Tutorial pemrograman Arduino

Logo Arduino

Arduino Éta panginten mangrupikeun salah sahiji proyék atanapi platform pikeun perangkat lunak gratis sareng pakakas anu gaduh paling suksés sareng anu paling ngagaduhan pangaruh di dunya DIY. Komunitas parantos nyiptakeun boh parangkat lunak kabuka pikeun pamrograman mikrokontroler papan, ogé papan perangkat keras anu béda anu ogé bébas dianggo. Sadaya dilisénsikeun ku lisénsi GNU GPL sahingga seueur tambihan sareng turunanana ogé tiasa didamel.

Nyatana, aranjeunna parantos ngahudangkeun industri éléktronik sadayana ku seueur asesoris, topi atanapi tameng Kalayan anjeun tiasa manjangan kamampuan dewan Arduino anjeun ngalangkungan fungsi dasarna anu diterapkeun salaku standar. Seueur pakét ogé parantos diluncurkeun sareng anu ngamimitian atanapi ngalaksanakeun proyek anu khusus pisan, sapertos kit kanggo robotik, kit kanggo proyek kalayan tanaga surya, kit starter, jst.

Naon jinis piring aya?

Papan Arduino

Aya sagala rupa papan Arduino resmi, sanaos kanggo ngamimitian kuring nyarankeun ngagunakeun Arduino UNO, anu ku kuring dianggo salaku dadasar pikeun tutorial. Rupa-rupa pelat anu paling menonjol nyaéta:

  • Arduino UNO Wahyu3: éta pelat anu paling fleksibel sareng dianggo sadayana, anu disarankeun pikeun mimitian. Mibanda microcontroller 328Mhz ATmega16, 2KB SRAM sareng 32KB flash, 14 pin I / O digital sareng 6 input analog.
  • Arduino Alatan: Éta ngagaduhan mikrokontroler AT91SAM3X8E kalayan 84 Mhz, 96KB of SRAM, sareng 512 KB flash, janten anjeun bakal tiasa ngarékam program anu langkung rumit pikeun proyek anu langkung ageung. Kitu ogé, anjeun bakal mendakan 54 sambungan digital I / O sareng 12 input analog + 2 output analog.
  • Arduino Mega: 2560 mikrokontroler ATmega16, 8KB of SRAM, 256KB flash, 54 digital I / O pin sareng 16 input analog. Kalayan kecap séjén, éta bakal janten modél panengah antara alatan sareng UNO, pikeun proyék-proyék pajeulitna panengah.
  • Arduino Lily Pad: Pelat leutik sareng buleud anu fleksibel pikeun proyek e-tekstil anjeun, nyaéta pakean anu tiasa dianggo dina baju. Éta labable.
  • Arduino Mikro: Éta mangrupikeun papan anu alit pisan sareng mikrokontroler anu tiasa manpaat nalika rohangan mangrupikeun faktor konci sareng anjeun peryogi papan anu nyayogikeun sakedik rohangan kanggo lebetkeun kana rohangan anu alit. Aya versi Pro ngeunaan kamampuan anu ditingkatkeun. Éta kalebet mikrokontroler 32mhz ATmega4U16, sareng 20 I / O pin anu anjeun kedah solder.
  • ArduinoNano: éta mangrupikeun papan anu bahkan langkung alit tibatan Micro, tapi kalayan fitur sareng harga anu sami, sareng mikrokontroler ATmega328.
  • Arduino Esplora: Sakedik langkung mahal tibatan kaseueuran anu tiheula, éta dumasarkeun kana Leonardo purba, kalayan kapasitas anu sami sareng UNO sareng anu mangrupikeun piring munggaran anu muncul. Tapi desain na parantos diperbaharui, diréduksi sareng bénten yén sababaraha tombol, mini joystick, sareng sensor parantos diintegrasikeun langsung dina papan. Ku alatan éta, éta pikaresepeun pikeun proyek kaulinan.

Anjeun ogé bakal mendakan piring henteu resmi, Diciptakeun ku masarakat atanapi ku perusahaan sanés. Karakteristikna tiasa mirip pisan, sareng bahkan cocog sareng Arduino dina hal pamrograman atanapi tingkat éléktronik, tapi kami parantos ngantepkeun éta salaku pilihan pilihan anjeun. Kuring henteu nyarankeun yén anjeun mimitian ku papan turunan ieu ku cara naon waé, sabab panginten aya sababaraha hal anu teu cocog sareng anjeun moal mendakan seueur pitulung. Ogé, sababaraha di antawisna khusus pisan pikeun robotika, drone, jst.

Di sisi anu sanésna, anjeun gaduh asesoris éléktronik anu bakal nyayogikeun papan Arduino anjeun ku kamampuan tambahan, sapertos konektipitas WiFi, Bluetooth, supir pikeun ngendalikeun motor, jst. Sababaraha tameng anu paling terkenal nyaéta:

  • Taméng Wifi: pikeun nambihan konéktipitas WiFi sareng tiasa nyambungkeun proyék anjeun kana Internét pikeun ngatur jarak jauh.
  • Taméng GSM: pikeun konektipitas data sélulér.
  • Ethernet Shield: sambungan kabel kana jaringan.
  • Proto Shield: ngamungkinkeun anjeun ngagunakeun papan roti pikeun desain anjeun.
  • Sareng seueur deui, sapertos layar, kibor, ...

Sacara prinsip, pikeun ngamimitian, Ku teu sangka anjeun meureun resep kana jinis barang ieu, sanaos anjeun panginten peryogi engké.

Naon anu kuring kedah ngamimitian?

Fritzing: candak tina panganteur na

dimimitian, Kuring mamatahan anjeun pikeun mésér bahan ieu:

  • Arduino Starter Kit: éta mangrupikeun kit starter lengkep anu ngandung piring Arduino UNO, manual anu lengkep sareng seueur rupa-rupa elemen éléktronik pikeun digarap (résistor, kapasitor, layar LED, tampilan, papan roti, LED, kabel, dioda, transistor, buzzer, motor sareng servomotor, supir, sareng sajabana).
  • Upami anjeun milih mésér salah sahiji piring anu disebatkeun di luhur, tetep émut yén anjeun kedah kéngingkeun éta bahan listrik dipikabutuh pikeun tiap proyek nyalira di toko khusus ... Tiasa ogé upami anjeun parantos ngaeksploitasi pak starter, anjeun resep mésér langkung seueur bahan pikeun neraskeun mekarkeun proyék anjeun atanapi ngalakukeun hal-hal anu langkung ti anu diidinan ku kit ieu.

Cicih fisik, éta ogé bakal pikaresepeun upami anjeun gaduh parangkat lunak anu cekap:

  • IDE Arduino: Anjeun tiasa unduh éta pikeun sagala rupa platform lengkep gratis. Dina tutorial PDF kuring ngajelaskeun kumaha cara masangna dina unggal sistem operasi sareng kumaha jalanna.
  • Ardublock: mangrupikeun plugin anu sanés di Java pikeun sababaraha platform anu ogé tiasa discharged gratis. Éta ngamungkinkeun anjeun damel sacara grafis, nyaéta ngagunakeun blok anu sami sareng potongan puzzle pikeun nyusun program anjeun tanpa kedah nganggo basa pamrograman. Sadaya ieu ogé dijelaskeun dina PDF.
  • fritzing: mangrupikeun program anu ngamungkinkeun anjeun ngalaksanakeun simulasi atanapi prototipe sirkuit anjeun sateuacan dirakit. Éta pikaresepeun pisan sareng kalebet seueur elemen dina perpustakaan alat na. Unduh di dieu.

Kalayan éta, anjeun bakal ngagaduhan langkung ti cukup pikeun ngamimitian…

Tutorial pamrograman Arduino:

Kursus Starter Arduino

Sanaos platform parantos dijalankeun mangtaun-taun, meureun aya seueur jalma ngora atanapi henteu pati ngora anu maca urang ayeuna sareng anu hoyong ngiringan komunitas pembuat anu aya anu nyiptakeun proyék dumasar kana Arduino ayeuna. Janten, upami anjeun badé ngamimitian diajar program ti mimiti sareng langkah demi langkah, kuring nawiskeun anjeun ebook gratis pikeun pamrograman Arduino. Kalayan anjeun bakal diajar sagala anu anjeun peryogikeun pikeun ngamimitian ngawangun desain munggaran anjeun ...

Naon kalebet file unduhan?

dina Unduh ZIP anjeun bakal mendakan sababaraha file kanggo dianggo:

  • ebook sareng tutorial Arduino IDE sareng pamrograman Ardublock dina PDF standar pikeun tiasa ngagunakeun éta dina PC Anjeun.
  • Ebook idéntik sareng anu sateuacanna, tapi ukuranana langkung alit sareng enteng dianggo tina alat sélulér anjeun.
  • Unduh tautan sareng programas perlu.
  • A folder kalayan béda file sumber sketsa anjeun tiasa nyobian salaku conto atanapi ngarobih pikeun diajar. Aya duanana kode pikeun Arduino IDE ogé anu sanés pikeun Ardublock bahkan sababaraha kode pikeun damel babarengan sareng Raspberry Pi.

Unduh e-book gratis sareng tambahan:

Mimitian unduh Ieuh:

ARDUINO-EBOOK

Kuring miharep éta ngabantosan anjeun sareng anjeun mimiti janten produsen proyék munggaran anjeun. Anjeun tiasa ngantunkeun koméntar sareng desain munggaran anjeun sareng ngabagi kreasi anjeun ka kami.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Tomas cenahna

    Salam wilujeng sonten:
    Anjeun kedah ngadamel TESTER anu peryogi dua nilai Kapasitor sareng résistansi sajajar sareng ground C = 470Mfx50V, R = 330k 1 / 4W, ieu nyambung kana input sareng output 3.5 AUDIO Jack
    Ngaliwatan Patarosan 3.5
    patarosan dina arduino tiasa dilakukeun anu ngukur sareng nilai kaluaran,

  2.   Mario Piñones c. cenahna

    Kuring ngamimitian sareng kuring badé ngahontal hasil anu saé

  3.   Norberto cenahna

    Arduino EBOOK download anjeun teu jalan

    1.    Isaac cenahna

      pantun,
      Kuring ngan diusahakeun sarta gawéna pikeun kuring. Memang bener hiji iklan kaluar munggaran.
      Tapi kadua kalina anjeun ngaklik tautan anu diunduh.
      salam