Trafo isolasi: sadayana anu anjeun kedah terang

trafo isolasi

Diantara komponén éléktronik anu dianalisis ogé éta trafo toroidal, salian ti urang ogé geus diurus tipe ieu elemen lamun urang mairan dina catu daya, jenis arus, jsb. Ayeuna giliran jinis trafo anu sanés, sapertos trafo isolasi.

Anjeun tiasa terang naon éta, Naon eta pikeun, béda jeung tipe séjén trafo, kitu ogé kumaha carana milih salah sahijina pikeun proyék-proyék hareup Anjeun.

Naon téh trafo isolasi?

trafo isolasi

nu trafo listrik Aranjeunna mibanda sipat mindahkeun énergi antara dua atawa leuwih windings konduktor maranéhanana tanpa aya sambungan fisik antara aranjeunna. Hiji-hijina iwal bakal otomatis-transformers. Pikeun ngahasilkeun mindahkeun ieu aranjeunna dumasar kana induksi éléktromagnétik, sarta umumna leuwih atawa kurang robah warna ka warna dipaké dina windings maranéhna pikeun transformasi tegangan.

Hatur nuhun kana éta isolasi antara sirkuitKusabab hiji disambungkeun ka pungkal primér sarta séjén pikeun pungkal sekundér, teu ngan bisa sinyal dirobah, aranjeunna ogé bisa meta salaku unsur kaamanan.

Nyatana, nalika urang ngarujuk kana trafo kaamanan atanapi trafo isolasi, kami nuju ngarobih trafo khusus pisan 1: 1 babandingan, nyaeta, jeung pungkal sarua dina dua coils na (jumlah sarua robah warna ka warna), ku kituna teu transformasi tegangan. Kaluaran anjeun bakal sami sareng input anjeun.

Kusabab ieu aranjeunna dianggo dina aplikasi kaamanan, nalika anjeun kedah ngirimkeun énérgi listrik tina hiji sirkuit ka sirkuit anu sanés sareng anjeun badé ngasingkeun duanana.

Rupa-rupa

Di jero trafo kaamanan, atanapi isolasi, anjeun tiasa mendakan dua jenis dasar:

  • Fase tunggal: boga layar dipasang antara pungkal primér sarta sekundér, nu disambungkeun ka terminal insulated. Sajaba ti éta, kurung ningkatna insulated tina inti trafo. Ieu ogé gaduh sénsor suhu anu diwangun, sareng tingkat sora anu rendah. Éta ngagunakeun fase sareng nétral, sareng kalayan tegangan input 220V atanapi 230V umumna.
  • Triphasic: eta oge arsitéktur sarua jeung single-fase, tapi dina hal ieu pikeun pamasangan tilu-fase. Hartina, fase tunggal umumna pikeun aplikasi domestik, sedengkeun pamasangan tilu fase umumna aya dina pamasangan industri atanapi komérsial. Pamasangan ieu henteu ngan ukur hiji fase sareng hiji kabel nétral, tapi dibagi kana tilu arus bolak-balik atanapi fase pikeun ngabagi kakuatan pamasangan. Dina hal ieu, aranjeunna biasana ngarojong 380 atanapi 480V.

Kaunggulan tina trafo isolasi

Ngabogaan trafo isolasi bisa boga runtuyan kauntungan pikeun pamasangan listrik, sapertos:

  • Éta penting pikeun ngajaga tina arus listrik, contona, pikeun ngajaga tina guncangan listrik.
  • Aranjeunna mastikeun kasadiaan suplai listrik ngajagaan pamasangan. Éta idéal pikeun pamasangan kasadiaan tinggi.
  • Karugianna langkung handap tibatan jinis trafo anu sanés.
  • Éta dirarancang sareng diproduksi ku sababaraha lapisan insulasi bertulang, anu masihan kateguhan sareng kaamanan anu langkung ageung.

Aplikasi trafo kaamanan

Mun anjeun wondering ngeunaan aplikasi tina tipe ieu isolasi atawa trafo kaamanan, aya dina seueur pamasangan sareng alat listrik. Contona:

  • Pikeun ngajaga pagawe tina shock listrik. Boh di fasilitas industri boh di fasilitas sipil ngagunakeun tilu fase sareng fase tunggal.
  • Dina sumber kakuatan tangtu pikeun alat sénsitip.
  • Mesin kamar operasi hipu.
  • Sababaraha komputer.
  • Alat-alat laboratorium sareng alat-alat suplai listrik pikeun bengkel éléktronik.
  • Salaku filter noise listrik, ngasingkeun input ti kaluaran.
  • Jsb

Kabeneran aya pilihan pisan rupa-rupa.

Dimana meuli trafo isolasi

Upami anjeun milarian trafo isolasi kalawan harga alus, anjeun gaduh pilihan anu béda, diantarana, salah sahiji anu pang populerna nyaéta milarian dina platform penjualan Amazon. Contona, ieu sababaraha saran:

  • Akozon trafo husus pikeun aplikasi audio. Aya 10 lembar, sareng aranjeunna 1: 1.
  • ZCX isolasi trafo 1: 1, kalayan input 220v sareng kaluaran 220v. Ngarojong nepi ka 10W.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.