Batocera: sistem operasi kanggo retrogaming

Logo Batocera

Ana akeh penggemar retrogaming, yaiku judhul game video retro utawa klasik sing ora bisa uwal saka gaya. Amarga alasan iki, saya akeh pangembang uga nggawe proyek kanggo nyukupi kabutuhane para pangguna sing semangat iki. Tuladha proyek kasebut kanthi tepat batocera, sistem operasi sing bakal dakkirimake ing artikel iki.

Ing artikel liyane, kita wis menehi komentar babagan topik sing menarik banget, kaya biasane emulator paling apik sing ana ing papan Raspberry Pi kanggo nggawe mesin arcade sing murah, utawa sawetara piranti lan komponen liyane sing bisa digunakake minangka pengontrol (tongkat kabungahan) utawa kontrol kanggo jinis iki mesin arcade khas arcade taun 80an lan 90an. Yen sampeyan kasengsem karo subyek, aku ngajak sampeyan terus maca iki lan artikel liyane kanggo sinau luwih lengkap ...

Apa sing diarani Batocera?

Ya, kaya sing wis dakkandhakake, iku sistem operasi. Proyek kasebut batocera wis ngetrapake OS lengkap nggunakake Linux minangka basis, kaya pirang-pirang proyek liyane sing padha. Mula, iki minangka proyek gratis lan sumber terbuka.

Proyek iki yaiku khusus kanggo retrogaming, lan kasedhiya gratis kanggo PC utawa papan Raspberry Pi, uga papan SBC liyane kayata Odroid, lsp. Ing kasus duwe PC, LiveUSB bisa digunakake supaya sampeyan ora prelu ngowahi partisi utawa sistem operasi saiki. Ya, sampeyan cukup nggunakake pendrive karo Batocera kanggo miwiti lan ora ana sing kudu dipasang.

Malah sampeyan uga bisa nginstal ing komputer lawas kanthi chip x32 86-bit, uga ing Intel NUC, ing Apple Mac, lan uga ing kothak Android kaya Amlogic.

Entuk Batocera.linux

USB USB

para njaluk Batocera, sampeyan bisa ndownload kanthi gratis saka situs web proyek. Kajaba iku, saka kana sampeyan uga duwe komunitas gedhe sing gelem nulungi, uga dokumentasi kanggo mbantu sampeyan yen sampeyan duwe pitakon.

Yen sampeyan pengin digunakake kanggo SBC, kaya ing Raspberry PiSampeyan mung kudu ndownload paket sing dikompresi karo gambar sistem operasi, unzip, banjur gunakake gambar kasebut kanggo disimpen menyang kertu SD sing banjur boot saka motherboard. Kanggo informasi luwih lengkap, sampeyan bisa deleng artikel NOOBS ing bagean Instal NOOBS banjur tindakake langkah sing padha kanggo Batocera.

Pilihan liyane yen sampeyan pengin nggawe kertu SD sing siyap kanggo Batocera kanggo Pi, yaiku nggunakake sing misuwur Proyek Etcher sing wis dibahas ing HwLibre. Sampeyan bisa ndeleng kabeh informasi, lan langkah-langkah sing kudu ditindakake artikel sing diterbitake...

Nanging, yen sampeyan pengin nggawe USB kanggo PC, sampeyan kudu tindakake langkah sing padha karo sing kudu sampeyan tindakake kanggo nggawe pendrive sing bisa bootable karo sistem operasi liyane. Sampeyan bisa nindakake kanthi akeh alat kanthi ngetutake langkah-langkah sederhana iki:

  1. Download paket Batocera.
  2. Unzip file sing diunduh kanggo ngekstrak gambar IMG saka OS.
  3. Saiki instal lan jalanake aplikasi apa wae sing dipilih kanggo proses kasebut. Sampeyan bisa milih salah siji sing wis ana, kayata Aetbootin (Windows, Linux, macOS), Rufus (Windows, Linux), Yumi (Windows, Linux), Etcher (Windows, macOS, Linux), lsp.
  4. Gunakake app iki kanggo milih pendrive sing dipasang ing PC sing pengin diinstal sistem lan gambar Batocera kanggo nginstal.
  5. Tututi tuntunan program lan sampeyan wis rampung.
  6. Saiki sampeyan bisa urip maneh komputer, lebokake pendrive.
  7. Ketik BIOS / UEFI kanggo ngganti prioritas boot lan sijine USB dadi utama. Metu lan simpen pangowahan.
  8. Saiki sampeyan kudu nganggo Batocera tinimbang OS sing biasane.
  9. Sampeyan bisa nggunakake lan nindakake apa sing sampeyan karepake. Lan kanggo bali menyang sistem operasi sampeyan, sampeyan mung kudu urip maneh lan nyopot USB supaya urip maneh karo sistem ...

Sawise diwiwiti, saka menu Batocera (pencet tombol Space) sampeyan bisa ngetik konfigurasi menyang ganti basa dadi Spanyol mula bakal dadi luwih intuisi.

Kompatibilitas

emulator game retro

Yen sampeyan kepengin weruh babagan kompatibilitas game retro sing ditampa Batocera, sejatine nduweni perpustakaan sing cukup supaya sampeyan bisa main akeh game video platform sing mitos nalika semana. Mula, sampeyan bisa muter judhul akeh banget.

Kanggo informasi luwih lengkap, sampeyan bisa ndeleng babagan iki dhaptar sawetara platform sing didhukung:

  • Nintendo 3DS, Game Boy, GameCube, Game Boy Advance, Game Boy Colour, 64, DS, Sistem Hiburan, SNES, Wii
  • Kanca
  • Amstrad CPC, GX4000
  • Apple II
  • Atari 2600, 5200, 7800, 800, ST, Jaguar, Lynx
  • Commodore 64
  • MS-DOS
  • Sega Dreamcast, Master System, Megadrive, Naomi, Saturnus, 32x, CD, SG1000
  • MAME
  • Neo-Geo, CD, Saku, Warna Saku
  • Sony PlayStation1, PS2, PSP
  • ZX81
  • ZXSpectrum
  • etc.

Kanggo informasi luwih lengkap - Kompatibilitas Batocera

Tambahake video game menyang Batocera

Yen sampeyan pengin nambahake video game ing Batocera, sampeyan bisa tindakake langkah-langkah sederhana iki kanggo nambah judhul sing pengin diputer, yen kompatibel karo platform kasebut.

Sing pertama yaiku golek situs web saka ngendi ndownload game karepmu opo Ana akeh situs web sing nawakake ROM lawas, malah ing Internet Archive sampeyan bisa nemokake sing lawas. Sawise duwe ROM, langkah-langkah kanggo nambah menyang Batocera uga gampang, nanging sampeyan bisa nindakake kanthi sawetara cara.

Salah siji luwih gampang Kaya mangkene:

  1. Kita mbukak Batocera ing komputer.
  2. Pencet tombol Space banjur menyang menu System Config
  3. Saiki bukak Piranti Storage.
  4. Pilih hard drive komputer host ing kana, yen sampeyan nindakake saka PC. Yen ora, sampeyan kudu nggunakake opsi liyane kanggo ngliwati ROM liwat disk sing dituduhake jaringan, lsp.
  5. Hard drive yaiku ing endi sampeyan kudu ndownload ROM saka video game sing sampeyan pengin.
  6. Saiki pencet Bali, banjur urip maneh sistem.
  7. Saiki ana folder sing diarani "recalbox" ing hard drive sampeyan. Ing kono sampeyan bisa ngikis, nyalin BIOS, ROM, lsp. Sampeyan mung kudu nyalin file ROM sing ora diisi zip menyang folder kasebut saka sistem operasi sing biasa.
  8. Sawise sampeyan duwe, restart sistem lan boot saka USB nganggo Batocera. Lan sampeyan saiki kudu bisa main game sing dimuat.

Kaya sing wis sampeyan ngerteni, padha karo carane bakal ditindakake kanggo Recalbox, lan alasane yaiku Batocera adhedhasar ...


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.