo dinten ayeuna, ieu mangrupikeun pilihan anu hadé pikeun aranjeunna. Sareng sanaos aya anu penting pisan sareng seueur dianggo di industri sapertos Autodesk AutoCAD, kusabab éta blog hardware gratis, urang ogé bakal fokus kana perangkat lunak gratis:

FreeCAD

FreeCAD

Éta mangrupikeun salah sahiji alternatif anu pangsaéna pikeun AutoCAD, salian ti janten perangkat lunak gratis sareng gratis, éta mangrupikeun salah sahiji program anu paling propésional anu ayeuna aya. FreeCAD nawarkeun pangalaman pangguna anu hadé, kalayan réa alat anu aya sareng hasil anu saéstuna profesional, duanana dina 2D sareng 3D.

Éta ogé ngadukung modél modél MCAD, CAx, CAE, sareng PLM. Opencascade, nyaéta, kernel géométri anu kuat pisan dikembangkeun di Python. Salaku tambahan, éta cross-platform, damel duanana dina Windows, macOS sareng GNU / Linux.

FreeCAD

LibreCAD

LibreCAD

LibreCAD Éta mangrupikeun salah sahiji alternatif anu pangsaéna pikeun AutoCAD anu aya. Éta ogé sumber terbuka sareng gratis, sapertos anu tiheula. Éta ngagaduhan komunitas pamekaran ageung anu aktip pisan, sareng éta ogé dianggo pikeun sistem Windows, GNU / Linux sareng macOS.

Hal ieu dipuseurkeun kana Tata perenah 2D (dina format DXF sareng CXF), sareng timbul salaku proyek anu diturunkeun (garpu) tina program gratis anu sanés anu disebat QCAD. Seueur padamelan parantos dilebetkeun kana éta pikeun ngajantenkeun lampu sareng dianggo dina komputer anu langkung lami atanapi kalayan sumber anu kawates, sareng ngamungkinkeun adaptasi gancang upami anjeun sumping ti AutoCAD, kumargi antar muka na sami.

LibreCAD

DraftSight

Draf

DraftSight mangrupikeun alat propésional anu muncul pikeun ngaganti AutoCAD dina desain 2D, kalayan versi anu mayar kanggo panggunaan profesional kalayan sababaraha fitur tambahan dina versi gratis. Salaku tambahan, éta cross-platform pikeun GNU / Linux, Windows sareng macOS.

Versi gratis ngamungkinkeun anjeun nyiptakeun, muka, ngédit sareng nyimpen file dina format Autocad DXF sareng DWG asli, ogé ngekspor proyék ka anu sanés format sapertos WMF, JPEG, PDF, PNG, SLD, SVG, TIF, sareng STL. Kusabab kitu, éta ngagaduhan kasaluyuan anu saé upami anjeun ngatur file tina program sanés ...

DraftSight

Parangkat lunak percetakan 3D

Printer 3D

Ayeuna, upami anjeun naros mana program anu dianggo pikeun ngarancang objék teras nyetak dina printer 3D, maka anjeun kedah ngagaduhan sababaraha program anu tiasa anjeun anggo pikeun éta. Kuring parantos nyebatkeun salah sahijina dina bagian saencanna, kusabab éta FreeCAD. Sagedengeun ti éta, anjeun ogé ngagaduhan pilihan sumber gratis atanapi kabuka sapertos:

  • Desain Mékanis Spark- mangrupikeun perangkat lunak CAD gratis anu didamel ku RS Components sareng SpaceClaim Corporation. Proyék ieu dirancang khusus pikeun panggunaan propésional sareng desain 3D. Salaku tambahan, éta gampang pisan dianggo, kalayan antarbeungeut grafis pikaresepeun cocog pikeun pangguna tingkat sedeng.  download.
  • Skétsa nepi- Éta gaduh program gratis anu saderhana pisan anu janten popularitas sabab ngamungkinkeun skétsa gancang sareng ngagaduhan aplikasi anu hébat dina desain arsitéktur. Antarbeungeutna dumasar kana wéb, janten tiasa dianggo tina sababaraha sistem, ngamungkinkeun ékspor ka STL pikeun printer 3D. asup.
  • TinkerCAD: Éta ogé ngagaduhan aplikasi wéb gratis pikeun ngagambar potongan-potongan saderhana alit dina 3D. Digunakeun sacara lega dina pendidikan kusabab ciri-cirina, tiasa dianggo ku purwakanti, sapertos kubus, bola, silinder, sareng sajabana, pikeun tiasa ngahijikeun, muterkeun sareng nempatkeunana pikeun nyiptakeun bentuk anu langkung kompleks. Tangtosna anjeun tiasa ngekspor modél ka STL pikeun percetakan 3D. asup.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.