Kumaha mesin CNC tiasa ngabantosan perusahaan

mesin péngkolan cnc

lamun éta Mesin CNC dianggo pikeun panggunaan profésional, naha di industri ageung, di bengkel alit, atanapi pikeun freelancer anu damel ti garasi atanapi ti bumi, éta tiasa nyandak kauntungan gede pikeun pausahaan. Upami dibandingkeun sareng metode mesin atanapi bagian produksi anu sanés, CNC ngalaporkeun hasil anu saé, produktivitas anu langkung luhur, kualitas anu langkung saé, sareng seueur deui. Di dieu anjeun tiasa ningali alesan kunaon anjeun kedah nerapkeun jinis alat ieu di perusahaan anjeun.

Naha acquire téhnologi CNC di parusahaan anjeun?

cnc pick jeung mesin tempat

Machining mangrupikeun salah sahiji metode produksi anu paling sering dianggo di industri. Pikeun ngahontal prosés ieu, loba alat jeung mesin anu dipaké nepi ka datangna cncs anyar, dikawasa ku komputer janten langkung efisien, tepat sareng gancang. Di sisi anu sanésna, mesin ieu henteu ngan ukur ningkatkeun produktivitas, tapi ogé kaamanan anu langkung ageung, sabab operator ngahalangan sakedik atanapi henteu aya dina prosésna.

Salaku sagalana geus diprogram, aspék positif sejen tina mesin CNC ieu nyaeta aranjeunna bakal tiasa baranahan konsep sarua dina puluhan, ratusan atawa rébuan lembar, kalawan hasil idéntik jeung seragam. Ieu alus keur produksi masal, kitu ogé pikeun minuhan tolerances tighter.

Di sisi séjén, reproducibility éta teu detract versatility sarta kalenturan dina waktu gawé. Éta tiasa diprogram sakedapan pikeun ngadamel bagian anu béda-béda, atanapi uih deui kana padamelan sateuacana saatos ngalakukeun sababaraha mesin anu béda, sabab sadayana dikawasa ku parangkat lunak sareng anjeun tiasa nyimpen modél sareng kode dina mémori.

Ayeuna, duanana industri badag, kitu ogé séktor séjén kayaning panalungtikan, komo bengkel logam leutik, kai, jeung sajabana, biasana ngagunakeun jenis ieu mesin CNC, sabab éta jaminan pikeun ngaronjatkeun produktivitas. meunang dina daya saing, kéngingkeun hasil anu langkung saé, sareng ningkatkeun margin kauntungan.

kauntungan

  • Mesin otomatis, kalayan ampir henteu aya campur tangan manusa.
  • Laju langkung ageung, kinerja sareng produktivitas, ningkatkeun kauntungan pikeun perusahaan.
  • Pangurangan biaya dina mesin, kusabab runtah bahan, atanapi kusabab bagian anu cacad.
  • Kamungkinan nyiptakeun sagala jinis bagian, bahkan sababaraha anu rumit tanpa peryogi sababaraha prosés, tina bahan baku sorangan.
  • Pemrograman anu gampang sareng reprogramming, sareng versatility nalika ngarobih padamelan.
  • Precision pisan tinggi, pikeun nyieun bagian idéntik jeung saeutik margin kasalahan.
  • Pangsaeutikna staf anu dibutuhkeun, janten biaya ngirangan.
  • Alat-alatna biasana langkung awét tibatan anu dianggo ku operator anu ngalaksanakeun padamelan sacara manual, sabab dina kasus éta biasana dipaksa, ngalaksanakeun pangropéa anu goréng dina sababaraha kasus, jsb.
  • Kamungkinan ngawaskeun parameter sareng ngarobih sacara real waktos.
  • Selesai anu langkung saé sareng, dina seueur kasus, henteu aya pamrosésan anu diperyogikeun.
  • Ningkatkeun kualitas produk, ningkatkeun citra merek atanapi perusahaan.
  • Skala ageung atanapi kapasitas produksi masal.

kalemahan

  • Ngurangan tanaga gawé (négatip tina sudut pandang pangangguran).
  • Biaya awal anu luhur, sabab mesin CNC tiasa mahal dina sababaraha kasus.
  • Spésialisasi. Sababaraha merek ngan cocog pikeun panggilingan, batur ukur keur las, atawa pikeun panempatan, jsb. Ieu bisa jadi kirang fléksibel ti operator multitasking. Sanajan, kiwari, loba mesin CNC anu multi-alat atawa multi-alat.

Naon mesin CNC Abdi peryogi pikeun bisnis kuring?

motong laser CNC sarta ukiran

Ieu patarosan rada pribadi, saprak unggal usaha atawa unggal pamaké bakal perlu tipe husus tina mesin CNC. Salaku conto, pangguna anu hoyong nyetél bisnis bumi pikeun ngaropea objék nganggo ukiran laser henteu sami sareng perusahaan anu ngahasilkeun PCB sacara masal. Nanging, salaku pituduh, hayu urang tingali sababaraha kasus praktis:

  • Pabrikan mebel (tukang kayu sareng tukang kayu): Anjeun bisa jadi kudu mesin kawas lathes CNC jeung mesin panggilingan CNC pikeun kai, bisa nyieun sagala jinis wangun jeung embellishments. Sajaba ti éta, Anjeun meureun bisa ogé mikir ngeunaan hiji router CNC, komo mesin pangeboran CNC, mesin grinding CNC, mesin motong, jsb. Pengukir laser ogé tiasa janten pilihan pikeun ngukir téks atanapi gambar dina permukaan.
  • produksi kaulinan: loba Toys dijieunna tina plastik, ngarah bisa digarap kalawan sababaraha mesin panggilingan CNC husus pikeun plastik, karét, jsb. Ogé CNC routers sarta motong. Anjeun malah peryogi printer 3D pikeun nyiptakeun cocooan atanapi ukiran laser pikeun ngaropea aranjeunna.
  • Pertukangan logam atanapi aluminium: Dina kasus ieu, aranjeunna biasana dianggo leuwih mibanda panggilingan sarta motong mesin, kitu ogé sababaraha mesin las dina sababaraha kasus.
  • Personalization jeung perhiasan: lamun anjeun dedicated ka personalizing perhiasan, perhiasan costume, bahan iklan (logos on ranté konci, lighters, ...), souvenir, personalizing laptop kalawan ukiran, atawa kibor, jeung sajabana, lajeng salah sahiji mesin CNC pangalusna anjeun kudu boga. mangrupakeun laser engraver , utamana maranéhanana kakuatan gede, pikeun digawe sareng logam.
  • industri logam: Kalolobaan industri ieu ilaharna merlukeun mesin CNC tina tilu jenis utama: motong, panggilingan, sarta las.
  • Semikonduktor sareng éléktronika: Dina kasus ieu, paling nungtut las sarta CNC pick jeung mesin tempat. Mesin panggilingan ogé mindeng dipaké pikeun nyieun sinks panas, casings, jsb, sarta ukiran laser ogé dipaké pikeun nyieun tanda atawa kode dina bungkusan chip, PCBs, jsb.
  • Bungkusan: pick jeung tempat mesin ngadominasi dieu, pikeun nyokot objék, posisi aranjeunna leres dina wrapper atawa kotak.

latihan CNC pikeun pagawé

CNC laser cutter

Sanaos CAD / CAM sareng parangkat lunak kontrol pikeun mesin CNC janten langkung intuitif sareng gampang dianggo, kalayan GUI-na, sok positip yén operator anu bakal nanggung jawab mesin CNC nyaéta. wangunna. Ku cara kieu anjeun bakal ngartos operasi na, anjeun bakal nyaho pangropéa perlu, wates pakakas, atawa naon nu kudu lamun aya masalah. Aya kursus pikeun ieu, kitu ogé buku, sareng bahan sanésna, sapertos anu kami nyarankeun di dieu:

Salawasna tetep dina pikiran manual produsén tina mesin CNC, saprak aya anjeun bakal manggihan particularities, wates, informasi pangropéa, solusi pikeun masalah sering, sarta ukuran kaamanan husus pikeun modél éta.

kasempetan pakasaban

Sateuacanna, kuring parantos nyarios yén salah sahiji kalemahan CNC (atanapi kauntungan, gumantung kana kumaha anjeun ningali) nyaéta yén éta peryogi pangsaeutikna operator, ku kituna tiasa ngancurkeun padamelan. Sanajan kitu, mesin CNC ogé bisa nyiptakeun kasempetan padamelan Bréh. Ieu sababaraha sorotan:

  • Bengkel sareng industri manufaktur:
    • Pembantu operator
    • operator mesin
    • Setters alat jeung teknisi setelan
    • perwira mesin
    • programer CNC
    • CAD / CAM désainer
    • Staf pangropéa internal
  • Perusahaan pamasaran pikeun mesin CNC sareng suku cadang:
    • staf design mesin CNC
    • Staf pabrik mesin CNC
    • Téknis sareng jasa pangropéa
    • Insinyur aplikasi CNC
    • instruktur CNC
    • Padagang khusus atanapi komérsial
    • Advisors pos-diobral
    • pangiriman / angkutan
  • Koléksi sareng nyebarkeun:
    • guru CNC
    • Panitia kursus, seminar sareng acara anu sanés.

harga mesin CNC

kauntungan cnc parusahaan

Ngawartosan harga beton pikeun mesin CNC Ieu bakal masihan inohong nu bisa matak ngabingungkeun, saprak aya rentang harga gumantung kana jenis mesin CNC nu Anjeun keur pilari. Tapi pikeun meunangkeun ide, ieu sababaraha harga gumantung kana jinis alat:

  • Hobbyist CNC router: 100-3000 €
  • Router pikeun pamakéan profésional: 800-100.000 €
  • 3-sumbu puseur mesin nangtung (entry-tingkat): 60.000-100.000 €
  • 3-sumbu puseur machining nangtung pikeun produksi: 150.000-300.000 €
  • Mesin panggilingan 5 sumbu (entry-level): 200.000-500.000 €
  • 5-axis ngagiling pikeun produksi: > € 500.000
  • bubut 2 sumbu (entry-level): 1000-30.000 €
  • 2-sumbu lathe pikeun produksi: > 30.000-60.000 €
  • Mesin CNC sareng langkung sumbu: > € 250.000
  • Multi-sumbu, multi-fungsi, multi-alat: > 500.000 €.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, éta biasana tim Mahal pisan, Tapi loba bengkel jeung pausahaan badag nyieun kauntungan gede, geura-giru mayar off investasi awal. Tangtosna, sakumaha anu kami nyarankeun dina tulisan sateuacana, anjeun ogé tiasa kéngingkeun mesin anu langkung mirah pikeun bumi anjeun atanapi usaha swasta leutik, sababaraha pikeun ratusan euro sareng anu sanésna sababaraha rébu euro, anu langkung mirah pikeun seueur.

Upami anjeun heran naon bisa nyieun mesin CNC leuwih mahal, Aya sababaraha parameter anu paling mangaruhan harga ahir:

  • ukuran mesin
  • Jumlah as
  • Kagancangan
  • Potencia
  • Nagara pabrik
  • Tambahan (robah alat otomatis, cooling, chip atawa sistem ngumpulkeun lebu, jsb)

inpo leuwih


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.