File STL: Sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan format ieu sareng alternatipna

STL rendering

Upami anjeun parantos lebet kana dunya percetakan 3D, pasti anjeun parantos ningali akronim STL di langkung ti hiji tempat. akronim ieu nujul kana jinis format file (kalayan ekstensi .stl) nu geus pohara penting, sanajan kiwari aya sababaraha alternatif. Sareng éta, desain 3D teu tiasa dicitak sakumaha anu anjeun terang, sareng peryogi sababaraha léngkah panengah.

Nalika anjeun gaduh konsép modél 3D, anjeun kedah nganggo parangkat lunak desain CAD sareng ngahasilkeun render. Teras éta tiasa diékspor kana format STL teras ngalangkungan slicer anu "nyiksikan" pikeun nyiptakeun, contona, GCode anu kaharti ku printer 3D sarta ku kituna lapisan bisa dijieun nepi ka sapotong geus réngsé. Tapi tong hariwang upami anjeun henteu ngartos sapinuhna, di dieu kami bakal ngajelaskeun sadayana anu anjeun kedah terang.

processing modél 3D

Blénder

Kalayan panyitak konvensional anjeun gaduh program, sapertos pamaca PDF, atanapi pangropéa téksu, prosesor kecap, jsb., dimana aya fungsi pikeun nyitak, nalika dipencet, dokumen éta bakal ka antrian citak pikeun éta. dicitak. Sanajan kitu, dina printer 3D éta bit leuwih kompleks, saprak 3 kategori software diperlukeun Pikeun ngajantenkeun:

  • Parangkat lunak modél 3D: Ieu tiasa modeling atanapi alat CAD pikeun nyiptakeun modél anu anjeun hoyong nyitak. Sababaraha conto nyaéta:
    • TinkerCAD
    • Blénder
    • BRL-CAD
    • Desain Spark Mékanis
    • FreeCAD
    • OpenSCAD
    • Jangjang3D
    • Autodesk AutoCAD
    • Autodesk Fusion 360
    • Autodesk manggih
    • 3D Slash
    • Sketchup
    • 3D MoI
    • Badak3D
    • bioskop 4D
    • SolidWorks
    • Maya
    • 3DSMax
  • slicers: eta mangrupakeun tipe software nu nyokot file dirancang ku salah sahiji program saméméhna tur keureut eta, nyaeta, eta motong kana lapisan. Ku cara kieu, éta tiasa kahartos ku panyitak 3D, anu, sakumaha anu anjeun terang, ngawangun éta lapisan demi lapisan, sareng ngarobih kana G-Code (basa anu dominan diantara kalolobaan produsén printer 3D). Berkas ieu ogé kalebet data tambahan sapertos kacepetan percetakan, suhu, jangkungna lapisan, upami aya multi-extrusion, jsb. Dasarna alat CAM anu ngahasilkeun sagala parentah pikeun printer nu bisa nyieun model. Sababaraha conto nyaéta:
    • Ultimaker Cure
    • Ngulang
    • Nyederhanakeun3D
    • slic3r
    • KISSlicer
    • tukang ide
    • Octo Print
    • 3DprinterOS
  • Printer host atawa software host: dina percetakan 3D nujul kana program anu utilitas pikeun nampa file GCode ti slicer jeung nganteurkeun kode ka printer sorangan, biasana ngaliwatan port USB, atawa ku jaringan. Ku cara kieu, printer nu bisa napsirkeun ieu «resep» paréntah GCode jeung X (0.00), Y (0.00) jeung Z (0.00) koordinat nu sirah kudu dipindahkeun ka nyieun objék jeung parameter perlu. Dina loba kasus, software host terpadu kana slicer sorangan, jadi aranjeunna biasana program tunggal (tingali conto Slicers).
Nalika dina parangkat lunak desain anjeun gaduh kabébasan pikeun milih anu cocog sareng anjeun, dina kasus dua anu sanés ieu sanés masalahna. Printer 3D biasana ngan ukur ngadukung hiji atanapi sababaraha, tapi henteu ngadukung sadayana.

Ieu dua titik panungtungan aranjeunna biasana hadir kalawan printer 3D sorangan, kawas supir printer konvensional. Tapi, software desain Anjeun kedah milih nyalira.

Nyiksikan: naon slaider 3D

Dina bagian saméméhna anjeun geus diajar ngeunaan slaider a, nyaeta, software nu motong model 3D dirancang pikeun ménta lapisan diperlukeun, bentuk jeung dimensi ambéh printer 3D weruh kumaha carana nyieun eta. Tapi, prosés slicing dina percetakan 3D éta rada metot sarta fase fundamental dina prosés. Ku alatan éta, di dieu anjeun tiasa nampi inpormasi langkung seueur ngeunaan éta.

nyiksikan, nyiksikan 3D

El step by step prosés slicing rada béda gumantung kana téhnologi percetakan 3D dipaké. Sareng dasarna anjeun tiasa ngabédakeun antara:

  • FDM nyiksikan: Dina hal ieu, kontrol tepat sababaraha sumbu (X / Y) diperlukeun, saprak maranéhna ngagerakkeun sirah dina dua sumbu sarta greatly merlukeun gerakan sirah print ngawangun objék tilu diménsi. Éta ogé bakal kalebet parameter sapertos suhu nozzle sareng penyejukan. Sakali slicer geus dihasilkeun GCode nu, algoritma tina controller printer internal bakal jawab executing paréntah diperlukeun.
  • SLA nyiksikan: Dina hal ieu, paréntah ogé kedah kalebet waktos paparan sareng laju élévasi. Sareng ieu kusabab, tibatan nempatkeun lapisan ku ékstrusi, anjeun kedah ngarahkeun sinar cahaya ka bagian-bagian anu béda tina résin pikeun nguatkeun éta sareng nyiptakeun lapisan, bari ngangkat obyék pikeun ngamungkinkeun lapisan anyar anu sanés diciptakeun. . Téhnik ieu merlukeun gerakan pangsaeutikna ti FDM, saprak ukur eunteung reflecting dikawasa pikeun ngarahkeun laser nu. Sajaba ti éta, hal anu penting kudu disorot, tur éta jenis ieu printer teu biasana make GCode, tapi biasana mibanda kode proprietary sorangan (ku kituna, maranéhna kudu motong sorangan atawa software slicer). Nanging, aya sababaraha generik pikeun SLA sapertos ChiTuBox sareng FormWare, anu cocog sareng seueur panyitak 3D tina jinis ieu.
  • DLP sareng MSLA nyiksikan: Dina hal séjén ieu, eta bakal sarupa jeung SLA, tapi kalawan bédana yén hijina gerakan diperlukeun dina ieu bakal yén tina ngawangun plat, nu bakal ngarambat sapanjang sumbu Z salila prosés. Inpo nu sejenna bakal berorientasi kana panel paméran atawa layar.
  • nu lain: Pikeun sésana, kayaning SLS, SLM, EBM, jsb, meureun aya béda noticeable dina prosés percetakan. Émut yén, dina tilu kasus anu disebatkeun, variabel sanésna ogé ditambah, sapertos suntikan binder sareng peryogi prosés nyiksikan anu langkung rumit. Sarta eta urang kudu nambahan yén modél printer SLS brand urang moal jalan sarua jeung printer SLS kompetisi urang, jadi software motong husus diperlukeun (aranjeunna biasana program proprietary disadiakeun ku produsén sorangan).

Tungtungna, abdi hoyong tambahkeun yen aya hiji parusahaan Belgian disebut Ngawujudkeun anu geus nyiptakeun a software kompléks nu ngawula ka sadaya téknologi percetakan 3D jeung supir kuat pikeun printer 3D disebut Tukang sihir. Saterusna, software ieu bisa ditingkatkeun jeung modul keur ngahasilkeun file cut luyu pikeun mesin husus.

file STL

STL-file

Nepi ka ayeuna, rujukan geus dijieun pikeun file STL, nu mangrupakeun inti artikel ieu. Sanajan kitu, format populér ieu teu acan ditalungtik di jero. Dina bagian ieu anjeun bakal tiasa terang langkung jero:

Naon file STL?

Format tina STL-file Éta mangrupikeun file anu diperyogikeun ku supir printer 3D, nyaéta, supados hardware printer tiasa nyitak bentuk anu dipikahoyong, dina basa sanés, éta ngamungkinkeun pikeun encode géométri permukaan objék tilu diménsi. Éta diciptakeun ku Chuck Hull of 3D Systems dina taun 80-an, sareng akronimna henteu jelas pisan.

The encoding geometric bisa disandikeun ku Teselasi, interposing bentuk geometri ku cara nu teu aya tumpang tindihna atawa spasi, nyaeta, kawas mosaic a. Contona, wangun bisa diwangun ngagunakeun triangles, sakumaha dina kasus rendering GPU. Bolong rupa anu diwangun ku segitiga bakal ngabentuk sakumna permukaan modél 3D, kalayan jumlah segitiga sareng koordinat 3 titikna.

STL binér vs ASCII STL

Éta ngabédakeun antara STL dina format binér sareng STL dina format ASCII. Dua cara pikeun nyimpen sareng ngagambarkeun inpormasi ubin ieu sareng parameter sanésna. A conto format ASCII bakal:

solid <nombre>

facet normal nx ny nz
outer loop
vertex v1x v1y v1z
vertex v2x v2y v2z
vertex v3x v3y v3z
endloop
endfacet

endsolid <nombre>

Dimana «vertex» bakal titik perlu jeung koordinat XYZ maranéhanana. Contona, pikeun nyieun bentukna buleud, anjeun tiasa nganggo ieu conto kode ASCII.

Lamun wangun 3D pisan kompléks atawa badag, éta bakal hartosna ngabogaan loba triangles leutik, komo deui lamun resolusina leuwih luhur, nu bakal nyieun triangles leutik mun halus bentuk. Éta ngahasilkeun file ASCII STL anu ageung. Pikeun kompak éta, kami nganggo format STL binér, sapertos:

UINT8[80] – Header                               - 80 bytes o caracteres de cabecera
UINT32 – Nº de triángulos                    - 4 bytes
for each triangle                                        - 50 bytes
REAL32[3] – Normal vector                  - 12 bytes para el plano de la normal
REAL32[3] – Vertex 1                              - 12 bytes para el vector 1
REAL32[3] – Vertex 2                             - 12 bytes para el vector 2
REAL32[3] – Vertex 3                             - 12 bytes para el vector 3
UINT16 – Attribute byte count              - 2-bytes por triángulo (+2-bytes para información adicional en algunos software)
end

Upami anjeun kersa, didieu anjeun gaduh file STLB atawa conto binér STL pikeun ngabentuk kubus basajan.

Tungtungna, upami anjeun wondering lamun leuwih hade ASCII atawa binér a, Kabeneran aya binari anu sok disarankeun pikeun percetakan 3D kusabab ukuranana anu langkung alit. Nanging, upami anjeun hoyong mariksa kodeu sareng debug ku cara manual, maka anjeun henteu gaduh cara sanés pikeun ngalakukeunana tibatan nganggo ASCII sareng éditan, sabab éta langkung intuitif pikeun napsirkeun.

Kaunggulan jeung kalemahan tina STL

File STL gaduh kaunggulan sareng kalemahan, sapertos biasa. Penting yén anjeun terang aranjeunna pikeun nangtoskeun naha éta mangrupikeun format anu pas pikeun proyék anjeun atanapi nalika anjeun henteu kedah dianggo:

  • kauntungan:
    • Ieu téh hiji format universal tur cocog kalawan ampir kabéh printer 3D, éta naha éta jadi populér ngalawan batur kawas VRML, AMF, 3MF, OBJ, jsb.
    • Anu gaduh a ékosistem dewasa, tur éta gampang pikeun manggihan sagalana nu peryogi dina Internét.
  • kalemahan:
    • Watesan dina jumlah inpormasi anu anjeun tiasa kalebet, sabab teu bisa dipaké pikeun kelir, facets, atawa metadata tambahan séjén kaasup hak cipta atawa pangarang.
    • La kasatiaan nyaeta sejen tina titik lemah na. Résolusina henteu saé nalika damel sareng panyitak résolusi luhur (mikrométer), sabab jumlah segitiga anu diperyogikeun pikeun ngajelaskeun kurva sacara lancar bakal ageung pisan.

Henteu sakabéh STL cocog pikeun percetakan 3D

Sigana nu mana wae file STL bisa dipaké pikeun nyitak dina 3D, tapi kaleresan éta henteu sadayana .stl tiasa dicitak. Éta ngan saukur file anu diformat pikeun ngandung data geometri. Supados aranjeunna tiasa dicitak, aranjeunna kedah gaduh detil ketebalan, sareng detil anu sanésna. Pondokna, STL jaminan yén modél bisa ditempo ogé dina layar PC, tapi inohong geometric bisa jadi padet lamun dicitak sakumaha anu kasebut.

Ku kituna coba pariksa yén STL (upami anjeun teu acan dijieun sorangan) valid pikeun percetakan 3D. Nu bakal nyalametkeun anjeun loba waktu wasted sarta ogé wasted filamén atawa résin dina model salah.

Kontroversi

Pikeun ngabéréskeun titik ieu, anjeun kedah terang yén aya sababaraha kontrovérsi ngeunaan naha nganggo jinis file ieu atanapi henteu. Sanajan aya kénéh loba swarming sabudeureun, sababaraha geus nganggap STL maot dibandingkeun alternatif. Sareng sababaraha alesan anu aranjeunna masihan pikeun ngahindarkeun STL pikeun desain 3D nyaéta:

  • resolusi goréng saprak, nalika triangulating, sababaraha kualitas bakal leungit dibandingkeun model CAD.
  • Warna sareng tékstur leungit, hiji hal anu geus diijinkeun ku format anu ayeuna.
  • Taya kontrol padding maju.
  • file séjén anu leuwih produktif nalika ngédit atanapi marios aranjeunna tibatan STL upami aya perbaikan anu diperyogikeun.

Software pikeun .stl

CAD vs STL

Algunas de las Patarosan anu sering ditaroskeun ngeunaan format file STL aranjeunna biasana nujul kana kumaha format ieu bisa dijieun, atanapi kumaha eta bisa dibuka, komo kumaha eta bisa dirobah. Ieu klarifikasi ieu:

Kumaha cara muka file STL

Upami anjeun heran kumaha muka hiji file STL, anjeun tiasa ngalakukeun ku sababaraha cara. Salah sahijina nyaéta ngaliwatan sababaraha pemirsa online, atanapi ogé nganggo parangkat lunak anu dipasang dina komputer anjeun. Ieu sababaraha pilihan anu pangsaéna:

Kumaha cara ngadamel file STL

Para nyieun file STL, Anjeun oge gaduh repertoire alus software pikeun sakabéh platform, komo pilihan online kayaning:

* Aya sababaraha éditan 3D sareng aplikasi modél pikeun alat sélulér sapertos AutoCAD Mobile, Morphi, OnShape, Prisma3D, Putty, Sculptura, Shapr3D, sareng sajabana, sanaos aranjeunna henteu tiasa damel sareng STL.

Kumaha carana ngédit file STL

Dina hal ieu, parangkat lunak anu sanggup nyiptakeun ogé ngamungkinkeun édit file STL, kituna, ningali program, anjeun tiasa ningali titik saméméhna.

Pilihan

Desain 3D, format file

Saeutik-saeutik maranéhna geus mecenghul sababaraha format alternatif pikeun desain pikeun percetakan 3D. Format-format anu sanés ieu ogé penting pisan, sareng kalebet:

File sareng jinis basa ieu henteu ngan ukur gaduh hiji ekstensi, tapi tiasa dibere sababaraha. Sababaraha aya .gcode, .mpt, .mpf, .nc, jsb.
  • PLY (Format File Poligon): File ieu ngagaduhan ekstensi .ply sareng éta mangrupikeun format poligon atanapi segitiga. Éta dirancang pikeun nyimpen data tilu diménsi tina scanner 3D. Ieu pedaran geometri basajan tina hiji obyék, kitu ogé sipat séjén kayaning warna, transparansi, normal permukaan, koordinat tékstur, jsb. Sareng, sapertos STL, aya ASCII sareng versi binér.
  • OBJ: File kalawan extension .obj oge file harti géométri. Éta dikembangkeun ku Wavefront Technologies pikeun parangkat lunak anu disebut Advanced Visualizer. Ayeuna open source sareng parantos diadopsi ku seueur program grafik 3D. Éta ogé nyimpen inpormasi géométri basajan ngeunaan hiji obyék, sapertos posisi unggal vertex, tékstur, normal, jsb. Ku ngadéklarasikeun simpul lawan jarum jam, anjeun teu kedah sacara eksplisit nyatakeun rupa normal. Ogé, koordinat dina format ieu teu gaduh unit, tapi aranjeunna tiasa ngandung inpormasi skala.
  • 3MF (Format Manufaktur 3D): Format ieu disimpen dina file .3mf, standar open source dikembangkeun ku Konsorsium 3MF. Format data géométri pikeun manufaktur aditif dumasar kana XML. Bisa ngawengku informasi ngeunaan bahan, ngeunaan warna, jsb.
  • VRML (Virtual Reality Modeling Language): dijieun ku Web3D Konsorsium. Berkas ieu ngagaduhan format anu tujuanana ngagambarkeun pamandangan atanapi objék tilu diménsi interaktif, ogé warna permukaan, jsb. Sareng aranjeunna mangrupikeun dasar X3D (eXtensible 3D Graphics).
  • AMF (Format Pabrikan Aditif): A format file (.amf) nu ogé mangrupa standar open source pikeun pedaran objék pikeun prosés manufaktur aditif pikeun percetakan 3D. Hal ieu ogé dumasar kana XML, tur kompatibel jeung sagala software design CAD. Sareng parantos sumping salaku panerusna STL, tapi kalayan perbaikan sapertos kalebet dukungan asli pikeun warna, bahan, pola sareng konstelasi.
  • WRL: extension VRML.

Naon GCode?

conto GCode

Sumber: https://www.researchgate.net/figure/An-example-of-the-main-body-in-G-code_fig4_327760995

Kami parantos nyarios seueur ngeunaan basa pamrograman GCode, sabab éta mangrupikeun bagian konci tina prosés percetakan 3D ayeuna, pindah tina desain STL ka a G-Code nu mangrupakeun file kalawan parentah jeung parameter kontrol printer 3D. Konversi anu bakal dilakukeun sacara otomatis ku parangkat lunak slicer.

Urang bakal ningali langkung seueur ngeunaan kode ieu dina artikel ngeunaan CNC, sabab printer 3D teu leuwih ti mesin CNC-tipe nu nyitak…

Kode ieu boga paréntah, nu ngabejaan printer kumaha jeung dimana extrude bahan pikeun meunangkeun bagian, jenis:

  • G: Kodeu ieu sacara universal kaharti ku sadaya panyitak anu ngagunakeun kode G.
  • M: Ieu kode husus pikeun runtuyan tangtu printer 3D.
  • sejenna: aya ogé kode asli séjén tina mesin séjén, kayaning fungsi F, T, H, jsb.
Anjeun tiasa ningali conto G-Codes sareng hasil grafik link ieu.

Sakumaha anjeun tiasa tingali dina gambar saméméhna tina conto, runtuyan garis kode nu euweuh leuwih ti koordinat jeung parameter séjén pikeun ngabejaan printer 3D naon anu kudu dipigawé, saolah-olah éta resep:

  • X jeung Z: koordinat tina tilu sumbu percetakan, nyaeta, naon extruder kudu mindahkeun dina hiji arah atawa sejen, jeung koordinat asalna 0,0,0. Contona, upami aya angka nu leuwih gede ti 0 dina X, eta bakal pindah ka koordinat dina arah lebar printer 3D. Sedengkeun lamun aya angka di luhur 0 dina Y, sirah bakal pindah kaluar jeung arah zona citak. Anu pamungkas, nilai nu mana wae nu leuwih gede ti 0 dina Z bakal ngakibatkeun eta ngagulung ka koordinat nu ditangtukeun ti handap ka luhur. Hartina, nu aya kaitannana ka sapotong, bisa disebutkeun yen X bakal jadi lebar, Y jerona atawa panjangna, sarta Z jangkungna.
  • F: bakal nunjukkeun laju dimana sirah print ngalir dituduhkeun dina mm / mnt.
  • E: nujul kana panjang extrusion dina milimeter.
  • ;: kabéh téks anu diheulakeun ku ; eta mangrupakeun koméntar sarta printer malire eta.
  • G28: Biasana dieksekusi di awal supados sirah pindah ka eureun. Mun euweuh sumbu dieusian, printer bakal mindahkeun sakabéh 3, tapi lamun hiji husus anu dieusian, eta ngan bakal nerapkeun eta.
  • G1: Ieu salah sahiji nu pang populerna Paréntah G, saprak éta hiji nu maréntahkeun printer 3D ka deposit bahan bari pindah linier ka koordinat ditandaan (X, Y). Contona, G1 X1.0 Y3.5 F7200 nunjukkeun deposit bahan sapanjang wewengkon ditandaan ku koordinat 1.0 jeung 3.5, sarta dina laju 7200 mm / mnt, nyaeta 120 mm / s.
  • G0: teu sarua jeung G1, tapi tanpa bahan extruding, nyaeta, ngalir sirah tanpa depositing bahan, pikeun maranéhanana gerakan atawa wewengkon mana nanaon kudu disimpen.
  • G92: ngabejaan printer pikeun ngeset posisi ayeuna sumbu na, nu gunana lamun rék ngarobah lokasi sumbu. Pisan dipaké katuhu dina awal unggal lapisan atawa di retraction nu.
  • M104: paréntah panas extruder nu. Hal ieu dipaké dina awal. Salaku conto, M104 S180 T0 bakal nunjukkeun yén extruder T0 dipanaskeun (lamun aya nozzle ganda bakal T0 jeung T1), sedengkeun S nangtukeun suhu, dina hal ieu 180ºC.
  • M109: sami sareng di luhur, tapi nunjukkeun yén citak kedah ngantosan dugi ka extruder naék suhu sateuacan neraskeun paréntah anu sanés.
  • M140 sareng M190: sami sareng dua anu sateuacana, tapi aranjeunna henteu ngagaduhan parameter T, sabab dina hal ieu nujul kana suhu ranjang.

Tangtu, G-Code ieu jalan pikeun printer tipe FDM, Kusabab résin bakal peryogi parameter anu sanés, tapi kalayan conto ieu cekap pikeun anjeun ngartos kumaha jalanna.

Konversi: STL ka…

Konversi file STL

Tungtungna, salah sahiji hal anu ngahasilkeun paling mamang diantara pamaké, dibere Jumlah format béda anu aya, nambahkeun pamadegan desain 3D CAD, sarta Konci dihasilkeun ku slicers béda, nyaeta kumaha carana ngarobah ti hiji ka nu sejen. Di dieu anjeun boga sababaraha conversions paling miharep:

Upami anjeun milarian Google, anjeun bakal ningali yén aya seueur jasa konvérsi online, sapertos AnyConv atanapi MakeXYZ, anu tiasa ngarobih ampir sadaya format, sanaos henteu sadayana tiasa dianggo, sareng henteu sadayana gratis.
  • Ngarobih tina STL ka GCode: Ieu bisa dirobah ku software slicing, saprak éta salah sahiji tujuan na.
  • Pindah ti STL ka Solidworks: bisa dipigawé kalawan Solidworks sorangan. Dibuka > dina file explorer robah jadi format STL (*.stl) > pilihan > robah impor salaku a awak padet o permukaan padet > narima > kotektak teras klik dina STL nu Anjeun hoyong impor > Dibuka > ayeuna tiasa ningali model kabuka sareng tangkal fitur di kénca > diimpor > FeatureWorks > Ngakuan Fitur > sareng bakal siap.
  • Ngarobih gambar kana STL atanapi JPG / PNG / SVG ka STL: Anjeun tiasa make ladenan online kawas Imagetostl, Selva3D, Smoothie-3D, jsb, atawa ngagunakeun sababaraha parabot AI, komo software kawas Blénder jsb, pikeun ngahasilkeun model 3D tina gambar lajeng ékspor ka STL.
  • Ngarobah DWG ka STL: Ieu mangrupakeun file CAD, sarta loba software design CAD bisa dipaké pikeun ngalakukeun konvérsi. Salaku conto:
    • AutoCAD: Kaluaran> Kirim> Ékspor> asupkeun nami file> pilih jinis Lithography (*.stl)> Simpen.
    • SolidWorks: File> Simpen Salaku> Simpen Salaku STL> Pilihan> Resolusi> Rupa> OK> Simpen.
  • Ti OBJ ka STL: Duanana jasa konversi online bisa dipaké, kitu ogé sababaraha parabot software lokal. Salaku conto, kalayan Spin3D anjeun tiasa ngalakukeun ieu: Tambihkeun file> Buka> pilih folder tujuan dina Simpen dina folder> Pilih Format output> stl> pencét tombol Convert sareng ngantosan prosésna réngsé.
  • Pindah ti Sketchup ka STL: Anjeun tiasa ngalakukeun eta kalawan Sketchup sorangan dina cara nu panggampangna, saprak éta boga duanana fungsi impor jeung ékspor. Dina hal ieu anjeun kedah ngékspor ku nuturkeun léngkah-léngkah nalika anjeun muka file Sketchup: File> Export> Model 3D> pilih dimana nyimpen STL> Simpen salaku File Stereolithography (.stl)> Ékspor.

inpo leuwih


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Rubén cenahna

    Dijelaskeun pisan sareng jelas pisan.
    Hatur nuhun sintésisna.

    1.    Isaac cenahna

      Hatur nuhun pisan!