Odroid N2: alternatif SBC sing apik kanggo Raspberry Pi

Odroid n2

HardKernel wis sawetara model saka Papan Sroid Odroid menarik banget, nanging salah sawijining model pungkasan sing diluncurake yaiku Odroid n2. Kajaba iku, minangka salah sawijining alternatif sing paling populer kanggo Raspberry Pi, ana akeh proyek sing menehi dhukungan resmi kanggo jinis dewan iki, dadi mupangate yen sampeyan ora pengin duwe masalah kompatibilitas.

Ing artikel iki, aku bakal nyoba nyritakake babagan kabeh ekosistem sing digawe HardKernel lan, utamane, fokus ing papan Odroid N2. Ana prekara sing bisa ditemokake saka pangembang iki ...

Babagan HardKernel

Logo HardKernel

HardKernel Co. Ltd. minangka perusahaan sing adhedhasar ing Korea Selatan, lan sing wis misuwur amarga produk unggulan, piring Odroid. Jeneng kasebut asale saka union Open + Android, lan sanajan perangkat kerase saiki ora dadi sumber terbuka, sawetara bagean desaine duwe informasi sing mbukak kanggo kabeh wong.

Sampeyan ora kudu dipandu karo asal usul merek Odroid, amarga ora mung kanggo mbukak Android. Akeh model sing bisa mbukak distribusi GNU / Linux sing paling populer, ing versi x86 lan sing dimaksud kanggo ARM.

Ragam odroid

piring odroid

HardKernel duwe hebat macem-macem piring, soko sing penting banget yen sampeyan nggoleki sing beda. Dene Raspberry Pi, winates kanggo adol Kripik adhedhasar ARM. Nanging yen sampeyan nggoleki ISA liyane kanggo masalah binar piranti lunak, mula ora bakal akeh sing kudu ditindakake.

Nanging, android nawakake fleksibilitas luwih akeh kanggo pangguna supaya bisa milih ing antarane arsitektur sing beda. Contone, sampeyan bisa nemokake klompok papan Odroid iki:

  • Adhedhasar ARMIng pangertene iki, sampeyan bisa nemokake papan sing didhukung dening chip Amlogic lan uga chip Samsung Exynos, uga sawetara model Rockchip khusus.
    • Amlogic: bagean iki kalebu model Odroid C0, Odroid C1, Odroid C2 lan Odroid N2.
    • Samsung: Sampeyan bisa nemokake model kayata Odroid XU4 lan XU4Q, Odroid HC1 lan HC2, lan Odroid MC1.
    • chip rock: Ana uga aspek liyane kayata Odroid GO sing dirancang kanggo nggawe konsol game retro portebel.
  • Dhasar X86: Yen sampeyan seneng arsitektur kanthi piranti lunak sing luwih jembar, sampeyan kudu milih sing padha sing digunakake ing PC. Kripik Intel Celeron J4115 iki ana ing papan Odroid H2 +.

Produk liyane sing kompatibel karo Odroid N2 lan papan liyane

produk Odroid liyane

Saliyane sawetara unsur elektronik diterangake ing blog iki kanggo GPIO dewan iki, uga HardKernel duwe akeh aksesoris lan ekstra kanggo papan sampeyan, wiwit saka sumber listrik, nganti layar LCD, kertu memori, kamera, aksesoris swara, batere, pangembangan, konektor, lan liya-liyane.

Mesthine, ora mung ana alternatif Odroid kanggo Raspberry Pi, uga ana urip sing ngluwihi. Contone, sampeyan bisa tuku piring kayata:

  • Dewan ASUS Tinker: karo Rockchip RK3288 QuadCore ARM SoC ing 1.8Ghz lan Mali-T764 GPU, 2GB RAM DDR3 DualChannel, Ethernet, dhukungan kanggo 4K, TinkerOS, lan kemungkinan nindakake akeh proyek DIY.
  • Odroid XU4- Versi liyane saka Odroid nganggo chip Samsung Exynos 5422 adhedhasar Cortex-A15 lan Cortex-A7 OctaCore, GPU Mali-T628, 2GB LPDDR3, flash eMMC, USB 3.0, HDMI, Ethernet, lsp.
  • BATUK64: papan kanthi RockCip SoC 64-bit, RAM 4GB, dhukungan USB 3.0, 4K, flash 128GB, lsp.
  • YouYeetoo Lenovo Leez P710: Papan SBC fokus banget ing IoT, kanthi CPU lan GPU sing kuat, RAM 4GB, lampu kilat 16GB eMMC, kemampuan konektivitas sing signifikan, dhukungan AOSP Android lan Ubuntu Core, ...
  • Raspberry Pi 4 4GB Model B +: paling favorit, versi paling anyar saka papan SBC iki.

Kabeh babagan Odroid N2

Odroid N2 rata

Antarane kabeh produk HardKernel sing isih ana Odroid n2, sing paling menarik kabeh. Papan iki minangka salah sawijining generasi paling anyar sing metu saka pabrik iki lan wis ditingkatake kanggo nyedhiyakake kinerja sing luwih gedhe tinimbang sadurunge, kanthi efisiensi energi sing apik lan kemungkinan gedhe. Luwih akeh daya, luwih cepet, luwih stabil tinimbang N1.

Lan matur suwun karo ciri-ciri perangkat keras, diwiwiti karo SoC sing kalebu CPU sing kuat adhedhasar amba. Arsitektur cilik. Yaiku, nggabungake kluster loro inti CPU ARM Cortex-A53 kanthi efisiensi energi sing luwih gedhe lan kinerja luwih murah lan kluster liyane saka loro core ARM Cortex-A73 ing 1.8 Ghz kanthi kinerja sing luwih dhuwur.

Apa sing digayuh yaiku ngetrapake siji utawa liyane klompok intine gumantung karo kinerja sing dituntut saben wayahe gumantung saka beban kerja. Supaya sampeyan bisa ngirim kinerja nalika mbutuhake lan konsumsi ngisor nalika intine sing paling cilik cukup kanggo nglakokake tugas.

Kajaba iku, SoC uga nggabungake generasi anyar sing kuat lan kuat Mali-G52 GPU saengga grafis adhedhasar OpenGL dudu masalah gedhe kanggo dewan SBC cilik iki. Kabeh chip sing dibangun ing teknologi 12 nm lan kanthi kapasitas kanggo throttling termal lan ditambah karo heatsink logam minangka standar kanggo ngilangi panas sing digawe.

Memori ditambahake ing ndhuwur RAM jinis DDR4 cacahe 4GB. Kabeh sing ditemtokake ngasilake kinerja 20% saka Odroid N1 ing multicore.

Minangka kanggo lunak, bisa mbukak sistem operasi GNU / Linux, dadi sampeyan bisa milih distro ARM favorit sing disenengi, saka Ubuntu, liwat liyane kaya openSUSE, menyang Arc Linux. Kajaba iku, kaya sing wis dakkandhakake ing ndhuwur, minangka dewan sing ora aneh banget, ana sawetara sistem operasi sing nyedhiyakake gambar sing uga khusus kanggo Odroid N2.

Mesthi sampeyan uga bisa mbukak Android, saka versi 9 nganti liyane. Nanging ing kasus iki, yen layar tutul digunakake, mula diwatesi dadi 2K, nalika video kasebut bisa 4K.

Rincian teknis Odroid N2

Ringkesan lan klompok kabeh iku rincian teknis, iki dhaptar poin utama:

  • SoC: Amlogic S922X Quad-Core 2x Cortex-A53 ing 1.9Ghz + 2x Cortex-A73 ing 1.8Ghz. 64-bit ARMv8-A ARM ISA kanthi ekstensi Neon lan Crypto. Kanthi Mali-G52 GPU kanthi 6 unit eksekusi ing 846 Mhz.
  • Memori: 4GB RAM DDR4 PC4-21333. Panyimpenan flash EMMC nganti kapasitas kertu 128GB + microSD.
  • Red: Gigabit Ethernet LAN (RJ45) karo kertu jaringan Realtek RTL8211F, lan adaptor USB WiFi opsional.
  • Conectividad: HDMI 2.0, video komposit, jack audio, SPDIF optik, 4x USB 3.0, 1x USB 2.0 OTG, 1 UART, pin 40 pin GPIO PWR, SPI, lsp.
  • Panganan: Jack jack 5.5mm kanthi konektor 2.1mm positif internal. 7.5v-18V (nganti 20w), kanthi adaptor 12V / 2A.
  • Konsumsi: ing negara nganggur (IDLE) mung nganggo 1.8W, yen nalika kinerja maksimal tekan 5.5w, lan nalika dipateni (lampu mandhiri) dikurangi dadi 0.2 w.
  • Formulir Faktor (dimensi): 90x90x17mm (SBC), 100x91mmx24 (heatsink utawa heatsink)
  • Bobot: 190 g kanthi heatsink
  • Rega: 79 $

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

Tes inggrisTes Katalankuis Spanyol