Kumaha carana ngadamel spéstométer sapédah anjeun nyalira ku Arduino

Ngadamel speedometer anjeun nyalira

Ngadamel speedometer anjeun nyalira

Ayeuna, dina abad XNUMX, sacara praktis kendaraan naon waé anu disayogikeun ku speedometer sareng odometerna nyalira. Ieu kumaha ayana dina mobil, motor, sababaraha e-Bike, jsb. Salaku tambahan, aya ogé seueur aplikasi dina Toko Aplikasi anu béda anu bakal ngamungkinkeun urang terang sakumaha gancangna jalanna sareng sabaraha kilométer anu urang lakukeun nganggo GPS alat sélulérna. Tapi naon masalahna sareng aplikasi ieu? Ngajalankeun dina alat anu sanés paling murah. Saperti ampir sadayana, solusi pikeun masalah tiasa nyiptakeun speedometer urang sorangan.

Sadayana terang naon biaya iPhone. Sacara pribadi, kuring gaduh hiji sareng mangbulan-bulan kuring sieun murag tina sapédah kuring, langkung kusabab telepon kuring tibatan kuring sorangan. Ayeuna kuring angkat sareng Garmin, tapi alat naon waé mérek ieu gaduh harga ratusan euro, hal anu seueur pangguna teu tiasa atanapi hoyong ngaluarkeun. Upami urang terang naon anu kami laksanakeun, sakapeung pilihan anu pangsaéna nyaéta pikeun urang pikeun ngempelkeun perangkat keras urang nyalira sareng dina tulisan ieu kami bakal nunjukkeun kumaha ngawangun ti mimiti odometer urang sorangan.

Speedometer sareng odometer pikeun sapédah

sarat

Pikeun masang speedometer urang, urang peryogi:

  • Arduino UNO & Asli 1 (Teu aya produk anu kapendak.).
  • 1 Adafruit RGB Blacklight LCD - 16 × 2 (meuli).
  • 2 Saklar Pushbutton SparkFun 12mm meuli.
  • 1 221 ohm résistor (meuli).
  • 3 10k ohm résistor (meuli).
  • 1 10k ohm poténsiometer péngkolan tunggal (meuli).
  • Sensor pangaruh 1 Aula (meuli).
  • Leungeun, waktos sareng kasabaran.

Pikeun saha tutorial ieu?

Sakumaha anu parantos kami sebatkeun sateuacanna, dinten ieu sacara praktis telepon naon waé di pasar gaduh GPS sareng aplikasi sapertos Runtastic atanapi Strava. Sacara pribadi, kuring moal nyarankeun tutorial ieu pikeun saha waé anu parantos gaduh smartphone, kecuali upami anjeun badé nyiptakeun spéptométer. Nya, éta sareng pastikeun anjeun henteu megatkeun telepon anjeun dina kacilakaan.

Éta ogé tiasa ditujukeun ka anu parantos ngagaduhan Arduino Starter Kit ku alesan anu sanés sareng henteu hoyong garpu naon komputer siklus dasar. Speedometer ieu bakal ngagaduhan harga total langkung ti 30 €, janten tujuan Tutorial ieu kedahna pikeun jalma anu henteu hoyong nyéépkeun seueur artos sareng hoyong gaduh akun kilométer didamel ku panangan nyalira.

Naon anu urang badé ngadamel

Naon anu urang badé ngadamel nyaéta odometer sareng speedometer pikeun motor anu tiasa nyarios ka kami:

  • Jarak ngumbara di kilométer.
  • Waktos kagiatan dina jam, menit sareng detik.
  • Laju rata-rata dina km / jam.
  • Kacepetan maksimal kahontal.
  • Kamampuh ngarekam dugi ka 99 puteran.

Kumaha carana nganggo speedometer fitur lengkep ieu

Sirkuit Speedometer

Sirkuit Speedometer

Sakali urang parantos nyiapkeun speedometer pikeun sapédah urang tiasa ngahurungkeun. The mimitina urang ngamimitian atanapi urang ngalakukeun a ngareset Pesen kalayan téks "TEKAN BUTA KONSÉNÉS" bakal nembongan dina layar LCD 16 × 2. Mencet salah sahiji tombol Ngareureuhkeun / Ngeureunkeun atanapi Mode Tampilan bakal ngamimitian periode / pangkuan kahiji.

Hal salajengna anu bakal urang tingali nyaéta pesen anu nyebatkeun "CYCLE SAFELY!" (medar sacara saksama) salami 2 detik, tapi dina waktos waktos éta parantos dirékam. Nalika pesenna ngaleungit urang bakal tiasa ningali kilométer anu dilalana, laju di gigireun "S" (kanggo "Speed"), waktos parantos dikonsumsi dina garis kadua sareng rata-rata di gigireun "A" (kanggo "Rata-rata ").

Sadaya inpormasi ditampilkeun dina nyata waktu. Ieu kawilang penting upami urang ngemutan yén aplikasi sélulér anu kuring nyebatkeun di luhur ngitung jarak sareng GPS, janten henteu ditampilkeun sacara real time. Bédana na nyaéta, upami urang henteu ngagaduhan sénsor dina roda, dina telepon sélulér urang tiasa ningali yén kagancanganna luncat, sedengkeun dina alat ieu urang bakal ningali yén nilaina bakal robih laun sapertos dina mobil. Sensor anu disebatkeun kedahna janten Bluetooth sareng cocog sareng alat sélulérna. Sareng mésérna nyalira biasana mah murah pisan.

Nembongkeun inpormasi dina 4 juru na

Lambang "+" bakal némbongan di kénca luhur pikeun 250ms nalika ngadeteksi hiji révolusi kabayang. Mencet tombol Mode Tampilan bakal ngarobih «A» tina garis kadua janten «M», anu bakal nunjukkeun ka urang speed maksimum yén urang parantos kahontal dugi ka dina pangkonan / jaman éta.

Ku mencét tombol Reureuh / Teraskeun bakal lirén ngarékam sareng bakal ngahemat puteran ayeuna pikeun mémori. Seratan "PAUSE!" Maka bakal muncul. salami 2 detik sareng hasil puteran anu nembé kami bérés bakal muncul sareng nomer pangkonan di belah kénca luhur layar, dituturkeun ku "Rata-rata" nunjukkeun rata-rata kecepatan sadaya puteran sareng "Max" kanggo kecepatan maksimum wisata. Dina garis kadua urang bakal ningali jarak dina kilométer dituturkeun ku pangkonan dina jam, menit sareng detik.

Mampuh ngahémat dugi ka 99 puteran

Diagram éléktronik tina Speedometer

Diagram éléktronik tina Speedometer (Klik pikeun ngagedéan).

Upami urang mencét tombol Mode Tampilan nalika dijeda éta bakal jalan ngaganti antara lap anu béda anu dirékam. Kahiji kalina urang mencét éta, éta bakal nunjukkeun ka pangkonan anu pangsaéna ku "T" di kénca luhur, sedengkeun pencét anu sanés bakal nyandak urang ka pangkonan 1, 2, 3, jst, gumantung kana sabaraha puteran urang dirékam.

Upami urang mencét tombol Ngareureuh deui, éta bakal ngarékam deui, tapi kuir anyar, deui nunjukkeun pesen anu naroskeun ka kami pikeun medar sacara saksama. Upami urang pencét tombol Ngareureuhkeun deui nalika urang ningali pesen "CYCLE SAFELY!" henteu lap bakal direkam sareng alatna bakal uih deui kana modeu pause anu nunjukkeun data kuir terakhir anu urang parantos ngadamel.

Speedometer ieu tiasa ngarekam 99 puteran. Upami urang dugi ka puteran 100, data sésana bakal disimpen di luhur puteran 99. Anu henteu bakal robih nyaéta rékaman anu kahontal salami kagiatan urang bakal dijaga sanajan data tina lap 99 parantos dihapus. Nyaéta, upami dina puteran 99 urang ngahontal rékor urang sareng ngalakukeun puteran ka-100, ngan ukur data rata-rata kecepatan sareng jarak pikeun lap 99 anu bakal dihapus, tapi kecepatan maksimum bakal tetep.

Dina pidéo ieu anjeun tiasa ningali kumaha speedometer ieu pikeun pit tiasa dianggo. The kode parangkat lunak Anjeun tiasa ngaunduh ku ngaklik PENTING sareng anjeun tiasa ngaunduh skéma ku ngaklik katuhu sareng nyimpen gambar tina panyungsi anjeun.

inpo leuwih.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

3 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Javier Iriarte cenahna

    Naha aya anu terang cara nyambungkeun arduino ngalangkungan USB atanapi Bluetooth sapertos klon sensor kecepatan sareng cadence kanggo simulator bersepeda Zwift…. ???

  2.   Daniel cenahna

    halo tina pandemik sareng karantina salajengna abdi mtb kapaksa ngarobih misan janten sapédah cicing sareng roller
    Masalah anu mimiti nyaéta kumaha ngajaga wirahma, naon anu kuring pikahareupeun nyaéta anjeun ngalirkeun sénsor kana roda tukang nalika kuring ngabongkar sénsor éta lirén damel Kuring mimiti nguji sareng sadayana anu kuring gaduh di sensor épék balé optik induktif sareng henteu teras Kuring mendakan sénsor leutik anu dianggo dina panto alarm panto bumi sareng sensor jandéla anu henteu sanés mangrupikeun tabung alit anu nganggo logam di jero éta nalika magnet ngalangkungan lead kalayan éta méréskeun speedometer HAORA ideu nyaéta ku arduino kuring pikeun ngalakukeun anu langkung seueur kumplit sareng kumpulkeun Tim anu masihan kuring cadence pedaling, kagancangan sareng waktos damel, janten urang jalan

  3.   Tomas cenahna

    Dupi anjeun ngalangkungan tautan / email kode pikeun program ieu?

Tes InggrisTés Catalankuis Spanyol