Cara nggawe detektor ngapusi karo Arduino

conto detektor ngapusi pungkasan

Terusake proposal kanggo nggawe proyek sampeyan dhewe, wektu iki aku pengin nuduhake sampeyan kepiye nggawe detektor ngapusi sing menarik Nganggo kabeh tamu kanthi cangkeme mbukak amarga operasine apik. Minangka judhul postingan iki ujar, wektu iki kita bakal nggunakake papan Arduino sing gampang sing bakal dadi kontroler kanggo kabeh proyek.

Ing proyek iki, saliyane kanggo sinau babagan cara kerja detektor kasebut kanthi jero, ana sing isih menarik, bakal mbantu kita ngerti cara kerja awak lan tanggepan sing beda gumantung karo kahanan sing sampeyan lakoni utawa, ing sisih liyane, emosi sing sampeyan sengsara gumantung karo pitakon sing bisa ditakoni.

Cara kerja detektor ngapusi

Sadurunge miwiti nggawe detektor ngapusi, luwih becik ngerti cara kerjane. Thanks kanggo iki, mesthine sampeyan bakal luwih gampang ngerti sebabe hardware kasebut disambungake kanthi cara tartamtu lan utamane kenapa kode sumber sing nggawe kabeh bisa digunakake kanthi bener diprogram kanthi cara kasebut. Banjur bakal tekan bagean kustomisasi sing sampeyan pengin nyoba adaptasi lan atur proyek kanthi kabeh kabutuhan.

Gagasan sing adhedhasar proyek iki yaiku menehi sarana supaya bisa nggayuh ngukur bedane swasana saben wong. Salah sawijining keanehan detektor ngapusi lan adhedhasar dhisik yaiku kulit ngganti konduktivitas gumantung ing pirang-pirang negara minangka swasana ati sing bisa diduweni ing wektu tartamtu.

Bentenipun konduktivitas kulit kita diarani aktivitas Elektrodermal. (Ana akeh informasi babagan internet). Thanks kanggo properti kulit, kita bakal nyoba, kanthi bantuan Arduino lan piranti lunak tartamtu, kanggo ndeleng kabeh pangowahan sing ana ing konduktivitas kulit gumantung karo swasana ati liwat nggunakake grafis.

Kanggo miwiti nggarap detektor ngapusi sing aneh, kaya biasane ing tes sing beda, kita bisa miwiti njaluk subyek ing ngarep hardware, nyambungake sensor lan njawab pitakon sing gampang kayata 'kaya sing diarani?'utawa'ngendi sampeyan manggon?'. Pitakon kasebut dheweke bakal dadi garis awal kanggo ngerti kahanan pikiran sing bakal takon. Mengko kita bisa takon macem-macem pitakon kanggo ndeteksi manawa ngapusi utawa ora amarga bisa gugup, sing bakal ngasilake pangowahan awal.

Arduino Nano Kab

Dhaptar bagean sing dibutuhake kanggo nggawe detektor ngapusi

Kanggo nindakake kabeh proyek iki, kita kudu nggunakake mikrokontroler kanggo ndeteksi bedane lan ngirim data menyang komputer. Sabanjure, supaya komputer bisa nampa data saka mikrokontroler iki, kudu dilengkapi chip komunikasi serial sing nyebabake kita nggawe kesimpulan, kayata, Arduino Mini utawa Adafruit ing versi sing luwih murah ora bisa digunakake kanggo kita. Titik iki minangka dhasar kanggo nindakake proyek iki, mula yen ora nggunakake Arduino Nano sing bakal digunakake, kita duwe jinis mikrokontroler ing omah, kita bisa nggunakake anggere duwe chip komunikasi serial terintegrasi.

Komponen elektronik sing dibutuhake

Bahan sing dibutuhake

Piranti sing dibutuhake

  • Ora ditemokake produk
  • Ora ditemokake produk
  • Cutter

kabel kanggo detektor ngapusi

Kita wiwit mbentuk detektor ngapusi kanthi nggandhengake kabeh proyek

Kaya sing sampeyan deleng ing gambar sing ana ing sadhuwure garis kasebut, kabel kabeh proyek luwih gampang tinimbang sampeyan bisa mbayangake amarga umume sampeyan mung kudu nindakake enem langkah sederhana:

  • Sambungake kabel, loman kanthi dawa, menyang pin analog Arduino
  • Sambungake resistor menyang Ground lan kabel sing sadurunge disambungake menyang pin analog Arduino
  • Sambungake kabel sing cukup dawa menyang pin Arduino 5 volt
  • Sambungake anoda (sikil dawa led) saka ijo sing dituju pin 2 lan katod (sikil cendhak) menyang lemah
  • Sambungake anoda oranye sing dipimpin pin 3 lan katoda menyang lemah
  • Sambungake anoda saka abang sing dipimpin menyang pin 4 lan katod menyang lemah.

Iki kabeh kabel sing kudu sampeyan sambung. Intine, cukup kanggo nggawe kaya iki lan mapan ing sawetara permukaan supaya ora ana sing obah. Kita mengko bisa nutupi kabeh lan menehi tampilan sing luwih apik.

macem-macem jinis grafik

Saiki wayahe nggawe lan nginstal kabeh piranti lunak menyang detektor ngapusi

Sadurunge ora miwiti ngrancang apa-apa, kita kudu cetha manawa kudu program lan kanggo nyusun kabeh proyek kita bakal nggunakake versi paling anyar saka Arduino IDE. Kita bakal nggunakake versi iki wiwit, ing rilis paling anyar, monitor wis digabungake supaya kita bisa ndeleng data sing ditampa kanthi visual banget amarga grafik ing wektu nyata tinimbang nggunakake monitor serial, ing endi informasi kasebut ditampilake ing format teks

Kanggo mbukak monitor iki, kita mung kudu mbukak Arduino IDE, bukak menu alat lan kudu ana ing sangisore monitor serial. Sawise kita wis ngatur kabeh, sampeyan mung kudu ndownload file sing dakkirimake ing ngisor garis iki, bukak banjur unggah menyang kompilasi.

 

 

sambungan kabel menyang velcro driji

Kita nggawe klip sing bakal mbukak driji saka subjek sing bakal dites

Sawise proyek rampung kanthi praktis, saiki luwih becik njupuk langkah liyane lan nggawe klip sing bakal tanggung jawab kanggo ndeteksi konduktivitas sing ditampilake kulit ing wektu tartamtu.

Kaya sing sampeyan deleng ing gambar sing sumebar ing kiriman sing padha, ide kasebut diluncurake tancepake strip foil aluminium ing sisih ngisor strip velcro. Iki kudu rampung ing rong potongan velcro sing bakal digunakake.

Yen wis siyap, lan sampeyan bisa ndeleng ing gambar sing ana ing sadhuwure garis kasebut, saiki wayahe sambungake menyang aluminium foil kabel sing wis disambungake menyang pin analog saka Arduino. Kita kudu nindakake langkah iki, persis karo cara sing padha, kanthi velcro liyane lan kabel sing wis disambungake menyang pin Arduino saiki, menyang pin 5 volt. Priksa manawa koneksi kuwat lan ora bakal pedhot mung kanthi mindhah velcro sethithik.

kothak conto kanggo detektor ngapusi

Pabrik kothak kanggo nyimpen kabeh perangkat keras

Ing kasus iki kita bakal nang gawe jinis kothak kanggo nyimpen kabeh komponen detektor ngapusi kita kanthi cara sing ora umum nanging cukup efektif. Gagasané yaiku nggawe kompartemen cilik kanggo nyimpen cincin velcro. Sabanjure, kudu ngemot telung bolongan cilik supaya LED bisa dideleng.

Kaya sing sampeyan mbayangake, materi sing bakal digunakake kanggo nggawe kothak iki yaiku karton sing katon ing dhaptar bahan sing dibutuhake. Saka karton sing ana, kita bakal ngethok loro persegi panjang 15 x 3 sentimeter, persegi panjang 15 x 5 sentimeter, telung persegi panjang 4 x 3 sentimeter, persegi panjang 9 x 5 sentimeter lan persegi panjang 6 x 5 sentimeter.

Sawise kabeh persegi dowo wis dipotong, kita bakal njupuk sing 15 x 5 cm sing bakal dadi basis. Rong persegi panjang 15 x 3 lan loro 5 x 3 bakal dipasang ing sisih pinggir pangkalan. Saiki wayahe nemplek segi 5 3 x 6 ing sisih ngisor ing XNUMX sentimeter saka sisih.

Ing jalur iki sampeyan kudu duwe persegi dowo sing dipérang dadi loro, sing siji dawane 6 sentimeter lan sing liyane dawane 9 sentimeter.. Sisih kanthi dawa 6 sentimeter yaiku ing endi kita arep nyelehake elektronik, nanging ing sisih liyane, bantalan driji bakal dipasang.

Ing jalur iki, kita mung kudu motong 3 bolongan, ukuran LED, ing persegi panjang 6 x 5 cm, nemplek ing jejere 6 cm. Mung bakal tetep ditempelake, kanthi pita perekat, sisih cendhak persegi panjang 9 x 5 cm ing sisih paling adoh saka sisih 9 cm. Langkah pungkasan iki bakal dadi jinis tutup sing bakal munggah lan mudhun kanggo nyimpen lan mbukak bantalan driji..

Yen wis nginstal kabeh komponen ing kothak, yen kabeh wis rampung, kita kudu duwe detektor ngapusi cilik sadurunge. Minangka sampeyan mikir, sanajan operasine gampang banget, kasunyatane wiwit saiki durung pati cetho umume detektor ngapusi profesional duwe sensor akeh, kayata monitor detak jantung, kanggo nemtokake kanthi luwih yakin manawa subyek ngapusi utawa ora.

Informasi liyane: instruksional


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.