Éléktronik Guide: Kumaha Pilih The Best Tin Soldering Beusi

beusi soldering tin pangalusna

Sanaos kabel jumper jeung papan roti Aranjeunna geus greatly facilitated karya makers DIY éléktronik jeung pencinta, sahingga aranjeunna nyieun sirkuit jeung gampang ngabongkar aranjeunna tanpa perlu soldering, Kabeneran aya nu lamun proyek kudu rengse pikeun pamakéan permanén, soldering salawasna dipaké. Sajaba ti éta, éta ogé perlu ngaganti komponén tina pcb anu, pikeun perbaikan, jsb. Di dieu anjeun tiasa ningali pituduh anu lengkep supados anjeun tiasa milih beusi soldering pangalusna sarta stasiun soldering Ti pasar.

daptar eusi

The soldering irons pangalusna sarta stasiun soldering

Upami anjeun ningali stasiun soldering alus atawa sababaraha beusi soldering alus, teras anjeun kedah nuturkeun saran ieu pikeun ngagaleuh leres:

Ocked Ed Soldering Beusi Kit

Koper lengkep sareng ageung éléktronika starter kit. Ngawengku hiji beusi soldering kakuatan 60W, kalawan téhnologi lalawanan keramik, speed pemanasan tinggi, on / off switch, rojongan pikeun beusi soldering, tips béda, beusi desoldering, sarta roll of solder kaasup.

WaxRhyed Soldering Kit

Alternatif pikeun anu sateuacana. Ogé hadir kalawan kasus lengkep (16 di 1), kalawan 60W soldering beusi sarta kalawan hawa adjustable antara 200ºC jeung 450ºC. Ngawengku beusi soldering, pinset, pompa desoldering, 5 tip anu béda, sareng wadah panyimpen.

80W beusi soldering profésional

Un beusi soldering tin pikeun pamakéan profésionall, kalayan panyesuaian suhu antara 250ºC sareng 480ºC. Salaku tambahan, éta kalebet layar LCD kalayan suhu unggal waktos. Di sisi anu sanésna, éta ogé ngagaduhan fungsi eureun, fungsi mémori suhu, sareng kakuatan 80W pikeun pemanasan gancang.

Salki SEK 200W gun profésional

Sanajan gun soldering profésional ieu dimaksudkeun pikeun sababaraha kagunaan, kayaning proyék perhiasan, éta ogé bisa dipaké pikeun soldering éléktronik. Ngabogaan 200W kakuatan badag, tips ditukeurkeun jeung consumables kaasup dina kasus nu bener.

Weller KAMI 1010

Dijual Weller KAMI 1010...
Weller KAMI 1010...
Teu aya ulasan

beusi soldering tin Ieu salah sahiji asesoris pangalusna pikeun workshop profésional Anjeun. Sistem las kakuatan 70W, kalayan suhu adjustable antara 100ºC sareng 450ºC, sareng kalayan dukungan anu kalebet ku kituna anjeun bisa ninggalkeun eta istirahat bari anjeun ngalakukeun hal séjén, tanpa résiko kaduruk atawa kacilakaan.

stasiun soldering Nahkzny

Upami anjeun milarian stasiun patri, anjeun ogé tiasa mésér 60W ieu, kalayan suhu anu tiasa diatur antara 200ºC sareng 480ºC, stabil pikeun salawasna nyadiakeun suhu anu sarua, gancang panas-up, 5 tips soldering, tip cleaner, nangtung, beusi desoldering, sarta wadah roll tin.

stasiun soldering Tauara

Stasion soldering anu sanés ieu ampir sami sareng anu sateuacana, kalayan kakuatan 60W, suhu anu tiasa diatur antara 90ºC sareng 480ºC, set tip, layar LED, fungsi sayaga, sareng dukungan. Ngan eta oge nambihan hal praktis, kayaning dua klip pikeun nahan komponén tur ninggalkeun leungeun Anjeun bébas.

2-di-1 Z Zelus Soldering Station

stasiun soldering séjén Ieu antara leuwih lengkep jeung profésional. Ieu ngawengku hiji beusi soldering kalawan kakuatan 70W, a gun hawa panas 750W, rojongan, tampilan LED pikeun nembongkeun suhu, kamungkinan adjustment, pinset, rupa tips, sarta cleaner.

The stasiun reballing pangalusna

Upami anjeun mikiran anu langkung maju, sapertos a stasiun reballing, teras anjeun tiasa milih pikeun tim anu sanés ieu:

DIFU

Aya dua stasion reballing pikeun tiasa ngalereskeun papan sareng sirkuit terpadu anu dilas, sapertos alat sélulér, motherboard laptop sareng PC desktop, jsb. Éta ngagaduhan dukungan IR6500, layar LCD, cocog sareng chip BGA, sanggup patri bébas kalungguhan, nyimpen rupa-rupa kurva suhu, sareng port USB anu diwangun pikeun kontrol PC, jsb.

irons desoldering pangalusna

Tangtosna, anjeun ogé gaduh sababaraha alat anu disarankeun pikeun dilakukeun prosés sabalikna, desoldering komponén éléktronik anu anjeun kedah gentos, sapertos kieu:

FixPoint Solder Cleaner

A cleaner basajan tapi fungsional. Sanggup meresihan welds nu Anjeun hoyong cabut, sarta dijieun kalayan bahan kualitas sangkan awét, kayaning aluminium. Ujung teflonna nyaéta 3.2mm.

YIHUA 929D-V Solder cleaner

Ieu solder cleaner séjén ogé diantara pangalusna. Anggo cangkir nyeuseup atanapi sistem nyeuseup vakum pikeun ngaleungitkeun solder anu anjeun henteu peryogi deui. Éta kompak sareng ngamungkinkeun aksés ka tempat-tempat alit, bahkan ngalangkungan liang.

mobilitas

beusi desoldering antistatic sejen basajan tur mirah. Vakum solder panas pikeun nyabut eta tina komponén éléktronik jeung listrik. Ieu cleans gampang tur mangrupakeun kualitas luhur.

Mugung 1600w

Sababaraha chip, komponén, atanapi heatsinks napel pisan. Sareng pikeun ngaleungitkeunana, anjeun kedah nganggo salah sahiji blower hawa panas ieu. Tangtosna, aranjeunna ogé janten beusi patri, sabab hawa tiasa ngalebur logam patri pikeun ngahijikeun bagian. Ngawengku mouthpieces sarta kantong mawa. Hatur nuhun kana kakuatan 1600W na tiasa ngahontal suhu 600ºC.

Duokon 8858 welder / blower

Éta kualitas anu saé, kalebet dukungan sareng adaptor kakuatan, 3 nozzle anu tiasa ditukeurkeun, gampang pisan dianggo, sareng tiasa ngahontal suhu antara 100 sareng 480ºC dina hawa panas anu dikaluarkeun.

Toolour Hot Air Soldering Station

Stasion soldering hawa panas ieu tiasa tina 100ºC dugi ka 500ºC, gancang pisan panas. Ieu ngawengku rojongan, adjustment suhu, pinset, desoldering beusi, rupa nozzles, sarta bisa dipaké pikeun duanana karya komponén SMD, kayaning SOIC, QFP, PLCC, BGA, jsb.

Konsumén

Sareng aranjeunna henteu tiasa sono sababaraha rekomendasi kalawan harga alus consumables pikeun padamelan patri, sapertos tip beusi patri, pembersih, fluks, beusi patri, sareng seueur deui:

Timah spools timah bébas

ZSHX

Kawat solder bébas timah anu berkualitas, kalayan komposisi 99% timah, 0.3% pérak, sareng 0.7% tambaga, pikeun ningkatkeun konduktivitasna. Salaku tambahan, éta ngagaduhan inti résin pikeun las sareng anjeun tiasa nampi dina ketebalan anu béda: 0.6 mm, 0.8 mm sareng 1 mm.

Gifort

Kawat solder kualitas sareng 97.3% timah, 2% rosin, 073% tambaga, sareng 0.3% pérak. Sadayana kalayan diaméter benang 1 mm. Komposisina parantos ningkat pikeun ningkatkeun kinerja sareng ngirangan produksi haseup nalika las.

reels desoldering

EDI-TRONIC desoldering braided kawat tambaga

A kawat tambaga braided pikeun bisa nyabut tin ti solders jeung nyieun eta taat ka eta. Mibanda nyerep tinggi na dijual di reels 1.5 méter panjangna sarta ketebalan tina 0.5, 1.0, 1.5, 2.0, 2.5 jeung 3 mm.

braid tambaga pikeun desoldering

3 unit masing-masing 1.5 méter, kalayan jalinan tambaga pikeun desoldering. Sadia dina rubak 2.5 mm, oksigén bébas, sarta kalawan precision hébat sarta nyerep tinggi. Éta ogé antistatik sareng tahan panas.

ngocor

Flux TasoVision

Este ngocorTasoVision, atanapi solder némpelkeun, mangrupa salah sahiji pangalusna anjeun tiasa manggihan, éta affordable, sarta eta dijual dina botol 50ml. Éta tiasa dianggo pikeun sagala jinis proyék éléktronik. Malah keur SMD, sanajan éta rada padet pikeun reballing.

Fluks JBC

Produk sejen, waktos ieu dina wadahna 15 ml, kalayan sikat pikeun aplikasi gampang. Fluks khusus pikeun sirkuit, dumasar kana cai, sareng jumlah asam 35 mg / ml.

Flux TasoVision

Fluks bebas kalungguhan sejen, kalawan 5cc, jarum suntik pikeun aplikasi gampang, sarta kalawan dua tips ditukeurkeun pikeun dianggo surfaces leuwih atawa kirang badag.

tips soldering

wawart

10 x 900M-TI tambaga murni bebas kalungguhan soldering tips. Refills tip super rupa bisa diganti pikeun asup ka tempat pangleutikna, tur cocog sareng stasiun soldering kawas 936, 937, 938, 969, 8586, 852D, jsb.

QLOUNI

Set tina 10 tipena béda tip, 900M, logam tahan, sarta husus pikeun beusi soldering tin portabel. Éta henteu ngandung kalungguhan, sareng kalebet leungeun baju solder pikeun adaptasi aranjeunna.

Anu langkung bersih

DroneAcc Cleaner kalawan bolu logam jeung basa

Ysister 50 Pads (spons, ngabareuhan nalika baseuh) pikeun ngabersihan ujung beusi patri

Dijual 50 lembar bolu...
50 lembar bolu...
Teu aya ulasan

Silverline 10 hampang beberesih baseuh

loupes ngagedekeun pikeun soldering komponén leutik

Kaca Pembesar Fixpoint sareng Klip, Stand adjustable sareng Lampu LED

Kaca pembesar Newacalos sareng opat clamps, stand adjustable, sareng lampu LED

Silverline Luca sareng dua klip anu tiasa disaluyukeun, sareng nangtung (tanpa lampu)

Stensil atanapi BGA template sareng seueur deui

kit Delaman 130 potongan universal pikeun realling kalawan BGAs béda

Nyetél 33 pelat BGA universal pikeun reballing

Atur rojongan, template na bal pikeun reballing

Pangrojong ngalereskeun otomatis pikeun stencils HT-90X pikeun reballing merek Hilitand

Kantong Salutuya pikeun BGA tina ukuran anu béda-béda 0.3 dugi ka 0.76 mm (standar)

Dijual Bola solder BGA...
Bola solder BGA...
Teu aya ulasan

Kumaha carana milih alat éléktronik ieu

beusi patri, beusi patri

Dina waktu milih hiji beusi soldering alus, Anjeun kudu tumut kana akun runtuyan ciri anu bakal nangtukeun naha éta téh meuli alus atawa henteu:

  • Potencia: Pikeun ngagunakeun éta salaku hobi anjeun tiasa mésér kakuatan anu langkung handap, sapertos 30W. Sanajan kitu, pikeun pamakéan profésional teu kudu kirang ti 60W. Ieu ogé bakal mangaruhan suhu maksimum anu bakal dihontal sareng kagancangan anu bakal panas.
  • Ajuste de suhu: Loba nu leuwih murah atawa pikeun pamakéan non-profésional teu boga eta. Tapi anu paling canggih ngamungkinkeun éta. Ieu positip, pikeun ngarobih suhu sareng adaptasi kana padamelan anu anjeun laksanakeun.
  • tips ditukeurkeun: Ieu mangrupikeun pilihan anu pangsaéna, sabab nalika aranjeunna ruksak, aranjeunna tiasa gampang dirobih pikeun anu sanés. Atawa, leuwih hadé acan, nalika tipe séjén tip diperlukeun, éta bisa gancang dirobah.
  • ngaitkeun: cecekelan kudu ergonomic, boga cekelan alus, sarta insulate ogé tina panas pikeun nyegah kaduruk. Cekelan biasana didamel tina silikon atanapi TPU kalayan ukiran pikeun ningkatkeun cengkraman.
  • Koper atawa bisi: Lamun rencana pikeun mawa beusi soldering timah ti hiji tempat ka nu sejen, Anjeun kudu mikir ngeunaan néangan hiji nu kompak jeung nu Anjeun bisa kalayan gampang mawa dina kotak na.
  • sistem dissipation: Sababaraha kaasup sistem dissipation pikeun mantuan niiskeun tip sangkan bisa disimpen leuwih gancang.
  • Nirkabel atawa kabel: nu nirkabel pisan praktis, nyadiakeun kabebasan gerak, tanpa dasi. Nanging, anu nyayogikeun kinerja sareng kakuatan pangsaéna nyaéta kabel. Kabel ogé biasana langkung awét sareng dipercaya.
  • Extras: sababaraha ogé ngawengku hiji pompa panas pikeun desoldering, rojongan ninggalkeun eta nalika panas, aksésori pikeun meresihan tip, layar LCD pikeun ningali suhu, jsb. Sadaya ieu tiasa janten titik tambahan, sanaos sanés anu paling penting.

Kumaha carana milih timah pikeun solder

salaku ka milih timah pangalusna Pikeun soldering, hal kahiji anjeun kudu nyaho yén pilihan ayeuna bébas kalungguhan, sabab éta logam cukup toksik. Ayeuna aranjeunna ngagunakeun alloy sejen, sarta aranjeunna biasana boga inti Colofina (résin), nu mantuan salila las pikeun nembus ogé dina sakabéh sudut nalika dipanaskeun sarta ngalir, ngaronjatkeun adherence, anu fluidity tina tin sorangan, sarta ngaronjatkeun las.

  • pabrik: Aya merek kasohor, kalawan kualitas hadé, kayaning JBC na Fixpoint.
  • wujud jeung ukuran: anjeun boga eta di coils, nu paling umum, sarta ogé pilihan dina ngarojong, leuwih mahal tapi praktis pamakéan a.
  • Penampilan: Tingali dina penampilan kawat timah, kudu kasampak caang jeung vivid.
  • fluks cored: résin, fluks atanapi rosin, asalna di jero kawat. Benang kerung, kalayan fluks di jerona pikeun ningkatkeun hasil.
  • Diameter: aya ti finest ka kandel, kayaning 1.5mm. Masing-masing valid pikeun hiji aplikasi. Salaku conto, anu langkung ipis tiasa dianggo pikeun barang anu langkung alit, sedengkeun anu langkung ageung tiasa dianggo pikeun kabel patri sareng komponén anu langkung ageung.
  • Unleaded: Teu kudu ngandung timbel. Saméméh maranéhna dipaké pikeun 60% Sn jeung 38% Pb.
  • komposisi: Anjeun tiasa manggihan eta sanyawa jeung sagala rupa babandingan, nu biasana diwangun ku Sn sarta jumlah leutik Cu jeung / atawa Ag.

Kumaha solder tin leres

tukang las timah

Dewan Tin Electronics Soldering Station Soldering Beusi

Ngajelaskeun léngkah-léngkah pikeun patri anu saé gampang, tapi peryogi latihan. Anjeun kudu mimitian ku PCB rusak jeung nyoba solder komponén pikeun meunangkeun pangalaman perlu, na yén solders kaluar hadé tur hadé. Buka soldering komponén leutik tur leuwih pajeulit, sarta dina tungtungna anjeun bakal meunang eta. Di antara léngkah-léngkah anu kudu dilaksanakeun pikeun solder nyaéta:

  1. Nyiapkeun sadaya potongan anu anjeun peryogikeun, ogé alat, elemen panyalindungan, jsb.
  2. Sadaya permukaan kedah bersih pisan, kalebet ujung beusi patri.
  3. Panaskeun beusi solder dugi ka suhu anu pas.
  4. Hiji sapotong nasehat nyaéta pikeun tin potongan atawa bagian pikeun soldered misah (ujung beusi soldering ogé kudu tin plated). Nyaéta, nganggo beusi patri pikeun panas tungtung sareng nempatkeun sababaraha timah. Ieu bakal ngahasilkeun gabungan leuwih homogen.
  5. Lajeng, gabung duanana bagian, mastikeun yén maranéhna ogé dilaksanakeun di tempat katuhu. Hindarkeun yén aranjeunna aya hubungan sareng elemen sanés anu tiasa ngaganggu, jsb.
  6. Ayeuna panas sarta tin gabungan, bringing kawat tin ngadeukeutan ka aréa gabungan. Inget yen kawat timah teu bisa noel tip langsung, tapi rada tip kudu noel wewengkon nu soldered panas eta lajeng noel wewengkon eta kalawan tin ka tin eta.

Sigana basajan, tapi teu kitu dina prakna, saprak solder kudu:

  • Sparkly: Upami aya najis atanapi warna kusam, éta bakal nunjukkeun yén éta kualitasna goréng, sareng éta dilakukeun dina suhu anu rendah teuing.
  • Ukuran pas: eta kudu cukup pikeun meungkeut komponén babarengan, tapi kudu aya euweuh globs atanapi excesses, sanajan maranéhna teu shorting kaluar unsur circuit sejen.
  • Tahan: Éta kudu kuat, tanpa gampang pegat kusabab geter atanapi setrés termal.

Salaku tambahan, anjeun kedah nganggo tip tang atanapi anu sami pikeun ngarebut terminal komponén anu bakal disolder (upami mungkin), antara daérah solder sareng komponén, pikeun nyobian ngabubarkeun sababaraha panas sarta yén suhu luhur teu ngaruksak komponén.

Masalah umum sareng kasalahan nalika las

Entre kasalahan anu paling umum nu biasana dipigawé salila soldering timah ngawengku:

  • Henteu ngabenerkeun unsur-unsurna sareng nyababkeun aranjeunna ngalih, nyegah anjeun ngalas leres.
  • Ujung beusi patri nyampeurkeun ka timah.
  • Ulah tin sateuacan dianggo.
  • Henteu ngagunakeun tip anu leres.
  • Posisi ujung beusi soldering teuing vertikal. (Kudu leuwih horizontal pikeun ngaronjatkeun beungeut nu aya dina kontak)
  • Ulah ngantosan sababaraha detik pikeun tin ka solidify leres.
  • Henteu ngabersihkeun daérah padamelan anu badé dilas. (alkohol sareng katun bébas serat tiasa dianggo sareng upami anu tinggaleun nyaéta ngambah patri anu sateuacana, teras nganggo beusi desoldering)
  • Ngagunakeun sandpaper pikeun ngabersihan ujung beusi soldering, ngaruksak beungeut jeung sahingga unusable.

pangropéa welder

pamiaraeun

Kadé ngajaga welder dina kaayaan alus. Ku cara kieu eta bakal salawasna sadia pikeun ngalakukeun pakasaban alus, sarta kami bakal manjangkeun umur mangpaat na. Pikeun ngajaga éta dina kaayaan anu saé, éta saderhana sapertos:

  • Nyimpen beusi patri di tempat anu leres, teras ngantosan dugi ka tiis lengkep.
  • Hindarkeun ngagulung atanapi narik kabelna.
  • Bersihkeun ujung beusi patri atanapi beusi patri kalayan leres:
    1. Paké spons atawa cleaners disebutkeun di luhur (spons beueus, atawa braid tambaga) pikeun rub ujung panas leuwih aranjeunna sarta miceun sagala lebu atawa najis eta mungkin gaduh.
    2. Lamun masih teu cukup bersih, Anjeun bisa make cairan beberesih kayaning flux. Ujungna kedah panas, dips sareng gerak. Ku cara kieu karat dileungitkeun.
    3. Lamun masih kasampak goréng, éta waktu pikeun ngarobah tip.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

Tes InggrisTés Catalankuis Spanyol