Suhu sénsor pikeun Arduino

Arduino Nol

Pangguna atanapi pangguna novice anu nembé mimiti diajar nganggo papan éléktronik sering diajar nganggo lampu LED sareng program anu aya hubunganana. Saatos lampu, normalna, seueur pangguna mimiti diajar nganggo sensor suhu.

Salajengna urang bade nyarios sensor suhu anu aya pikeun Arduino, poin positipna, poin negatifna sareng proyek naon anu tiasa urang laksanakeun kalayan aranjeunna persis.

Naon sénsor suhu?

Sénsor suhu mangrupikeun komponén anu ngumpulkeun suhu sareng / atanapi kalembaban ti luar sareng ngajantenkeun kana sinyal digital atanapi éléktronik anu dikirimkeun ka dewan éléktronik sapertos dewan Arduino. Aya seueur jinis sénsor sareng kanggo seueur daérah. Kami parantos saprak sénsor suhu pikeun amatir anu urang tiasa kéngingkeun 2 euro pikeun sensor suhu propésional anu hargana sakitar 200 euro per unit. Bédana antara sénsor suhu murah sareng sénsor suhu anu mahal dumasarkeun kana kinerja anu ditawarkeunana.

Ketepatan antara suhu anu saé sareng suhu sensor mangrupikeun salah sahiji faktor anu mangaruhan nalika ngabedakeun; Faktor sanés anu robih nyaéta suhu maksimum sareng minimum anu diijinkeun ku aranjeunna, janten sensor suhu propésional anu ngadukung langkung gelar. Waktos réspon, sénsitip atanapi offset mangrupikeun unsur sanés anu ngabédakeun hiji sénsor suhu ti anu sanés.. Bisi wae, aranjeunna sadayana sayogi pikeun proyek urang sareng ngan ukur biaya na waé anu tiasa ngawatesanan mésér hiji atanapi anu sanés.

Pilihan naon anu kuring gaduh pikeun dewan Arduino kuring?

Di handap ieu kami nunjukkeun anjeun sababaraha sénsor anu paling kawéntar sareng populér anu tiasa kami mendakan di toko éléktronik mana waé atanapi ngalangkungan toko online kalayan harga alit atanapi ngalangkungan bungkus sareng sababaraha unit pikeun harga anu murah. Aranjeunna henteu ngan ukur hiji tapi Leres, aranjeunna pang populerna sareng dipikaterang ku Komunitas Arduino, anu mastikeun yén kami bakal ngagaduhan dukungan anu lega pikeun sénsor suhu.

Suhu sénsor MLX90614ESF

Suhu sénsor pikeun Arduino
Sanaos gaduh nami anu rada anéh, kaleresan éta Suhu sénsor MLX90614ESF Mangrupikeun sénsor suhu anu ngagunakeun lampu infra merah pikeun ngukur suhu. Sensor ieu peryogi gaduh lapangan pandangan 90º sareng suhu rata-rata anu diperyogikeun bakal ngintunkeun via sinyal 10-bit ka dewan Arduino. Sinyalna dikirim sacara digital nuturkeun protokol I2C atanapi urang ogé tiasa nganggo protokol PWM. Sanaos gaduh téknologi canggih, sénsor ieu ngagaduhan harga anu lumayan murah, urang tiasa mendakannana di toko éléktronika sakitar € 13, harga murah upami urang ngemutan kemungkinan anu ditawarkeunana.

Thermocouple Tipe-k sénsor

Suhu sénsor pikeun Arduino

Sensor Thermocouple Type-K mangrupikeun sénsor propésional anu ngadukung suhu luhur. Komposisina saderhana pisan kumargi éta ngan sapasang kabel logam anu parantos disoléskeun ka konverter anu mangrupikeun anu ngaluarkeun sinyal ka Arduino. Sistem ieu ngajantenkeun Thermocouple Type-K Sensor tiasa candak suhu antara -200º C sareng 1350ºC sakitar, henteu aya hubunganana sareng sénsor pikeun hobi, tapi ogé ngajantenkeun sensor ieu kanggo proyék-proyék propésional sapertos alat keur ngagolak, alat peleburan atanapi alat sanés anu peryogi suhu anu luhur.

Sénsor suhu Arduino DHT22

Suhu sénsor pikeun Arduino

Sensor suhu Arduino DHT22 es sénsor suhu digital éta henteu ngan ukur ngumpulkeun suhuna tapi ogé ngumpulkeun kalembaban lingkunganana. Sinyalna dikirim ka Arduino ngalangkungan sinyal digital 16-bit. Suhu anu recoge lalaki ieu antara -40º C sareng 80º C. Harga sénsor ieu dugi ka 5,31 euro per hijian. Harga anu langkung luhur tibatan sénsor anu sanés tapi dibenerkeun ku kualitas sénsor anu langkung luhur tibatan sénsor anu sanés.

Sénsor suhu Arduino TC74

Suhu sénsor pikeun Arduino

Sénsor suhu Arduino TC74 mangrupikeun sénsor anu kaluaran sinyal sacara digital Beda sareng sénsor anu sanés anu ngaluarkeunana ku cara analog. Sensor ieu ngirimkeun ngaliwatan sinyal digital 8-bit. Harga sénsor ieu henteu handap pisan tapi henteu saé pisan, biasana sakitar 5 euro per hijian. Komunikasi sensor suhu Arduino TC74 dilakukeun nganggo protokol I2C. Kisaran suhu anu dikumpulkeun sénsor ieu antara los -40ºC sareng 125ºC.

Sénsor suhu Arduino LM35

Suhu sénsor pikeun Arduino

Sensor suhu Arduino LM35 mangrupikeun sénsor murah pisan anu dianggo pikeun proyék hobi. Kaluaran sénsor ieu analog sareng kalibrasi dilakukeun langsung dina derajat Celcius. Sanaos urang kedah nyarios yén sénsor ieu henteu ngadukung suhu anu luhur. Suhu anu diaku dina kisaran antara 2º C sareng 150º C. Ieu ngandung harti yén éta moal tiasa ngaluarkeun suhu négatip sahingga janten idéal pikeun diajar kumaha ngagunakeun sénsor suhu. Harga na ngiringan, sapertos anu urang tiasa mendakan 10 sénsor kanggo 7 euro (sakitar).

Proyék naon anu urang tiasa ngadamel ku sénsor suhu pikeun Arduino?

Aya seueur proyek anu tiasa urang lakukeun ku sénsor suhu sareng dewan Arduino. Proyék anu paling dasar pikeun nyiptakeun térmométer anu sacara digital nunjukkeun suhu. Ti dieu urang tiasa nyiptakeun langkung seueur proyek sanyawa sapertos mobil anu ngalakukeun tindakan anu tangtu saatos ngahontal suhu anu tangtu, kirimkeun sinyal anu tangtu sareng suhu anu tangtu atanapi kantun lebetkeun sénsor suhu salaku mékanisme kaamanan pikeun mareuman hob atanapi mesin upami ngahontal suhu internal anu tangtu.

Nami sareng jumlah proyek anu tiasa urang lakukeun ku sénsor suhu dina Arduino ageung pisan, henteu muspra, éta biasana mangrupikeun salah sahiji unsur anu mimiti anu sering dipelajari ku pangguna novice. Hurung Parentah urang tiasa mendakan sababaraha conto kumaha ngagunakeunana.

Naha disarankeun nganggo sensor suhu pikeun Arduino kami?

Kuring pikir yén diajar kumaha ngagunakeun sénsor suhu dina Arduino penting sareng perlu. Henteu ngan ukur pikeun terang sareng nganggo sadaya aksésori Arduino tapi tiasa ngadamel data suhu sareng nerapkeun kana program anu dianggo dina Arduino. Tapi kuring henteu nyarankeun panggunaan sénsor propésional, sahenteuna dina prototipe sareng kamekaran sakedik.

Jigana bakal disarankeun heula anggo sénsor pikeun amatir sareng sakali sadayana dikontrol sareng proyek akhir didamel, maka upami anjeun nganggo sénsor propésional. Alesan pikeun ieu biaya. Sénsor suhu tiasa ruksak ku sababaraha kaayaan sareng sénsor amatir tiasa diganti kirang tina dua euro. Sabalikna, nganggo sensor suhu propésional bakal ngalikeun biaya ku 100.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.