Trollduino: papan… khusus Arduino

trollduino

Aya seueur piring resmi sareng cocog Arduino. Kemungkinan anu teu aya tungtungna pikeun pangembang anu milari basis pikeun ngamimitian proyék DIY na. Ayeuna produsen ogé ngagaduhan alat tambahan énggal, sareng éta ngagaduhan nami anu rada panasaran: trollduino. Tapi sanés hiji-hijina hal anu anéh ngeunaan pelat ieu sami sareng a Arduino UNO sareng anu nganggo faktor bentuk anu sami.

Sareng upami anjeun heran naon anu ngajantenkeun papan pangembangan ieu anéh, anu leres nyaéta anjeun kedah ningali chip utami na. Sedengkeun di Arduino sareng papan pangembangan anu sanésna mangrupikeun mikrokontroler atanapi MCU, dina kasus Trollduino éta lumayan dipikaterang ku éléktronika: sumuhun, saderhana 555 waktos.

Tapi ... antosan, antosan! Naha leres aya kitu? Nya, hayu urang angkat ku bagian-bagian. Sakumaha anjeun terang, IC 555 mangrupikeun timer otomatis anu ngagaduhan seueur kamungkinan di dunya DIY. Hal-hal hébat tiasa dilakukeun ku chip ieu sareng sababaraha komponén sanés.

Ku alatan éta, jalma (Hampang Lee Kabetot ti Hackaday.io) ti alam maya datang sareng dewan Trollduino ieu "heran". Hiji cara pikeun troll masarakat Sakumaha namina nunjukkeun. Sareng dina éta anjeunna ngajukeun nganggo a Arduino UNO anu mikrokontroler parantos digantikeun ku otomatis 555, langkung saderhana, tapi anu tiasa dianggo pikeun nyambungkeun komponén kana pinna sareng program sababaraha pancén.

Gambar-gambarna nyata, di antarana anjeun tiasa ningali kumaha anjeunna nempatkeun triple 5 dina piring di gaya UNO. Salaku tambahan, sababaraha résistor sareng kapasitor parantos ditambihan kana papan pangembangan, sareng bahkan konektor jack sareng konektor USB pikeun kakuatan (kumargi anjeun bakal tiasa nyimpen sakedik data dina 555 ...). Sedengkeun pikeun pin, sakumaha anjeun tiasa tingali éta ogé cocog sareng Arduino UNO.

Y, sanaos banyolan, kaleresan éta tiasa janten ide anu saé pikeun sababaraha pemula anu hoyong ngamimitian damel sareng IC 555 ku cara saderhana. Leres, ku watesan anu ageung sapertos kitu, tapi upami anjeun nempatkeun résistor résistor sareng kapasitor, anjeun tiasa maénkeun éta.

Upami anjeun resep, anjeun tiasa unduh skéma na sareng tingali inpormasi lengkep di dieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   555eun cenahna

    Mémang, rada kawates dibandingkeun sareng sadaya kamungkinan anu ditawarkeun ku 555 (Abdi henteu nyarios dua deui), tapi salaku ideu awal éta henteu goréng pisan.