Kumaha carana nyiptakeun otomatisasi bumi tiap hambalan

Casa Jasmina, automasi bumi anu pangpayunna sareng Arduino

Una otomatisasi bumi mangrupikeun bumi anu ngandung dua sistem, sistem internal sareng sistem éksternal, anu aranjeunna dipaké pikeun ngukur, ngendalikeun sareng ngajadikeun otomatis sadayana anu kajadian anu aya hubunganana sareng bumi. Pikeun ngahontal ieu, alat pinter disambungkeun kana sistem anu ngumpulkeun inpormasi anu urang peryogikeun sareng ogé ngaréspon kana pamundut kami.

Kasuksésan otomatisasi bumi dina sababaraha bulan terakhir disababkeun ku kanyataan yén harga alat-alat ieu anu turun pisan sareng berkat Hardware Gratis, alat naon waé tiasa diadaptasi kana sagala jinis bumi atanapi kaayaan. Unsur anu urang tiasa ngawangun sorangan.

Unsur naon anu kuring diperyogikeun pikeun nyiptakeun otomatisasi bumi kuring?

Sateuacan ngawangkong ngeunaan mini-proyek atanapi gadget anu bakal ngabantosan urang ngadamel bumi otomatisasi bumi, urang badé ngadamel daptar élemén umum anu urang peryogi pikeun ngadamel bumi otomatisasi bumi ieu.

Anu mimiti aya anu gaduh router sareng konéksi internét anu kuat anu tiasa dianggo sapanjang imah, teu tiasa aya zona atanapi kamar anu maot dimana tindakan router henteu tiasa ngahontal. Dina kaseueuran kasus kami henteu peryogi sambungan Internet, tapi kami bakal nganggo router. Dina kasus anu sanés, sapertos kaamanan bumi, urang peryogi aksés Internét, janten duanana router sareng aksés Internét penting.

Tulisan anu aya hubunganana:
Kumaha nonton Netflix dina Raspberry Pi

Unsur umum anu sanésna nyaéta Déwan buah prambus Pi. Salian ti diperyogikeun pikeun sababaraha proyék, dewan Raspberry Pi tiasa dianggo salaku sérver anu ngatur sadaya pamundut sareng paréntah tina sababaraha unsur anu cerdas. Titik tambah tina ngagunakeun Raspberry Pi nyaéta ukuranana leutik, kakuatanana sareng harga na murah.

Buah prambus Pi pikeun otomatisasi bumi

Arduino Yún sareng Arduino UNO Éta ogé bakal janten pendamping anu diperyogikeun pikeun nyiptakeun otomatisasi bumi. Boh pikeun ngendalikeun operasi AC atanapi pikeun ngendalikeun konci digital, pelat ieu diperyogikeun, murah sareng populér pisan.

nu sensor aranjeunna ogé bakal diperyogikeun, tapi dina hal ieu urang kedah sabar pisan terang kumaha milih sénsorna ogé sabab éta bakal di bumi pinter urang, beroperasi sadidinten, 365 dinten sataun, anu hartosna henteu aya jinis atanapi merk sénsor anu bakal jalan.

Masa depan otomatisasi bumi nyaéta yén éta tiasa dianggo ngalangkungan paréntah sora, tapi ayeuna anu henteu tiasa dianggo dina sagala bidang sareng seueur elemen anu urang kedah gaduh smartphone kalayan aksés internét. Sacara umum, kuring nyarankeun ngagunakeun telepon pinter Android kusabab seueur pabrik anu damel langkung seueur sareng sistem operasi ieu dibandingkeun sareng ios Apple.

Tulisan anu aya hubunganana:
Proyék buah prambus Pi

Naon anu kuring kedah lakukeun pikeun nyiptakeun lampu anu pinter?

Pencahayaan imah domotik panginten anu paling kahontal dina sababaraha taun ka pengker. Sabenerna urang gaduh sagala rupa modél bohlam pinter anu tiasa dipasang dina lampu naon waé sareng ku sambungan anu saé, urang tiasa ngarobih lampu sareng nyiptakeun lingkungan anu béda-béda gumantung kana waktos siang atanapi selera urang. Ayeuna bohlam pinter ieu gaduh biaya anu mahal, anu hartosna yén henteu sadaya jalma sanggup gaduh sadayana lampu bohongan sapertos kieu.

Alternatipna pikeun ieu nyaéta ngagunakeun RGB dipingpin lampu sareng sambungkeun aranjeunna ka papan Arduino Yun, ku ieu urang tiasa ngendalikeun lampu kamar di imah urang. Lampu anu dipimpin RGB jauh langkung mirah tibatan lampu bohlam anu pinter sareng bentuk anu tiasa urang pasih langkung pikaresepeun tibatan nganggo bohlam tradisional, tapi leres yén bohlam pinter gaduh pamasangan anu gancang sareng gampang.

Naon anu kuring kedah lakukeun pikeun ngamankeun otomatisasi bumi kuring?

konci pinter pikeun otomatisasi bumi

Kaamanan bumi mangrupikeun hal anu hipu sareng ogé penting pisan. Ayeuna, pikeun nyiptakeun bumi otomatis imah aya sababaraha proyék konci pinter anu kabuka kalayan sidik jari atanapi nganggo smartphone.

Léngkah kadua nyaéta pikeun nambihan sensor gerak di sadaya rohangan kanggo nyiptakeun alarm imah, tapi proyék-proyék ieu tetep teu jalan leres. Bisi wae, kaamanan masih ditunda pikeun otomatisasi bumi sanaos kuring terang seueur anu imahna anu henteu cerdas gaduh masalah anu sami.

Naon anu kuring kedah lakukeun pikeun AC-imah kuring?

AC tina imah domotik rada sesah, tapi ogé di imah normal. Mimiti urang kedah mastikeun yén bumi leres-leres insulasi. Ieu penting kusabab seueur waktos dimana urang bakal nganggo AC anu calakan urang moal aya di bumi sareng upami henteu leres-leres insulasi, urang bakal miceun pemanasan atanapi AC dina cara anu henteu kapake sareng tanpa hasil anu dipikahoyong.

Monitor suhu kalayan buah prambus pikeun otomatisasi bumi

Sakali kami gaduh imah otomatisasi bumi terasing, urang kedah masang sénsor sareng hiji dewan Arduino Bluetooth di unggal rohangan. Inpormasi suhu bakal dikirim ka komputer pusat atanapi Raspberry Pi. Dina Raspberry Pi kami bakal nganggo algoritma sahingga nalika kamar ngahontal suhu anu tangtu AC atanapi pemanasan diaktipkeun.

Dina aspék ieu tina otomatisasi bumi hésé dicandak kumargi AC sareng pamanasna henteu calakan sareng hiji-hijina alternatip pikeun ieu nyaéta milih solusi propriétis anu langkung mahal sareng henteu cocog pisan sareng téknologi anu sanés. Kumaha waé ogé, sakedik demi sakedik kamajuan dilakukeun dina aspek automasi bumi ieu.

Naon anu kuring kedah lakukeun pikeun ngahias bumi kuring?

Speaker sareng Arduino pikeun otomatisasi bumi

Sateuacanna kami parantos nyarioskeun kumaha cara ngarobihkeun lampu atanapi kumaha cara gaduh lampu anu pinter. Urang ogé tiasa nyiptakeun benang musik anu nyambung ka lampu, sahingga nyiptakeun lingkungan anu ngagabungkeun lampu sareng musik. Solusi panggancangna dina hal ieu nyaéta gaduh panyatur anu pinter.

Dina aspék ieu aya seueur modél anu urang tiasa ngagaleuh sapertos Amazon Echo, Google Home atanapi Sonos. Tapi urang ogé tiasa nyiptakeun panyatur pinter urang. Aya seueur proyek anu nyobian nyiptakeun panyatur pinter. Dina aspek ieu, pengeras suara menonjol Google nawiskeun disarengan Raspberry Pi Zero. Solusi anu kuat, gratis sareng langkung mirah tibatan panyatur pinter. Upami urang milih solusi gratis, urang kedah tetep dina pikiran yén urang bakal peryogi panyimpenan ageung pikeun nyimpen musikna.

Kumaha carana ngagaduhan juru jompo pikeun otomasi bumi kuring?

Héran, salah sahiji aspek pangsaéna anu parantos kahontal dina otomatisasi bumi nyaéta nyiptakeun asistén maya. Kasuksésanna parantos sapertos anu aranjeunna dibawa ka smartphone, tablet sareng alat sanés.

Amazon Echo With raspberry for home automation Pi

Pikeun ngagaduhan juru jago atanapi asisten maya urang kedah gaduh AKAL Artipis dipasang dina sérver pusat atanapi dina papan Raspberry anu nyambung ka sadaya alat pinter. Aya seueur alternatif gratis sapertos Jasper o Mycroft atanapi urang ogé tiasa milih solusi proprietary sapertos Alexa ti Amazon Echo atanapi Google Assistant ti Google Home. Pilihan anjeun.

Naha ieu tiasa ditingkatkeun?

Tangtosna tiasa ditingkatkeun. Dina sababaraha aspék anu kami nyebatkeun aranjeunna gaduh seueur rohangan pikeun pamutahiran tapi pikeun anu sanés anu kami henteu nunjukkeun, kumaha dina pencahyaan, aya ogé ruang pikeun perbaikan sareng kustomisasi.

Sadayana bakal gumantung ka diri urang sorangan, imah urang sareng tangtosna élmu urang ku Free Hardware. Dina kaseueuran kasus urang tiasa nyiptakeun alat anu dipersonalisasi sareng pinter anu ngabéréskeun masalah atanapi ngajantenkeun otomatisasi bumi langkung pinter, éta mangrupikeun anu pangsaéna pikeun Perangkat Lunak Gratis Naha anjeun henteu nyangka?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Darko cenahna

    Padamelan anu saé éta ngabantosan kuring pisan