Tutorial pemrograman Arduino

Logo Arduino

Arduino Sampeyan bisa uga minangka salah sawijining proyek utawa platform kanggo piranti lunak gratis lan perangkat keras sing paling sukses lan sing duwe pengaruh paling gedhe ing jagad DIY. Komunitas wis nggawe piranti lunak open source kanggo program mikrokontroler papan, uga papan perangkat keras sing beda-beda sing uga bisa digunakake. Kabeh lisensi kanthi lisensi GNU GPL saengga bisa nambah macem-macem tambahan lan turunan.

Kasunyatane, dheweke nggawe kabeh industri elektronik kanthi akeh aksesoris, topi utawa tameng Nggunakake kemampuan Papan Arduino ngluwihi fungsi dhasar sing ditrapake minangka standar. Akeh kit uga wis diluncurake kanggo miwiti utawa nindakake proyek sing spesifik banget, kayata kit robot, kit kanggo proyek kanthi energi surya, kit wiwitan, lsp.

Apa jinis piring sing ana?

Papan Arduino

Ana macem-macem papan resmi Arduino, sanajan kanggo miwiti, nyaranake nggunakake Arduino UNO, sing aku gunakake minangka dhasar kanggo tutorial. Macem-macem piring sing paling misuwur yaiku:

  • Arduino UNO Wahyu 3: minangka piring sing paling fleksibel lan digunakake, sing disaranake diwiwiti. Nduwe mikrokontroler 328mhz ATmega16, 2KB SRAM lan 32KB flash, 14 pin I / O digital lan 6 input analog.
  • Arduino Amarga: Nduwe mikrokontroler AT91SAM3X8E kanthi 84 Mhz, 96KB SRAM, lan flash 512 KB, dadi sampeyan bakal bisa ngrekam program sing luwih rumit kanggo proyek sing luwih gedhe. Kajaba iku, sampeyan bakal nemokake 54 sambungan I / O digital lan 12 input analog + 2 output analog.
  • Arduino Mega Kab: Mikrokontroler 2560Mhz ATmega16, SRK 8KB, 256KB flash, 54 pin digital I / O lan 16 input analog. Kanthi tembung liyane, iki bakal dadi model penengah antara Amarga lan UNO, kanggo proyek-proyek kompleksitas penengah.
  • Arduino Lily Pad: Piring cilik lan bunder sing fleksibel kanggo proyek e-tekstil sampeyan, yaiku pakean sing bisa sampeyan pakean. Iki bisa ditindakake.
  • Arduino Micro Kab: Papan sing cilik banget karo mikrokontroler sing bisa migunani nalika papan minangka faktor kunci lan sampeyan butuh papan sing butuh sethithik papan kanggo dilebokake ing papan cilik. Ana versi Pro kanthi katrampilan sing luwih apik. Iki kalebu mikrokontroler 32mhz ATmega4U16, lan 20 pin I / O sing kudu sampeyan solder.
  • Arduino Nano Kab: minangka papan sing malah luwih cilik tinimbang Micro, nanging kanthi fitur lan rega sing padha, kanthi mikrokontroler ATmega328.
  • Arduino Esplora Kab: regane luwih larang tinimbang sing sadurunge, adhedhasar Leonardo primitif, kanthi kapasitas sing padha karo UNO lan minangka piring pertama sing muncul. Nanging desaine wis dianyarake, dikurangi lan beda amarga sawetara tombol, mini joystick, lan sensor wis diintegrasi langsung ing papan. Mula, iku apik kanggo proyek game.

Sampeyan uga bakal nemokake piring ora resmi, digawe dening komunitas utawa perusahaan liyane. Karakteristik kasebut bisa uga padha, lan malah kompatibel karo Arduino ing babagan program utawa level elektronik, nanging kita bakal dadi alternatif pilihan sampeyan. Aku ora menehi saran supaya sampeyan miwiti papan turunan kasebut kanthi cara apa wae, amarga bisa uga ana sawetara perkara sing ora kompatibel lan sampeyan ora bisa nemokake pitulung. Kajaba iku, sawetara kalebu khusus kanggo robot, drone, lsp.

Saliyane, sampeyan duwe aksesoris elektronik sing bakal nyedhiyakake kemampuan Arduino menyang dewan ekstra, kayata panyambungan WiFi, Bluetooth, driver kanggo ngontrol motor, lsp. Sawetara tameng sing paling misuwur yaiku:

  • Wifi Shield: kanggo nambah panyambungan WiFi lan bisa nyambungake proyek sampeyan menyang Internet kanggo ngatur jarak adoh.
  • GSM Shield: kanggo panyambungan data seluler.
  • Ethernet Shield: sambungan kabel menyang jaringan.
  • Protokol Perisai: ngidini sampeyan nggunakake papan roti kanggo desain sampeyan.
  • Lan akeh luwih akeh, kayata layar, keyboard, ...

Intine, kanggo wiwitan, Aku ora mikir manawa sampeyan ora kasengsem karo jinis barang iki, sanajan sampeyan mengko mbutuhake.

Apa sing kudu aku wiwiti?

Fritzing: dijupuk antarmuka

Kanggo miwiti, Aku menehi saran supaya sampeyan entuk bahan ing ngisor iki:

  • Wiwitan Kit Arduino: yaiku kit wiwitan lengkap sing ngemot piring Arduino UNO, manual sing lengkap banget lan macem-macem macem-macem elemen elektronik sing bisa digunakake (resistor, kapasitor, layar LED, tampilan, papan roti, LED, kabel, dioda, transistor, buzzer, motor lan servomotor, driver, lsp.).
  • Yen sampeyan milih tuku salah sawijining piring sing kasebut ing ndhuwur, elinga yen sampeyan kudu entuk bahan listrik perlu kanggo saben proyek dhewe ing toko khusus… Sampeyan uga bisa uga yen wis ngeksploitasi kit wiwitan, sampeyan kepengin tuku luwih akeh materi kanggo terus ngembangake proyek utawa nindakake perkara sing ora diidini kit iki.

Nglangkungi fisik, sampeyan uga bakal menarik yen sampeyan duwe piranti lunak sing cukup:

  • IDE Arduino: sampeyan bisa download iku kanggo macem-macem platform kanthi gratis. Ing tutorial PDF aku nerangake cara nginstal ing saben sistem operasi lan cara kerjane.
  • Ardublock: plugin liyane ing Jawa kanggo macem-macem platform sing uga bisa diundhuh gratis Sampeyan ngidini sampeyan kerja kanthi grafis, yaiku nggunakake blok sing padha karo potongan puzzle kanggo nyipta program tanpa kudu nggunakake basa pamrograman. Kabeh iki uga diterangake ing PDF.
  • fritzing: minangka program sing ngidini sampeyan nindakake simulasi utawa prototipe sirkuit sadurunge dipasang. Menarik banget lan kalebu macem-macem elemen ing antarane perpustakaan piranti. Download ing kene.

Kanthi mangkono, sampeyan bakal duwe luwih saka cukup kanggo miwiti…

Tutorial pemrograman Arduino:

Kursus Wiwitan Arduino

Sanajan platform kasebut wis digunakake pirang-pirang taun, bisa uga ana akeh wong enom utawa ora enom sing maca saiki lan sing pengin gabung karo komunitas produsen sing nggawe nggawe proyek adhedhasar Arduino saiki. Dadi, yen sampeyan pengin miwiti sinau program wiwit wiwitan lan langkah demi langkah, aku menehi sampeyan ebook gratis babagan program Arduino. Kanthi iki sampeyan bakal sinau kabeh sing dibutuhake kanggo miwiti nggawe desain kaping pisanan ...

Apa kalebu file download?

Ing Download ZIP sampeyan bakal nemokake sawetara file sing bakal digarap:

  • ebook karo tutorial Pemrograman Arduino IDE lan Ardublock ing PDF standar supaya bisa digunakake ing PC.
  • Ebook identik karo sing sadurunge, nanging ukurane luwih cilik lan entheng kanggo digunakake saka piranti seluler sampeyan.
  • Download link karo program prelu
  • Folder kanthi beda file sumber sketsa sampeyan bisa nyoba conto utawa ngowahi kanggo sinau. Ana kode loro kanggo Arduino IDE uga liyane kanggo Ardublock lan uga sawetara kode kanggo nggarap Raspberry Pi.

Download e-book gratis lan tambahan:

Miwiti download ing kene:

ARDUINO-EBOOK

Muga-muga bisa mbantu sampeyan lan sampeyan wiwit dadi produsen proyek pisanan sampeyan. Sampeyan bisa menehi komentar karo desain pertama lan nuduhake gaweyan karo kita.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

9 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Tomas ngandika

    Salam Sugeng Sonten:
    Sampeyan kudu nggawe TESTER sing njupuk rong nilai Kapasitor lan resistensi sejajar karo ground C = 470Mfx50V, R = 330k 1 / 4W, iki disambungake karo input lan output 3.5 AUDIO Jack
    Liwat Pitakon 3.5
    pitakon ing arduino bisa ditindakake kanggo ngukur lan ngetrapake nilai,

  2.   Mario Piñones c. ngandika

    Aku miwiti lan arep nggayuh asil sing apik

  3.   Norberto ngandika

    Download Arduino EBOOK sampeyan ora bisa

    1.    Isaac ngandika

      hello,
      Aku mung nyoba lan bisa kanggo kula. Pancen iklan metu dhisik.
      Nanging kaping pindho sampeyan ngeklik link sing diundhuh.
      Thanks!

  4.   martin ngandika

    Download diwiwiti lan mandheg nuduhake: Kesalahan: Kesalahan jaringan
    Coba ing komputer liyane, ing jaringan liyane lan masalah tetep

    1.    Isaac ngandika

      Hola
      Aku wis diundhuh maneh sapunika lan kerjane sampurna.

  5.   Nestor Martin ngandika

    Halo, sampeyan bisa mriksa link maneh? https://www.hwlibre.com/wp-content/uploads/2019/04/EBOOK-ARDUINO.zip
    Iku menehi kesalahan jaringan nalika ndownload.
    Matur nuwun banget.

    1.    Isaac ngandika

      hello,
      Ok, dipriksa.

  6.   Jaime Teran Rebolledo ngandika

    Perkiraan:
    Aku ora bisa ngundhuh eBook Arduino. Sampeyan bisa ngirim menyang kula liwat mail, bebarengan karo materi liyane kanggo sinau lan nggunakake uga?
    Greetings.

Tes inggrisTes Katalankuis Spanyol