Teknik robot: Kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan disiplin iki

teknik robotik

La teknik robotik tambah penting, amarga robot lan AI saya ngurus tugas sing digunakake wong. Kajaba iku, omah-omahé uga wis diisi robot cilik kanggo bantuan kanggo wong, kayata pembersih vakum, lan liya-liyane. Robot malah dikembangake kanggo njaga wong-wong sing mung perusahaan, ngurus ing rumah sakit, lsp.

Pramila penting sampeyan ngerti disiplin iki, apa sing kalebu lan bisa nyedhaki salah sawijining disiplin. paling profesi sing dituntut dina iki lan ing mangsa ngarep ...

Apa rekayasa robot?

robot, siswa

La teknik robotik Iki minangka cabang sing nyakup macem-macem teknik lan ilmu komputer kanggo desain lan konstruksi robot. Yaiku, kombinasi disiplin mulai saka ilmu komputer kanggo pemrograman sistem, intelijen buatan, pembelajaran mesin, sinau jero, kontrol, fisika, nganti mekanika bagean obah robot, lan elektronik kanggo ngontrol peralatan kasebut.

Konstruksi robot kasebut duwe raos, lan dheweke nindakake pakaryan sing dikarepake manungsa, ngganti iki ing tugas sing bola-bali, rumit, mbebayani, otomatisasi industri, lsp. Malah generasi anyar ngluwihi iku, lan bisa ngganti manungsa ing lapangan tartamtu, tetep perusahaan, sesambungan karo pets lan wong, etc.

Klasifikasi robot

Ana sawetara generasi robot, yaiku, lompat ing pangembangan sing menehi tandha sadurunge lan sawise ing teknik robot:

  1. Generasi: robot banget dhasar dimaksudaké kanggo manipulasi. Dheweke kerja liwat mekanisme sing dikontrol dening urutan tetep utawa variabel.
  2. Generasi: padha rada luwih maju, amarga padha kalebu sistem learning. Nanging, dheweke isih gumantung marang manungsa.
  3. Generasi: kontrol robot diprentah dening komputer, piranti lunak sing bakal nemtokake pesenan sing diprogram dening manungsa.
  4. Generasi: padha robot cerdas, karo nomer luwih saka sensor lan transduser kanggo informasi bidirectional lingkungan lan kontrol dening komputer ing wektu nyata. Kajaba iku, dheweke bisa uga ngantisipasi kabutuhan, dadi luwih otonom.

Generasi robot mangsa ngarep ngaku isih luwih mandiri lan pinter, lan malah bidang aplikasi anyar wis ditemokake, kayata militer ...

Kaluwihan saka robot

Robot bisa nindakake pirang-pirang tumindak sing ditindakake manungsa nganti tekane, lan ditindakake tanpa resiko, kanthi luwih akeh. cepet lan efisien, saéngga ngirit biaya. Kajaba iku, dheweke luwih objektif nalika ngevaluasi kahanan tinimbang manungsa, lan duwe presisi sing luwih gedhe kanggo operasi tartamtu sing rumit kanggo manungsa.

Robot bisa gampang didandani yen ana sing salah, tanpa mbebayani nyawa manungsa, bisa gampang dipindhah, diprogram ulang, lsp. Akeh kaluwihan kanggo sing sethitik mbaka sethithik padha manggoni liyane proyek. Soko sing padha karo Revolusi Industri kanthi nggunakake mesin.

Panggunaan lan aplikasi teknik robot

teknik robot, lengan robot industri

Ing istilah aplikasi kasebut Saka teknik robot, utawa luwih tepat, nganti robot, asil saka disiplin iki yaiku:

  • Penanganan robot.
  • Seleksi lan pengawasan dening sesanti Ponggawa.
  • Mriksa
  • Pamindahan saka materi abot.
  • Mesin ing jalur perakitan (sekrup, welding, pengeboran, pemotongan, ...).

Bedane saka mekatronika

Mekatronik

Sawetara wong bingung karo teknik robot Mekatronik, nanging ora padha, sanajan padha nuduhake sawetara perkara lan bisa digunakake kanggo perkara sing padha, mbangun robot. Ing kasus mekatronika, iki minangka cabang teknik multidisiplin sing nggabungake mekanika, elektronik, ilmu komputer lan teknik kontrol.

Tujuan cabang iki ora mung kanggo nggawe robot, nanging kanggo ngrancang, nguji lan nggawe macem-macem mesin (gabung karo MCU, sensor, motor, gear, ...). Contone, aplikasi kasebut paling populer yaiku:

  • Mesin otomatis.
  • Nggawe produk pinter.

Yaiku, bakal duwe aplikasi ing lapangan kayata industri, pertambangan, industri farmasi, sektor otomotif, lsp.

Bibliografi kanggo miwiti sinau babagan topik lan materi kasebut

Kanggo bisa nyathet dhewe lan miwiti nindakake proyek teknik robot, sampeyan bisa nggunakake iki buku sing disaranake:


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Marcos ngandika

    Apa artikel iki cocog karo etika editorial sampeyan? Ora akurat lan ambane cethek, nanging ing ndhuwur kabeh ora akurat.

    Aku ngajak sampeyan maca maneh kabijakan editorial lan mriksa artikel kasebut kanthi kritis.

    1.    Isaac ngandika

      hello,
      Iku artikel kanggo nerangake apa iku, ora kanggo delve menyang topik banget amba sing artikel ora cukup. Kita uga duwe artikel liyane babagan robotika barang sing luwih konkrit sing luwih jero.
      A Salam.

Tes inggrisTes Katalankuis Spanyol