Stamper: kumaha ngamimitian usaha stamping di bumi sareng mesin naon anu anjeun mésér

Stamping mangrupikeun téknik anu cukup umum pikeun seueur barang. Sababaraha urang parantos nyetél "usaha" sorangan dicitak di imah kalawan printer urang sorangan. Panginten sanés padamelan sepenuh waktos, tapi salaku metode pikeun kéngingkeun tambahan sakedik.

Upami anjeun badé mésér printer pikeun pamakéan profésional atawa pikeun pamakéan pribadi, Di dieu kami nunjukkeun anjeun sababaraha konci pikeun milih anu leres sareng sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan mesin ieu, sapertos anu urang lakukeun ku printer 3D sareng sareng mesin CNC.

Naon stamping?

dicap

Stamping mangrupakeun téhnik artistik pisan heubeul nu diwangun ku mindahkeun bentuk atawa gambar ka permukaan ku cara maké hiji kapang inked tur exerting tekanan. Salaku tambahan, kedah disebatkeun yén pola ieu tiasa datar sareng embossed.

Stamping parantos dilakukeun mangtaun-taun dina seueur permukaan anu béda-béda, sabab éta pisan fléksibel sareng ngamungkinkeun adaptasi kana bahan anu béda. Diantara anu paling sering dianggo biasana kertas, lawon, kai, keramik sareng logam, sanaos ogé tiasa dilakukeun dina seueur anu sanés.

Rupa-rupa

perangko

Penting pikeun dicatet yén aya rupa-rupa téhnik stamping tradisional jeung modern anu anjeun kedah terang:

  • Potongan kai: mangrupa wangun pangkolotna stamping. Hal ieu loba dipaké di Asia, mimiti na di Cina, dimana eta dipaké pikeun nyitak tékstil. Pikeun nyieun xylography, blok kai diukir kalayan desain anu dipikahoyong. Pikeun cetakan ageung, sababaraha blok dianggo anu dirakit pikeun nyiptakeun gambar lengkep. Lajeng tinta ieu disimpen dina sakabéh blok ku cara maké roller a. Ku cara kieu, bagian anu diangkat nyaéta anu nampi tinta, sareng anu ngirimkeun gambar kana kertas. Engké, téhnik ieu bakal sumebar ka bagian séjén, kayaning di Jepang, dimana genre sorangan disebut ukiyo-e dibentuk antara abad ka-XNUMX jeung ka-XNUMX, pikeun ngagambarkeun carita tina budaya populér. Cetakan ieu malah bakal mangaruhan pangaruh pelukis anu kasohor sapertos Monet sareng Van Gogh.
  • Dirékam: mangrupa tipe séjén percetakan maké chalcography. Nyaéta, gambar-gambar anu dipahat dina pelat métal, biasana tambaga atanapi séng, sabab langkung lemes sareng langkung gampang diukir. Aranjeunna lajeng digosok ngagurilap tur mulus pikeun nyieun alat stamping. pelat logam ieu lajeng ditutupan ku tinta sarta dipaké dina pencét, ngabalukarkeun tekanan bisa dibikeun ka kertas. Téhnik ieu janten utamana populér di Éropa salila abad ka-XNUMX, sarta seniman hébat kayaning Jerman Albrecht Dürer mecenghul.
  • Etching: nyaeta teknik percetakan sejen kalawan kalkografi. Téhnik ieu dipaké mimitina pikeun ngukir desain utamana dina perhiasan. Sanajan kitu, di Éropa eta bakal muncul salila abad fifteenth jeung sixteenth, jadi métode pikaresep. Pelat tambaga, beusi atanapi séng anu digosok dianggo dina téknik ieu. Beungeutna teras ditutupan ku lapisan lilin tahan asam sareng nganggo pensil atanapi jarum etching pikeun ngagambar desain kana lilin, ngalaan logam. Sakali gambar geus réngsé, piring ieu dipped dina asam dahar jauh di garis kakeunaan sarta nyieun alur. Gumantung kana waktos paparan ka asam, jero garis ieu dikawasa. Sakali anjeun ngagaduhan desain dina logam, tanpa kedah ngukir éta, lilin dileungitkeun sareng permukaanna ditinta, teras anjeun nganggo pencét sareng mindahkeun pola kana objék anu anjeun hoyong cap. Salah sahiji seniman anu kasohor anu ngagunakeun téknik ieu nyaéta Rembrant.
  • Lithography: Ieu mecenghul di ahir abad ka-XNUMX, gancang gaining popularitas. Percetakan Lithography dumasar kana kanyataan yén cai jeung minyak teu bisa nyampur. Éta diciptakeun ku aktor Jérman pikeun ngiklankeun lakon-lakonna kalayan murah, tapi éta engké bakal dianggo pikeun seueur kagunaan. Éta malah dianggo ku seniman anu jangkung Toulouse-Lautrec. Kecap litho asalna tina batu, saprak artis ngagunakeun slab batu kapur, sanajan engké pelat logam dijieunna tina séng atawa aluminium mimiti dipaké. Artis ngagambar gambar dina slab nganggo krayon atanapi tinta dumasar minyak. Sakabeh permukaan ieu lajeng ditutupan ku campuran karét arab jeung asam anu bakal ngalereskeun pola kana beungeut cai. Hal ieu nyababkeun éta ogé nembus bagian-bagian slab anu henteu katutupan ku gambar, nyiptakeun lapisan anu nyerep cai sareng nolak tinta. Lajeng leyuran dicabut tina slab jeung garis tina gambar nu erased. Beungeutna diolah ku cai supados aranjeunna kaserep ku daérah tanpa ngagambar sahingga nalika permukaanna ditutupan tinta, éta ngan ukur nganut kana daérah dimana aya gambar sateuacana. Kalayan ieu, sareng nganggo pers flatbed, tekanan bakal diterapkeun pikeun cap gambar dimana éta diperyogikeun. Dina lithography multicolor, batu béda ditutupan ku inks tina kelir béda bakal dialirkeun, ngurus pikeun align gambar nu nyieun komposisi multicolor ogé.
  • Serigrafi: Sacara tradisional dipaké pikeun nyitak sutra di Cina, dina mangsa dinasti Song, sanajan téknik anu urang terang ayeuna asalna ti abad ka-1960. Dina hal ieu, pamakéan bolong sutra jeung stencil diperlukeun pikeun mindahkeun pola. Citakan atanapi stensil tiasa dilakukeun dina rupa-rupa bahan. Stensil digantelkeun kana layar sareng pabeungeutannana dilapis ku bahan kimia fotoréaktif sareng kakeunaan sinar UV, teras stensilna dipiceun sareng bolong anu parantos dipolakeun sareng desainna dibersihkeun. Sapotong kertas disimpen di handapeun bolong dina méja percetakan layar sareng nganggo squeegees, lapisan tinta diterapkeun. Nalika bolong diangkat, kesan tiasa katingali, anu ngan ukur nembus kana daérah anu bahan fotoréaktif henteu kakeunaan. Éta ogé ngadukung percetakan layar multicolor nganggo stensil anu béda. Artis penting geus dipaké, kayaning artis Andy Warhol salila XNUMXs pikeun prints layar na selebritis kayaning Marilyn Monroe.

Naon stamper?

stamper

Una stamper Ieu mangrupakeun mesin anu ngamungkinkeun stamping dipigawé gampang. Éta tiasa tina rupa-rupa jinis, sanaos biasana diwangun ku basa sareng piring anu bakal janten anu ngalereskeun desain kana objék atanapi permukaan anu urang hoyong cap. Aranjeunna umumna ngagunakeun panas sarta tekanan pikeun mindahkeun desain.

Éta pisan mangpaat pikeun sababaraha téhnik stamping sarta aya stampers duanana analog sakumaha digital, mékanis atawa listrik, kompak sareng industri, kitu ogé rupa-rupa wangun jeung format (pikeun nyitak baju, keur cangkir, keur piring, jeung sajabana, komo sababaraha nu bisa dicitak dina multitude objék).

The stampers pangalusna

Upami anjeun hoyong milih hiji printer alusIeu sababaraha saran anu tiasa dipikaresep ku anjeun:

VEVOR WT-90AS

VEVOR mangrupikeun merek anu kasohor di dunya mesin. Stamper ieu gaduh suhu anu tiasa disaluyukeun, antara 0 sareng 350ºC, kalayan layar LCD. Hal ieu kacida alusna dilengkepan, sarta éta mantap, sajaba ngamungkinkeun pamakéan rupa-rupa molds kuningan. Hal ieu dipaké aman tur dipercaya. Sareng anjeun tiasa dianggo pikeun bahan sapertos kulit, kai, polyurethane, PVC, kertas, jsb.

VEVOR 8 dina 1

Stamper VEVOR 8 dina 1 ieu mangrupikeun mesin pencét panas anu saé pikeun nransferkeun seueur objék, dugi ka 38 × 30 cm pikeun desain. Mesin ieu ngamungkinkeun nyitak dina cangkir, kaos oblong, caps, sareng seueur objék sanésna anu anjeun bayangkeun. Salaku tambahan, éta gaduh tampilan LED digital pikeun manipulasi sareng kontrol anu gampang.

VEVOR mug

Teu aya produk anu kapendak.

mugs pribadi aya dina fashion, upami anjeun hoyong gabung trend ieu, naon hadé ti stamper VEVOR ieu. Pencét panas 280W anu bakal mindahkeun desain anu anjeun pikahoyong ka cangkir nganggo téknik sublimasi. Anjeun tiasa duanana cap jeung nempelkeun dina beungeut cai.

LYYAN Profesional

Teu aya produk anu kapendak.

Ieu mangrupa mesin éléktronik pikeun stamping pens, kalawan processor na layar toél pikeun mindahkeun parameter atawa nyimpen aranjeunna keur betah gede pamakéan. Mesin ieu ngagaduhan kinerja anu luhur, sareng tiasa ngalaksanakeun transfer panas (sublimation termal), kalayan operasi otomatis otomatis.

JFF

pilihan séjén anjeun boga ieu stamper séjén pikeun ukiran kartu manual, kayaning kartu kiridit, kartu idéntifikasi, kartu VIP, kartu klub, kartu kaanggotaan, kartu kado, jeung sajabana, nyaeta, pikeun kartu PVC . Éta ngagaduhan 68 karakter anu béda pikeun ukiran, éta tahan berkat konstruksi baja, ngamungkinkeun panyesuaian jarak karakter sareng garis lega.

msfashion

Éta sanés listrik, éta sadayana manual. Tapi, mesin stamping tiis ieu tiasa mangpaat pisan upami anjeun milarian cap pelat logam ku tekanan. Contona, éta bisa dipaké pikeun kartu idéntifikasi, pendants, sarta embossing lianna.

GKPLY

Anjeun oge gaduh pilihan séjén ieu, nu mangrupakeun mesin stamping pikeun ukiran perhiasan. Ngidinan anjeun ngukir hurup, sapertos inisial, kaping, frasa, jsb. Mibanda adjustment spasi hurup, sarta otomatis hurup centering. Tiap karakter tiasa antara 1.5 sareng 2 mm, kalayan sudut rotasi 360ºC. Ogé kaasup nib pikeun ukiran inten sareng dial sampel dua sisi.

Borfieon

Di sisi anu sanésna, upami anu anjeun badé nyetél nyaéta usaha pikeun ngalakukeun paku, anjeun pasti bakal resep stamper kuku 3D anu sanés ieu. Printer kuku digital anu ngamungkinkeun anjeun nyiptakeun jumlah anu henteu terbatas tina desain anu béda, kalayan alat manikur kalebet dina kit.

ZHDBD WT-90DS

Anjeun oge gaduh di pembuangan Anjeun ieu stamper panas sublimation séjén. Pencét ieu tiasa dianggo dina 300W, digital, sareng tiasa dianggo pikeun nyéépkeun seueur bahan atanapi objék anu béda, sapertos kulit, PVC, kai, jsb. Sagalana pikeun pribados aranjeunna sakumaha anjeun resep, kalayan hurup, logos, jsb.

MaquiGra Mini

Ngidinan stamping panas tina téks, pola atanapi merek. Bisa dipaké pikeun duanana kantong, kaos oblong, kulit, drying kembang jeung tutuwuhan, jsb Ogé, éta rada kompak dina ukuran sareng gampang dianggo. Suhu anu dihontal nyaéta antara 0 sareng 250ºC, tiasa disaluyukeun. Ogé ngidinan Anjeun pikeun gampang nyaluyukeun tekanan exerted.


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.