Trollduino: papan… khusus Arduino

trollduino

Ana akeh piring resmi lan kompatibel Arduino. Kemungkinan telusuran kanggo pangembang sing golek basis kanggo miwiti proyek DIY. Saiki produsen uga duwe alat tambahan anyar, lan duwe jeneng sing kepengin weruh: trollduino. Nanging iku ora mung sing aneh yen piring iki padha karo a Arduino UNO lan sing nggunakake faktor wujud sing padha.

Lan yen sampeyan kepengin weruh apa sing nggawe dewan pangembangan iki aneh, sing sejatine sampeyan kudu ndeleng chip utamane. Nalika ing Arduino lan papan pangembangan liyane yaiku mikrokontroler utawa MCU, ing kasus Trollduino cukup dikenal kanthi elektronik: iya, sederhana 555 wektu.

Nanging ... ngenteni, ngenteni! Apa ana tenan perkara kaya ngono? Ayo, ayo pindhah kanthi bagean. Kaya sing sampeyan ngerteni, IC 555 minangka timer sing kondhang sing duwe akeh kemungkinan ing jagad DIY. Pancen bisa ditindakake kanthi chip iki lan sawetara komponen liyane.

Mula, ana wong (Mild Lee Tertarik saka Hackaday.io) saka ruang angkasa teka karo papan Trollduino "gumun" iki. Cara kanggo troll komunitas Kaya jenenge. Lan ing kono dheweke ngusulake nggunakake Arduino UNO sing mikrokontroler wis diganti dening 555 wektu, luwih gampang, nanging bisa uga digunakake kanggo nyambung komponen menyang pin lan program sawetara tugas.

Gambar kasebut nyata, ing kono sampeyan bisa ndeleng kepiye carane nyelehake triple 5 ing piring ing gaya UNO. Kajaba iku, sawetara resistor lan kapasitor wis ditambahake ing papan pangembangan, lan uga konektor jack lan konektor USB kanggo kekuwatan (amarga sampeyan bakal bisa nyimpen sethithik data ing 555 ...). Dene pin, kaya sing sampeyan deleng uga kompatibel karo Arduino UNO.

Y, sanajan guyon, kasunyatane bisa dadi ide sing apik kanggo sawetara pamula sing pengin miwiti nggarap IC 555 kanthi cara sing gampang. Ya, kanthi watesan sing gedhe banget, nanging yen nggunakake resistor lan kapasitor variabel, sampeyan bisa muter.

Yen sampeyan kasengsem, sampeyan bisa download skema lan ndeleng informasi luwih lengkap ing kene.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   555 ing ngandika

    Pancen, winates banget dibandhingake karo kabeh kemungkinan sing ditawakake 555 (Aku ora ngandhani loro maneh), nanging minangka ide awal, babar blas ora apik.