Rékayasa robot: Sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan disiplin ieu

rékayasa robotic

La rékayasa robotic beuki penting, sakumaha robot jeung AI beuki ngurus tugas anu biasa dilakukeun ku jalma. Sajaba ti éta, imah ogé geus dieusian robot saeutik pikeun mantuan ka jalma, sapertos pembersih vakum, diantarana. Robot malah dikembangkeun pikeun ngajaga jalma-jalma anu nyalira waé, ngurus di rumah sakit, jsb.

Éta sababna penting pikeun anjeun terang disiplin ieu, naon anu kalebet sareng tiasa ngadeukeutan salah sahiji profesi paling nungtut ayeuna sareng di mangsa nu bakal datang...

Naon rékayasa robotic?

robot, murid

La rékayasa robotic Éta mangrupikeun cabang anu kalebet rékayasa sareng élmu komputer anu béda pikeun desain sareng konstruksi robot. Nyaéta, kombinasi disiplin mimitian ti élmu komputer pikeun programming sistem, kecerdasan jieunan, learning mesin, learning jero, kontrol, fisika, nepi ka mékanika pikeun bagian gerak robot urang, sarta éléktronika pikeun kadali ieu.

Pangwangunan robot ieu boga hiji rasa, sareng aranjeunna ngalaksanakeun padamelan anu dipikahoyong ku manusa, ngagentos ieu dina tugas anu repetitive, rumit, bahaya, otomatisasi industri, jsb. Malahan generasi anyar leuwih ti éta, sarta bisa ngaganti manusa dina widang nu tangtu, tetep parusahaan, berinteraksi sareng pets jeung jalma, jsb.

Klasifikasi robot

Aya sababaraha generasi robot, nyaeta, leaps dina ngembangkeun anu ditandaan sateuacan na sanggeus dina rékayasa robotic:

  1. turunan: robot pisan dasar dimaksudkeun pikeun manipulasi. Aranjeunna dianggo ngaliwatan mékanisme dikawasa ku urutan tetep atawa variabel.
  2. turunan: aranjeunna rada leuwih maju, sabab kaasup sistem learning. Sanajan kitu, aranjeunna tetep gumantung ka manusa.
  3. turunan: kadali robot ieu paréntah ku komputer, software nu bakal nangtukeun pesenan diprogram ku manusa.
  4. turunan: aranjeunna robot calakan, kalawan jumlah nu leuwih gede sensor na transduser pikeun informasi bidirectional lingkungan jeung dikawasa ku komputer sacara real waktu. Salaku tambahan, aranjeunna malah tiasa ngantisipasi kabutuhan, janten langkung otonom.

Generasi kahareup robot ngaku masih kénéh leuwih mandiri jeung calakan, komo widang aplikasi anyar geus kapanggih, kayaning militér ...

Kaunggulan tina robot

Robot tiasa ngalakukeun seueur tindakan anu dilakukeun ku manusa dugi ka sumpingna, sareng aranjeunna ngalakukeunana tanpa résiko, dina waktos anu langkung ageung. gancang sareng éfisién, sahingga ngahemat biaya. Salaku tambahan, aranjeunna langkung obyektif nalika ngaevaluasi kaayaan tibatan manusa, sareng aranjeunna gaduh presisi anu langkung ageung pikeun operasi-operasi anu pajeulit pikeun manusa.

Robot tiasa gampang dibenerkeun upami aya anu salah, tanpa nempatkeun kahirupan manusa dina résiko, aranjeunna tiasa gampang direlokasi, diprogram deui, jsb. Seueur kaunggulan nu saeutik-saeutik maranehna nempatan deui pagawean. Hal sarupa jeung Revolusi Industri kalawan ngagunakeun mesin.

Mangpaat sareng aplikasi rékayasa robotic

rékayasa robotic, panangan robot industri

salaku ka aplikasi na Tina rékayasa robotic, atanapi langkung tepatna, ka robot, hasil tina disiplin ieu nyaéta:

  • Penanganan robotic.
  • Pamilihan sareng pangawasan ku visi jieunan.
  • Cék.
  • Kapindahan bahan beurat.
  • Machining dina garis assembly (screws, las, pangeboran, motong, ...).

Béda jeung mékatronika

Mekatronik

Sababaraha urang bingung rékayasa robotic jeung Mekatronik, Tapi aranjeunna henteu sami, sanajan aranjeunna babagi sababaraha hal sarta bisa mungkas nepi dipaké pikeun hal anu sarua, ngawangun robot. Dina hal mékatronika, éta mangrupikeun cabang rékayasa multidisiplin anu ngagabungkeun mékanika, éléktronika, élmu komputer sareng rékayasa kontrol.

Tujuan cabang ieu sanés ngan ukur pikeun ngahasilkeun robot, tapi pikeun ngarancang, nguji sareng ngadamel seueur mesin anu variatif (ngagabung sareng MCU, sensor, motor, gear, ...). Contona, aplikasi na pang populerna nyaéta:

  • mesin otomatis.
  • Nyiptakeun produk pinter.

Nyaéta, éta bakal ngagaduhan aplikasi dina widang sapertos industri, pertambangan, industri farmasi, sektor otomotif, jsb.

Bibliografi pikeun ngamimitian diajar ngeunaan topik sareng bahan ieu

Pikeun tiasa ngadokumentasikeun diri anjeun sareng ngawitan ngalaksanakeun proyék rékayasa robotic anjeun, anjeun tiasa nganggo ieu buku anu disarankeun:


2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   tanda cenahna

    Naha artikel ieu minuhan étika redaksi anjeun? Kasalahan sareng jerona deet, tapi di luhur sadayana henteu akurat.

    Abdi ajak anjeun maca deui kabijakan redaksi anjeun sareng ningali kritis kana tulisan éta.

    1.    Isaac cenahna

      pantun,
      Éta mangrupikeun tulisan pikeun ngajelaskeun naon éta, sanés pikeun ngalenyepan topik anu lega pisan sahingga hiji tulisan henteu cekap. Kami ogé gaduh tulisan sanés ngeunaan robotika tina hal-hal anu langkung konkrit dimana anu langkung jero.
      Hiji salam.