Mésér scanner 3D: kumaha milih anu pangsaéna

scanner 3d

Salian mangrupa bisa ngarancang diri géométri sapotong nu Anjeun hoyong nyitak on Anjeun Printer 3D ngagunakeun software, aya ogé kamungkinan sejen basajan nu bisa nyalin objék aya akurat pisan. Nya ngeunaan Scanner 3d, anu bakal ngurus nyeken permukaan obyék anu anjeun pikahoyong sareng ngarobih kana format digital ku kituna anjeun tiasa retouch atanapi nyitak sapertos anu dilakukeun pikeun réplika.

Dina pituduh ieu anjeun bakal terang naon aranjeunna. scanner 3D pangsaéna sareng kumaha anjeun tiasa milih anu paling cocog numutkeun kabutuhan anjeun.

scanner 3D pangalusna

Aya seueur merek anu kasohor, sapertos Zeiss Jerman anu bergengsi, Shining 3D, Artec, Polyga, Peel 3D, Phiz 3D Scanner, sareng sajabana, janten langkung sesah pikeun milih. Upami anjeun gaduh mamang ngeunaan scanner 3D mana anu badé mésér, ieu sababaraha diantarana. modél pangalusna Anu kami nyarankeun pikeun ngagaleuh anu leres:

Caang 3D EINSCAN-SP

Este Scanner 3D sareng téknologi lampu bodas mangrupikeun anu pangsaéna upami anjeun milarian anu profésional. Résolusina dugi ka 0.05 mm, nyandak detil pangleutikna. Bisa nyeken inohong ti 30x30x30mm nepi ka 200x200x200mm (kalawan turntable) sarta ogé sababaraha leuwih badag tina 1200x1200x1200mm (lamun dipaké sacara manual atawa ku tripod). Sajaba ti éta, boga speed scanning alus, kamampuhan pikeun ékspor ka OBJ, STL, ASC sareng PLY, sistem kalibrasi otomatis, sareng konektor USB. Cocog sareng Windows.

Bersinar 3D Uno Can

Modél anu sanés tina merek bergengsi ieu langkung mirah tibatan anu saacanna, tapi éta ogé tiasa janten pilihan anu saé upami anjeun milari hal pikeun panggunaan profésional. ogé ngagunakeun téhnologi warna bodas, kalawan resolusi 0.1 mm jeung kapasitas pikeun nyeken inohong ti 30x30x30 mm nepi ka 200x200x200 mm (dina turntable nu), najan anjeun ogé tiasa make eta sacara manual atawa dina tripod na pikeun inohong maksimum 700x700x700 mm. Éta gaduh kacepetan scanning anu saé, nyambungkeun via USB, sareng éta tiasa dianggo sareng format file OBJ, STL, ASC sareng PLY sapertos anu sateuacana. Cocog sareng Windows.

Creality 3D CR-Scan

Merek hébat anu sanés ieu nyiptakeun scanner pikeun modél 3D gampang pisan dianggo, kalawan adjustment otomatis, tanpa merlukeun calibration atawa maké tanda. Nyambungkeun via USB sareng cocog sareng Windows, Android sareng macOS. Salaku tambahan, éta gaduh presisi anu luhur dugi ka 0.1 mm sareng resolusi 0.5 mm, sareng ogé tiasa sampurna pikeun panggunaan profésional kusabab fitur sareng kualitasna. Sedengkeun pikeun dimensi scanning, aranjeunna cukup badag, pikeun nyeken bagian badag.

BQ Ciclop

Scanner 3D ieu ti merek Spanyol BQ mangrupikeun pilihan anu saé upami anjeun milarian hal affordable ka DIY. Scanner precision 0.5mm gancang kalayan kaméra Logitech C270 HD kualitas, dua laser linier Kelas 1, konektor USB, Nema stepper motor, Supir ZUM, sanggup ngekspor ka G-Code sareng PLY, sareng cocog sareng sistem operasi Linux sareng Windows.

Inncen POP 3D Revopoint

Alternatip sanés pikeun anu sateuacana. A scanner 3D kalawan a akurasi 0.3mm, Sensor Infra Beureum Ganda (Aman Panon), sareng Kaméra Jerona, Nyeken Gancang, Kaméra RGB pikeun Tékstur Capture, OBJ, STL, sareng Dukungan Ékspor PLY, Kamampuhan Kabel atanapi Nirkabel, 5 Modeu metode panyeken anu béda, sareng cocog sareng Android, iOS, macOS. jeung sistem operasi Windows.

Naon scanner 3D

3d scanner scan inohong

Un Scanner 3D mangrupikeun alat anu tiasa nganalisa objék atanapi pamandangan pikeun ménta data ngeunaan wangun, tékstur, sarta kadangkala warna ogé. Inpormasi éta diolah sareng dirobih janten modél digital tilu diménsi anu tiasa dianggo pikeun ngarobih aranjeunna tina parangkat lunak atanapi pikeun nyitak dina printer 3D anjeun sareng ngadamel salinan pasti tina objék atanapi pamandangan.

Cara gawéna scanner ieu biasana optik, ngahasilkeun awan titik rujukan sabudeureun beungeut objék guna extrapolate géométri pasti. Ku alatan éta, scanner 3D béda ti kaméra konvensionalSanaos aranjeunna gaduh sudut pandang anu bentukna kerucut, kaméra nyandak inpormasi warna tina permukaan dina widang visi, sedengkeun scanner 3D ngarebut inpormasi posisi sareng rohangan tilu diménsi.

Sababaraha scanner teu masihan model lengkep sareng scan tunggal, tapi gantina kudu sababaraha nembak pikeun meunangkeun bagian béda tina bagian lajeng stitch eta babarengan ngagunakeun software nu. Sanajan kitu, éta masih mangrupa pilihan leuwih tepat, nyaman jeung gancang pikeun meunangkeun géométri hiji bagian jeung bisa ngamimitian nyitak eta.

3D scanner kumaha gawéna

Panyeken 3D umumna jalan ku sababaraha radiasi anu dipancarkeun salaku a cahaya, IR, atawa sinar laser nu bakal ngitung jarak antara obyék emitting jeung obyék, nyirian titik rujukan lokal sarta runtuyan titik dina beungeut bagian nu bakal disalin, kalawan koordinat pikeun tiap hiji. Ngaliwatan sistem kaca spion, éta bakal nyapu beungeut jeung ménta koordinat béda atawa titik pikeun ngahontal réplika tilu diménsi.

Gumantung kana jarak ka obyék, akurasi anu dipikahoyong, sareng ukuran atanapi pajeulitna obyék, anjeun panginten peryogi hiji nyokot atawa leuwih ti hiji.

Rupa-rupa

Aya 2 jenis scanner 3D dasar, gumantung kana cara nyeken:

  • Kontak: Jenis ieu scanner 3D kudu ngarojong bagian disebut tracer a (biasana a hardened baja atawa inten biru tip) dina beungeut obyék. Ku cara kieu, sababaraha sensor internal bakal nangtukeun posisi spasial usik pikeun nyieun deui inohong. Éta loba dipaké di industri pikeun ngadalikeun prosés manufaktur sarta kalawan precision of 0.01 mm. Sanajan kitu, éta lain pilihan alus pikeun hipu, berharga (misalna patung sajarah), atawa objék lemes, sabab ujung atawa stylus bisa ngaropéa atawa ngaruksak beungeut cai. Hartina, éta bakal jadi scan destructive.
  • euweuh kontak: aranjeunna paling nyebar sarta gampang pikeun manggihan. Disebut kitu sabab teu merlukeun kontak sahingga moal ngaruksak bagian atawa ngarobah éta sagala cara. Gantina usik, aranjeunna bakal nganggo émisi sababaraha sinyal atanapi radiasi sapertos ultrasound, gelombang IR, cahaya, sinar-X, jsb. Aranjeunna paling nyebar sarta panggampangna pikeun manggihan. Dina ieu, kahareupna aya dua kulawarga badag:
    • Aset: Alat-alat ieu nganalisa bentuk obyék sareng, dina sababaraha kasus, warnana. Hal ieu dilakukeun ku ukur langsung permukaan, ngukur koordinat polar, sudut jeung jarak pikeun ngumpulkeun informasi geometri tilu diménsi. Sadayana berkat kanyataan yén éta ngahasilkeun awan titik anu teu nyambung anu bakal diukur ku ngaluarkeun sababaraha jinis sinar éléktromagnétik (ultrasonik, sinar-X, laser, ...), sareng anu bakal janten poligon pikeun rekonstruksi sareng ékspor. model 3D CAD.. Dina ieu anjeun bakal mendakan sababaraha subtipe sapertos:
      • Waktos hiber: jenis scanner 3D anu ngagunakeun laser sarta loba dipaké pikeun nyeken surfaces badag, kayaning formasi géologis, wangunan, jsb. Ieu dumasar kana Asik. Aranjeunna kirang akurat tur langkung mirah.
      • triangulasi: Ogé ngagunakeun laser pikeun triangulasi, kalawan balok ngahalangan obyék sarta kalawan kaméra nu locates titik laser sarta jarak. Scanner ieu gaduh akurasi anu luhur.
      • bédana fase: ngukur bédana fase antara cahaya dipancarkeun jeung ditampa, ngagunakeun ukuran ieu keur estimasi jarak ka objék. The precision dina rasa ieu panengah antara dua saméméhna, saeutik leuwih luhur ti ToF sarta saeutik leuwih handap triangulasi.
      • holografi conoscopic: mangrupa téknik interferométri ku mana sinar anu dipantulkeun tina permukaan ngaliwatan kristal birefringent, nyaéta, kristal anu mibanda dua indéks réfraktif, hiji biasa jeung maneuh sarta rongkah séjén, anu mangrupa fungsi tina sudut incidence. sinar dina beungeut kaca. Hasilna, dua sinar paralel diala anu dijieun pikeun ngaganggu maké lénsa cylindrical, gangguan ieu direbut ku sensor kaméra konvensional meunangkeun pola fringes. Frékuénsi gangguan ieu nangtukeun jarak objék.
      • cahaya terstruktur: Proyék pola cahaya dina objék sareng analisa deformasi pola anu disababkeun ku géométri adegan.
      • cahaya dimodulasi: aranjeunna emit lampu (biasana boga siklus amplitudo dina formulir synodal) terus ngarobah dina obyék. Kaméra bakal nyandak ieu pikeun nangtukeun jarak.
    • Tanggung jawab: Jenis scanner ieu ogé bakal nyadiakeun informasi jarak ngagunakeun sababaraha radiasi pikeun nangkep eta. Biasana aranjeunna ngagunakeun sapasang kaméra anu misah anu diarahkeun ka pamandangan pikeun kéngingkeun inpormasi tilu diménsi ku nganalisa gambar anu dicandak. Ieu bakal nganalisis jarak ka unggal titik sareng nyayogikeun sababaraha koordinat pikeun ngabentuk 3D. Dina hal ieu, hasil anu langkung saé tiasa didapet nalika penting pikeun nangkep tékstur permukaan obyék anu diseken, ogé langkung mirah. Bédana sareng anu aktip nyaéta henteu aya jinis radiasi éléktromagnétik anu dipancarkeun, tapi aranjeunna ngan ukur ngabatesan diri pikeun nangkep émisi anu parantos aya di lingkungan, sapertos cahaya anu katingali dina obyék. Aya ogé sababaraha varian sapertos:
      • stereoskopis: Maranehna ngagunakeun prinsip sarua salaku photogrammetry, nangtukeun jarak unggal piksel dina gambar. Jang ngalampahkeun ieu, anjeunna umumna ngagunakeun dua kaméra video misah ngarah ka pamandangan nu sarua. Nganalisis gambar anu dicandak ku unggal kaméra, mungkin pikeun nangtukeun jarak ieu.
      • Siluét: make sketsa dijieun tina suksesi poto sabudeureun objék tilu diménsi pikeun meuntas aranjeunna pikeun ngabentuk pendekatan visual obyék. Metoda ieu boga masalah pikeun objék kerung, sabab moal néwak interiors.
      • modeling dumasar-gambar: Aya métode ditulungan pamaké séjén dumasar kana fotogrammétri.

Scanner 3D mobile

Seueur pangguna sering naroskeun upami anjeun tiasa ngagunakeun smartphone saolah-olah éta scanner 3D. Kabeneran nyaéta yén sélulér énggal tiasa nganggo sénsor kaméra utamana pikeun tiasa moto inohong 3D berkat sababaraha aplikasi. Jelas maranéhna moal boga precision sarua jeung hasil profésional salaku scanner 3D dedicated, tapi maranéhna bisa jadi mangpaat pikeun DIY.

sababaraha alus aplikasi pikeun alat nu bagerak iOS/iPadOS sareng Android anu tiasa diunduh sareng dicobian nyaéta:

  1. sketchfab
  2. qolbu
  3. tiluan
  4. ScandyPro
  5. ItSeez3D

imah 3d scanner

Éta ogé mindeng nanya lamun bisa nyieun scanner 3d homemade. Sareng kaleresan aya proyék pikeun produsén anu tiasa ngabantosan anjeun pisan dina hal ieu, sapertos OpenScan. Anjeun oge bakal manggihan sababaraha proyék dumasar kana Arduino jeung nu bisa dicitak pikeun ngumpul aranjeunna sorangan resep ieu, jeung anjeun malah bisa manggihan kumaha carana ngarobah xbox kinect kana scanner 3d. Jelas, aranjeunna saé sapertos proyék DIY sareng pikeun diajar, tapi anjeun moal tiasa ngahontal hasil anu sami sareng para profesional.

aplikasi scanner 3D

Sedengkeun pikeun aplikasi scanner 3D, éta tiasa dianggo pikeun langkung seueur kagunaan ti anu anjeun bayangkeun:

  • aplikasi industri: Ieu bisa dipaké pikeun kualitas atawa kontrol dimensi, ningali lamun bagian dijieun minuhan tolerances perlu.
  • Rékayasa tibalik: aranjeunna pohara kapaké pikeun ménta modél digital tepat hiji obyék pikeun diajar sarta baranahan eta.
  • Dokuméntasi anu diwangun: Model akurat ngeunaan kaayaan fasilitas atanapi konstruksi tiasa didapet pikeun ngalaksanakeun proyék, pangropéa, jsb. Contona, gerakan, deformasi, jeung sajabana, bisa dideteksi ku analisa model.
  • hiburan digital: Éta tiasa dianggo pikeun nyeken objék atanapi jalma pikeun dianggo dina pilem sareng kaulinan vidéo. Contona, anjeun tiasa nyeken pamaén maén bal nyata sareng nyiptakeun modél 3D pikeun ngahirupkeunana supados langkung réalistis dina kaulinan vidéo.
  • Analisis jeung konservasi warisan budaya jeung sajarah: Ieu bisa dipaké pikeun nganalisis, dokumén, nyieun rékaman digital, sarta mantuan dina konservasi jeung pangropéa tina warisan budaya jeung sajarah. Contona, pikeun nganalisis patung, arkeologi, mummies, karya seni, jsb. Réplika anu tepat ogé tiasa diciptakeun pikeun ngalaan éta sareng yén anu asli henteu ruksak.
  • Ngahasilkeun modél skenario digital: skenario atawa lingkungan bisa dianalisis pikeun nangtukeun élévasi rupa bumi, ngarobah lagu atawa bentang ka format 3D digital, nyieun peta 3D, jsb. Gambar tiasa dicandak ku scanner laser 3D, ku RADAR, ku gambar satelit, jsb.

Kumaha carana milih scanner 3D

Scanner 3d

Dina waktu milih hiji scanner 3D luyu, Mun anjeun hesitating antara sababaraha model, Anjeun kudu nganalisis runtuyan ciri pikeun manggihan hiji nu pangalusna cocog kabutuhan Anjeun tur anggaran anjeun geus sadia pikeun investasi. Punten anu kedah diperhatoskeun nyaéta:

  • perhitungan balanja: Kadé nangtukeun sabaraha anjeun tiasa investasi di scanner 3D Anjeun. Aya ti € 200 atanapi € 300 ka anu hargana rébuan euro. Ieu ogé bakal gumantung kana naha éta bakal pikeun pamakéan imah, dimana teu patut investasi teuing, atawa pikeun pamakéan industri atawa profésional, dimana investasi bakal mayar kaluar.
  • katalitian: mangrupa salah sahiji fitur pangpentingna. Langkung saé akurasina, langkung saé hasilna anjeun tiasa kéngingkeun. Pikeun aplikasi imah, akurasi low bisa jadi cukup, tapi pikeun aplikasi profésional penting pisan akurat pikeun meunangkeun rinci pangleutikna model 3D. Loba scanner komérsial condong jadi antara 0.1 mm nepi ka 0.01 mm, ti precision handap pikeun precision luhur mungguh.
  • Resolusi: teu matak bingung jeung precision, sanajan kualitas model 3D diala ogé bakal gumantung kana eta. Bari precision nujul kana darajat correctness mutlak alat, resolusi nyaeta jarak minimum nu bisa aya antara dua titik dina modél 3D. Biasana diukur dina milimeter atanapi mikron, sareng langkung alit hasilna langkung saé.
  • Kecepasan nyaliksik: nyaéta waktu nu diperlukeun pikeun ngalakukeun scan. Gumantung kana téknologi anu dianggo, panyeken 3D tiasa diukur dina hiji cara atanapi anu sanés. Contona, scanner dumasar lampu terstruktur diukur dina FPS atawa pigura per detik. Batur bisa diukur dina titik per detik, jsb.
  • Gampang dianggo: Ieu titik penting séjén mertimbangkeun lamun milih hiji scanner 3D. Sanaos seueur anu parantos gampang dianggo sareng cekap maju pikeun ngalaksanakeun padamelan tanpa seueur input pangguna, anjeun ogé bakal mendakan anu langkung rumit tibatan anu sanés.
  • ukuran bagian: Sagampil printer 3D boga wates diménsi, 3D scanner ogé ngalakukeun. Kabutuhan pangguna anu kedah ngadigitalkeun objék leutik henteu sami sareng anu hoyong dianggo pikeun objék ageung. Dina loba kasus aranjeunna dipaké pikeun nyeken objék tina ukuran béda, ngarah kudu pas dina watesan rentang minimum jeung maksimum nu maén kalawan.
  • Poténsial: Penting pikeun nangtukeun mana nu nembak anu rencanana dicokot, jeung naha éta kudu jadi lampu mawa sabudeureun tur newak pamandangan di tempat béda, jsb. Aya ogé anu nganggo batré anu tiasa nyandak tanpa gangguan.
  • kasaluyuan: Kadé milih scanner 3D cocog sareng platform Anjeun. Sababaraha aya cross-platform, cocog sareng sistem operasi anu béda, tapi henteu sadayana.
  • software: Éta anu leres-leres nyorong scanner 3D, produsén alat-alat ieu biasana ngalaksanakeun solusi sorangan. Sababaraha biasana gaduh fungsi tambahan pikeun analisa, modeling, jsb, anu sanésna langkung saderhana. Tapi ati-ati, sabab sababaraha program ieu bener-bener kuat, sareng peryogi sababaraha syarat minimal tina komputer anjeun (GPU, CPU, RAM). Ogé, éta saé yén pamekar nawiskeun dukungan anu saé sareng apdet anu sering.
  • Pangropéa: Éta ogé positip yén alat newak dijaga gancang sareng gampang-gancang. Sababaraha panyeken 3D peryogi langkung seueur pamariksaan (ngabersihkeun optik,…), atanapi peryogi kalibrasi manual, anu sanésna ngalakukeun sacara otomatis, jsb.
  • patengahan: Kadé pikeun nangtukeun naon kaayaan bakal salila newak model 3D. Sababaraha di antarana tiasa mangaruhan sababaraha alat sareng téknologi. Contona, jumlah cahaya, kalembaban, suhu, jsb. Pabrikan biasana nunjukkeun kisaran dimana modélna tiasa dianggo saé, sareng anjeun kedah milih anu cocog sareng kaayaan anu anjeun milarian.

inpo leuwih


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

Tes InggrisTés Catalankuis Spanyol