Set sekrup: naon éta sareng aplikasi

set sekrup

Aya seueur jenis screw di pasar, sababaraha anu cukup kawéntar sareng anu sanésna langkung khusus aheng khusus pikeun aplikasi khusus anu khusus. Salah sahiji jinisna nyaéta anu disebut sékrup, anu mana kami bakal ngahaturanan tulisan ieu pikeun ngajelaskeun sagala hal anu anjeun kedah terang ngeunaan rupa-rupa ieu sareng kumaha éta tiasa ngabantosan anjeun Proyék DIY.

El set sekrup Ieu mangrupikeun jinis sekrup anu asli pisan anu dianggo dina sababaraha aplikasi praktis anu pasti anjeun tingali dina kasempetan. Salaku conto, hal anu mimiti diémutan ayeuna nyaéta lampu lanté atanapi lampu jalan, dimana biasana dianggo pikeun nyepeng bagian-bagian lampu ieu nalika dibéréskeun ...

Bédana antara baud sareng screw sanés hal anu gampang pikeun seueur. Bédana antara dua tiasa ngabingungkeun, tapi bédana utamina aya dina utas sareng ukuran na. Bolts biasana langkung ageung sareng tanpa ujung anu mancung. Sekrupna langkung alit sareng mancung.

Naon sekrup diatur?

Un set sekrup Dasarna nyaéta silinder logam atanapi rod Utas anu benangna terukir sapanjang panjangna. Nyaéta, éta henteu gaduh sirah sapertos sareng sekrup anu sanés. Hiji-hijina bédana antara tungtung na nyaéta salah sahiji diantarana disebat akar sareng éta bakal diaco kana liang utas sareng tungtung anu sanésna biasana gaduh alur anu terukir pikeun nyocogkeun obeng (éta ogé tiasa janten konci Allen) pikeun ngaco atanapi ngaleupaskeun .

Mangpaat jinis ieu tina sekrup biasana nyaéta fiksasi bagian sareng posisi tina unsur-unsur anu tangtu dina objék anu tiasa dicabut. Salaku conto, bayangkeun bagian tabung anu lebet kana tabung anu sanés. Tabung luarna parantos aya benang anu tiasa dipasangna screws ieu pikeun ngencarkeun tekanan kana tabung jero, sahingga dicekel dina tempatna.

Beda antara sekrup set sareng anu tradisional resides utamina dina fisiognomi na sareng kakuatan anu dilakukeun. Dina tradisional, anjeun pasti parantos ningali yén anjeun ngetok sacara progresif, tapi sirahna (utamina upami didamel tina kuningan, aluminium atanapi paduan lemes anu sanés, sareng utamina nalika sababaraha latihan dianggo tanpa kendali) tiasa buruk kusabab kakuatan anu dijalankeun . Éta ngajadikeun teu mungkin pikeun narik deui atanapi tetep mencét ...

Dina sekrup anu disetél, bagian anu panto ditetepkeun sapinuhna kalebet kana sekrup éta nyalira, tanpa sirah. Kituna, éta ngan ukur katerap tarik. Salaku tambahan, aranjeunna biasana dilakukeun tina waja pikeun résistansi langkung ageung.

Jenis-jenis sekrup

sababaraha jinis sekrup saluareun sekrup set, sareng tiasa diklasifikasikeun numutkeun sababaraha rupa faktor ...

Numutkeun kana sirah

Philips, grub sekrup

nurutkeun bentuk sirah tina sekrup aya:

  • héksagonal: Éta lumrah sareng sering dianggo pikeun pancegahan atanapi ningkatna bagian tekanan. Éta ogé biasana ngagaduhan kacang. Sareng henteu sadayana tiasa dikencatkeun nganggo stop kontak atanapi rengkuh, sababaraha ogé kalebet obeng obeng. Salaku conto, sekrup hex flange biasana ngagaduhan sirah bintang, sareng kaunggulan pangageungna nyaéta henteu meryogikeun washer.
  • Sirah péot: aranjeunna paling umum, anu ngamungkinkeun panggunaan obeng. Aya diantarana sareng alur salut anu rata, jst. Éta idéal pikeun nalika pengetatan anu hébat henteu diperyogikeun, sapertos unsur-unsur kai. Bisi wae, sirah tetep di luar, sanaos upami countersink didamel tiasa disumputkeun.
  • Sirah pasagi: aranjeunna henteu sering sapertos anu sateuacanna. Éta dipaké dina kasus dimana diperyogikeun pengetatan anu hébat sapertos anu héksagonal. Salaku conto, pikeun ngalereskeun alat motong atanapi mindahkeun bagian tina sababaraha mesin.
  • Sirah silindris atanapi buleud: aranjeunna biasana gaduh héksagon di jero pikeun nyelapkeun konci Allen atanapi jinis sanés. Éta dipaké dina sendi anu peryogi ketat ketat ku cangkeng. Kuring nyandak kasempetan ieu pikeun ngajelaskeun jinis sirah:
    • Datar- Aranjeunna ngagaduhan ngan hiji slot dina sirahna pikeun jenis obeng datar ieu.
    • Bentang atanapi silang: aranjeunna anu disebut jenis Phillips.
    • Pozidriv (Pz): mirip pisan sareng anu sateuacanna, tapi ngagaduhan palang anu langkung jero sareng tanda deet anu sanés anu masihan tampilan tanda asterisk.
    • torx- Ieu henteu umum, tapi tiasa dianggo dina sababaraha aplikasi damel kai, jsb. Sirahna boga reses anu bentukna langka.
    • batur: aya deui anu sanés sapertos gelas atanapi cangkir, Robertson, Tri-Wing, Torq-Setm, Spanner, jst.
  • Kukupu: sakumaha namina nunjukkeun yén éta ngagaduhan jenis kacang sareng "jangjang" dina bentuk kukupu kanggo tiasa dikencarkeun ku panangan anjeun nyalira. Pikeun kasus dimana teuing torsi henteu diperyogikeun sareng anu kedah dipasang sareng dipiceun sering.

Numutkeun kana bahan sekrup

jinis sekrup

Di sisi séjén, lamun éta bahan sekrup urang kudu:

  • Tina aluminium: henteu tahan teuing kana usaha, tapi tahan kana kaayaan iklim sareng cahaya. Cocog pikeun palastik sareng kai.
  • Duralumin: aranjeunna didamel tina aluminium digabungkeun sareng logam sanés sapertos kromium. Aranjeunna ningkatkeun daya tahan na.
  • Acero: éta biasana stainless steel, sareng aranjeunna mantap pisan.
  • Plástico- Ieu jarang, tapi sayogi tahan kaayaan kalembaban anu ekstrim ogé, sapertos aplikasi pipa.
  • Kuningan: Aranjeunna ngagaduhan warna emas sareng biasa pisan dianggo ku kai. Aranjeunna kuat, tapi henteu kuat sapertos baja.

Numutkeun ka bérés

grub screw finish

Sekrup ieu ogé tiasa gaduh bérés bérés:

  • Kadmium: aranjeunna gaduh penampilan pérak, aranjeunna ngagaduhan résistansi anu hadé kana kaayaan anu béda sareng nalika ngoksidasi éta henteu ngahasilkeun hasil tina korosi.
  • Galvanis: mandi séng dianggo sareng éta ogé ngagaduhan penampilan pérak, sanaos noda seng anu has tiasa dititénan. Éta nolak ogé kana kaayaan korosi.
  • Tropiséris: aranjeunna gaduh warna konéng anu ngirut. Éta kahontal ku bérés galvanis sareng Chrome. Ieu salajengna ningkatkeun résistansi korosi.
  • Nikel dilapis: Kagungan finish emas ngagurilap berkat finish nikel. Biasana dianggo dina hiasan hiasan.
  • Kuningan dilapis- Kuningan dianggo sareng penampilan logam ngagurilap pikeun sababaraha hiasan sareng tahan korosi.
  • Fosfatisasi: aranjeunna dimandian dina asam fosforat ku perendaman sareng anu masihan aranjeunna penampilan hideung kulawu.
  • Bluing: aranjeunna semi-herang ku warna hideung jero. Aranjeunna ngalaman oksidasi dikontrol tina baja anu ngahasilkeun lapisan hideung anu ngajantenkeun langkung tahan ka korosi.
  • DicétSababaraha dicét janten langkung hiasan, contona sekrup hideung anu dianggo ku sababaraha parabot kai.

Numutkeun fungsina

nyetél fungsi sekrup

nurutkeun fungsina tina sekrup ogé tiasa didaptarkeun di:

  • Ketok mandiri sareng ngebor diri- Dipaké pikeun logam lambar sareng kayu atos. Aranjeunna seukeut sareng sanggup motong jalan nyalira ngalangkungan matéri.
  • Utas kai: henteu sapertos anu sateuacana, aranjeunna henteu ngagaduhan utas anu ukiran sapanjang panjangna, tapi gaduh bagian tina sekrup anu henteu acan jalan. Éta mangrupakeun screw lag anu khas pikeun kai dimana benangna ngan ukur 3/4 sekrup. Éta ogé ngagaduhan ujung anu seukeut sareng tiasa motong jalan nyalira.
  • Kalayan nut: Aranjeunna henteu gaduh artos, sareng nganggo kacang pikeun ngagabung bagian kalayan tekanan anu hébat. Éta ogé tiasa dianggo ku mesin cuci ningkatna, sahingga nguatkeun tempat cicing tina kacang sareng sirah.
  • Atur sekrup atanapi studs: (anu ditétélakeun di luhur)
  • Teu bisa dilanggar: Mangrupikeun salah sahiji jinis sekrup pikeun aplikasi kaamanan anu parantos dikaco sareng mustahil dipiceun. Anjeun ngan ukur tiasa maksa bagianana pikeun pegat. Éta dipaké pikeun bagian-bagian anu kakeunaan masarakat, nyegah tina dimanipulasi.
  • batur: aranjeunna ogé tiasa dikalibrasi pikeun aplikasi presisi anu langkung luhur, résistansi tinggi (ditandaan ku inisial TR dina sirah), jst.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

Tes InggrisTés Catalankuis Spanyol