Jinis printer 3D lan karakteristike

jinis printer 3d

Ing artikel sadurunge, kita nggawe jinis introduksi menyang jagad printer 3D. Saiki wektune kanggo nyelidiki luwih jero babagan teknologi iki, ngerti luwih akeh babagan rahasia sing didhelikake tim kasebut, uga jinis printer 3D sing ana. Ana sing penting nalika milih sing bener, amarga kabeh duwe kaluwihan lan kekurangane, mula mesthi ana sing cocog karo kabutuhan sampeyan.

Jinis printer 3D miturut teknologi cetak

Jinis printer 3D akeh banget, lan bisa diklasifikasikaké miturut macem-macem kritéria. Ing ngisor iki sawetara sing paling penting:

kulawarga utama

Printer 3D

Kaya printer konvensional uga duwe sawetara kulawarga, printer 3D bisa diklasifikasikake utamane dadi 3 klompok:

  • Tinta: iku dudu tinta umum, nanging senyawa bubuk kayata selulosa utawa plester. Printer bakal nggawe model saka konglomerat bledug iki.
Kaluwihan cacat
Cara murah kanggo ngasilake kanthi volume gedhe. Potongan sing rapuh banget sing kudu ngalami perawatan hardening.
  • Laser/LED (optik): yaiku teknologi sing digunakake ing printer resin 3D. Sejatine ngemot cairan ing reservoir lan kena sinar laser kanggo ngalangi resin lan perawatan UV kanggo harden. Sing ndadekake resin (fotopolimer berbasis akrilik) diowahi dadi potongan padhet kanthi wujud sing dibutuhake.
Kaluwihan cacat
Sampeyan bisa nyithak wangun sing rumit banget. Padha larang.
Presisi printing sing dhuwur banget. Luwih ditrapake kanggo panggunaan industri utawa profesional.
Rampung permukaan sing apik banget sing mbutuhake proses post-processing sethithik utawa ora. Bisa ngasilake uap beracun, saengga ora cocok kanggo omah.
  • Injeksi: iku sing utamané nggunakake filamen (biasane termoplastik) kayata PLA, ABS, Tuvalu, nilon, lsp. Gagasan ing mburi kulawarga iki yaiku nggawe bentuk kanthi deposisi lapisan molten saka bahan kasebut (bisa uga macem-macem). Asil kasebut minangka potongan sing kuat, sanajan luwih alon lan kurang presisi tinimbang laser.
Kaluwihan cacat
model terjangkau. Padha alon.
Dianjurake kanggo hobi, panggunaan omah, lan pendidikan. Padha mbentuk model ing lapisan, lan gumantung saka kekandelan saka filament, Rampung uga kualitas miskin.
Akeh bahan sing bisa dipilih. Sawetara bagean gumantung ing dhukungan sing kudu dicithak kanggo nahan bagean kasebut.
Hasil sing mantep. Dheweke butuh luwih akeh pangolahan pasca.
Ana akeh merek lan model sing bisa dipilih.
Sawetara printer 3D tartamtu, kayata beton utawa bioprinting, bisa uga adhedhasar salah sawijining kulawarga kasebut, nanging kanthi sawetara modifikasi.

Sawise kulawarga kasebut dikenal, ing bagean ing ngisor iki kita bakal sinau luwih akeh babagan saben kulawarga lan teknologi sing bisa uga ana.

Resin lan/utawa printer 3D optik

ing resin lan printer 3D optik Iki minangka salah sawijining sing paling canggih lan kanthi asil sing paling apik, nanging biasane luwih larang. Kajaba iku, uga mbutuhake mesin tambahan kayata ngumbah lan ngobati ing sawetara kasus, amarga fungsi kasebut ora digabungake menyang printer kasebut (utawa ing kasus nalika ngresiki bagean ing MSLA angel).

  • Wisuh: Sawise nyetak bagean 3D, proses ngumbah dibutuhake. Nanging tinimbang reresik lan nyemprotake bagean kasebut, sampeyan bisa njupuk bagian sing wis rampung saka platform mbangun lan nggunakake mesin cuci. Iki bakal dadi cuci mobil otomatis, kanthi baling-baling sing muter magnetik ing njero lan ngganggu cairan pembersih (tank kebak isopropil alkohol -IPA-) ing njero kabin sing ditutup kanthi hermetis.
  • Cura: sawise ngresiki, uga perlu kanggo ngobati potongan kasebut, yaiku, paparan sinar ultraviolet sing ngowahi sifat polimer lan harden. Kanggo nindakake iki, stasiun curing mbusak bagean saka cairan reresik ing ngendi iku submerged, dries nalika ngowahi kanggo tekan kabeh pinggiran. Yen wis rampung, bar LED UV bakal miwiti ngobati potongan kasebut, kaya-kaya oven.

SLA (StereoLithography)

Iki teknik stereolithography iku cara sing cukup lawas sing wis diowahi kanggo printer 3D. A resin Cairan fotosensitif digunakake sing bakal harden ing panggonan ngendi sinar laser hits. Iki carane lapisan digawe nganti Piece rampung wis ngrambah.

Kaluwihan cacat
Rampung lumahing Gamelan. Biaya dhuwur.
Bisa nyithak pola kompleks. Kurang ramah lingkungan.
Paling apik kanggo bagean cilik. Perlu proses ngobati sawise dicithak.
Cepet Sampeyan ora bisa nyithak bagean gedhe.
Macem-macem bahan kanggo milih saka. Printer iki dudu sing paling awet lan kuat.
Kompak lan gampang diangkut.

SLS (Sinterisasi Laser Milih)

Iku proses liyane saka sinter laser Milih padha karo DLP lan SLA, nanging tinimbang cairan bakal digunakake bubuk. Sinar laser bakal nyawiji lan nempelake partikel bledug lapisan demi lapisan nganti model pungkasan dibentuk. Kauntungan saka metode iki yaiku sampeyan bisa nggunakake macem-macem bahan (nilon, logam,…) kanggo nggawe bagean sing angel digawe nggunakake cara tradisional kayata cetakan utawa ekstrusi.

Kaluwihan cacat
Batch printing bisa ditindakake kanthi cara sing gampang.  Jumlah materi sing winates.
Rega printing relatif terjangkau. Ora ngidini daur ulang materi kasebut.
Ora butuh dhukungan. Potensi risiko kesehatan.
Potongan sing rinci banget. Potongan kasebut pecah.
Apik kanggo panggunaan eksperimen. Post-processing angel.
Sampeyan bisa nyithak bagean sing luwih gedhe.

DLP (Digital Light Processing)

Teknologi iki saka pangolahan cahya digital iku jinis liyane saka printing 3D padha SLA, lan uga nggunakake photopolymers Cairan hard-hardened. Nanging, prabédan ana ing sumber cahya, sing ing kasus iki minangka layar proyeksi digital, fokus ing titik ing ngendi resin kudu harden, nyepetake proses printing dibandhingake karo SLA.

Kaluwihan cacat
Kacepetan nyithak dhuwur. Konsumsi sing ora aman.
presisi gedhe. Consumables duwe biaya dhuwur.
Bisa uga apik kanggo macem-macem wilayah aplikasi.
Printer 3D kanthi rega murah.

MSLA (SLA Topeng)

Iku adhedhasar teknologi SLA, lan nuduhake akeh fitur, nanging jinis teknologi SLA masked. Yaiku, nggunakake array LED minangka sumber cahya UV. Ing tembung liyane, wis layar LCD liwat kang cahya cemlorot sing cocog karo wangun lapisan, mbabarake kabeh resin bebarengan lan entuk kacepetan print luwih dhuwur. Yaiku, layar nggambarake irisan utawa irisan.

Kaluwihan cacat
Rampung lumahing Gamelan. Biaya dhuwur.
Bisa nyithak pola kompleks. Kurang ramah lingkungan.
kacepetan Printing. Perlu proses ngobati sawise dicithak.
Macem-macem bahan kanggo milih saka. Sampeyan ora bisa nyithak bagean gedhe.
Kompak lan gampang diangkut. Printer iki dudu sing paling awet lan kuat.

DMLS (Direct Metal Laser Sintering) utawa DMLS (PolyJet Direct Metal Laser Sintering)

Ing kasus iki, iku njedulake obyek ing cara sing padha kanggo SLS, nanging prabédan iku wêdakakêna ora ilang, nanging digawe panas dening laser kanggo titik ngendi. bisa sekring ing tingkat molekul. Amarga stres, potongan kasebut biasane rada rapuh, sanajan bisa ngalami proses termal sabanjure supaya luwih tahan. Teknologi iki akeh digunakake ing industri kanggo nggawe bagean logam utawa campuran.

Kaluwihan cacat
Banget migunani kanggo industri. pasuryan.
Bisa digunakake kanggo nyetak bagean logam. Padha biasane gedhe.
Ora butuh dhukungan. Bagean bisa rapuh.
Potongan sing rinci banget. Perlu proses pasca sing kalebu anil kanggo nggabungake logam utawa jinis bahan liyane.
Sampeyan bisa nyithak potongan saka macem-macem ukuran.

Ekstrusi utawa deposisi (injeksi)

Nalika kita ngomong babagan kulawarga printer sing digunakake teknik deposisi nggunakake extruders materi, siji bisa mbedakake antarane teknologi ing ngisor iki:

FDM (Pemodelan Celengan Fusing)

Teknik pemodelan iki depositing materi molten kanggo nyipta lapisan obyek kanthi lapisan. Nalika filament digawe panas lan nyawiji, liwat extruder lan sirah gerakane ing koordinat XY dituduhake dening file karo model printing. Kanggo dimensi liyane, gunakake offset Z kanggo lapisan berturut-turut.

Kaluwihan cacat
Ditutup. Padha mesin gedhe kanggo industri.
Macem-macem bahan kanggo milih saka. Padha ora mirah.
Rampung kualitas apik. Padha mbutuhake pangopènan luwih.

FFF (Fused Filament Fabrication)

Bedane antarane FDM lan FFF? Sanajan kadhangkala digunakake minangka sinonim, FDM minangka istilah sing nuduhake teknologi sing dikembangake dening Stratasys ing taun 1989. Ing kontras, istilah FFF nduweni persamaan, nanging diciptakake dening pangripta RepRap ing taun 2005.

Kanthi popularisasi printer 3D lan Kadaluwarsa paten FDM ing 2009, dalan wis diaspal kanggo printer murah anyar kanthi teknologi sing padha disebut FFF:

  • FDM: mesin gedhe lan ditutup kanggo digunakake ing engineering lan asil kualitas dhuwur.
  • FFF: mbukak printer, luwih murah, lan karo asil miskin lan liyane inconsistent kanggo aplikasi kang bagean karo sifat tartamtu dibutuhake.
Kaluwihan cacat
Dheweke murah. Lumahing atos saka potongan.
Filament bisa digunakake maneh. Warping (deformasi) asring. Yaiku, bagean saka obyek sing dicithak mlengkung munggah amarga bedane suhu antarane lapisan.
Padha prasaja. Nozzle cenderung macet.
Ana macem-macem bahan kanggo milih saka. Padha njupuk wektu dawa kanggo print.
Padha kompak lan gampang diangkut. Masalah owah-owahan lapisan amarga kurang ketaatan ing antarane lapisan.
Sampeyan bisa nemokake loro rampung lan ing kit kanggo ngumpul. Titik alus.
Amben utawa dhukungan mbutuhake kalibrasi sing kerep.

Jinis printer 3D majeng liyane

Kajaba saka jinis printer 3D ing ndhuwur, utawa teknologi percetakan, ana liyane sing bisa uga ora populer kanggo panggunaan omah, nanging menarik kanggo industri utawa riset:

MJF (Multi Jet Fusion) utawa MJ (Bahan Jetting)

Teknologi percetakan 3D liyane sing bisa ditemokake yaiku MJF utawa mung MJ. Minangka jeneng tabet, iku a proses sing nggunakake injeksi bahan. Jinis-jinis printer 3D sing nggunakake metode cetak iki utamane ditujokake kanggo industri perhiasan, entuk kualitas dhuwur kanthi nyuntikake atusan tetesan fotopolimer cilik lan banjur liwat proses curing (solidifikasi) sinar UV (ultraviolet). .

Kaluwihan cacat
Kacepetan nyithak dhuwur. Saiki ora duwe bahan keramik sing kasedhiya kanthi komersial.
Cocog kanggo panggunaan bisnis. Teknologi ora nyebar banget.
Tingkat otomatisasi sing dhuwur sajrone proses cetak lan pasca-proses.

SLM (Leleh Laser Milih)

Iki minangka teknologi canggih, kanthi sumber laser sing dhuwur banget, lan printer 3D saka jinis iki nduweni rega sing cukup dhuwur, mula ditujokake kanggo panggunaan profesional. Ing cara, padha karo teknologi optik SLS, selektif fusing dening laser. Digunakake banget ing selektif nyawiji bubuk logam lan generate bêsik banget sehat lan kuat lapisan dening lapisan, supaya sampeyan supaya perawatan sakteruse tartamtu.

Kaluwihan cacat
Sampeyan bisa nyithak bagean logam kanthi bentuk kompleks. Jumlah materi sing winates.
Asil kasebut minangka potongan sing tepat lan kuat. Padha larang lan gedhe.
Ora butuh dhukungan. Konsumsi energi dhuwur.
Cocog kanggo panggunaan industri.

EBM (Leleh Beam Elektron)

Teknologi saka fusi berkas elektron iku sawijining proses Manufaktur aditif banget padha SLM, lan rumiyin bosok ing industri aerospace. Iki uga bisa ngasilake model sing padhet lan kuat, nanging bedane yaiku tinimbang laser, sinar elektron digunakake kanggo nyawiji bubuk logam. Teknologi iki kanggo keperluan industri bisa nyebabake leleh ing suhu 1000ºC.

Kaluwihan cacat
Sampeyan bisa nyithak bagean logam kanthi bentuk kompleks. Jumlah bahan sing winates banget, amarga saiki mung bisa digunakake kanggo logam tartamtu kayata paduan kobalt-kromium utawa titanium.
Asil kasebut minangka potongan sing tepat lan kuat. Padha larang lan gedhe.
Ora butuh dhukungan. Konsumsi energi dhuwur.
Cocog kanggo panggunaan industri. Dheweke butuh personel sing mumpuni lan langkah-langkah perlindungan kanggo digunakake.

BJ (Binder Jetting)

Iki minangka jinis printer 3D liyane, kanthi teknologi sing digunakake ing tingkat industri. Ing kasus iki, iku nggunakake bubuk minangka basa kanggo nggawe bagean, kanthi binder kanggo mbentuk lapisan. Yaiku, nggunakake wêdakakêna saka bahan bebarengan karo jinis adhesive sing mengko bakal dibusak supaya mung bahan dhasar tetep. Printer jinis iki bisa nggunakake bahan kayata plester, semen, partikel logam, pasir, lan uga polimer.

Kaluwihan cacat
Macem-macem bahan kanggo nggawe potongan. Padha bisa dadi gedhe ing ukuran.
Sampeyan bisa nyithak obyek gedhe. Padha larang.
Ora butuh dhukungan. Ora cocok kanggo panggunaan domestik.
Cocog kanggo panggunaan industri. Sampeyan bisa uga kudu ngganti model kanggo saben kasus.

Beton utawa 3DCP

Iku jinis printing nemokake liyane lan liyane kapentingan kanggo industri konstruksi. 3DCP singkatan saka 3D Concrete Printing, yaiku, 3D printing saka semen. Proses sing dibantu komputer kanggo nggawe struktur semen kanthi ekstrusi kanggo mbentuk lapisan lan kanthi mangkono mbangun tembok, omah, lsp.

Kaluwihan cacat
Dheweke bisa mbangun struktur kanthi cepet. Padha bisa dadi gedhe ing ukuran.
Padha banget kapentingan kanggo sektor construction. Padha larang lan rumit.
Dheweke bisa ngidini pambangunan omah sing luwih murah lan luwih lestari. Saben cilik kudu ngganti printer 3D khusus.
Perkembangan penting kanggo kolonisasi planet liya.

LOM (Laminated Object Manufacturing)

LOM nyakup sawetara jinis printer 3D sing digunakake kanggo produksi rolling. Kanggo iki, kain, lembaran kertas, lembaran utawa piring logam, plastik, lan liya-liyane digunakake, nyetop lembar demi lembar kanggo lapisan lan nggunakake adesif kanggo gabung, saliyane nggunakake teknik pemotongan industri kanggo ngasilake wujud, kayata bisa nglereni laser.

Kaluwihan cacat
Dheweke bisa mbangun struktur sing kuat. Dheweke dudu printer 3D sing kompak.
Kamungkinan milih antarane bahan mentah sing beda-beda. Padha larang lan rumit.
Bisa uga duwe aplikasi ing sektor aeronautika utawa ing sektor kompetisi kanggo komposit tartamtu. Dheweke butuh personel sing mumpuni.

DOD (Drop on Demand)

Teknik liya saka nyelehake ing dikarepake nggunakake rong 'tinta' jet, siji depositing bahan bangunan kanggo obyek lan liyane dissolvable materi kanggo ndhukung. Kanthi cara iki, mbangun lapisan kanthi lapisan, nggunakake alat tambahan kanggo mbentuk model, kayata pemotong fly sing poles area sing dibangun. Kanthi cara iki, entuk permukaan sing rata, mula umume digunakake ing industri sing mbutuhake presisi sing luwih gedhe, kayata kanggo nggawe cetakan.

Kaluwihan cacat
Sampurna kanggo panggunaan industri. Padha bisa dadi gedhe ing ukuran.
Presisi gedhe ing rampung. Padha larang lan rumit.
Dheweke bisa nyithak obyek gedhe. Dheweke butuh personel sing mumpuni.
Ora butuh dhukungan. Bahan sing rada winates.

MME (Metal Material Extrusion)

Cara iki meh padha karo FFF utawa FDM, yaiku, kalebu ekstrusi polimer. Bentenipun punika polimer nduweni beban bubuk logam sing dhuwur. Mulane, nalika nggawe wangun, post-processing (debonding lan sintering) bisa rampung kanggo nggawe bagean logam ngalangi.

UAM (Ultrasonic Additive Manufacturing)

Cara liyane iki nggunakake sheets logam sing lapisan dening lapisan lan nyawiji bebarengan dening ultrasonik kanggo nyampur permukaan lan nggawe bagean sing padhet.

bioprinting

Pungkasan, ing antarane jinis printer 3D, salah sawijining sing paling maju lan menarik kanggo panggunaan medis, ing antarane aplikasi liyane ing industri, ora bisa ilang. Iku babagan teknologi bioprinting, kang bisa adhedhasar sawetara saka Techniques sadurungé, nanging karo particularities. Contone, ana kasus sing adhedhasar deposisi lapisan, jet bioink (bioink), bioprinting sing dibantu laser, tekanan, microextrusion, SLA, ekstrusi sel langsung, teknologi magnetik, lsp. Kabeh bakal gumantung ing panggunaan sing pengin diwenehake, amarga saben duwe kaluwihan lan watesan sing potensial.

3D bioprinting wis telung fase dhasar yaiku:

  1. Pre-bioprinting: yaiku proses nggawe model, kayata modeling 3D nggunakake piranti lunak printing 3D. Nanging, ing kasus iki, langkah-langkah sing luwih rumit dibutuhake kanggo entuk model kasebut, kanthi tes kayata biopsi, tomografi komputasi, pencitraan resonansi magnetik, lsp. Kanthi cara iki sampeyan bisa entuk model sing bakal dikirim kanggo dicithak.
  2. bioprinting: Nalika macem-macem bahan perlu digunakake, kayata solusi Cairan karo sel, matriks, gizi, bio-tinta, etc., lan padha diselehake ing kartrid print supaya printer wiwit nggawe tissue, organ utawa obyek.
  3. Post-bioprinting: iku proses sadurunge printing, kaya ing kasus karo printing 3D, ana uga macem-macem pangolahan sadurungé. Padha bisa kanggo generate struktur stabil, mateng tissue, vasculation, etc. Ing pirang-pirang kasus, bioreaktor dibutuhake kanggo iki.
Kaluwihan cacat
Kamungkinan nyetak kain urip. Kompleksitas.
Bisa ngatasi masalah kekurangan organ kanggo transplantasi. Biaya peralatan canggih iki.
Ngilangi kabutuhan kanggo tes kewan. Perlu kanggo pre-processing, saliyane kanggo post-processing.
Kacepetan lan presisi. Isih ing tahap eksperimen.

Jinis printer 3D miturut bahan

Reel printer PLA 3d

Cara liya kanggo katalog printer 3D yaiku kanthi jinis materi sing bisa dicithak, sanajan sawetara printer 3D domestik lan industri nampa macem-macem bahan kanggo dicithak (anggere padha duwe ciri sing padha, kayata titik leleh,…), kaya printer konvensional bisa nggunakake macem-macem jinis kertas.

printer 3D logam

logam dicithak

Kabeh logam ora cocog kanggo macem-macem jinis printer 3D. Nyatane, nggunakake sawetara teknologi sing katon ing ndhuwur, mung sawetara sing bisa ditangani. Ing bubuk logam sing paling umum digunakake ing manufaktur aditif yaiku:

  • Baja tahan karat (macem-macem jinis)
  • Baja perkakas (kanthi komposisi karbon sing beda)
  • Titanium wesi.
  • Paduan aluminium.
  • Superalloys basis nikel, kayata Inconel (alloy Ni-Cr austenitic).
  • Paduan kobalt-krom.
  • Wesi adhedhasar tembaga.
  • Logam mulia (emas, perak, platina,…).
  • Logam eksotik (palladium, tantalum,…).

Printer panganan 3D

daging dicithak

Sumber: REUTERS/Amir Cohen

Iku liyane lan liyane umum kanggo nggoleki Printer 3D kanggo nggawe panganan nggunakake metode manufaktur aditif. Ing kasus iki, sawetara sing paling umum yaiku:

  • Komponen fungsional (prebiotik, probiotik, mineral, vitamin, asam lemak, fitokimia lan antioksidan liyane).
  • Serat.
  • Lemak
  • Maneka jinis karbohidrat, kayata glepung lan gula.
  • Protein (kewan utawa sayuran) kanggo mbentuk tekstur kaya daging.
  • Hidrogel, kayata gelatin, lan alginat.
  • coklat.

Printer 3D plastik

plastik 3D

Mesthine, salah sawijining bahan sing paling akeh digunakake kanggo percetakan 3D, utamane kanggo printer 3D ngarep, yaiku polimer kasebut:

Dadi populer lan akeh, kita bakal ngaturake artikel khusus kanggo dheweke.
  • Plastik kaya PLA, ABS, PET, PC, lsp.
  • Polimer kinerja dhuwur kayata PEEK, PEKK, ULTEM, lsp.
  • Poliamida sintetik jinis tekstil kayata nilon utawa nilon.
  • Larut banyu kayata HIPS, PVA, BVOH, lsp.
  • Fleksibel kaya TPE utawa TPU, kaya kasus ponsel silikon.
  • Resin adhedhasar polimerisasi.

Uga, yen sampeyan arep nggunakake printer 3D kanggo nyetak obyek sing digunakake ing panganan, kayata cangkir, gelas, piring, sendok garpu, lsp, sampeyan kudu ngerti apa plastik pangan aman:

  • PLA, PP, co-poliester, PET, PET-G, HIPS, nilon 6, ABS, ASA lan PEI. Yen sampeyan nggunakake kanggo ngumbah ing mesin cuci piring utawa tahan suhu sing luwih dhuwur, mbuwang nilon, PLA lan PET, amarga padha cenderung deform ing suhu antarane 60-70ºC.

Biomaterial

sistem pembuluh darah bioprinted

Sumber: BloodBusiness.com

Ing istilah 3D bioprinting, sampeyan uga bisa nemokake macem-macem produk lan bahan:

  • polimer sintetik.
  • Poly-L-asam laktat.
  • Biomolekul, kayata DNA.
  • Bioinks viskositas rendah kanthi sel ing suspensi (sel spesifik utawa sel stem). Kanthi asam hyaluronic, kolagen, lsp.
  • Logam kanggo prosthetics.
  • Protein
  • Komposit.
  • gelatin agarose.
  • bahan fotosensitif.
  • Akrilik lan resin epoksi.
  • Polybutylene terephthalate (PBT)
  • Polyglycolic Acid (PGA)
  • Polieter Eter Keton (PEEK)
  • Polyurethane
  • Polivinil alkohol (PVA)
  • Polylactic-co-glycolic acid (PLGA)
  • Kitosan
  • Tempel liyane, hidrogel lan cairan.

Komposit lan hibrida

serat karbon, komposit

Ana uga liyane senyawa hibrida kanggo printer 3D, sanajan padha cenderung luwih endah lan maneka warna:

  • Basis PLA (70% PLA + 30% bahan liyane), kayata kayu, pring, wol, filamen gabus, lsp.
  • Komposit (serat karbon, fiberglass, kevlar, lsp).
  • Alumina (campuran polimer lan bubuk aluminium).
  • Keramik. Sawetara conto yaiku porselen, terakota, lsp.
    • Oksida logam: alumina, zirkon, kuarsa, lsp.
    • Non-oksida adhedhasar: silikon karbida, aluminium nitrida, etc.
    • Biokeramik: kayata hidroksiapatit (HA), trikalsium fosfat (TCP), lsp.
  • Senyawa adhedhasar semen, kayata macem-macem jinis mortir lan beton.
  • Nanomaterials lan bahan cerdas.
  • Lan akeh bahan inovatif liyane sing bakal teka.

Miturut nggunakake

Paling ora, macem-macem jinis printer 3D uga bisa dikatalog miturut nggunakake apa sing bakal diwenehi:

Printer 3D industri

"printer 3d industri kab

ing printer 3D industri Iki minangka jinis printer tartamtu. Biasane duwe teknologi canggih, saliyane ukurane gedhe banget, lan regane ewonan euro. Iki dirancang kanggo digunakake ing industri, supaya bisa diprodhuksi kanthi cepet, tepat lan akeh. Lan bisa digunakake ing sektor kayata aeronautika, elektronik lan semikonduktor, farmasi, kendaraan, konstruksi, aerospace, motorsport, lsp.

ing Harga Printer 3D Industri Kab bisa oscillate saka € 4000 nganti € 300.000 ing sawetara kasus, gumantung saka ukuran, merek, model, bahan lan fitur.

Printer 3D gedhe

3d printer

Sanajan jinis iki printer 3d gedhe bisa dilebokake ing industri, pancen ana sawetara model sing dirancang kanggo digunakake ing njaba industri, kayata sawetara printer sing bisa nyithak bagean gedhe kanggo produsen sing mbutuhake, kanggo perusahaan cilik, lsp. Aku ngrujuk marang model sing ora gedhe lan larang kaya model industri, kayata Anycubic Chiron, Snapmaker 3D, Tronxy X5SA, Tevo Tornado, Creality CR 10S, Dremer DigiLab 3D20, lsp.

Printer 3D murah

"printer 3d murah kab

Akeh mounting kit Printer 3D kanggo panggunaan omah, utawa sawetara proyek open source, kayata Prusa, Lulzbot, Voron, SeeMeCNC, BigFDM, Creality Ender, Ultimaker, lan liya-liyane, uga merek liyane sing adol printer 3D kompak, uga wis nggawa printing 3D menyang akeh omah. Apa sing sadurunge mung sawetara perusahaan sing bisa, saiki bisa diregani padha karo printer conventional.

Umume, printer kasebut dimaksudaké kanggo panggunaan pribadi, kayata penggemar utawa pembuat DIY, utawa kanggo sawetara freelancer sing kudu nggawe model tartamtu kanthi sok-sok. Nanging padha ora dirancang kanggo nggawe model gedhe, ora massively utawa cepet. Lan, umume, digawe nganggo resin utawa filamen plastik.

pensil 3d

pensil 3d

Akhire, kanggo ngrampungake artikel iki, aku ora pengin ninggalake dhewe potlot 3D. Padha ora salah siji saka jinis printer 3D kaya, nanging padha duwe goal umum lan bisa banget praktis kanggo nggawe sawetara model prasaja, kanggo anak, etc.

Tienen regane murah banget, lan dhasar yaiku printer 3D genggam sing bentuke pena cilik kanggo nggawe gambar kanthi volume. Biasane nggunakake filamen plastik kayata PLA, ABS, lan liya-liyane, lan operasi kasebut gampang banget. Padha Sejatine plug menyang stopkontak listrik lan panas munggah kaya wesi soldering utawa bedhil lim panas. Iki carane padha nyawiji plastik sing bakal mili liwat tip kanggo nggawe drawing.

informasi luwih lengkap


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

Tes inggrisTes Katalankuis Spanyol