Jinis sirkuit listrik sing ana

jinis sirkuit listrik

Akeh wong Komponen elektronik ing blog iki, uga akeh artikel liyane babagan alat, piranti lunak, proyek, lsp. Sampeyan uga bakal luwih apik yen kudu maju luwih adoh jinis sirkuit listrik kanggo pamula wiwit ing jagad elektronik lan listrik.

Ing urip saben dinane, akeh sirkuit iki digunakake meh ora sadhar, wiwit saka piranti seluler sing sampeyan gunakake saben dina, nganti nalika sampeyan ngalih tombol ing kamar kanggo nguripake utawa mateni lampu, mandheg kanggo akeh aplikasi liyane. Kanggo ngerti luwih apik cara kerjane kabeh, aku nyaranake sampeyan maca pandhuan iki ...

Apa sing diarani sirkuit?

Un sirkuit Iku kabeh dalan utawa jalur sing lengkap lan tertutup sing ana sirkulasi. Contone, sampeyan bisa duwe sirkuit balap, sing dadi kendharaan kompetisi; sirkuit hidrolik, ing endi sawetara cairan bakal sirkulasi; utawa sirkuit listrik, ing endi arus listrik medhot.

Kanggo bisa sirkulasi, sampeyan kudu medium sing bener, saliyane seri elemen sing ngidini. Contone, ing trek balapan sampeyan butuh dalan, kanggo dalan hidrolik sampeyan butuh saluran, lan kanggo konduktor listrik konduktor sing nggawa arus.

Apa sing diarani sirkuit listrik?

Yen kita fokus ing a sirkuit listrik, yaiku jalur utawa jalur sing mili saiki listrik. Jalur iki bisa luwih dawa utawa kurang kanthi unsur kurang luwih.

Contone, salah sawijining paling sirkuit dhasar sing biasane diwenehake tuladhane biasane batere, nganggo saklar lan bohlam utawa motor. Iki minangka sing paling dhasar, sanajan ana liyane sing luwih rumit, kayata instalasi listrik saka bangunan, utawa sirkuit piranti elektronik.

Mesthine, ing jinis sirkuit listrik iki, bakal ana seri jumlah sing gegandhengan. Sing paling dhasar sing wis diwenehake nalika nganalisa angger-angger ohm: voltase, intensitas lan resistensi.

Sirkuit elektronik

Mesthi sampeyan kepengin weruh bedane listrik lan elektronik, utawa ing antarane sirkuit elektronik lan sirkuit listrik. Intine, sirkuit listrik bisa digunakake kanggo kaloro kasus kasebut, sanajan nalika kasebut ditemtokake lan ngomong babagan sirkuit elektronik, umume nuduhake sirkuit langsung saiki.

Contone, kita ngomong babagan sirkuit listrik nalika ngomong babagan instalasi listrik omah (arus bolak-balik) lan sirkuit elektronik (DC) nalika ngrujuk PC.

Nanging, dadi akeh luwih konkrit:

  • Listrik: nalika aliran saiki dikontrol dening aktuator tartamtu, kayata switch, switch, lsp. Ing sirkuit kasebut biasane ora ana unsur aktif, mung unsur pasif (resistansi, kapasitor, trafo, diode, lsp)
  • Elektronik: nalika aliran saiki dikontrol sinyal listrik liyane. Contone, kanthi transistor sing voltase gerbang ditrapake kanggo ngidini utawa ora aliran antara sumber lan saluran. Yaiku, supaya bisa diarani kaya ngono, kudu ngemot paling ora siji unsur aktif.

Kanthi tembung liyane, sirkuit elektronik kalebu listrik bisa ngontrol listrik. Nanging ing kalorone bisa uga ana macem-macem komponen sing bisa umum: transistor, dioda, bohlam utawa LED, resistor, kumparan / induktor, kapasitor, lsp.

Jinis sirkuit elektronik

ing jinis sirkuit elektronik gumantung carane elemen dipanggonke yaiku:

  • Ing seri: sirkuit sing loro utawa luwih akeh (bohlam, LED, motor, transistor, ...) disambungake kanthi seri, yaiku siji-siji. Kanthi nyebabake arus mili liwat komponen sirkuit ing sawijining jalur.
  • Paralel: ing kasus iki, komponen nalika disambungake kanthi paralel. Yaiku, bakal ana macem-macem dalan sing bisa mili saiki. Ing kasus iki, yen salah sawijining elemen ing seri mandheg, sisane bisa terus nampa kekuwatan.
  • Campuran: iku sing paling asring, lan campuran unsur loro ing seri lan unsur kanthi podo.

Yen kita rawuh kepiye sirkuit utawa tata letak yen lelungan listrik, sampeyan bisa mbedakake:

  • Cerrado: yaiku sirkuit sing dalane ngidini sirkulasi arus , nggawe nilai aliran saiki gumantung karo beban.
  • Mbukak: yen ana elemen sing rusak utawa konduktor sing dipotong, utawa sawetara elemen (kayata saklar), mula bakal nyegah arus.
  • Cortocircuito: sirkuit cendhak diarani kedadean sing kalorone cagak (+ lan -) gabung, nyebabake sirkuit kasebut ora bisa digunakake maneh. Iki bisa kedadeyan amarga ana sawetara unsur konduktif ing antarane trek konduktif utawa kabel, amarga insulasi sing mbedakake konduktor wis rusak, lsp.

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.