suku cadang printer 3D jeung perbaikan

Perbaikan printer 3d, suku cadang pikeun printer 3d

Printer 3D ngagaduhan masalah sareng karusakan sapertos alat-alat anu sanés, janten anjeun kedah terang kumaha ngalaksanakeun pangropéa anu leres pikeun ngalambatkeun munculna masalah, ogé terang kamungkinan anu mungkin. solusi breakdowns jeung suku cadang pikeun printer 3D nu boga di pembuangan Anjeun pikeun ngaganti unsur ruksak lamun perlu. Sadaya anu anjeun bakal diajar ku pituduh definitif ieu.

* PENGUMUMAN PENTING: Aya seueur jenis printer 3D, ku kituna meureun aya saeutik béda antara aranjeunna nalika diagnosing jeung repairing. Ogé, sababaraha panyitak tiasa rada rumit, sapertos printer industri. Ku alatan éta, nalika anjeun teu nyaho kumaha carana meta, leuwih sae pikeun tingal manual model parabot husus Anjeun atawa jasa teknis brand printer Anjeun. Pituduh ieu utamana diarahkeun ka printer imah.

daptar eusi

Suku cadang pangalusna pikeun printer 3D

Ieu sababaraha rekomendasi suku cadang pikeun printer 3D pikeun nungtun anjeun, sanaos henteu sadayana cocog sareng modél printer 3D:

Kurung / Piring Angkot

Ranjang

PEI lambar pikeun ngaronjatkeun adhesion sarta ngaleupaskeun bagian

Ngaronjatkeun

pelat dasar print

Témpél termal

Extruder atanapi hotend

nozzles

tabung PTFE

konektor pneumatic

Catu daya pikeun printer 3D

motor

Sabuk toothed

katrol

bearing atawa bearing

Panas dissipator

Kipas angin

Lembar FEP

Pelincir

térmistor

Layar LCD

lampu paparan UV

Tangki résin

asesoris tambahan sarta parabot

bakiak Nozzle Cutter Kit

Tips pikeun messes dina nozzle Tonjolan, ngaleungitkeun halangan atawa mungkin gumpalan filamén solidified nu bisa blocking kaluar.

Kit alat ékstraksi sareng beberesih

Set alat anu bakal nulungan anjeun ku tugas tina beberesih, ngaleupaskeun bagian, sarta perbaikan tina printer 3D Anjeun.

Kit corong sareng saringan pikeun résin

Kit tina corong sareng saringan pikeun tuang résin jeung miceun partikel padet. Aranjeunna baris mantuan anjeun duanana pikeun nyimpen eta dina deposit printer tur mulang ka parahu lamun hayang tetep.

Panyimpenan filamén garing sareng aman

Anjeun tiasa mendakan kantong vakum pikeun nyimpen filamén tanpa kalembaban atanapi lebu nalika anjeun gaduh sababaraha gulungan sareng anjeun moal nganggo aranjeunna kanggo waktos anu lami. Dina kasus résin, cara pangalusna pikeun nyimpen éta dina pot sorangan.

Di sisi séjén, kalembaban tiasa mangaruhan filamén percetakan 3D. Ieu naha kotak drying dijual anu bakal mulangkeun alus "kaséhatan" filamén anjeun, sahingga nyimpen hiji filamén baseuh.

Pangropéa printer 3D

 

Nyegah sok langkung saé tibatan ngalereskeun. Éta sababna penting pisan ngalakukeun pangropéa alus pakakas percetakan 3D. Kalayan pangropéa anu nyukupan, karusakan suku cadang sareng karusakanana tiasa ditunda, salian pikeun nyegah sababaraha masalah. Pondokna, usaha pikeun ngajaga printer 3D bakal narjamahkeun kana produktivitas gede jeung tabungan finansial dina jangka panjang.

* PENTINGCatetan: Salawasna baca manual nu hadir kalawan printer 3D pikeun penanganan sarta perawatan ditangtoskeun. Upami anjeun teu gaduh manual ieu, unduh versi PDF dina halaman wéb resmi produsén modél anjeun. Anjeun kudu ngalakukeun paling tugas kalawan printer 3D dipareuman jeung unplugged ulah electrocution, sarta dina kasus dimana ieu teu mungkin, kayaning nalika extruder kudu dipanaskeun, jadi ati pisan ulah kaduruk diri.

Leveling atanapi Calibration tina ranjang

Jaga ranjangna éta prioritas. Ieu kudu dipigawé périodik. Sababaraha printer 3D ngawengku leveling otomatis atawa semi-otomatis (tina menu kontrol printer sorangan), jadi Anjeun bakal ulah ngalakukeun hal eta sacara manual. Tapi dina kasus dimana eta teu kaasup, anjeun bakal kudu calibrate sacara manual pikeun nyegah sagging, jas kahiji henteu rata, atawa adhesion goréng.

Penting yén sateuacan leveling anjeun pastikeun yén permukaan ranjang bersih pisan, sareng iraha waé anjeun tiasa ngalakukeun éta langkung saé. leveling panas. Ku cara kieu, éta bakal dina suhu percetakan jeung anjeun bakal nyegah eta ti keur misaligned ku perluasan bahan. Sanajan, sacara umum, anjeun moal aya bewara jauh bédana antara calibration tiis atawa panas.

keur leveling manual Anjeun kudu make roda atawa screws adjustment nu printer biasana mibanda dina dasarna. Ieu ngan diperlukeun pikeun mindahkeun aranjeunna ka hiji sisi atawa lianna pikeun ngangkat atawa nurunkeun juru sarta ninggalkeun eta tingkat. Catet yén anjeun kedah ngarujuk 5 titik, opat juru sareng pusat. Sareng upami, contona, lapisanna 0.2 mm, jarak antara nozzle extruder sareng ranjang dina sadaya titik kedah antara 0.1 sareng 0.2 mm.

Sababaraha pamaké ngagunakeun trik a pikeun leveling, tur éta nempatkeun printer pikeun print hiji obyék sarta nurunkeun speed ka maksimum bari nyitak lapisan kahiji. Sareng salami prosésna, aranjeunna pariksa ketebalan lapisan anu henteu rata sareng tingkatkeun ranjang sacara manual dugi ka rata.

Inget kana tingkat ranjang sahenteuna sakali sanggeus pamutahiran hardware, dina mimiti ngamimitian-up, nalika ngagunakeun bahan shrinkage tinggi kayaning nilon atanapi polycarbonate, atawa nalika masang lambar PEI.

Kalibrasi Axis

Ieu ogé tiasa dilakukeun nganggo sababaraha pungsi printer sorangan langkung gampang, atanapi sacara manual. Kadang-kadang kalibrasi anu goréng henteu ngan ukur masalah setélan, tapi ogé sumbu XYZ kalawan masalah atawa maké, ngarah bakal perlu ngagantian. Pikeun mariksa kalibrasi, anjeun tiasa unduh kubus kalibrasi sareng nyitak pikeun ningali hasilna.

Ngajaga adhesion alus

La lapisan kahiji aranjeunna mangaruhan sesa bagian anu dicitak. Sajaba ti éta, lamun euweuh adhesion alus, aranjeunna bisa detached atawa dipindahkeun salila percetakan, ngarah kana deformations (utamana dina bahan kayaning ABS). Ku alatan éta, beungeut kudu jadi bersih sabisa:

  • ngahapus lebu, minyak organik tina kulit urang nalika urang noél ranjang, sarta akumulasi kokotor kalayan kaen microfiber atanapi katun. Anjeun tiasa nganggo alkohol beberesih sapertos IPA pikeun ranjang anu didamel tina kaca.
  • Upami anjeun nganggo stiker atawa kasét Pikeun ngaronjatkeun adhesion tina ranjang, meureun aya sababaraha résidu lem nu kudu kerok dipareuman jeung ngumbah ku sabun jeung cai dina tilelep a (nyoplokkeun ranjang ti printer 3D). Ogé, anjeun kedah ngagentos napel upami aya cacad anu tiasa mangaruhan lapisan kahiji.

Timing Belt Tegangan adjustment

Loba printer 3D imah make timing belts on sahenteuna 2 sumbu. Tali ieu hampang sareng ngamungkinkeun gerakan anu cekap. Nanging, pikeun gerakan ieu optimal aranjeunna kedah tighten up ti jaman ka jaman pikeun nyegah masalah:

  • leupas: Lamun teuing leupas bisa deteriorate sarta ngagem huntu, tambah deui moal ngabales gancang-gancang ka parobahan dadakan dina speed na arah, nu mangaruhan kualitas bagian.
  • Tegangan tinggi: Ieu bakal ngabalukarkeun eta megatkeun (sanajan loba dijieunna tina karét sarta bertulang kalawan fiberglass atawa baja) atawa maksa bagian séjén, kayaning bearing atawa pulleys, salian maksa motor leuwih. Sareng ieu ogé tiasa nyababkeun cacad lapisan, dimensi anu teu akurat, jsb.

Pikeun tegangan aranjeunna leres, turutan manual pikeun model husus Anjeun. Aranjeunna biasana gaduh tensioner sabuk anu diwangun anu gampang pisan dianggo. Anjeun ngan kudu tighten a screw Jang ngalampahkeun ieu, gaduh hiji dina unggal tali anjeun gaduh.

diminyakan

Hal ieu kacida pentingna ulah make produk kayaning 3 in 1, tipe WD-40 jeung sarupa, sabab henteu ngan ieu moal leres lubricate printer anjeun, tapi ogé bisa nyabut pelumas sésana.

Aya loba tipena béda greases jeung pelumas, Pastikeun yén éta téh dianjurkeun ku produsén printer 3D anjeun, sabab meureun aya sababaraha hadé ti batur. Sababaraha anu pang populerna condong nganggo greases litium bodas, pelumas garing sapertos sababaraha dumasar kana silikon atanapi Teflon, jsb.

Prosés lubrication atanapi greasing kedah dilarapkeun ka bagian pindah nu peryogi eta, Ku kituna Ngahindarkeun overheating tina motor alatan gesekan, imperfections permukaan dina citak, atawa noise:

  • Rod kalayan bantalan atanapi bantalan linier
  • rel atawa rel
  • treuk skids
  • screws sumbu Z

Lamun geus spent lila tanpa lubricating komponén na, eta kamungkinan nu kudu ngaganti sababaraha bagian sabab moal aya dina kaayaan sampurna.

Ngabersihan nozzle

Ieu mangrupikeun salah sahiji bagian anu paling penting sareng, sanaos éta, éta sering diabaikan dugi ka tersumbat. The nozzle extruder ogé kudu beresih sateuacan ngamimitian nyitak. Ieu bakal ngaleungitkeun sésa-sésa filamén padet anu macét sareng anu tiasa mangaruhan percetakan ka hareup. Pikeun ieu anjeun tiasa nganggo kit beberesih nozzle atanapi filamén beberesih.

Ati-ati nalika nganggo sikat logam sareng alat-alat sanés, sabab nyabak bagian-bagian anu didamel tina printer 3D tiasa janten pondok sareng ngaruksak motherboard.

sababaraha saran Aranjeunna:

  • Anjeun oge bisa geus noticed nu sababaraha filamén 3D printer "drool" saeutik sateuacan Anjeun mimiti nyitak. Nyaéta, aranjeunna leupaskeun benang filamén molten anu anjeun kedah cabut tina platform sateuacan nempel sareng tiasa motong lapisan mimiti bagian anu bakal dicitak.
  • nu noda grout éksternal ogé penting. Ieu sanes masalah estetika, éta pikeun nyegah nozzle ti deteriorating atawa kamar ti mimiti bau plastik kaduruk. Pikeun beberesih ditangtoskeun, panas extruder lajeng Anjeun kudu sikat ku sikat bulu tina kit beberesih. Anjeun oge bisa make bantuan pinset atawa lawon kandel, jadi Kade ulah ngaduruk diri.
  • Ogé ngabersihan blok manaskeun.
  • Upami anjeun curiga aya hiji halangan, Anjeun kedah ngalakukeun ékstraksi tiis, lamun bisa. Upami henteu, anjeun tiasa nganggo filamén suhu luhur sapertos ABS atanapi PETG pikeun nyobian ngahapus, atanapi filamén beberesih khusus anu aya di pasar. Pikeun ngahindarkeun masalah macét ieu, sok émut pikeun nyetél suhu fusing anu pas pikeun bahan anu dianggo.

Hatur nuhun kana pangropéa ieu anjeun bakal tiasa ngahindarkeun filamén netes, séréal permukaan dina bagian anu dicitak, halangan, suppuration, sareng ogé. masalah kayaning underextrusion atanapi overextrusion.

Pangropéa Filamén

Filamén ogé kedah dijaga saé, atanapi langkungna, éta kedah dilestarikan ogé. Kalembaban sareng lebu mangrupikeun dua faktor anu paling mangaruhan filamén. Panyimpenan anu goréng tina filamén tiasa nyababkeun penyumbatan nozzle, suppuration, ningkat gesekan dina tabung anu ngalangkungan filamén, sareng ancuran kusabab kalembaban.

Jang ngalampahkeun ieu, anjeun tiasa nganggo kotak drying sareng kantong vakum anu disebatkeun di luhur, ogé ngagunakeun kabin kalayan. saringan hawa pikeun printer 3D Anjeun.

Ngagantian nozzle

Ti jaman ka jaman perlu ngaganti nozzle tina ékstrusi printer 3D Anjeun. Hiji masalah anu résin teu boga, sanajan ieu batur boga drawbacks séjén kayaning ngarobah sumber lampu. Kadang-kadang mariksa yen grout nu kudu ngaganti téh basajan saperti nempo penampilan na, sabab bakal leungit warna aslina sarta bakal nembongkeun noda atawa deterioration permukaan.

Éta bakal gumantung kana pamakean, sanaos upami sering dianggo, disarankeun pikeun ngarobih unggal 3 atawa 6 bulan. Lamun ngan PLA dipaké, durability sahiji bagian ieu biasana leuwih lila.

Émut anjeun tiasa mendakan dua jinis tina nozzles:

  • Kuningan: Éta pisan mirah tur alus keur filaments non-abrasive, kayaning PLA na ABS.
  • baja hardened: Ieu pilihan pangalusna pikeun sanyawa leuwih abrasive séjén, delaying kudu ngarobah nozzle nu.

Ngaganti nozzle ieu jadi sederhana kayaning unscrewing nu aya na screwing nu anyar onto sirah extrusion. Tangtosna, aranjeunna kedah cocog.

beberesih ranjang

Ieu salawasna mangrupakeun ide nu sae ngabersihan ranjang print kalawan kaen katun sanggeus rengse unggal print. Ngalirkeun lawon bakal cekap, sanaos aya kasus dimana noda atanapi tanda tiasa tetep aya. Dina hal éta, anjeun tiasa nganggo pad scouring atanapi spons sareng nganggo sabun sareng cai, nyabut ranjang supados henteu ngabaseuhan printer 3D. Sateuacan nempatkeun ranjang deui, pastikeun éta garing.

Bersihan luar (umum)

Lamun bade ngabersihan bagian éksternal printer nu, make a microfiber atawa lawon katun lint-gratis. Anjeun tiasa make produk beberesih pikeun ieu, tapi pastikeun yén éta polycarbonate atanapi surfaces akrilik, kayaning nyertakeun SLA, LCD jeung printer tipe DLP, nu teu make produk kalawan alkohol atawa amonia, sabab bakal ngaruksak surfaces.

Jenis ieu beberesih hal anu penting pikeun nyegah kokotor tina accumulating dina rel atawa bagian séjén sarta ngabalukarkeun overheating, gerakan teu akurat, bagian malformations, geter jeung noises aneh nalika percetakan.

beberesih internal

Ngabersihan naon anu henteu katingali Éta ogé penting pikeun pangropéa alus. Sababaraha komponén disumputkeun, kayaning papan éléktronik, kipas na heatsinks, palabuhan, jeung sajabana, bisa ngumpulkeun jumlah badag lebu jeung kokotor, ngabalukarkeun masalah umum kayaning:

  • Cooling goréng alatan kanyataan yén fans teu ngahurungkeun ogé alatan kokotor dina aci atawa bantalan. Komo éta tilelep téh clogged.
  • Kluster anu tiasa nyiptakeun masalah sirkuit pondok dina sistem éléktronik. Éta ogé tiasa ngumpulkeun Uap tina bahan organik dina kokotor sareng ngarusak papan éléktronik.
  • Tumpukan dina gear sareng motor nyegah operasi lancar.

Para nyingkahanana, éta sagampil ngagunakeun sikat leutik, kuas cet atawa sikat jeung meresihan beungeut komponén ieu. Anjeun oge bisa make vacuum cleaner leutik komo semprot CO2 pikeun ngabersihan wewengkon leuwih inaccessible.

ngabersihan résin

Dina kasus noda résin atanapi tanda résin, anjeun moal tiasa nganggo cai atanapi pembersih rumah tangga pikeun ngaleungitkeunana. Pikeun ngabersihan anjeun tiasa nganggo a microfiber atawa lawon katun pikeun ngabersihan piring. Tur upami éta noda pengkuh, make sababaraha isopropil alkohol ka soak lawon.

Apdet firmware printer 3D

Jeung tukang tapi teu saeutik, Anjeun oge kedah pariksa yen firmware printer 3D anjeun up to date. Upami anjeun teu gaduh versi anu pangénggalna, anjeun kedah ngapdet ieu. Seueur pabrik printer populér biasana ngaluarkeun sékrési unggal 6 bulan atanapi langkung.

apdet ieu bisa mawa sababaraha perbaikan salaku:

  • Perbaikan bug tina vérsi saméméhna
  • Kinerja anu langkung saé
  • Fitur langkungna
  • patch kaamanan

Pikeun ngapdet firmware printer 3D anjeun, anjeun bakal peryogi:

  • Hiji PC ti mana pikeun ngundeur tur masang apdet firmware.
  • Ngundeur sareng pasang IDE Arduino, bisi printer 3D anjeun dumasar kana hiji dewan Arduino.
  • Kabel USB pikeun nyambungkeun printer sareng PC.
  • Mibanda inpo téknis printer 3D anjeun dina leungeun (mm XYZ steppers na extruders, jarak perjalanan sumbu maksimum, laju feed, akselerasi maksimum, jsb).
  • Berkas anu diunduh sareng versi firmware énggal. Éta bakal gumantung kana merek sareng modél printer anjeun. Anjeun kedah milarian anu leres, tapi sok diunduh tina situs resmi, sanés situs web pihak katilu.

Ieu sababaraha Tumbu dipikaresep pikeun software anu béda pikeun ngapdet sareng firmware:

Pituduh pikeun ngadiagnosa sareng ngalereskeun masalah printer 3D umum

perbaikan printer 3D

Sanajan pangropéa sampurna dipigawé, sooner atanapi engké sistem gagal atawa megatkeun sareng éta nalika anjeun kedah terang kumaha ngadiagnosis masalah sareng cara ngalereskeun printer 3D anjeun. Kitu ogé, anjeun kedah émut yén SLA henteu sami sareng DLP, atanapi jinis téknologi sanés. Masing-masing gaduh masalah sorangan. Di dieu masalah paling sering dirawat, loba di antarana filamén atawa résin printer pikeun pamakéan domestik, nu paling nyebar.

*CATETAN: Anjeun ngan kudu neruskeun kalawan perbaikan lamun bener nyaho naon anu anjeun lakukeun. Pertimbangkeun istilah jaminan alat Anjeun, saprak lamun tamper kalawan eta anjeun bisa leungit jaminan ceuk. Inget pikeun salawasna mareuman sareng cabut panyetak printer anjeun pikeun ngahindarkeun guncangan listrik, ogé pastikeun tiis pikeun nyegah kaduruk. Tangtosna, upami anjeun badé ngadamel résin, kami mamatahan anjeun ngagem kacamata pelindung, topéng pikeun uap anu mungkin, sareng sarung tangan lateks.

Naha printer 3D kuring henteu nyitak?

Masalah ieu salah sahiji anu pang sabab sabab boga, saprak éta bisa jadi ampir nanaon. Mangga parios ieu di handap:

  1. Pariksa yén printer geus dipasang jeung disambungkeun bener.
  2. Pariksa yén kakuatan ka printer bener tur diaktipkeun.
  3. Dupi anjeun gaduh filamén? Salah sahiji sabab paling absurd biasana kurangna filamén. Muat deui filamén anyar sareng cobian deui.
  4. Upami aya filamén, cobian nyorong filamén sacara manual. Kadang-kadang tiasa aya masalah dina tabung anu henteu ngaliwat sareng kakuatan éta bakal cekap pikeun ngalangkungan daérah éta.
  5. Tingali ogé upami motor feed filamén dihurungkeun sareng gear push dihurungkeun.
  6. Tingali dina layar printer pikeun ningali naha aya inpormasi anu mangpaat atanapi kode kasalahan pikeun ningali naon hartosna.

Nozzle aya dina jarak anu teu pantes tina ranjang

Naha éta nozzle deukeut teuing ka ranjang teu ngantep kaluar palastik extruded, saolah-olah nozzle jauh teuing jeung prints sacara harfiah dina hawa., éta masalah calibration ranjang. Anjeun tiasa ningali bagian pangropéa on leveling pikeun ngajawab eta.

Filamén bitten atanapi leungit bagian

printer langkung mirah mindeng ngagunakeun a gear toothed mun nyorong filamén deui mudik, tapi gears ieu bisa ngaruksak filamén nalika maranéhna balik, komo motong éta. Saterusna:

  • Pastikeun pikeun pariksa gear pikeun kacamatan ditangtoskeun, atawa pastikeun gear teu acan kapisah atawa snapped.
  • Sistim hidayah filamén kalawan masalah. Pariksa:
    • Direct Extruder - The katrol motor bisa jadi malfunctioning sarta perlu diganti, atawa huntu gear bisa dipaké sarta perlu diganti. Ogé bisa jadi éta cam teu exerting tekanan cukup.
    • Bowden: Ieu bisa jadi sabab screws nu tighten filamén nu teuing leupas, atawa bearing nu ngadorong filamén teu muterkeun mulus. Tighten bolts atawa ngaganti bearing nu.
  • Suhu ékstrusi anu teu leres pikeun bahan anu dianggo.
  • Laju Tonjolan teuing tinggi, coba ngurangan eta.
  • Paké nozzle diaméterna leuwih leutik batan nu ngonpigurasi dina setélan print.

Printer ninggalkeun bagian dicitak di tengah

Sawaktos Anjeun keur nyitak bagian jeung printer 3D eureun pertengahan print, tanpa rengse sapotong, bisa jadi alatan:

  • Filamén geus béak.
  • Aya pareum listrik nalika prosés nyitak.
  • Ruksak tabung PTFE nu kudu diganti.
  • filamén bitten (tingali bagian dedicated ka masalah ieu).
  • Mesin overheating. Sababaraha panyitak gaduh sistem anu ngeureunkeun prosés pikeun nyegah karusakan salajengna.
  • tekanan low dina extruder nu. Coba mun squeeze filamén ngalawan motor, atawa nu Cam ieu exerting tekanan bener.

rinci leutik teu dicitak

bagian prints rupa, tapi rinci leutik leungit, aranjeunna teu dicitak. Masalah ieu tiasa disababkeun ku:

  • Diaméter nozzle badag teuing. Paké hiji kalayan diaméter leutik. Catet yén resolusi biasana 80% tina diaméter nozzle paling.
  • Pastikeun parangkat lunak disetel leres pikeun diaméter nozzle anu anjeun anggo. Bisa jadi aya nu teu cocog. Anjeun malah tiasa nyetel nozzle rada handap ti nu geus dipasang pikeun "tipu" printer.
  • Redesign sapotong.

Adhesion goréng tina potongan

lamun éta sapotong teu lengket kana ranjang, suhu ranjang bisa jadi teu bener, atawa bahan tina beungeut ranjang atawa bahan dipaké pikeun percetakan bisa jadi salah. Mungkin sabab séjén nyaéta:

  • Nozzle jauh teuing tina ranjang. Saluyukeun jangkungna.
  • Lapisan kahiji percetakan gancang teuing. Lalaunan.
  • Upami Anjeun gaduh ventilasi lapisan, éta bisa jadi cooling lapisan kahiji gancang teuing jeung ngabalukarkeun masalah ieu.
  • Suhu ranjang henteu cekap, setel suhu anu leres pikeun bahan anu anjeun anggo.
  • Anjeun nyitak nganggo bahan anu peryogi ranjang anu dipanaskeun sareng anjeun henteu ngagaduhan dasar anu dipanaskeun. (anjeun tiasa pasang éksternal)
  • Kurangna Brim, maranéhanana fins anu dijieun nalika beungeut gambar dicitak teuing leutik. Sirip ieu ningkatkeun cengkraman. Anjeun oge bisa nyieun rakit, atawa basa dicitak handapeun potongan.

liang Unfilled dina lapisan panungtungan

Nalika anjeun ningali sela kosong, kawas lapisan teu lengkep dieusian, tapi ngan mangaruhan lapisan panungtungan, jadi:

  • Bisa jadi alatan underextrusion (tempo di handap).
  • Alatan kakurangan lapisan dina finish. Anjeun kedah nganggo langkung seueur lapisan dina desain anjeun.
  • Setélan eusian low (%). Setélan low kadang dipaké pikeun nyimpen filamén, tapi ngabalukarkeun masalah ieu.
  • Pariksa yén anjeun teu acan ngagunakeun pola sayang madu keur model.

Voids unfilled dina lapisan atawa bagian ipis bagian

iraha leungit palastik dina tembok atawa bagian ipis kamar anjeun, éta meureun kusabab:

  • Setélan eusian gap disaluyukeun goréng. Ningkatkeun nilai eusian pikeun ningkatkeun pidangan.
  • Lebar perimeter leutik teuing. Ningkatkeun jangkungna perimeter dina setélan printer anjeun. A nilai cocog pikeun paling laminators biasana nempatkeun ukuran sarua salaku diaméter nozzle nu, Contona, upami anjeun gaduh 1.75 mm, nempatkeun 1.75.

Extruder motor overheated

Motor ieu tiasa dianggo pisan nalika nyitak, terus-terusan ngadorong filamén ka tukang. Hal ieu ngajadikeun panas, sarta kadangkala panas teuing, utamana lamun éléktronika teu boga sistem pikeun nyegah jenis ieu masalah.

sababaraha supir motor aranjeunna biasana boga sistem cut-off termal pikeun ngaganggu kakuatan lamun hawa teuing tinggi. Nu bakal ngajadikeun X jeung Y sumbu motor muterkeun sarta mindahkeun nozzle atawa extruder sirah, tapi motor extruder moal pindah pisan, jadi eta moal nyitak nanaon.

Pariksa éta kulkas jeung kipas dina bagian ieu, sarta ngidinan sababaraha moments pikeun motor pikeun niiskeun handap. Sababaraha panyitak gaduh sistem otomatis anu mareuman panyitak supados niiskeun sareng nyegah karusakan salajengna.

Warping atanapi deformasi: sabab jeung solusi

masalah ieu gampang diidentipikasi, saprak éta nalika inohong condong deform na gaduh sudut melengkung atanapi misshapen sanggeus nyitak. Masalah ieu biasana kusabab bédana suhu nalika prosés manufaktur disababkeun ku setélan suhu anu salah, atanapi sistem pemanasan.

Ieu biasana lumangsung leuwih remen di ABS, sanajan bisa dilereskeun ngagunakeun ABS+. Lamun anjeun bade nganggo ABS konvensional, Anjeun kudu mertimbangkeun ngagunakeun fixative kayaning 3DLac, sarta ogé nyieun Brim sabudeureun sapotong, éta jenis jangjang rojongan nu engké bakal dihapus.

Ogé pariksa yen aya euweuh Draf tiis di kamar, sakumaha ieu bisa ngabalukarkeun filamén solidify leuwih gancang sarta bahan pikeun retract kaluar ranjang.

Perbaikan printer 3D kalawan stringing atanapi fraying

El fraying atawa maranéhanana untaian bangor Untaian filamén nempel dina inohong mangrupikeun masalah umum anu sanés. Biasana kusabab panyesuaian tuning anu goréng, suhu, retraction anu teu cekap, atanapi jinis filamén. Upami anjeun kantos nganggo bedil lem panas, anjeun pasti bakal perhatikeun yén benang ieu sering sering, sareng anu sami kajadian dina printer 3D.

Para ngajawab masalah ieu, pariksa yen retraction aktip, yén jarak retraction bener jeung speed retraction ogé bener. Kalayan bahan sapertos ABS sareng PLA, laju retraction 40-60mm / s, sareng jarak 0.5-1mm pikeun ekstrusi langsung, biasana saé. Dina kasus extruders tipe Bowden, mangka kudu lowered ka speeds of 30-50 mm / s sarta jarak 2 mm. Henteu aya aturan anu pasti, janten anjeun kedah nyobian dugi ka leres.

Pariksa éta speed jeung suhu fusi nyaéta cocog pikeun bahan nu Anjeun anggo, sarta yén filamén henteu baseuh. Ieu ogé tiasa nyababkeun masalah sapertos kitu, khususna nalika suhuna luhur teuing.

Di sisi séjén, éta ogé bisa jadi alatan gerakan sirah badag teuing. Sababaraha printer gaduh fitur sapertos Hindarkeun Pameuntasan Perimeters pikeun nyegah nyebrang rohangan kabuka sareng ngantunkeun benang ieu, anu ogé pilihan upami diaktipkeun.

Muncungna mampet

nu nozzles condong meunang clogged, tur éta salah sahiji masalah paling irritating tur sering dina FDM tipe printer 3D. Biasana dideteksi ku sora aneh dina sirah ékstrusi sareng ujug-ujug filamén eureun kaluar tina nozzle.

nu mungkin sabab jeung solusi Aranjeunna:

  • Kualitas filamén goréng, janten anjeun kedah nyobian filamén kualitas anu langkung saé.
  • Suhu ékstrusi salah. Pariksa yén térmistor hotend aya di tempatna sareng suhu pangaturanna leres.
  • Bagian filamén cacad. Tarik kaluar filamén, motong ngeunaan 20-30cm pikeun miceun bagian masalah, sarta reload. Éta ogé mangrupakeun ide nu sae pikeun ngajalankeun jarum atawa piercing tip ngaliwatan pikeun ngabersihan nozzle nu.
  • Upami anjeun damel di lingkungan anu seueur lebu, sapertos gudang industri, bengkel, sareng sajabana, anjeun kedah nganggo Oiler, nyaéta, spons kalayan minyak sakedik pikeun ngabersihan filamén sateuacan ngahontal extruder.

Lapisan shifting atanapi kapindahan lapisan

Ieu biasana alatan a kapindahan dina salah sahiji lapisan dina sumbu X atawa Y. Anu jadi sabab jeung solusi pikeun masalah ieu nyaéta:

  • The hotend gerak teuing gancang sarta motor leungit léngkah. Laju turun.
  • Parameter akselerasi lepat. Lamun geus tampered kalawan nilai akselerasi firmware, Anjeun bisa jadi geus salah ngasupkeun. Ngalereskeun ieu tiasa rada trickier, sareng anjeun kedah parios ka supplier alat anjeun.
  • Masalah mékanis atanapi éléktronik, sapertos masalah tegangan sabuk gigi, atanapi masalah dina panggerak kontrol motor stepper. Upami anjeun nembé ngagentos supir sareng ti saprak éta ngagulung parantos ngamimitian, anjeun panginten henteu milih mA anu leres.

blots

Nalika anjeun ningali noda plastik atanapi smears dina beungeut hiji obyék, saolah-olah porsi leutik anu nyangkut kana sapotong, éta bisa jadi alatan dua sabab:

  • Suhu ékstrusi kaleuleuwihan nu ngabalukarkeun drooling atawa dripping dina bagian sarta ninggalkeun kaleuwihan ieu. Setel suhu anu cocog pikeun bahan anu dianggo.
  • Setélan salah sahiji retraction filamén.

Kaleuwihan plastik dina bentuk serelek

Lamun anjeun nempo yén sapotong ngabogaan sababaraha kaleuwihan plastik dina permukaan sareng kaleuwihan ieu dina bentuk tetes (smudges boga bentuk leuwih kacau), anjeun bakal kudu pariksa extruder atawa elemen hotend, sabab paling dipikaresep leupas:

  • Nozzle anu benangna kirang (sababaraha nozzles aluminium atanapi kuningan moal nampi kencang atanapi panyabutan kusabab bahan lemes).
  • Rod teu tightened leres.

tapak tatu dina beungeut cai

Anjeun kamungkinan bakal ningali sababaraha markings kawas goresan atawa alur dina beungeut obyék. Dina hal ieu, kamungkinan yén nozzle atanapi nozzle digosok kusabab:

  • Homming Z kirang disaluyukeun, sarta nozzle deukeut teuing.
  • Overextrusion (tingali bagian handap).

handapeun extrusion

Nalika ékstrusi handap normal, teu extrude cukup filamén, masalah dihasilkeun dina potongan, tanpa ngeusian perimeters ogé atanapi aranjeunna kaluar kalawan spasi antara lapisan jeung imperfections. Alesan pikeun masalah ieu sareng solusina nyaéta:

  • Diaméter filamén salah. Pastikeun anjeun nganggo filamén anu leres pikeun printer anjeun (1.75mm, 2.85mm, 3mm,…).
  • Ngaronjatkeun parameter extruder multiplier (extrision multiplier). Ieu manages rupa-rupa jumlah bahan extruded. Contona, lamun balik ti nilai 1 ka 1.05, anjeun bakal extruding 5% leuwih. Pikeun PLA a 0.9 dianjurkeun, pikeun ABS a 1.0.

overextrusion

Una ékstrusi kaleuleuwihan éta ngahasilkeun teuing filamén, ngabalukarkeun lapisan ogé boga masalah jeung ngahasilkeun hasil goréng sacara umum. Anjeun paling dipikaresep bakal ningali yén luhureun sapotong ngabogaan palastik tambahan. Nyababkeun tiasa sami sareng anu underextrusion, tapi ku nilai parameter dina ekstrim sabalikna (tingali bagian sateuacana sareng saluyukeun parameter sabalikna, nyaéta, nurunkeun nilai tinimbang naékkeunana).

Nozzle priming

Sababaraha extruders gaduh masalah sareng bocor palastik nalika aranjeunna disimpen dina suhu anu luhur, sabab plastik molten anu tetep aya di jero saluran sareng nozzle condong bocor. Ieu ngabutuhkeun derating atanapi priming tina nozzle pikeun nyegah kaleuwihan éta tina ngarusak citak. Solusi anu saderhana nyaéta ngabersihan nozzle saé sateuacan nyitak pikeun ngaleungitkeun lebu anu tinggaleun di jero.

Aya sababaraha printer nu gaduh program atawa fungsi husus pikeun eta. Batur milih nyobian nyitak bunderan di sabudeureun éta bagian pikeun ngaleungitkeun sagala plastik éta.

Undulations

Lamun ningali eta sapotong boga ripples dina sisi, Jeung nu terus-terusan sapanjang sakabéh struktur obyék, mangka bisa jadi alatan looseness atawa gerakan linier nu teu lempeng dina sumbu Z. Anjeun tiasa pariksa status sumbu atawa rod ceuk, pariksa yen aranjeunna lempeng, éta aranjeunna concentric kalawan motor, yén kacangan sarta bolts dibereskeun ogé.

Overheating dina bagian dicitak

Nalika bagian dicitak boga rinci éta aranjeunna overheat teuing jeung palastik ngalembereh tur deforms, mangka bisa jadi alatan:

  • Cooling lapisan teu cukup. Ningkatkeun cooling atawa tambahkeun sistem cooling misah.
  • Suhu luhur teuing. Setel suhu ékstrusi anu leres pikeun bahan anu anjeun anggo.
  • Prints gancang teuing. Turunkeun laju nyitak.
  • Upami teu aya anu tiasa dianggo, anjeun tiasa nyobian nyitak sababaraha lembar sakaligus. Ieu bakal ngidinan leuwih waktos pikeun lapisan pikeun niiskeun handap.

Delamination dina résin curing

La delaminasi lamun lumangsung dina printer 3D résin éta alatan sabab lian ti delamination dina printer filamén. jenis ieu masalah ngabalukarkeun lapisan kapok misahkeun tina silih, atawa résin solidified tetep ngambang dina tank résin. Ngeunaan sabab paling sering:

  • Masalah sareng orientasi atanapi organisasi modél atanapi masalah sareng dukungan.
  • Nyitak direureuhkeun leuwih ti sajam.
  • tank résin heubeul nu kudu diganti.
  • Platform ngawangun leupas.
  • Permukaan curing optik parantos kacemar sareng kedah dibersihkeun atanapi diganti.

Nyitak vakum dina printer résin

Nalika anjeun ningali liang kosong Dina sababaraha bagian percetakan raray-handap gilig, bisa jadi alatan éfék cangkir nyeuseup, trapping hawa salila percetakan jeung ngabalukarkeun liang nu teu dieusian ku résin. Ogé, éta bisa ninggalkeun ngambah résin solidified dina tank, jadi eta bakal sasaena pikeun nyaring résin.

Para ngabenerkeun masalah ieu:

  • Henteuna liang drainase dina modél 3D bagian kerung atanapi gilig. Bor liang dina desain 3D jadi aya drainase salila percetakan.
  • Masalah orientasi modél. Coba pikeun nyegah liang ti keur submerged ku Ngahindarkeun eusian ku hawa.

sipat undeveloped

Ieu masalah sejen rada aneh, tapi lumangsung dina sababaraha résin 3D printer. bisa ditempo voids dina bagian interior atawa sababaraha fitur undeveloped., biasana mibanda wangun kawah, surfaces kasar, edges seukeut, atawa lapisan résin kapok di handapeun tank résin.

ngan lumangsung dina printer SLA lamun bagian tina bagian nempel ka handap tank résin jeung sawaréh blok laser curing atawa sumber cahaya, nyegah eta ngahontal lapisan salajengna. Sareng solusina tiasa:

  • Lebu atawa ruksakna tank résin. Urang kudu ningali lamun aranjeunna ngan tetep nu bisa dihapus ku nyaring résin jeung meresihan tank atawa lamun aranjeunna ruksakna anu bakal maksakeun anjeun ngaganti tank.
  • Ogé bisa jadi alatan pamakéan résin Standar mendung. Coba tipe séjén résin dina hal ieu.
  • Pariksa surfaces optik, yén maranéhna teu kotor atawa kacemar. Ieu ogé bisa ngabalukarkeun masalah ieu.
  • Éta kamungkinan yén éta ogé tiasa disababkeun ku masalah orientasi atanapi dukungan modél 3D. Ieu kudu reviewed dina desain CAD.

Liang atawa motong

nalika aranjeunna ngaapresiasi orifices (sapertos torowongan leutik ngaliwatan sapotong) atawa motong di sababaraha wewengkon, bisa jadi alatan sababaraha sabab:

  • Lebu dina permukaan tank résin atanapi jandela optik, atanapi permukaan optik anu sanés. Ieu bakal maksakeun anjeun pikeun ngabersihan bagian anu kapangaruhan pikeun ngalereskeun masalah.
  • Goresan atanapi imperfections dina beungeut tank résin atawa dina sagala unsur optik. Ieu bakal nyieun perlu ngaganti unsur scratched.

Retakan muncul dina lapisan kahiji

Lamun ngahargaan hiji jenis retakan muka atawa gills dina lapisan kahiji, saolah-olah unggal garis dicitak detaches tina garis padeukeut na atanapi detaches tina dasarna:

  • Jangkungna lapisan kahiji teuing tinggi. Saluyukeun platform ngawangun.
  • Suhu lapisan kahiji rendah teuing. Setel suhu anu pas pikeun bahan anu anjeun anggo.
  • Upami teu aya di luhur, ningkatkeun lebar garis tina lapisan kahiji.

Bulistir

El taranjang éta cacad dina printer résin. Aranjeunna ngabentuk jenis skala atanapi profil horizontal anu nonjol tina permukaan potongan. Sababaraha bisa jadi detached tina sapotong salila prosés percetakan, batur tetep napel. Anu peupeus tiasa ngambang dina tank résin sareng ngahalangan paparan, nyababkeun lapisan sanés gagal. Solusi anjeun bakal ngalangkungan:

  • Damar geus kadaluwarsa.
  • Karuksakan, lebu, atawa cloudiness dina tank résin. Pariksa / ngaganti tank jeung résin filter.
  • Aliran résin dibatesan ku orientasi anu goréng tina modél atanapi dukungan anu padet teuing.

Kakasaran atanapi baruntus

Anjeun kamungkinan ningali bagian rengse kalayan roughness permukaan, kayaning wrinkles, trims henteu rata, nabrak dina hiji atawa leuwih sisi sapotong, jsb. Masalah printer résin ieu disababkeun ku:

  • résin kadaluwarsa.
  • Karuksakan, lebu, atawa cloudiness dina tank résin. Pariksa / ngaganti tank jeung résin filter.
  • Aliran résin dibatesan ku orientasi anu goréng tina modél atanapi dukungan anu padet teuing.
  • Permukaan optik anu kacemar pikeun dibersihkeun.

Overcompression

Istilah over-compression ngajelaskeun cacad anu disababkeun dina bagian anu dicitak résin. Éta lumangsung nalika rohangan antara platform ngawangun sareng lapisan elastis, atanapi pilem fléksibel, tina tank résin diréduksi sareng nyababkeun lapisan awal teuing ipis, ngarah bakal kasampak squashed. Ogé ngajadikeun eta leuwih hese misahkeun sapotong ti dasarna, atawa ninggalkeun basa datar tur edges pondok ti normal. Pikeun ngalereskeun ieu, pariksa panempatan foil.

Kurangna adhesion dina résin 3D printer

iraha tayangan sawaréh atawa sagemblengna dipisahkeun tina dasarna percetakan nunjukkeun yén aya masalah adhesion. Hal anu tiasa disababkeun ku:

  • A plat résin kapok di handapeun tank (kakurangan adhesion pinuh) pikeun dihapus.
  • Nyitak tanpa dasar atanapi permukaan anu cocog.
  • Lapisan mimiti cengkraman leutik teuing pikeun ngadukung beurat bagian éta.
  • Karuksakan, lebu, atawa cloudiness dina tank résin. Nyaring, beresih, atawa ngaganti résin.
  • Permukaan optik anu kacemar pikeun dibersihkeun.
  • spasi kaleuleuwihan antara dasar percetakan jeung lapisan elastis atawa pilem elastis tank résin.

Siluet dina dasar percetakan (printer résin 3D)

Eta kamungkinan yén di kali anjeun geus datang di sakuliah silhouettes tina potongan dicitak dina dasar percetakan. A lapisan atawa sésana jeung bentuk anut kana dasarna sarta yén sesa bagian teu nyitak atawa mungkin geus datangna kaluar sarta dina tank résin. Dina kasus ieu, sabab umum nyaéta:

  • Permukaan optik kacemar ku sababaraha jinis kokotor, lebu, atanapi lebu. Émut yén sanaos partikel ieu tiasa ngahalangan sinar, lapisan kahiji biasana gaduh prosés curing anu langkung panjang, janten kamungkinan yén lapisan munggaran ieu bakal ngabentuk sanés bagian anu sanés.
  • Ogé bisa jadi alatan lebu, karuksakan atawa turbidity dina tank résin.
  • Ogé pariksa kaayaan jandela acrylic tank résin.
  • Jeung eunteung utama.

The leveling screw geus ngahontal wates na

Éta kamungkinan yén nalika nyobian level dasar anjeun bakal mendakan yén éta screw adjustment geus ngahontal wates na dina salah sahiji arah perjalanan na. Dina kasus eta, anjeun bisa cageur sababaraha perjalanan ku unscrewing screw nu ngajadikeun kontak jeung tungtung stroke sumbu Z. Ati-ati jeung dasarna lamun eta dijieunna tina kaca, saprak nozzle nu bisa lungsur dumadakan sarta megatkeun eta.

Nafsirkeun kode kasalahan printer 3D

Upami anjeun ningali a kode kasalahan dina layar LCD printer bisa jadi teu nyadiakeun cukup data pikeun ngaidentipikasi masalah. Ogé, unggal pabrik sareng modél tiasa gaduh kode kasalahan anu béda. Ku alatan éta, pikeun napsirkeun kode anjeun kedah maca manual model anjeun dina bagian ngungkulan.

inpo leuwih


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

Tes InggrisTés Catalankuis Spanyol