Renode: naon kerangka ieu sareng naha anjeun kedah paduli?

pembaharuan IO

Ngarombak deui Mangrupikeun proyék anu anyar anu henteu seueur anu terang, tapi éta tiasa pikaresepeun pikeun seueur produsen, amatir anu ngadamel prototipe na Arduino o buah prambus Pi, sareng pamekar anu nyiptakeun proyék IoT sareng sistem anu dipasang. Kusabab kitu, éta ngagaduhan seueur dukungan, tutorial sareng kontén dina wéb.

Kanggo terang langkung seueur ngeunaan ieu anu pikaresepeun proyék open source, anjeun tiasa maca tulisan ieu kalayan penting pikeun terang anjeunna sareng ngamimitian damel sareng anjeunna dina proyek payun anjeun ...

Naon kerangka?

kerangka

Ngarombak deui éta kerangka, sapertos batur. Pikeun anu masih henteu terang naon éta, kedah dicatet yén hiji kerangka nyaéta standarisasi anu ngandelkeun pikeun tujuan anu béda, sareng tujuanna pikeun ngahémat waktos, sapertos pamekaran, ngarengsekeun masalah, nambihan dukungan program, perpustakaan, alat, jsb.

Naon Renode?

Dina kasus Renode, mangrupikeun kerangka anu ngamungkinkeun ngagancangkeun pamekaran sistem terintegrasi sareng IoT, ngamungkinkeun pikeun mensimulasikeun sistem pakakas fisik, kalebet CPU, periferal I / O, sénsor, sareng elemen sanés lingkungan. Ku alatan éta, éta bakal ngamungkinkeun anjeun ngajalankeun, debug sareng uji coba perangkat lunak anu dikembangkeun tanpa ngarobih PC atanapi nganggo platform anu sanés.

Sedengkeun pikeun piring didukunggeus sajumlah ageung diantarana. Diantarana waé nyaéta Xilinx, ST Micro, Microchip PolarFire, SiFive, jst.

Anjeun ogé kedah terang yén Renode nyaéta proyék open source, sanaos kalayan dukungan komérsial Antmicro. Salaku tambahan, éta ngamungkinkeun pikeun mensimulasikeun hardware Arm sareng RISC-V, ngamungkinkeun pangembangan gancang sareng dukungan pikeun pangembang parangkat lunak anu damel di dunya IoT.

Renode lengkep pisan, kuat sareng fungsional. Janten pisan, yén tim TensorFlow Lite éta nyalira ngagunakeunana pikeun ngagancangkeun pangembangan otomatis di Platform panangan sareng RISC-V, ogé x86, SPARC, sareng PowerPC. Henteu kedah ngagaduhan perangkat keras fisik tina platform ieu pikeun diuji.

Inpormasi lengkep - Halaman wéb resmi proyék Renode.io

Platform anu didukung

Sedengkeun pikeun platform dirojong pikeun kerangka Renode, dimana anjeun tiasa damel, nyaéta:

Dina hal beurat, bieu sababaraha puluhan MB, janten sanés bungkus beurat.

Pasang Renode step by step dina Linux

Nyandak distro Ubuntu salaku rujukan, install Renode Éta saderhana nuturkeun léngkah ieu:

  • Gumantungkeun kagumantungan, sapertos anu tina mono:
sudo apt update
sudo apt-key adv --keyserver hkp://keyserver.ubuntu.com:80 --recv-keys 3FA7E0328081BFF6A14DA29AA6A19B38D3D831EF
sudo apt install apt-transport-https ca-certificates
echo "deb https://download.mono-project.com/repo/ubuntu stable-xenial main" | sudo tee /etc/apt/sources.list.d/mono-official-stable.list
sudo apt update
sudo apt install mono-complete

  • Saatos éta, anjeun kedah nyugemakeun kagumantungan séjén:
sudo apt-get install policykit-1 libgtk2.0-0 screen uml-utilities gtk-sharp2 libc6-dev

  • Ayeuna, aksés ka ieu wéb sareng unduh el Bungkus HUTANG.
  • Hal anu salajengna nyaéta buka diréktori Undeuran dimana anjeun parantos ngaunduh éta .deb tur masangkeunana (Émut kanggo ngagentos nami ku vérsi anu saluyu sareng anjeun):
cd Descargas

sudo dpkg -i renode_1.7.1_amd64.deb

Ngajalankeun Renode pikeun kahiji kalina sareng léngkah munggaran

Ayeuna anjeun tiasa ngajalankeun Renode pikeun kahiji kalina sareng mimitian ku proyek munggaran anjeun. Pikeun dijalankeunnana, anjeun ngan ukur kedah ngaéksekusi paréntah:

renode

Ieu muka a jandéla damel ti Renode dimana anjeun tiasa ngalebetkeun paréntah pikeun nyiptakeun mesin anu munggaran atanapi ngatur éta. Salaku conto, pikeun nyiptakeun mesin pikeun nyonto kana papan STM32F4Discovery:

mach create
machine LoadPlatformDescription @platforms/boards/stm32f4_discovery-kit
.repl 

Anjeun tiasa ogé tingali periferal sayogi dina platform kalayan:

(machine-0) peripherals

Ku jalan kitu mesin-0 Éta bakal janten nami mesin standar upami anjeun henteu milih anu sanés. Éta bakal muncul salaku "ajakan" sakali anjeun nyiptakeun mesin ...

Para muka program anjeun hoyong ngajalankeun mesin simulasi ieu pikeun nguji éta, anjeun tiasa nganggo (contona: ieu ti Antmicro):

sysbus LoadELF @http://antmicro.com/projects/renode/stm32f4discovery.elf-s_445441-827a0dedd3790f4559d7518320006613768b5e72

Anjeun tiasa ogé muatkeun tina alamat lokal, salaku conto, bayangkeun yén anjeun hoyong ngamuat program anu anjeun gaduh:

sysbus LoadELF @mi-ejemplo.elf
Anjeun tiasa ningali sadaya paréntah anu tiasa dianggo sareng ngabantosan upami nganggo paréntah Tulung dina lingkungan Renode.

Teras anjeun tiasa ngamimitian tiru:

start

O liren anjeunna sareng:

pause

 

Kuring miharep éta pisan mangpaat pikeun anjeun…

Renode tutorials

Sanaos henteu sering pisan, beuki seueur ogé tutorials sareng halaman wéb dimana anjeun tiasa konsultasi inpormasi ngeunaan panggunaan Renode. Salaku tambahan, halaman resmi nyalira ngagaduhan bagian pidéo tutorial pikeun diajar dasarna pikeun ngamimitian proyek anjeun.

Tingali tutorials

Tingali dokuméntasi sareng wiki


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.