TZXDuino: papan Arduino dina kasét pikeun parangkat lunak ZX Spectrum

Spéktrum ZX

Aya seueur pamaké asih komputer retro. Kolektor otentik anu ngatur mésér atanapi mulihkeun pakakas mitis lami. Gairah ngeunaan chip Zilog Z80, Apple klasik, atanapi alat-alat mitos sanés anu aya di jaman baheula, sapertos ZX Spectrum, atanapi Amstrad, Atari, Commodore, sareng seueur deui. Nya, sadayana kedah terang ngeunaan proyék TZXDuino anu bakal urang bahas dina tulisan ieu.

Dina postingan anu sanés kami parantos nunjukkeun tulisan pikeun ngahanangkeun video game retro sareng ngajalankeunana anu émulator. Waktos Ieu kami bakal ngobrol ngeunaan naon éta TZXDuino, naon hubunganana sareng Spéktrum sareng sareng Arduino, jst.

Spéktrum ZX

Spektrum Sinclair ZX

Teguh Inggris Panilitian Sinclair nyiptakeun salah sahiji komputer anu paling legendaris sareng éta mangrupikeun kaajaiban pikeun anu resep kana retro. Éta ZX Spectrum anu badé dipasar dina 23 April 1982.

Komputer 8-bit dumasar kana mikroprosesor anu kawéntar Zilog Z80A. Salaku tambahan, éta bakal janten salah sahiji mikrokomputer bumi paling populér di Éropa dina waktos ayeuna.

Alat anu dioptimalkeun sareng cukup kompak pikeun waktos anu bakal dipikaresep ku pameget komputer sareng video game tina dékade ieu, sareng anu masih musium ayeuna. Nyatana, jalma-jalma anu henteu tuah ngagaduhan pakakas aslina, kontén ku klon atanapi emulator pikeun tetep ngahudangkeun deui parangkat lunak na.

Tina ZX Spectrum bakal aya sababaraha vérsi, salian ti sababaraha klon jeung turunan anu parantos mecenghul kasuksésan produk ieu anu aya sababaraha sistem operasi anu cocog.

Sedengkeun pikeun pakakas aslina, karakteristikna lumayan kanggo waktos:

  • CPU: Zilog Z80A di 3.5 Mhz sareng 8-bit kanggo beus data na sareng 16-bit kanggo beus alamat, tiasa ngatur langkung mémori.
  • Memoria- Anjeun tiasa milih antara dua konfigurasi RAM anu sanés. Versi 16 kB langkung mirah sareng versi 48 kB langkung awis. Éta kedah ditambihkeun kana 16 kB ROM anu kalebet dasarna. Éta ROM kalebet juru basa.
  • Keyboard: karét terpadu dina komputer dina sababaraha versi.
  • neundeun: Sistem kasét magnét sami sareng anu dianggo dina sistem audio umum. Data tiasa diaksés kalayan kecepatan 1500 bit / s rata-rata. Maka, gim video sakitar 48 kB nyandak waktos sakitar 4 mnt kanggo dimuat. Sanaos sababaraha gim nganggo mode turbo pikeun ningkatkeun kagancangan. Salaku tambahan, sataun saatos peluncuran Spéktrum, Sinclair ngaluarkeun ZX Interface I, anu tiasa nyambungkeun dugi ka 8 tape tape gancang anu disebat microdrives kalayan kecepatan 120.000 bit / s.
  • Grafis: sistem grafik na tiasa ngadamel matrix dugi ka 256 × 192 px. Sanaos résolusi warna na ngan 32 × 24, kalayan gugus 8 × 8 piksel sareng inpormasi warna atanapi atribut sapertos warna latar, warna mangsi, kacaangan, sareng flash.

Tangtosna, sababaraha periferal pikeun nambihan kana komputer ieu. Henteu ngan ukur ZX Microdrive, tapi ogé antar muka disk sanés sapertos Béta Disk, DISCiPLE, OPUS Discovery, stilus, beurit (Kempston Mouse, Star Mouse, AMX Mouse,…), printer, pengontrol gim video sapertos joysticks, jst.

Dina taun 1986, Sinclair Research bakal ngajual mérek sareng produk na ka Amstrad, anu sanés anu bersejarah. Tapi, upami anjeun henteu terang, Sinclair Research Ltd. masih aya salaku perusahaan ayeuna ...

Sareng sadaya ieu pikeun impian anu gaduh visioner Sir Clive Sinclair, panemu London, insinyur sareng pangusaha anu ngagaduhan ideu anu saé ieu pikeun ngajual mikrokomputer pikeun bumi. Sareng anu pangsaéna nyaéta anjeun tiasa neraskeun nikmati aranjeunna sareng proyék sapertos TZXDuino anu kuring nunjukkeun ka anjeun di handap ...

Naon TZXDuino?

Leres anjeun ngagaduhan emulator anu anjeun anggo, ogé ngagaleuh atanapi malikeun peralatan Spéktrum asli anu anjeun mendakan di pasar kadua. Ku cara éta, anjeun bakal ngagaduhan perangkat keras pikeun ngajalankeun kaulinan vidéo retro sareng perangkat lunak sapertos sateuacanna. Tapi henteu sadaya jelema tiasa kéngingkeun hiji, sareng ieu dimana TZXDuino nyandak kana kaitanana.

Nya, bayangkeun kandang anu sami sareng kaset kasét, kalayan papan pangembangan di jero sareng sanggup ngajalankeun parangkat lunak ZX Spectrum asli anu anjeun simpen dina kartu microSD. Éta dasarna nyaéta naon anu anjeun gaduh salaku TZXDuino. Éta henteu ngagaduhan hardware aslina, tapi aya sababaraha hal upami anjeun henteu resep émulator ...

Anu jawab proyék ieu Andrew Beer sareng Dunan Edwards, anu ku énjing sareng imajinasi parantos tiasa nempatkeun sadayana dina kasét. Janten anjeun tiasa gaduh parangkat alit dina leungeun anjeun pikeun ngahudangkeun sadaya program mitos éta tina 80-90 pikeun Spéktrum.

Upami anjeun heran ngeunaan detil téknis ngeunaan cara nyiptakeunana, nyatana éta parantos aya dumasar kana arduino. Maka namina. Sareng upami anjeun hoyong hiji sareng anjeun ngagaduhan jiwa anu ngadamel, anjeun tiasa nyiptakeun kasét DIY anjeun nyalira. Dina tautan ieu anjeun bakal mendakan PDF anu ngandung sadaya pitunjuk pikeun ngarakit komponén éléktronik. Sareng kaleresan éta sanés prosedur anu rumit sareng panjang ...

Hiji-hijina hal anu rumit anu dipiboga nyaéta peryogi sababaraha keterampilan pikeun ngahijikeun sadayana dina jero sareng ngagaduhan anu saé kaahlian soldering timah.

Jalan anu mana waé, kuring yakin anjeun diajar seueur nalika prosés pangwangunan sareng kesenangan sakali dirakit bakal dijamin ...

Pikeun nyieun TZXDuino sorangan anjeun bakal butuh

Anjeun tiasa mésér sadaya komponén gampang di toko khusus atanapi di Amazon, sapertos:

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

Tes InggrisTés Catalankuis Spanyol