Téhnik scanning 3D énggal ngalarapkeun prinsip Archimedes

Téhnik scanning 3D énggal ngalarapkeun prinsip Archimedes

Tim élmuwan sareng insinyur komputer sadaya alam dunya parantos nganggo anu lami prinsip tina pamindahan cai tina Archimedes pikeun ngembangkeun téhnik scanning 3D anyar. Cara na tiasa ngarekonstruksikeun bagian-bagian anu disumputkeun tina hiji obyék anu teu tiasa dicandak ku scanner laser 3D.

Téhnik anyar ieu dumasar kana pamindahan cai pikeun ngarekonstruksikeun bentuk 3D hiji obyék parantos ngahijikeun panaliti ti paguron luhur ti todo el mundo, kalebet Universitas Tel Aviv Israél sareng Universitas Ben-gurion, Universitas Shandong Cina sareng Universitas British Columbia tina Kanada.

Téhnik anyar, dijelaskeun dina karya panilitian anu judulna «Dip Transform kanggo Rekonstruksi Bentuk 3D ”, ngagunakeun prinsip Archimedes pikeun ngarobih rekonstruksi permukaan modél kana masalah volumetrik.

"Naon waé obyék, total atanapi sabagian beuleum dina cairan cicing, didorong ku kakuatan anu sami sareng beurat cairan anu dipindahkeun ku obyék"

Panaliti nyarios yén metode ieu nawiskeun kaunggulan anu hébat, sapertos kamampuan pikeun nembus daérah disumputkeun tina obyék 3D yén kaméra sareng scanner laser moal tiasa ngabedakeun.

Pikeun ngahontal ieu, panaliti ngagunakeun alat rendam 3D béaya rendah sareng panangan robotic pikeun neuleumkeun objék 3D dina cai.

Ngaliwatan anu neuleumkeun obyék 3D dina cairan sapanjang sumbu, élmuwan sareng insinyur sanggup ngukur kapindahan volume cair. Nalika ieu prosés diulang ngaliwatan sababaraha sudut, panaliti tiasa néwak sakabéh géométri objék.

El proyék panilitian bakal dipidangkeun dina édisi SIGGRAPH édisi 2017, konperénsi taunan pikeun inovasi dina panilitian grafik komputer sareng téhnik interaktif, di Los Angeles, 30 Juli-3 Agustus.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.