Set sekrup: apa lan aplikasi

set sekrup

Ana akeh jinis sekrup ing pasar, sawetara sing cukup populer lan liyane sing khusus banget kanggo aplikasi tartamtu. Salah sawijining jinis yaiku sekrup sing diarani, sing bakal kita sebokake artikel iki kanggo njlentrehake kabeh sing kudu sampeyan ngerteni macem-macem lan carane bisa mbantu sampeyan Proyek DIY.

El set sekrup Iki minangka jinis sekrup sing asli banget sing digunakake ing sawetara aplikasi praktis sing mesthi sampeyan nate weruh. Contone, sing pertama dipikirake saiki yaiku suar utawa lampu jalan, sing biasane digunakake kanggo nyekel bagean-bagean saka lampu kasebut nalika dibubarake ...

Beda antarane bolt lan sekrup iku ora gampang kanggo akeh. Bedane antarane kalorone bisa uga mbingungake, nanging bedane utama yaiku ing utas lan ukurane. Bolt biasane luwih gedhe lan tanpa ujung sing jelas. Sekrup luwih cilik lan mancung.

Apa sekrup sing disetel?

Un set sekrup Sejatine silinder logam utawa rod Utas sing benang ukir dawa-dawa. Yaiku, kurang sirah kaya sekrup liyane. Bentenipun mung siji yaiku salah sawijining sing diarani oyot lan bakal diaco menyang bolongan utas lan ujung liyane biasane duwe alur ukir sing cocog karo obeng (bisa uga kunci Allen) kanggo ngawut-awut utawa mbukak kunci .

Keuntungan sekrup jinis iki biasane yaiku fiksasi bagean lan posisi unsur tetep tartamtu ing obyek sing bisa dicopot. Contone, bayangake bagean tabung sing mlebu ing tabung liyane. Tabung njaba duwe bolongan utas sing bisa sekrup kasebut dilebokake kanggo meksa ngubengi tabung njero, mula nahan tabung njero.

Beda antarane sekrup sing disetel lan sing tradisional manggon utamane ing fisiognomi lan kekuwatan sing ditindakake. Ing tradisional, sampeyan wis mesthi weruh manawa sampeyan nunyuk kanthi progresif, nanging endhas (utamane yen digawe saka kuningan, aluminium utawa paduan alus liyane, lan luwih-luwih nalika nggunakake sawetara latihan tanpa kontrol) bisa saya parah amarga tenaga sing digunakake . Sing nggawe mokal kanggo narik utawa terus mencet ...

Ing sekrup sing disetel, bagean sing digunakake lawang dipasang kanthi lengkap ing sekrup kasebut, tanpa endhas. Mula, iku mung mung kena pengaruh. Kajaba iku, umume digawe saka waja kanggo resistensi sing luwih gedhe.

Jinis ngawut-awut

Ana sawetara jinis sekrup ngluwihi sekrup sing disetel, lan bisa diklasifikasikake miturut macem-macem faktor ...

Miturut kepala

Philips, sekrup grub

Miturut wujude endhas sekrup ana:

  • hexagonal: Iki cukup umum lan asring digunakake kanggo nyepetake utawa ningkatake bagean tekanan. Dheweke biasane duwe kacang. Lan ora kabeh bisa dikencengi nggunakake soket utawa kunci pas, uga ana sing kalebu grip obeng. Contone, sekrup flange hex biasane duwe endhas bintang, lan kauntungan paling gedhe yaiku ora mbutuhake mesin cuci.
  • Sirah slotted: iku sing paling umum, sing ngidini nggunakake obeng. Ana sing nganggo alur rata, salib, lsp. Dheweke cocog yen ora perlu ngencengi banget, kayata karo unsur kayu. Apa wae, endhas tetep ing njaba, sanajan ana countersink, bisa didhelikake.
  • Kepala alun-alun: dheweke ora kerep banget kaya mbiyen. Iki digunakake ing kasus sing perlu ngencengi banget kayata hexagonal. Contone, kanggo ndandani alat pemotong utawa obah bagean saka sawetara mesin.
  • Kepala silinder utawa bunder: biasane duwe heksagon ing njero kanggo nglebokake tombol Allen utawa jinis liyane. Iki digunakake ing sendi sing butuh ngencengi kanthi ketat. Aku njupuk kesempatan iki kanggo nggambarake jinis kepala:
    • Flat- Dheweke mung duwe siji slot kanggo obeng flat iki.
    • Bintang utawa salib: yaiku jinis sing diarani Phillips.
    • Pozidriv (Pz): mirip banget karo sing sadurunge, nanging nduwe salib sing luwih jero lan tandha entheng liyane sing menehi tanda asterisk.
    • Torx- Iki ora umum, nanging bisa digunakake ing sawetara aplikasi kayu, lsp. Sirahé duwe reses sing bentuké langka.
    • wong: ana liyane kayata gelas utawa cangkir, Robertson, Tri-Wing, Torq-Setm, Spanner, lsp.
  • Kupu Kupu: Kaya jenenge, duwe jinis kacang kanthi "swiwi" kanthi bentuk kupu supaya bisa dikencengi nganggo tangan sampeyan dhewe. Kanggo kasus yen kakehan torsi ora dibutuhake lan kudu dipasang lan dicopot kanthi asring.

Miturut bahan sekrup

jinis sekrup

Saliyane, yen ing bahan sekrup Kita duwe:

  • Saka aluminium: ora tahan banget kanggo gaweyan, nanging tahan kanggo kahanan iklim lan cahya. Cocog kanggo plastik lan kayu.
  • Duralumin: digawe saka aluminium sing digabung karo logam liyane kayata kromium. Dheweke nambah daya tahan.
  • Baja: biasane waja tahan karat, lan kuat banget.
  • Plastik- Iki langka, nanging kasedhiya kanggo tahan kahanan asor banget, kayata aplikasi pipa.
  • Kuningan: Dheweke duwe warna emas lan umume digunakake nganggo kayu. Dheweke kuwat, nanging ora kuwat kaya baja.

Miturut rampung

grub sekrup rampung

Sekrup kasebut uga bisa uga ana macem-macem rampung:

  • Kadmium: dheweke duwe tampilan perak, resistensi sing apik kanggo macem-macem kahanan lan nalika ngoksidasi ora ngasilake produk korosi.
  • Galvanis: siram seng digunakake lan uga katon perak, sanajan reregetan seng khas bisa diamati. Bisa tahan banget karo kondisi korosi.
  • Tropis: padha duwe warna kuning iridescent. Digayuh kanthi finish galvanis lan krom. Iki luwih nambah resistensi korosi.
  • Nikel dilapisi: Nduwe finish emas mengkilap amarga rampung nikel. Biasane digunakake ing dekorasi dekoratif.
  • Kuningan dilapisi- Kuningan digunakake lan duwe tampilan logam mengkilap kanggo sawetara hiasan lan resistensi korosi.
  • Fosfatisasi: dikumbah ing asam fosforat kanthi dicelupake lan katon ireng klawu.
  • Bluing: padha semi-mengkilap kanthi warna ireng tuwa. Dheweke ngalami oksidasi baja sing dikontrol sing ngasilake lapisan ireng sing luwih tahan korosi.
  • DicetSawetara dicet supaya luwih hiasan, kayata sekrup ireng sing digunakake dening sawetara perabotan kayu.

Miturut fungsine

fungsi sekrup nyetel

Miturut fungsi ngawut-awut uga bisa katalog ing:

  • Nunyuk awake dhewe lan ngebur awake dhewe- Digunakake kanggo sheet metal lan kayu atos. Dheweke landhep lan bisa nglereni dalane dhewe liwat materi.
  • Utas kayu: ora kaya sing sadurunge, dheweke ora duwe utas sing diukir sadawane dawa, nanging duwe bagean sekrup sing durung digunakake. Iki minangka sekrup lag khas kanggo kayu sing benang mung 3/4 sekrup. Dheweke uga duwe titik sing tajem lan bisa nyuda cara dhewe.
  • Kanthi kacang: Dheweke ora duwe arti, lan nggunakake kacang kanggo gabung karo tekanan sing gedhe. Uga bisa digunakake kanthi mesin cuci sing dipasang, saengga bisa nguatake papan kacang lan endhas.
  • Nyetel sekrup utawa kancing: (sing diandharake ing ndhuwur)
  • Ora kena dilanggar: Iki minangka jinis sekrup kanggo aplikasi keamanan sing wis meneng lan ora bisa dicopot. Sampeyan mung bisa meksa bagean kasebut supaya rusak. Iki digunakake kanggo bagean sing katon ing umum, supaya ora dimanipulasi.
  • wong: uga bisa dikalibrasi kanggo aplikasi presisi sing luwih dhuwur, resistensi dhuwur (ditandhani karo inisial TR ing endhas), lsp.

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.