Cara nggawe otomatisasi omah kanthi langkah demi langkah

Casa Jasmina, otomatisasi omah pertama karo Arduino

Una otomatisasi omah yaiku omah sing ngemot rong sistem, yaiku sistem internal lan sistem eksternal, sing digunakake kanggo ngukur, ngontrol lan ngotomatisasi kabeh kedadeyan sing ana gandhengane karo omah. Kanggo nggayuh iki, piranti cerdas disambungake karo sistem sing nglumpukake informasi sing dibutuhake lan uga nanggepi panjaluk.

Sukses otomatisasi omah ing wulan pungkasan amarga kasunyatane rega piranti kasebut sing mudhun banget lan amarga Hardware Gratis, piranti apa wae bisa dicocogake karo jinis omah utawa kahanan apa wae. Elemen sing bisa kita bangun dhewe.

Apa elemen sing dibutuhake kanggo nggawe otomatisasi omahku?

Sadurunge ngomong babagan proyek mini utawa gadget sing bakal mbantu kita nggawe otomatisasi omah, kita bakal nggawe dhaptar elemen umum sing kudu dilakoni kanthi otomatisasi omah iki.

Kaping pisanan duwe router lan sambungan internet sing kuat sing bisa digunakake ing omah, ora ana zona utawa kamar sing mati sing ora bisa ditindakake. Ing pirang-pirang kasus, kita ora butuh sambungan Internet, nanging nggunakake router. Ing kasus liyane, kayata keamanan omah, kita butuh akses Internet, mula router lan akses Internet uga penting.

Artikel sing gegandhengan:
Cara nonton Netflix ing Raspberry Pi

Unsur umum liyane yaiku Papan Raspberry Pi. Saliyane perlu kanggo sawetara proyek, papan Raspberry Pi bisa uga digunakake minangka server sing ngatur kabeh panjaluk lan pesen saka macem-macem elemen cerdas. Titik tambah nggunakake Raspberry Pi yaiku ukurane cilik, tenaga lan regane regane murah.

Raspberry Pi kanggo otomatisasi omah

Arduino Yún lan Arduino UNO Dheweke uga bakal dadi kanca sing dibutuhake kanggo nggawe otomatisasi omah. Salah siji kanggo ngontrol operasi AC utawa kanggo ngontrol kunci digital, piring kasebut prelu, murah lan misuwur banget.

ing sensor uga bakal dibutuhake, nanging ing kasus iki kita kudu sabar banget ngerti cara milih sensor kanthi apik amarga bakal ana ing omah sing cerdas, mlaku sedina muput, 365 dina saben taun, tegese ora ana jinis utawa merek sensor sing bisa digunakake.

Masa depan otomatisasi omah yaiku kanthi printah swara, nanging saiki ora bisa digunakake ing kabeh lapangan lan akeh elemen sing kudu ana. smartphone kanthi akses internet. Umume, aku nyaranake nggunakake smartphone Android amarga akeh pabrikan sing makarya luwih akeh karo sistem operasi iki tinimbang karo iOS Apple.

Artikel sing gegandhengan:
Proyek Raspberry Pi

Apa sing kudu aku lakoni kanggo nggawe cahya cerdas?

Pencahayaan omah domotik bisa uga paling sukses ing taun-taun pungkasan. Sejatine kita duwe macem-macem model bohlam cerdas sing bisa dipasang ing lampu apa wae lan kanthi sambungan sing apik, kita bisa ngganti cahya lan nggawe lingkungan beda-beda gumantung karo wayah awan utawa selera. Saiki bohlam sing cerdas iki larang regane, tegese ora kabeh wong bisa duwe kabeh bohlam jinis iki.

Alternatif iki yaiku nggunakake RGB dipimpin lampu lan sambungake menyang papan Arduino Yun, kanthi iki kita bisa ngontrol pencahayaan ruangan ing omah kita. Lampu sing dipimpin RGB luwih murah tinimbang bohlam sing cerdas lan bentuk sing bisa diwenehake luwih menarik tinimbang bohlam tradisional, nanging sejatine bohlam sing cerdas duwe instalasi sing cepet lan gampang.

Apa sing kudu aku lakoni kanggo ngamanake otomatisasi omahku?

kunci cerdas kanggo otomatisasi omah

Keamanan omah kalebu sing alus lan uga penting. Saiki, kanggo nggawe omah otomatisasi omah ana macem-macem proyek kunci cerdas sing dibukak bekas driji utawa nganggo smartphone.

Langkah kapindho yaiku nambah sensor gerak ing kabeh kamar kanggo nggawe weker ing omah, nanging proyek kasebut isih durung bisa digunakake kanthi bener. Ing kasus apa wae, keamanan isih ditundha kanggo otomatisasi omah sanajan aku ngerti akeh sing omah sing dudu cerdas duwe masalah sing padha.

Apa sing kudu aku lakoni kanggo kondisioner omahku?

AC saka omah domotik cukup angel, nanging uga ing omah normal. Pisanan, kita kudu mesthekake manawa omah wis terisolasi kanthi bener. Iki penting amarga akeh wektu ing ngendi kita bakal nggunakake AC sing cerdas, ora bakal ana ing omah lan yen ora terisolasi kanthi bener, kita bakal mbuwang pemanasan utawa AC kanthi cara sing ora ana guna lan tanpa asil sing dikarepake.

Monitor suhu nganggo raspberry kanggo otomatisasi omah

Sawise omah otomatisasi omah wis diisolasi, kita kudu nginstal sensor papan Bluetooth Arduino ing saben kamar. Informasi suhu bakal dikirim menyang komputer pusat utawa Raspberry Pi. Ing Raspberry Pi kita bakal nggunakake algoritma supaya nalika kamar tekan suhu tartamtu, AC utawa pemanas bakal diaktifake.

Ing aspek otomasi ing omah, iki angel dipikolehi amarga AC lan pemanas ora cerdas lan siji-sijine alternatif yaiku milih solusi kepemilikan sing luwih larang lan ora cocog karo teknologi liyane. Ing kasus apa wae, kamajuan mbaka sethithik digawe ing aspek otomatisasi omah iki.

Apa sing kudu aku lakoni kanggo dekorasi omahku?

Speaker karo Arduino kanggo otomatisasi omah

Sadurunge, kita wis ngomong babagan cara nggawe lampu utawa kepiye cara nggawe lampu cerdas. Kita uga bisa nggawe utas musik sing nyambung karo lampu, mula nggawe lingkungan sing nggabungake lampu lan musik. Solusi paling cepet ing kasus iki yaiku duwe speaker sing cerdas.

Ing aspek iki, ana akeh model sing bisa dituku kayata Amazon Echo, Google Home utawa Sonos. Nanging kita uga bisa nggawe speaker sing cerdas. Ana akeh proyek sing nyoba nggawe speaker sing cerdas. Ing aspek iki, loudspeaker misuwur Google nawakake bareng karo Raspberry Pi Zero. Solusi sing kuat, gratis lan luwih murah tinimbang sawetara pamicara cerdas. Yen milih solusi gratis, kita kudu milih elinga yen kita butuh panyimpenan gedhe kanggo nyimpen musik.

Kepiye duwe butler kanggo otomatisasi omahku?

Kaget, salah sawijining aspek paling apik sing wis ditindakake kanthi otomatisasi omah yaiku nggawe asisten virtual. Suksese pancen wis digawa menyang smartphone, tablet, lan piranti liyane.

Amazon Echo Kanthi raspberry kanggo otomatisasi omah Pi

Kanggo duwe butler utawa asisten virtual, kita kudu duwe Intelijen Ponggawa sing diinstal ing server pusat utawa ing papan Raspberry sing nyambung karo kabeh piranti cerdas. Ana akeh alternatif gratis kaya Jasper o Mycroft utawa kita uga bisa milih solusi kepemilikan kayata Alexa saka Amazon Echo utawa Google Assistant saka Google Home. Pilihan sampeyan dhewe.

Apa iki bisa ditambah?

Mesthi wae bisa ditambah. Ing pirang-pirang aspek sing wis kasebut, dheweke duwe akeh ruang kanggo perbaikan, nanging ing aspek liyane sing durung dituduhake, kepiye babagan pencahayaan, uga ana ruang kanggo perbaikan lan kustomisasi.

Kabeh bakal gumantung karo awake dhewe, omah lan mesthine ilmu karo Free Hardware. Ing pirang-pirang kasus, kita bisa nggawe piranti pribadi lan cerdas sing bisa ngatasi masalah utawa nggawe otomatisasi omah kanthi luwih cerdas, iku minangka Hardware Terbaik. Kowe ora mikir?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Darko ngandika

    Pakaryan sing apik mbantu aku akeh

Tes inggrisTes Katalankuis Spanyol