Gawe kunci elektronik sampeyan dhewe supaya sampeyan bisa mbukak lawang garasi amarga sidik driji

lawang garasi dilengkapi kunci elektronik

Kita ana ing jaman kayane sing paling aman utawa paling cepet yaiku nggunakake bekas driji, kayata mbukak kunci ponsel lan malah arep kerja, ing kasus iki kabeh ngatasi keamanan sing dibutuhake utawa dileksanakake kanggo nindakake sawetara proyek liyane.

Ora adoh saka iki, sing sejatine yaiku, minangka proyek sing bisa ngerteni cara kerjane piranti digital bisa dadi luwih menarik, amarga dina iki aku pengin nerangake karo sampeyan cara masang kunci elektronik kanggo lawang garasi sing bisa mbukak kunci nganggo bekas driji.


Kunci elektronik

Gawe kunci elektronik sampeyan dhewe kanggo lawang garasi kanthi langkah-langkah sing bisa mbukak kunci nganggo bekas driji

Menehi rincian liyane, marang sampeyan manawa kanggo proyek iki, kita bakal nggunakake scanner bekas driji kaya SparkFun GT-511C1R. Kaya biasane ing tutorial iki, kudu dielingi yen umume kabeh jinis produk duwe operasi sing padha, mula ora prelu model kasebut persis.

Yen sampeyan wani nindakake proyek iki, nanging sampeyan duwe beda, kayata pemindai bekas driji sing digunakake beda karo sing ana ing tutorial utawa lawang garasi sampeyan nggunakake sistem liyane, prekara kemungkinan bakal kedadeyan kanthi kemungkinan total, ora sampeyan kudu wedi, sampeyan bisa tindakake tutorial nanging ora kaya saiki sampeyan kudu modifikasi liyane kaloro ing kabel lan ing kode kasebut dhewe kanggo adaptasi karo hardware sampeyan.

unsur sing perlu

Langkah-langkah sing dibutuhake kanggo nggawe maca bekas driji dhewe kanggo mbukak lawang garasi

Langkah 1: Kabel lan Soldering Kabeh Sistem

Kanggo mbukak lawang garasi amarga driji driji, sampeyan butuh rong komponen sing beda. Ing tangan siji, kita butuh gawe panel kontrol dhewe, sing bakal dipasang ing njaba omah. Ing panel kontrol iki bakal ana ing ngendi kita bakal nginstal scanner bekas driji, layar informasi cilik lan sawetara tombol tambahan.

Kapindho kita butuh instal kothak kapindho ing njero garasi dhewe. Iki bakal tanggung jawab verifikasi yen bekas driji sing dilebokake ing panel kontrol ditampa utawa ora dening sistem lan, yen ana verifikasi sing bener, terus nggawe sinyal sing bisa dingerteni dening motor sing bakal mbukak lawang garasi kita.

Kanggo nindakake iki kita butuh mikrokontroler ATMega328p sing bakal tanggung jawab menehi urip panel kontrol sing bakal kita instal ing njaba omah dhewe, kanggo panel interior kita bakal nang ATTiny. Papan loro kasebut bakal saling komunikasi liwat sambungan serial. Kanggo nambah keamanan kabeh sistem, kita bakal nginstal pemancar polarisasi supaya kertu ATTiny bisa nutup sambungan, supaya yen vandal miwiti panel kontrol eksterior, dheweke ora bisa mbukak lawang garasi kanthi nyebrang kabel.

Yen proyek iki nggawe sampeyan yakin lan sampeyan kepengin nindakake proyek iki, iki dhaptar komponen sing sampeyan butuhake:

diagram proyek

Ing wektu iki saiki wayahe nyambungake kabeh hardware ing dhaptar. Idea kasebut, kaya sing sampeyan mbayangake, bisa dilalekake tindakake diagram sing ana ing sadhuwure garis kasebut, padha karo sing sampeyan bisa ndeleng tata letak panel kontrol lan modul interior. Siji saran sing bisa dakwenehake yaiku menehi kabel konverter saiki lan LCD kanthi dawa tartamtu supaya sampeyan bisa nggantungake lan ndandani ing posisi sing paling bener sing sampeyan pikir ana ing njero kothak watertight njaba.

Yen ing titik iki, kita bakal mriksa sawetara kode sing pungkasane bakal dieksekusi dening kontroler, sampeyan bakal weruh manawa tombol-tombol kasebut disambungake menyang pin 12, 13 lan 14, sing memenuhi fungsi 'arriba','OK'lan'mudhun'masing-masing. Iki tegese bisa dadi ide sing apik banget kanggo nyelehake kanthi cara iki supaya bisa njaga logika visual luwih sejajar karo fungsine.

Kanggo nyedhiyakake saiki menyang kabeh sistem sing bakal digunakake, kaya dhaptar elemen sing dibutuhake, pangisi daya telpon kanthi konektor microUSB. Gagasan nggunakake jinis pangisi daya iki biasane nanggepi kasunyatan manawa regane murah banget lan paling gampang digoleki.. Ide liyane sing beda yaiku bisa ngontrol kendhali nggunakake batere, sanajan saiki luwih becik nggunakake trafo arus bolak-balik kanggo ngarahake arus sensor sensor bekas biasane nggunakake saiki, lan menehi feed kabeh sistem nganggo batre sing kudu sampeyan ganti saben dina.

Arduino IDE

Langkah 2: Coding lan mlaku ing kontroler

Ing wektu iki, tartamtu marang sampeyan kode loro sing bakal dileksanakake dening ATMega328p lan ATTiny85 wis ditulis lan dikompilasi karo Arduino IDE. Ing kasus tartamtu iki, kita kudu nglakokake file garagefinger.ino ing ATMega328p lan file tiny_switch.ino ing ATTiny85. Saliyane, perpustakaan NokiaLCD.cpp lan NokiaLCD.h minangka rong perpustakaan kanggo layar LCD, iki dikompilasi saka conto sing dijupuk saka situs Arduino lan, kaya meh kabeh perpustakaan, perpustakaan kasebut kudu dilebokake ing folder 'perpustakaan'kanggo Arduino IDE kanggo nemokake. Folder iki biasane ana ing root sing sampeyan wis nginstal IDE, biasane ing Windiows "% HOMEPATH" \ Dokumen \ Arduino \ perpustakaan. Aku ninggalake file kanggo didownload ing ngisor iki:

Kajaba iku, sampeyan uga kudu perpustakaan supaya scanner bekas driji bisa digunakake. Ing wektu iki kudu dielingi, sayangé Pustaka sing ana gandhengane karo situs SparkFun ora bakal bisa digunakake amarga wis digawe kanggo model GT-511C3, larang banget, lan ora kanggo versi sing digunakake, bisa uga ana sing luwih angel ditemokake nanging luwih murah. Perpustakaan sing digunakake kanggo GT-511C1R bisa ditemokake ing GitHub.

Yen sawise ndownload kabeh file lan ndeleng kode sing dikarepake nyedhiyakake keamanan sing luwih gedhe kanggo sistem Aku ngajak sampeyan, contone, kanggo nemokake lan ngganti kabeh conto sing 'rahasia'nganggo sandhi sampeyan dhewe. Detil liyane sing apik banget sing bisa mbantu sistem sampeyan luwih aman yaiku ngowahi variabel buf ing file tiny_switch.ino dadi dawane padha karo tembung sandhi sing pengin digunakake.

Mbangun overrydeCode, sing ditemtokake ing file garagefinger.ino, duwe perwakilan 8-bit saka urutan pencet tombol munggah / mudhun sing bisa digunakake kanggo mbukak lawang garasi lan ngunggah sidik jari anyar menyang sistem tanpa nggunakake bekas driji sing dingerteni. Iki migunani kanggo pisanan piranti digunakake amarga memori scanner bakal kosong. Sampeyan bisa uga kudu ngganti nilai awal iki.

kontrol njaba

Langkah 3: Kita nglumpukake kabeh proyek

Sawise nyoba kabeh proyek, saiki wayahe rapat pungkasan. Kanggo iki, kita kudu masang kabeh panel kontrol ing kothak watertight. Kaya sing sampeyan deleng ing gambar, supaya ora ana sing bisa ngakses kontroler, saliyane kothak watertight, kothak akrilik digunakake kanggo nginstal layar LCD lan tombol akses, sistem liyane bakal digunakake. diinstal ing sisih njero kothak iki.

Kothak iki kudu dipasang ing njaba omah sampeyan lan disambungake langsung menyang kothak sing bakal kita instal ATTiny. Ing titik iki, ngelingake sampeyan yen ing ATTiny sampeyan kudu nyambungake kabel kanggo komunikasi sinyal menyang motor sing mbukak lawang garasi sampeyan. Ing kasusku gampang kanggo aku amarga ing njero garasi dhewe aku duwe tombol push ing tembok sing nindakake fungsi sing padha.

sistem sing dipasang

Langkah 4. Nggunakake sistem

Sawise wis nginstal kabeh sistem, kita mung kudu pencet telung tombol kanggo madhangi layar LCD lan scanner bekas driji. Ing jalur iki, piranti ngenteni nganti driji dipasang ing scanner. Yen driji sing wis dilebokake ing scanner dikenal, mula bakal mbukak lawang lan menu bakal ditampilake ing layar kanggo mbukak / nutup lawang maneh, nambah / mbusak bekas driji, ngganti padhange layar ... Piranti dipateni udakara 8 detik sawise tombol pungkasan dipencet. Kanggo ngganti durasi wektu tunggu, sampeyan kudu ngowahi fungsine tombolTunggu ing file garagefinger.ino.

Kaya sing kasebut ing paragraf sadurunge, sampeyan bisa nggunakake urutan override kanthi nggunakake intine munggah / mudhun sing diikuti karo 'OK'kanggo entuk akses menyang sistem. Iki migunani nalika sepisanan ngaktifake piranti amarga scanner ora duwe sidik driji ing memori ing wektu iki. Urutan dhisikan diwenehake dening perwakilan biner 8-bit saka nomer sing disimpen ing variabel overrideCode ing file garagefinger.ino ing endi '1' diwakili dening tombol 'up' lan '0' diwakili dening tombol 'down'.

Siji prekara sing kudu dielingi yaiku, yen sampeyan ngowahi urutan override lan mengko lali tanpa nambah bekas driji menyang piranti, sampeyan bakal dikunci kanthi efektif lan sampeyan kudu ngetrapake maneh ATMega328p lan meksa EEPROM mbusak kode piranti.

Informasi liyane: instruksional


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

Tes inggrisTes Katalankuis Spanyol